• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları uzay terapisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
doğuda oylemı ne güzel.. malesef istanbul imkanlar o kadar güzel değil.. Uzay terapisi işe yarar elbetteki fizik tedavi her zaman işe yarar ama çocugun asıl problemını öğrenmemız gerek. :)

denge problemi var canım. ameliyat sonrası oluştu problem.trafik kazası geçirmşti

normal rehabilitasyon kasları güççlendirmekten öteye gitmiyor yazık ki..

denge problemi var canım. ameliyat sonrası oluştu problem.trafik kazası geçirmşti

normal rehabilitasyon kasları güççlendirmekten öteye gitmiyor yazık ki..

Canım fizyoterapisti neyi uygun görürse büyük ihtimalle o şekilde tedavi olacaktır, tabiki de faydasını görecektir.Allah yardımcıları olsun.:nazar::emir_bebek:

canım eklemeyi unutmuşum sanemde gevşek mesela kucağımıza aldıgımızda elımızden kayacakmış gibi oluyor.. fizik tedavi aldıgımızdan beri bir nebzede olsa ilerleme kaydediyoruz biz yenı başladık zaten ama bu 3-5 seansta olacak birşey değil herşeyden önce sabır ve enerjiyi yüksek tutmak gerek.. ona yenı birşeyler kazandırmak için ugrasıyoruz. sanem her sabah 7 de kalkar bizde kalkıyoruz sabah 20 dk ısınma hareketleri daha sonra fizyoterapistimizin öngördüğü yarım saatlik hareketler bunu günde 2 defa uyguluyoruz.. siz fizik tedavıye ne zaman başlattınız ve ne kadar süre içinde kerem gelişme gösterdi?
mesela bugün kahvaltı yapıyorduk sanemı her zaman ortaya oturturuz.. Ben çay döküyordum.. Sanem ise merakla beni izliyordu. sonra ben oda heves etmiştir diye elıne çay bardağıyla tutturdum .. bir gülmeler bir sevinmeler .. zaten aklı anca yemeye çalışır :)))) aslında herşeyi anlıyorlar ama fiziksel problemleri oldukları için kendılerını ıfade edemıyorlar ama aslında çok normaller.. Kerem Çağan ve Sanem 3 kaderdaş ilerde yaşıtlarını yakalayacak ve çok normal olacaklar ve bunlarda ilerde bizim için komik anılar olacak.. :)) Bugün Kadir Gecesi bol bol dua edın bugünün ne kadar büyük ve onemli bir gün oldugunu biliyorsunuz .. tüm yürüyemeyen çocuklar için Kuran okuyacağım...

amin canım kadir gecen mübarek olsun. evet keremde dişlerini gıcırdatıyor 2.5 aylıkken ellerinde kasılmalar oldu drlar epilepsi nöbeti dediler hala ilaç kullanıyor Allaha şükür birdaha olmadı hipotonik bir bebekti fiziğe 1 yaşında başladı 20 gün sonra tam 2 yaşında olacak 1 yaşında oturma hiç yoktu kucağımda bile oturamıyordu başınıda % 70 anca tutuyordu şu an emekliyor yazsammı bilemedim ama yazıyım bari inanırmısın bilmem ama kerem 14 aylıkken bir arkadaşın tavsiyesiyle hocaya gittik hoca üç harflilere uğramış dedi okudu felan ondan sonra toparlamaya başladı kerem fizyoterapistler çok hızlı ilerlediğini söylüyorlar tabi onlara bahsetmedim bu konudan tabiki şifa Allahtan gerisi aracı.
istanbulun neresinde oturuyorsunuz

doğuda oylemı ne güzel.. malesef istanbul imkanlar o kadar güzel değil.. Uzay terapisi işe yarar elbetteki fizik tedavi her zaman işe yarar ama çocugun asıl problemını öğrenmemız gerek. :)

canım her yerde var o... yılda 1 kez 30 seans alabiliyorsun...hastanın durumuna göre 2. 30 seansı da verebiliyorlar...
fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerine git sana bilgi verilecektir...

selam kızlar,

uzay terapisini sgk karşılıyor mu, hangi merkezlerde yapılıyor?

bizim gittiğimiz özel eğitim merkezinde uzay terapisi vardı...
devletin verdiği 8 seans hakkımızın 4 seansını uzay terapisine alıyorlardı...
sonra biz diğer fiziği bölünmesin o daha faydalı diye ekstradan aldık uzay terapisini o da seansı 50 liraydı...bir de denge için biz havuz terapisi gördük... diğer adı aklıma gelmedi:))
at terapisi falan da var...isimleri unutmuşum hep...:9: eğer bulabilirsen ona da bak at+havuz+fizik gerçekten çok iyi sonuç veriyor...

amin canım kadir gecen mübarek olsun. evet keremde dişlerini gıcırdatıyor 2.5 aylıkken ellerinde kasılmalar oldu drlar epilepsi nöbeti dediler hala ilaç kullanıyor Allaha şükür birdaha olmadı hipotonik bir bebekti fiziğe 1 yaşında başladı 20 gün sonra tam 2 yaşında olacak 1 yaşında oturma hiç yoktu kucağımda bile oturamıyordu başınıda % 70 anca tutuyordu şu an emekliyor yazsammı bilemedim ama yazıyım bari inanırmısın bilmem ama kerem 14 aylıkken bir arkadaşın tavsiyesiyle hocaya gittik hoca üç harflilere uğramış dedi okudu felan ondan sonra toparlamaya başladı kerem fizyoterapistler çok hızlı ilerlediğini söylüyorlar tabi onlara bahsetmedim bu konudan tabiki şifa Allahtan gerisi aracı.
istanbulun neresinde oturuyorsunuz

sağol canım seninde kadir gecen mübarek olsun.. Sanemdede diş gıcırdatma var, ablamdada varmış,geçmiş olsun canım epilepsi olmasına çok ama çok üzüldüm fakat biliyosundur bazı bebeklerde ilaç içildiği zaman bir müddet sonra gecıyor umarım keremdede aynısı olur.. Fizik tedaviye erken başlatmışsınız, belkı bizde erken başlatırdık ama sanem 10 aydında oturdu, başınıda tutuyordu.. Nolduysa bu çocuğa anlamadık gitti.. Neysekı fizik tedavi işe yarıyor gibi.. Götürdüğünüz hoca için bişey diyemeyeceğim, herkesin inancı farklıdır.. Ama ben Allah'a yalvarmayı tercih ederım, o istese herşey olur.. Sanemdede gevşeklik var.. Biz istanbul/ ataşehirde oturuyoruz. Romatem Fizik tedavi merkezi (Bostancıda) fizik tedavi görüyoruz.. Doktorumuz çok iyi ve çok sıcak bir ortam.. Umarım sanem 4 ay sonra (o zaman 2 yaşına basacak) en azından dik durmayı ve emeklemeyi öğrenır.. Sonrası gelir zaten.. Allah hepsının yardımcısı olsun.. Bak şu ikondaki gibi olacak bebeklerimiz => :emir_bebek:

Bu arada sanemın kromozom analizleri temiz çıktıııııııııııııı . Aşkııımmm benim :))))

Son düzenleme:
:9::9::9:
bebişimsanem güldürdün beni canım...
benim kızda aynen öyle şimdi takla atmayı öğrendi yürümeden habire takla atıp duruyor...
boynunu incitecek ondan korkuyorum...
sizinkilerinde yakındır emeklemesi Allahın izniyle...

benim kızda aynen öyle şimdi takla atmayı öğrendi yürümeden habire takla atıp duruyor...

bırak yapsın ya ne güzel işte inş. Sanem ve diğer bebeklerde yapar.. canım senin kızın bildiğin cadı :)))) maşallah..

sağol canım seninde kadir gecen mübarek olsun.. Sanemdede diş gıcırdatma var, ablamdada varmış,geçmiş olsun canım epilepsi olmasına çok ama çok üzüldüm fakat biliyosundur bazı bebeklerde ilaç içildiği zaman bir müddet sonra gecıyor umarım keremdede aynısı olur.. Fizik tedaviye erken başlatmışsınız, belkı bizde erken başlatırdık ama sanem 10 aydında oturdu, başınıda tutuyordu.. Nolduysa bu çocuğa anlamadık gitti.. Neysekı fizik tedavi işe yarıyor gibi.. Götürdüğünüz hoca için bişey diyemeyeceğim, herkesin inancı farklıdır.. Ama ben Allah'a yalvarmayı tercih ederım, o istese herşey olur.. Sanemdede gevşeklik var.. Biz istanbul/ ataşehirde oturuyoruz. Romatem Fizik tedavi merkezi (Bostancıda) fizik tedavi görüyoruz.. Doktorumuz çok iyi ve çok sıcak bir ortam.. Umarım sanem 4 ay sonra (o zaman 2 yaşına basacak) en azından dik durmayı ve emeklemeyi öğrenır.. Sonrası gelir zaten.. Allah hepsının yardımcısı olsun.. Bak şu ikondaki gibi olacak bebeklerimiz => :emir_bebek:

Bu arada sanemın kromozom analizleri temiz çıktıııııııııııııı . Aşkııımmm benim :))))

inşaallah gecicek canım Allaha şükür 2.5 aylıktan beri geçirmedi (maşaallah) üç ay önce eeg çekildi temiz çıktı üç ay sonra tekrar eeg cekilecek temiz çıkarsa ilacı bırakıcak dediğim gibi inanmayabilirsin senin tercihin ama cinlerin varlığı tartşılmaz bir gercek şifa Allahtan belki aracı olur diye gittik. sanem on aylık iyi oturmuş kerem on aylıkken bırak oturmayı başını tutamıyordu birşey suracam ablanın küçüklüğüğle saneminki aynımıymıs annen hatırlar sanem konuşuyormu birde kas biyopsisi yapıldımı. bende ataşehirde oturuyorum ferhatpaşada sen neresindesin

tatlım benim takla atabildiğine göre vucut kontürolü baya iyi yakın zamanda yürür herhalde

inşaallah gecicek canım Allaha şükür 2.5 aylıktan beri geçirmedi (maşaallah) üç ay önce eeg çekildi temiz çıktı üç ay sonra tekrar eeg cekilecek temiz çıkarsa ilacı bırakıcak dediğim gibi inanmayabilirsin senin tercihin ama cinlerin varlığı tartşılmaz bir gercek şifa Allahtan belki aracı olur diye gittik. sanem on aylık iyi oturmuş kerem on aylıkken bırak oturmayı başını tutamıyordu birşey suracam ablanın küçüklüğüğle saneminki aynımıymıs annen hatırlar sanem konuşuyormu birde kas biyopsisi yapıldımı. bende ataşehirde oturuyorum ferhatpaşada sen neresindesin

kayışdağındayım canım. yakınmışız birbirine.. canım sanem abba baba 3-5 kelımesi var.. sanemın küçüklüğüyle ablam benzıyor.. kas biyopsisi yapılmadı canım doktor isterse yaptırırız. Ablam kafasını sürekli arkaya vururmuş sallanırmış sanemde sallanıyor gerçi evet birbirlerıne benzıyorlar.. canım ablam 3 yaşından sonra düzelmiş.. ama onun yürümesi varmış tek artısı bu .. yoksa oda konuşmuyormuş falan filan eee hiçbişeyde olmamış boşuna bence üzüyoruz kendımızı... bunlar bebek kendılerını oldukları gibi ifade edemeyebiliyorlar. evet biraz problemliler ama sabır edıcez canım unutma yürümeyen bir çocuk hele yaşı geçmişse gerilemeye başlar, geri kalır.. çünkü yürüyen bi bebek gider biyerlere dokunur istediğini yapar ama yürüyemeyen bi çocuk oturmaya mahkumdur .. ve bu onu olumsuz etkıler..

tatlım benim takla atabildiğine göre vucut kontürolü baya iyi yakın zamanda yürür herhalde

canım bizim fiziksel bi engelimiz kalmadı artık çok şükür...
yürümemesinin sebebi algısı...
otizm den dolayı bizi hiç anlamıyor hiç iletişim yok... yürümeyi ihtiyaç olarak görmüyormuş...
biraz iletişim olsa yürüyecek Allahın izniyle...

defnesum bu arada sanemin kromozom analizi normal geldi
ama henuz rett sendromu analizi gelmedi ..
kromozom analizinin temız cıkması ne anlama gelıyor bu bizi mutlu etti

çok sevindim.kromoom analizinin normal gelmesi ciddi bir durum olmadığını gösterir.ağır sendromlar bu analizde anlaşılıyor rett sendromuna yönelik tahlil çıktı mı?kesinlikle oda normal gelecek.inşallah yani.

kayışdağındayım canım. yakınmışız birbirine.. canım sanem abba baba 3-5 kelımesi var.. sanemın küçüklüğüyle ablam benzıyor.. kas biyopsisi yapılmadı canım doktor isterse yaptırırız. Ablam kafasını sürekli arkaya vururmuş sallanırmış sanemde sallanıyor gerçi evet birbirlerıne benzıyorlar.. canım ablam 3 yaşından sonra düzelmiş.. ama onun yürümesi varmış tek artısı bu .. yoksa oda konuşmuyormuş falan filan eee hiçbişeyde olmamış boşuna bence üzüyoruz kendımızı... bunlar bebek kendılerını oldukları gibi ifade edemeyebiliyorlar. evet biraz problemliler ama sabır edıcez canım unutma yürümeyen bir çocuk hele yaşı geçmişse gerilemeye başlar, geri kalır.. çünkü yürüyen bi bebek gider biyerlere dokunur istediğini yapar ama yürüyemeyen bi çocuk oturmaya mahkumdur .. ve bu onu olumsuz etkıler..

İnşaallah düzelecekler canım ama üzülmemek elde değil yapacak tek şey sabretmek zaten ama zor işte rabbim beterinden saklasın drlara ablandan bahsettinizmi onlar ne diyolar bu konuda .. evet baya yakınmışız kayışdağın nwreaindesiniz pazara yakınmı.. konuşması cok güzel kerem heceliyor ama bilinçli birşey söylemiyor daha

otizm den dolayı bizi hiç anlamıyor hiç iletişim yok... yürümeyi ihtiyaç olarak görmüyormuş...

İnşaallah en kısa zamanda algısıda açılır söylediklerini anlamamasıbuna sabretmesi çok zor insan kendisini çok çaresiz hissediyor

çok sevindim.kromoom analizinin normal gelmesi ciddi bir durum olmadığını gösterir.ağır sendromlar bu analizde anlaşılıyor rett sendromuna yönelik tahlil çıktı mı?kesinlikle oda normal gelecek.inşallah yani.

evet canım zaten Rett olsaydı Kromozom analizindede çıkardı.. Kromozom analizimizde '' kromozomum sayısında ve yapısında bir anomalik durum görülmemiştir'' doktorumuzda onayladı.. Bu arada gözleri normal.(yani gözlerınde sorun cıkmadı) Sanemın sorunu kaslarından canım zekasal bir durum oldugunuda düşünmüyorum çünkü fizik tedavı doktorumuz bile ısrarla göz temasının oldugunun boş bakmadıgının ve çevresındeki seslere tepkı verdiğinin farkında.. Yavaş yavaş yürümeyede geçecek.. Allahın izniyle.. Sağol canım bizde çok sevındık yüreğimize su serpıldı.. :)

allahın iznıyle oda kalmayacak eğitimle herşey mümkün .. yavrunun baksana rahatsızlığına rağmen yürüyor, dönüyor, takla atıyor.. Bak bizim bebeklerımıze sağlıklı dıyorlar ama yürüyemıyorlar.. Bence senın kızın hepsınden daha azimli ve akıllı.. :)))

İnşaallah düzelecekler canım ama üzülmemek elde değil yapacak tek şey sabretmek zaten ama zor işte rabbim beterinden saklasın drlara ablandan bahsettinizmi onlar ne diyolar bu konuda .. evet baya yakınmışız kayışdağın nwreaindesiniz pazara yakınmı.. konuşması cok güzel kerem heceliyor ama bilinçli birşey söylemiyor daha

canım ablamda 3 yaşında konuşmuş :))) canım benım ablam otistik gibiymiş zaten annem anlattı ama malesef doktorlar bişey diyemıyorlar fotograflarında bile garip bir çocuk.. ama sonradan düzelmış.. Ben artık üzülmuyorum .. Çünkü böyle vakalar az ama var yani.. Benım ablamda o zaman götürseydik otistik diyeceklerdi.. Ne alaka??? olamaz demıyorum ama her otistik gibi davranan otistik olacak değil..

Back