Günaydın konu sahibi,
Sanırım önemli olan üslup. Bazı yorumlar görüyorum ki ben kadınlığımdan utanıyorum. Üstelik aynı fikirde olduğum birisi olsa dahi bazen. Kelimelerin gücü inanılmaz. Yan yana geldiklerinde hakaret de oluyorlar şiir de.
Bazı konular açılıyor. Karşıdan bakan biri olarak dinleyince insan "kocası sevmiyor, kadını aldatıyor, şiddet uyguluyor, ailesine ezdiriyor" gibi doneler oluyor konuda. O zaman o kadar üzüntüyle yazılmış satırları okuyunca hemcinsim mutlu olsun istiyor insan. Ya da o evlilikte durmak büyük bir hata olarak görünüyor karşıdan. Fikir istendiği için de yazılıyor boşan diye.
Ya da takılınan şey tuhaf geliyor, geçmişi var mı diye bakılıyor ki daha sağlıklı yorum yapabilmek adına. Okuyunca taşlar yerine oturuyor çünkü.
Ama tabi sonrasında yorum yapmakta geciken üyeler için bile "utanıyor, kesin barıştı ondan yazamıyor" gibi yorumlar yapılıyor. Bu da bana çok komik geliyor. Sen boşan dedin, kadın evi terk etmedi diye neden senden çekinsin. Bilmiyorum çok önemsemekten belki de kendini bu kırıp dökmeler.
Burada her çeşit insan var. O yüzden biraz da beklemek lazım bunları. Herkes destekleyici, yapıcı olamıyor. Gerçek hayatta var olan insanların hepsi burada da var. Burası bir yansıma çünkü.
Mükemmel evlilik konusunda ise herkesin hassas yönü farklı. Yazılan şey belki konuyu okuyan için tamamen bir bitiştir. O nedenle düşüncesini yazar. Asla kaldıramayacağı bir şeydir. Burada birçok kadın var hayatını sıfırlamış, boşanmış, sonra yeniden sevmiş, evlenmiş. Ya da hala yalnız, çocuğunu büyüten bir sürü kadın var. Belki onlar yazıyor, kendileri yaptıkları için, yapınca mutlu oldukları, rahatladıkları, hayatlarını geri aldıkları için.
Elbette mükemmel evlilik, dört dörtlük insan yok. Ama evliliğinde mutlu olan da var. Yazılan şeyleri eşinden ya da eşinin ailesinden görmeyen de bir sürü insan var. Sorunlar büyük olmadığı için başıma gelse ayrılırım deniyor olabilir. Ya da gerçekten ayrılık sebebi olabilir onlar için. Bilemeyiz.
Son olarak burada sahte bir konu açılmıştı. Sadece erkeklerin olduğu bulanık bir fotoğraf ve ona gelen yorumlarda kadını gören, ojesinin rengine kadar söyleyen insanlar vardı. Bu konu gerçek olsaydı konu sahibi belki de hiç sebepsiz yere ayrılmış olacaktı eşinden bilmiyorum. Her şeyi göze almak gerek konu açarken. Bazı şeylerin bir kulaktan girip diğerinden çıkmasına izin vermek gerek.
Kırılmış, üzülmüşsünüz evet. Ama hayat böyle ne yazık ki. Karşımıza inanamayacağımız kadar kötü kalpli insanlar da çıkıyor. Patavatsızı da çıkıyor, iyilik düşünürken her şeyi eline yüzüne bulaştıran da, düşünmeden konuşan da, cahil cesareti olan da. Burası da öyle bir yer. Biz yorum yazanlar da sıradan insanlarız.
Umarım şu an mutlusunuzdur. Sevgiler.