• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzdün beni KK.

sekerlileblebitozu

İnce düşünme, üşütürsün..
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2016
1.551
1.910
83
Evet sevgili KK hanimlari. Bu sabah cok uzuldum daha once de uzulmuslugum oldu, ama bu kadar kirilmamistim.

Herhangi bir konuya ne yorum yaparsam yapayim ki fazla yazmam, gecmis konumun yuzume carpilmasindan yoruldum. Iyi bir sey yazsam, sen hala bosanmadin mi?.. kotu birsey yazsam, ki sivri dilli biri degilimdir; sen kendi kocana bak..

Ne yazsam olmadi. Kirk yilda bir bir sey sorsam bike mesela, canim durumun ne su an evli misin hala mesaji geldi. Saygiyla cevap verdim. Sonrasinda pessss, yuhhh mesajlari okudum..

Bir kiz vardi ergen yaslarda.. bilmem ne marka telefon istiyoruuuuuummmm o brnim olmaliiii ama param yokkkkk diyen. Markanin ve gosterisin cok da onemli olmadigini anlatmaya calistigim bir yorum yazmistim. Canim iste ilerde onemli olmadigini anlarsin, su anki genclik beni uzuyor gibi bir seydi. Cevaben.. Eski konularini okudum da simdi ben sana daha cok uzuldum! Sen kendine bak..

Baska bir konu, kadin mutsuzdu cok tam hatirlayamiyorum ama konuyu. Teselli vermek istedim. Yok sen bosandin mi? Bosanmadim deyince vay sen o adami nasil bosamazsin hala evliyim yaziyorsun bir de. Ee soruyorsun.. konumuz bu muydu?..

Neyse neyse.. aklima gelmeyen bir cok kirici cumle..

Son olarak genc bir kadin evliligindeki sorunlari anlatmis yasi cok kucuk. Bosanicam diyor. Cok reel bir yorum yaptim. Tatlim yasin cok kucuk hem de calismiyorsun bir de yeni dogmus bebegin var bosanmazsin. Bunu soylememdeki amac hem kk'nin gazina gelmesin hem de dusunerek karar versin falan filan.. benim yaptigim yorumu da gectim, bir de hayatin gercekleri var maalesef.. hatta konu sahibine mesajimin kotu niyetli olmadigini falan yazdim. Ofkesi gecince degisir diye dusundum falan filan, anlastik..
Baska bir uye beni alintilamis bunun uzerine. Gecmis zamanda ama bu sabah gordum. "herkesi sen kendin gibi gurursuz mu saniyorsun" vs..
Uzuldum artik.. bu kadar kirici olmanin, bu kadar lap lap konusmanin, bu kadar insanin alnina sallamanin bir anlami yok.

Ben milletin evliligi hakkinda soyle yap boyle yap diye atip tutsam, milletin kayinvalidesini alt etme dersi versem bunlari hakederim diye dusunuyorum cunku kendim yapamamisim.

Dustuk bir kotuye maalesef kotu olduk. Ama bu beni gurursuz mu yapar? Asagilik biri mi yapar? Kim kimin durusunu biliyor burada gercek hayatta? Hayatimda bir kere bir cirkefle ilgili sorun yasadim diye ben mi kotu oldum tu kaka oldum. Bunlari bana yazan arkadaslarin hayatlari ya da evlilikleri ne derece mukemmel?

Sunu da paylasmak isterim.. Evliligimdeki sorunlara objektif bakamayan kocam (simdi birkaci bak bak hala utanmadan kocam diyor diyecek, baska ne diyeceksem) bazi seylerin genelgecer kurallar oldugunu artik farketsin, ailesinin yaptigi hatalarin aslinda insanlara gore ne kadar ayip oldugunu ogrensin ya da bana bu sekilde toparlamaya calismasin diye uye oldum KK'ya ben. Okuyup anlasin diye.

Ben o sorunu aştim mi kocamla ilgili, hayir hala icimde yara.. eksileri artilari teraziye koyup degerlendirdim. Bizi ve evliligimizi bilen insanlarin yorumlarini dikkate aldim, kvnin artik bize zarar veremeyecegini soylediler ve denedim. Gercekten sonrasinda zarar gormedim. Ama tabi ki kocamin o gunku sessizligi yaraydi. ama dürtup dürtup kendim bile kanatmiyorken; hic tanimadigim bir hemcinsimin hic alakasiz bir yorumumda beni acitmasi beni hem cok uzdu hem cok utandirdi.

Acaba ben de ikinci uyelik alip da lap lap sallasaydim "sen de oyle yapmicaktin bacim", " bosan" , " kvnin agzinin payini vermezsen daha coook ezilirsin" , " sustukca tepene bindirmissin oh iyi olmus sana" ya da (maalesef bunu da gorduk) "ye dayagini otur o zaman" gibi bol keseden sallasaydim durust mu olacaktim!!
Burda catir catir yorum yapanlarin evlilikleri mukemmel cunku..

Toparlayacak olursam Kadinin Kadina ettigini kimse kimseye edemiyor.

Bu da son konum..

Takma kafana, ulkede kadinlarin maksimum yuzde 25 i calisiyor, geriye kalan 75% issiz ve kendi ayaklari uzerinde durabilecek egitimde ve ekonomik ozgurlukte degil ya da calissa bile yalniz yapabilecek durumda degil. Bazen bunu unutup kirici olabiliyoruz, o yuzden uzulme bunlara, takilma bizlere. Insallah mutlusundur simdi.

Üyelik ismi değiştirme hakkı var dıye biliyorum.
Aslında bir yerde gerçek-hayat gibi burası da.
Sizin unuttuğunuz kötü birşeyi düğün evinde hatırlatan akrabalar yok mu?
Şöyle düşünmek lazım herkes kendine yakışanı yapar. Sonra yola devam ediyoruz.
Günaydın diyelim tekrardan inşallah güzel bir gün olur.

Noktasına kadar haklısın..
Kocam bana ters baktı desen boşan diyorlar :)
Gerçek hayatlarında isteyipte yapamadıklarını, başkalarına sunuyorlar, çoook normal bir şeymiş gibi..
Üzüldüm senin adına, ama bu anlattığın durumu yaşamayan bayan yoktur burda, pireye kızıp yorgan yakma canım keyfine bak kim ne derse desin :)

insanlar tavsiye verdiğinde sanırım artık hayatınız hakkında söz hakkı olduğunu düşünüyor...
O tavsiyeyi verdiyse siz de uymak zorundaymışsınız gibi. Bazen bir konuda çok farklı yorumlar gelebiliyor ne yapsın o zaman konu sahibi?
Eski konunuzu bilmiyorum, açıp okumadım da.
Herkesin sınırları ve evliliği farklıdır. Şartları, ailesi,gücü farklıdır. Biz kendi fikrimizi çoğu zaman kendi şartlarımız altında söylüyoruz.

Siz bir karar vermişsiniz,sizin için her şey yoluna girdiyse doğru karardır. Yok yanlış ise tekrar değerlendirecek zekaya sahipsinizdir... ısıtıp ısıtıp önünüze sunanlar yanlış yapmış.
Ama eğer bir tutarsızlık varsa yaşayışınız ve yorumlarınızla ilgili o zaman çokta şikayet etmeyin...

Aslında burda yeni üyelik alamamak biraz kötü çünkü yıllar önce yaşamış olduğu şeyi burda paylaşıp sonra çizgi çekmiş oluyor insanlar. Ve hepsini unutmak istiyor.
Bence böyle sıkıntı çeken üyelere ikinci üyelik şansı tanınmalı.
Takma kafana.
Zaten esas üyeliğinizle açmak istemediğiniz bir konu için yönetimle konuşup izin alarak bir üyelik daha açılabiliyor. (Sadece o konuda kullanmak üzere)
İnternet üzerinde (Kadınlar Kulübü'nde veya başka bir mecrada olabilir) bir konu açacaksanız öncelikle olumlu olumsuz tüm yorumlara hazırlıklı olmalı ve yazdığınız metnin internette hep kalacağının bilincinde olmalısınız.

İnsanların amacının sizi incitmek değil, ne durumdasınız merak ettiği için soru sormuş olabileceğini de unutmayın. Açıkçası sizin konunuzu okumadım ama benim arada aklıma gelen üyeler oluyor, ne yaptı acaba iyi mi vesaire diye.

Sonuçta diyeceğim o ki; kimse açtığı konu için kadınlar kulübünü suçlamasın. Bunu yapan tek siz değilsiniz, bazen bu tarz konu açanlar oluyor. Hiçbirimiz prangalarla bağlı değiliz siteye. Rahatsız olan girmez, olur biter.

Düzenleme: Kedicikk061, alıntılayınca size yazmışım gibi olmuş. Dediğinize istinaden başka üyelik alınabiliyor diye sizi alıntılamıştım, gerisinde de konuyu yorumladım. Yanlış anlamazsınız umarım. İyi günler.

Ben senin konularını hep okumuştum zamanında. Yorum da yapmıştım. Konulara yaptığın yorumlar "boşan gitsin " şeklinde olsaydı belki biraz haklı olabilirlerdi. Ama şuan eski yaraların bu kadar acıtarak kaşınmasını çok yanlış buldum, haklısın.

Bir keresinde önceden konularını okuduğum bir üye , aldatılan bir üyeye hemen boşan gururlu ol falan yazmıştı. Ama kendisinin kocası hamileyken, bir kadına ev açmak üzereyken yakalanmıştı. Demem o ki herkes kendine baksın. Tabi ki yorum yazacaksın. Senin bir derdin var, hepimizin derdi var. Istedigimize yorum yazayacagiz tabi ki.

Ben senin konularını hep okumuştum zamanında. Yorum da yapmıştım. Konulara yaptığın yorumlar "boşan gitsin " şeklinde olsaydı belki biraz haklı olabilirlerdi. Ama şuan eski yaraların bu kadar acıtarak kaşınmasını çok yanlış buldum, haklısın.

Bir keresinde önceden konularını okuduğum bir üye , aldatılan bir üyeye hemen boşan gururlu ol falan yazmıştı. Ama kendisinin kocası hamileyken, bir kadına ev açmak üzereyken yakalanmıştı. Demem o ki herkes kendine baksın. Tabi ki yorum yazacaksın. Senin bir derdin var, hepimizin derdi var. Istedigimize yorum yazayacagiz tabi ki.
Gerçekten pes, inanamıyorum..

Ben ilk kez bir konuna denk geldim, oda şuan ki konun.
Bdv bölümünde konu açmayı bırakalı uzun zaman oldu. Çünkü şunu fark ettim. Cevabı her zaman biliyordum. Yani eşimle olan problemimde, ailemle olan problemimde bir yolunu aradığm şey her neyse, o yolu zaten biliyordum. Sanırım sadece içimi dökmek istediğim için yazıyordum. Konuyu soruyla, yardım istemekle bitirmemin hiçbir anlamı yoktu. Sanırım birilerinin bize olumlu bir şeyler söylemesine ihtiyaç duyuyoruz. Birilerinin daha bizim kızdığımız kişiye kızdığını görüp rahatlamak istiyoruz. Sonunda hiçbir yaptırırımımız olmayacaksa bile buna ihtiyaç duyuyoruz. En azından haklı olduğunu bilmek dayanabilmene yardımcı oluyor.

Haklı olduğun gösterildikten sonra herkes asıl olması gerekenler zincirine başlıyor. Çünkü boşanman gerektiğini anlaman için birilerinden "boşan" duyman gerekiyormuş gibi düşünüyorlar. Bence aslında bütün cevapları biliyoruz. Onlarda bildiğimizi biliyor. Zaten olması gerekeni bildiğimiz için bdv de konu açma gereği duyuyoruz. Çünkü bir şeyler olması gerektiği gibi değil ve olması gerekenin çoktaan farkındayız. Ama o kararları versek çoktan verirdik sanırım değil mi? Ya da o kararı vermeden önce sadece ailemizle iletişim kurardık sonra kendimizi dinlerdik.. "konu sahibi senin yerinde olsam.." diye bir şey yok. Kimse senin yerinde olamaz ne hissettiğini anlayamaz. O yüzden verilen cevaplardan alman gereken desteği alıp, gerisini önemsememelisin. Dediğim gibi zaten her şeyin farkındasın. Bu yüzden tartışıp kırılıyorsun. İnsanlara bu yüzden kızıyorsun. Kimse senin gibi hissedemediği halde rahat hayatıyla yorum yaptığı için kızgınsın. Ama bu sadece seninle ilgili. Bu kimsenin hatası ya da yanlış yaptığı bir şey değil.

İçini dökmek için yaz, etkilenme alanını belirle. Kk den ne beklediğini anlaman gerek önce. Ben burayı günlük gibi kullanıyorum mesela. Deli diyen oldu, edebiyatını makaleni başka yerde yaz diyen oldu ama umurumda mı? Bana göre onlar benim içimi döküp mutlu olmamı sağlayan şeyler. Sonra kurduğum arkadaşlıklar var..

Sana tavsiyem, asıl meselenin burada açılan konu ve yorumlar olmadığını düşünmeye çalışman. Mesele senin anlatmaya ihtiyacın olması.

Hakkında hayırlısı olsun.

Forumu fazla ciddiye alıyorsunuz. Sanal ortam en nihayetinde. Belkide size yorum yapan kişi kadın bile değil. Derdinizi yazdığınızda gelecek her yoruma hazırlıklı olmanız lazım, haddini aşanlar için de şikayet butonu mevcut.
Ben de görüyorum çirkinleşen üyeleri, fakat siteyi kapattığımda hepsi orada kalıyor, hiçbiri özel hayatıma dahil değil. Özetle kendinize yeni dert oluşturmayın, yıpranmaya değmez gerçekten.

Burada gercekten bazen insanlarin hayatini yonetmeye calisanlar olabiliyor. Biz sadece "bence"lerimizi soyleyebiliriz. Fikir verebiliriz. Sen yaparsin yapmazsin. Yapinca madalya takmayiz, yapmayinca da asagilamayiz. Olmasi gereken bu. Benimde konusunu okudugum zaman delirdigim insanlar oliyor. "Bunu kendine nasil yapabildin" diyorum. Ama bunu kiz kardesime de yaparim. Kuzenimede yaparim yegenimede. Senin ve tum kadinlar icin yapabilecegim aslinda, senin icin uzulmek, mutlulugunla sevinmek, derdinle dertlenmek. Bu kadar. Seni yargilamaya hakkim yok. Sende hepimiz kadarsin. Takma kafana. Kimse kimsenin adini bile bilemiyor. Dusunceler gecer gider.

6
Evet sevgili KK hanimlari. Bu sabah cok uzuldum daha once de uzulmuslugum oldu, ama bu kadar kirilmamistim.

Herhangi bir konuya ne yorum yaparsam yapayim ki fazla yazmam, gecmis konumun yuzume carpilmasindan yoruldum. Iyi bir sey yazsam, sen hala bosanmadin mi?.. kotu birsey yazsam, ki sivri dilli biri degilimdir; sen kendi kocana bak..

Ne yazsam olmadi. Kirk yilda bir bir sey sorsam bike mesela, canim durumun ne su an evli misin hala mesaji geldi. Saygiyla cevap verdim. Sonrasinda pessss, yuhhh mesajlari okudum..

Bir kiz vardi ergen yaslarda.. bilmem ne marka telefon istiyoruuuuuummmm o brnim olmaliiii ama param yokkkkk diyen. Markanin ve gosterisin cok da onemli olmadigini anlatmaya calistigim bir yorum yazmistim. Canim iste ilerde onemli olmadigini anlarsin, su anki genclik beni uzuyor gibi bir seydi. Cevaben.. Eski konularini okudum da simdi ben sana daha cok uzuldum! Sen kendine bak..

Baska bir konu, kadin mutsuzdu cok tam hatirlayamiyorum ama konuyu. Teselli vermek istedim. Yok sen bosandin mi? Bosanmadim deyince vay sen o adami nasil bosamazsin hala evliyim yaziyorsun bir de. Ee soruyorsun.. konumuz bu muydu?..

Neyse neyse.. aklima gelmeyen bir cok kirici cumle..

Son olarak genc bir kadin evliligindeki sorunlari anlatmis yasi cok kucuk. Bosanicam diyor. Cok reel bir yorum yaptim. Tatlim yasin cok kucuk hem de calismiyorsun bir de yeni dogmus bebegin var bosanmazsin. Bunu soylememdeki amac hem kk'nin gazina gelmesin hem de dusunerek karar versin falan filan.. benim yaptigim yorumu da gectim, bir de hayatin gercekleri var maalesef.. hatta konu sahibine mesajimin kotu niyetli olmadigini falan yazdim. Ofkesi gecince degisir diye dusundum falan filan, anlastik..
Baska bir uye beni alintilamis bunun uzerine. Gecmis zamanda ama bu sabah gordum. "herkesi sen kendin gibi gurursuz mu saniyorsun" vs..
Uzuldum artik.. bu kadar kirici olmanin, bu kadar lap lap konusmanin, bu kadar insanin alnina sallamanin bir anlami yok.

Ben milletin evliligi hakkinda soyle yap boyle yap diye atip tutsam, milletin kayinvalidesini alt etme dersi versem bunlari hakederim diye dusunuyorum cunku kendim yapamamisim.

Dustuk bir kotuye maalesef kotu olduk. Ama bu beni gurursuz mu yapar? Asagilik biri mi yapar? Kim kimin durusunu biliyor burada gercek hayatta? Hayatimda bir kere bir cirkefle ilgili sorun yasadim diye ben mi kotu oldum tu kaka oldum. Bunlari bana yazan arkadaslarin hayatlari ya da evlilikleri ne derece mukemmel?

Sunu da paylasmak isterim.. Evliligimdeki sorunlara objektif bakamayan kocam (simdi birkaci bak bak hala utanmadan kocam diyor diyecek, baska ne diyeceksem) bazi seylerin genelgecer kurallar oldugunu artik farketsin, ailesinin yaptigi hatalarin aslinda insanlara gore ne kadar ayip oldugunu ogrensin ya da bana bu sekilde toparlamaya calismasin diye uye oldum KK'ya ben. Okuyup anlasin diye.

Ben o sorunu aştim mi kocamla ilgili, hayir hala icimde yara.. eksileri artilari teraziye koyup degerlendirdim. Bizi ve evliligimizi bilen insanlarin yorumlarini dikkate aldim, kvnin artik bize zarar veremeyecegini soylediler ve denedim. Gercekten sonrasinda zarar gormedim. Ama tabi ki kocamin o gunku sessizligi yaraydi. ama dürtup dürtup kendim bile kanatmiyorken; hic tanimadigim bir hemcinsimin hic alakasiz bir yorumumda beni acitmasi beni hem cok uzdu hem cok utandirdi.

Acaba ben de ikinci uyelik alip da lap lap sallasaydim "sen de oyle yapmicaktin bacim", " bosan" , " kvnin agzinin payini vermezsen daha coook ezilirsin" , " sustukca tepene bindirmissin oh iyi olmus sana" ya da (maalesef bunu da gorduk) "ye dayagini otur o zaman" gibi bol keseden sallasaydim durust mu olacaktim!!
Burda catir catir yorum yapanlarin evlilikleri mukemmel cunku..

Toparlayacak olursam Kadinin Kadina ettigini kimse kimseye edemiyor.

Bu da son konum..
Çok çok haklısın hatta buraya madem boşanmayacaksın niye konu açıyorsun oluyorsun, buraya sorunlarınız yazıp konu actıysan illaki boşanacaksın yani yoksa sen kendine bak olur başka bir konuya yorum yapınca.

Yorum Yaptığın konular evlilik es ve kv ile ilgiliyse gecmisene bakip yorum yapmaları normal.çünkü akıl veren tarafın kendi doğru kararlar vermiş olmadı gerek.bu konuda seni eleştirilerine hak veriyorum.ama alakasız konularda senin yazdıklarını okuyup ta seni ordan vurmaları hiç hoş değil.

Back