Çocuk Hastalıkları uzay terapisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
gerçekten ilginç benzerliklerimiz var.sanırım aynı sendrom çıkacak.Allah bize dermansız dert vermesin yeter ki.bende tüm yavrularımız için dua ediyorum umarım hepsi iyi olacak.
fatma sizde el hareketleri ne şekilde?Kerem neler yapıyor?kerem e otizm tanısı konulmuştu değil mi? çevremde gördüğüm otistik birkaç çocuk var onların hareketleri ile çağanın el hareketleri farklı.ama otizminde dereceleri var...gerçekten dipsiz kuyu Allahım güç ver bize

bu arada Sanem de de kemik yaşı ileri ve böbreğinde taş çıkarsa hiç şaşırmam artık. Göz filmi derken mr mı istedi dr.göz muayenesi oldu mu Sanem.Miyop yada hipermetropu var mı özellikle sorun olur mu birçok şeyi bu durum açıklar çünkü

canım sanemin kemik yaşı ileride mi onu bilmıyorum ama sanırım öyle değil ancak yaşına göre boyu uzun.. Göz filmini çektirin derken bilmıyorum bize genetik doktoru vermiş..Sanemın bir gözü kayıyor özelliklede bir şeye odaklandığında yada şaşırdığında sanırım sol gözün gözbebeği yana doğru kayıyor.. Böbreğinde taş falan yok çünkü biz onun her organını çektirdik öyle bir sorun yok.. Ama mr'Sinide çektireceğizz

evet canım sanki çağan ve sanemın kaderleri bir yazılmış. sizin yazılarınızı annemede okuttum aynı zamanda fatma hanımın oğlu keremde bizlere benzıyor.. anladımki bu tür yürüyememe , yada fazla birşey bilmeyen çocuklarda olabilen durumlar.. yoksa sadece senın yada benım çocuguma has bir olay değil.. Burada sizden güç alıyorumm.. Umarım Çağan'Da yaşanılan mutluluk Sanem'dede yaşanır...

Bizimde SOl göz dışa kayıyor.çok şükür mrımız iyi çıktı bizim umarım sizinki de iyi çıkar.Kemik yaşı el-bilek grafisnden anlaşılıyor.tesadüf öğrendik bizde.ileri için ciddi bir sorun.ama erken öğrendiğimiz için korkulacak birşey olmadığı söylendi.genetik dr nerde kime gidiyorsunuz.array CGH adında bir tahlili sizden de istediler mi.? diğer sonuçlarınız gelmedi mi hala?

kesinlikle yaşanacak.çok şükür birşeyleri yok sadece yapmaları gerekenleri geç yapan tembel bebekler bunlar.tamamlayacaklar içiniz rahat olsun.geçen hafta ben nefes alamıyordum mr sonuçlarını beklerken.üzmeyin kendinizi.

genetik doktor zeynep kamil hastanesindeki Bilge Bilgen Türköver'e gidiyoruz.. array CGH değil canım.. o nedir banada acıklarmısın.. bizde sadece kromozom analizi+ Rett Sendromu Moleküler analiz istendi.. diğer sonuçlarımız çıktımı bilmıyorum öbür gün gidiyoruz büyük ihtimalle çıkmıştır.. sanemın kemık filmleri çekildi bacakları, kolları,parmaklarına kadar biz gösterdik doktor temiz dedi..
bide bizim fizyoterapistimiz bize dediki buraya gelen tüm bebekler ( yani bizim gibi zekasından şüphe edılen yada hastalık teşhisi konulanların' hepsi normal bir birey olmuş..
benım ikinci ablam otistik belirtileri gösteren bi çocukmuş
Göz teması 0'mış.. 3 yaşında ismini söylerlermiş bakmazmış.. Tavana bakıp gülermiş.. Kendi etrafında dönermış.. Sürekli dişlerini gıcırdatıp kulaklarıyla oynarmış.. EE sonuç ne okul ikincisi..

alemsiniz:))) çok zeki olabiliyorlar zaten. bence Çağan da zekasıyla alakalı bir durum yok.Sanemde de yoktur.algısı çok iyi. zeka testimizde büyük fark çıkmadı.geride çıkmasının nedenin de ellerini kullanamaması ama sesle ve hareketleriyle anlatıyor herşeyi...rett sendromunu düşünen kimdi genetik dr umu nöroloji mi.rett sendromu için kaybettiği becerilerinin olması gerekir.sanem zaten yapmıyordu ki yavaş yavaş yapıyor herşeyi.yani emeklerken emekleyemez olması falan lazım.array Cgh kromozm analizinin daha ilerisi daha ayrıntılı diyelim.biz yarın gidiyoruz genetik drumuzla randevumuz var.bakalım nasıl bir yol çizecek bize.

evet canım sanem zaten tam bir müzik aşığı bi müzik açtığımızda önce bize bakar sonra güler.. çocukta zekasal bir problem oldugunu düşünmüyorum.. canım hipotonik çocuklar zaten 10 aylıktan falan sonra geriliyor.. ve sanırım sanemde hafifte olsa gevşeklik var .. Hani birtek rett'lerde olsa tamam dıcemde bu el hareketleri çoğu şeyden kaynaklanıyor .. Olamaz dıyemem ama allah içimi biliyo içimde hiç çıkıcak gibi bir his yok.. ben temız kalpli bir insanım her gün kuran okuyorum dua edıyorum bu mübarek günde .. Biz genetik doktoruna gittiğimizde bizim aile ağacımızı falan çizmiş.. SOrular sormuş annemlere.. Ordanda bi sonuc cıkaramamış. Bekleyip göreceğiz

Canım kerem sağ elini gözhizasına getirip evirip çeviriyor sol elini ısırıyordu şimdi sadece azina alıyor ama baya azalttı azina almayı otizm teşhisi üç yaşından önce kesin olarak konmuyormuş ama şüpheleniyor işte olsa bile çok hafif olur diyorlar Allah'a şükür göz teması kurmaya başladı

Ablanı değilde keremi anlatıyorsun sanki varya yazdıkların keremle bire bir aynı sadece kulaklarıyla oynamıyor birde kendi etrafında dönmüyor zaten yürümüyor o kadar şaşırdım bir o kadarda sevindim inşallah sonlarına benzer sanem kaç aylık gevşeklik keremdede var hala başka bebekleri kucağıma aldığımda farkediyorum

canım sanem ellerini ağzına sokuyor yada elleriyle garip hareketler yapıyor. hani evirip çeviriyor gibi.. gerçi bu hareketlerin 100 türlü çeşidi var. her bebekte farklı olabiliyor..sanem şuan 20 aylık 19'unu yeni bitirdi.. el hareketleri sizde ne zaman başladı.. bizde el hareketleri yüzünden rett sendromu'ndan şüphelenıyorlar .. yoksa bizim göz temasımız hep vardı allaha şükür halada var nefes nefese kalma yada nöbet yada şiddetli kabızlık bu tür olaylar yok (bunlar rett sendromunun belirtileri) zaten gittiğimiz ilk doktor otistik hareketler var demişti ama rett denıldı.. ancak ben buna inanmıyorum.. benım kardeşım kız olmasaydı rett demezlerdi. demekki sizin cocuklarınızda kız olsaydı sizede rett diyeceklerdi.. Umarım bebişlerimiz sapasağlamdır ki buna yürekten inanıyorum canım..

canım senın bebeğindemi dişlerini gıcırdatıyor ? evet canım ablama tüm komşularımız yada akrabalarımız bu çocukta sorun var dıyorlarmış .. annem bile diyor onu ozaman doktora götürserydim otistik derlerdi diye.. hatta 2 yaşındaki resımlerı var ablamın.. çaprazdan tavana bakıp gülmüş, fotograf makınesine bile bakmamış.. İsmini bağırarak derlermiş ki bunu yaptıklarında 2,5- 3 yaşındaymış.. kız bakmıyormuş .. gözlerını kaçırıyormuş oda 2 yaşında
yürümüş.. yani bizim bebeklerımızden tek artısı yürümesi canım, 3 yaşından sonra hiperaktiv oldu aynı zamanda bende hiperaktivim..
bide ablamın öğretmenın bebeği 10 aylıktan sonra gerilemeye başlamış hipotonikmiş , çevresıne ilgisizmiş .. ancak doktorların hiç yürümeyecek dedıklerı vahim durumdaki çocuk fizik tedavisiz 2,5 yaşında ilk adımlarını atmış..
yani diyeceğim , böyle çocuklar azda olsa var .. Benım babaannem 6 yaşında yürümüş ve konuşmuş.. İnanmıyacaksınız evet ama bu bir gerçek.. Benım babamın dayısı, annesi biraz değişikmiş. Saflık var benım ailede.. Sanemde babaanneme çekmiştir inş.. birşeyciği yoktur.. Bebişlerimizin...
Allah'ın işi canım ümidini kesme , bol bol dua et..

canım eklemeyi unutmuşum sanemde gevşek mesela kucağımıza aldıgımızda elımızden kayacakmış gibi oluyor.. fizik tedavi aldıgımızdan beri bir nebzede olsa ilerleme kaydediyoruz biz yenı başladık zaten ama bu 3-5 seansta olacak birşey değil herşeyden önce sabır ve enerjiyi yüksek tutmak gerek.. ona yenı birşeyler kazandırmak için ugrasıyoruz. sanem her sabah 7 de kalkar bizde kalkıyoruz sabah 20 dk ısınma hareketleri daha sonra fizyoterapistimizin öngördüğü yarım saatlik hareketler bunu günde 2 defa uyguluyoruz.. siz fizik tedavıye ne zaman başlattınız ve ne kadar süre içinde kerem gelişme gösterdi?
mesela bugün kahvaltı yapıyorduk sanemı her zaman ortaya oturturuz.. Ben çay döküyordum.. Sanem ise merakla beni izliyordu. sonra ben oda heves etmiştir diye elıne çay bardağıyla tutturdum .. bir gülmeler bir sevinmeler .. zaten aklı anca yemeye çalışır :)))) aslında herşeyi anlıyorlar ama fiziksel problemleri oldukları için kendılerını ıfade edemıyorlar ama aslında çok normaller.. Kerem Çağan ve Sanem 3 kaderdaş ilerde yaşıtlarını yakalayacak ve çok normal olacaklar ve bunlarda ilerde bizim için komik anılar olacak.. :)) Bugün Kadir Gecesi bol bol dua edın bugünün ne kadar büyük ve onemli bir gün oldugunu biliyorsunuz .. tüm yürüyemeyen çocuklar için Kuran okuyacağım...

defnesum bu arada sanemin kromozom analizi normal geldi
ama henuz rett sendromu analizi gelmedi ..
kromozom analizinin temız cıkması ne anlama gelıyor bu bizi mutlu etti

selam kızlar,

uzay terapisini sgk karşılıyor mu, hangi merkezlerde yapılıyor?

seninde mi çocugun yürümüyor şekerim ?
bu zamanda sgk'da işe yaramıyor.. ayda 4 kez devlet fizik tedavı verıyor (ist.da)
yoksa kımse sgk falan dınlemıyor adam gibi tedavi için mecbur özel bir merkeze başvuracaksın canım
bizde çok faydalanmak ıstedık ama olmadı.. şimdi özel merkezde 10 seans için 1 milyar istediler..
bu devırde fakirin işi zor..

yok canım ben bi arkadaş için sordum. aa neden orda öyle ki? doğuda özel ftr merkezlerinde ve ünv hast.de 30 seans rehabilitasyon alınıyor rahatça

uzay erapisi işe yarıyo mmu peki:26:

yok canım ben bi arkadaş için sordum. aa neden orda öyle ki? doğuda özel ftr merkezlerinde ve ünv hast.de 30 seans rehabilitasyon alınıyor rahatça

uzay erapisi işe yarıyo mmu peki:26:

doğuda oylemı ne güzel.. malesef istanbul imkanlar o kadar güzel değil.. Uzay terapisi işe yarar elbetteki fizik tedavi her zaman işe yarar ama çocugun asıl problemını öğrenmemız gerek. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…