sağol canım .. bence el hareketleri algısal bişey yani bizim fizik tedavi doktorumuz sanemın göz teması kurdugu için rett'ten şüphelenmıyor.. Sanem çok tembel bir bebekti bizde ona çanak tttuk. Yani herşeyini kendımız falan yaptık. Doktorumuz bize biraz gevşek bir bebek dedi.
Bak şimdi kollarını daha iyi kullanabilmesi için olan hareketi anlatıyorum.
Bebeğini oturt . Sağ yada sol kol farketmez . Onların birinin üstüne çöksün yani hani otururken böyle biraz eğri bir biçimde durup bir kolumuzun üstüne basıp tüm ağırlığımızı onun üstüne veririz ya. Böyle yapınca kol kasları gelişir. Mesela düşecekken artık sanem o kolundan destek alıyor. 1 günde hemen kaptı hareketi.
Sürünme hareketini pek tarif edebilirmiyim bilmiyorum ama. Ben yinede anlatıyım. Çocugunu yüzü koyun bir şekılde koy. Sağ yada sol bacak farketmez. Bir bacağının ayağını avucunun içine al ve bastırr yani ayağı dimdik dursun. Sonra o tuttuğun bacağın çaprazındaki karın boşluğundan kaldır ve ittir. Sürünecek. Kendini itecek. Pek anladınmı bılmıyorum ama şuanki hareketler bunlar.[/QUO
umarım değildir.kız olduğu için dr rett olduğunu düşündü bence.benim oğlumla aynı sanemin durumu.daha önce bir konuda demiştin ki evimizin tek sarışını ve ela gözlüsü.oğlumda aynen sanem gibi biliyormusun.nasıl bir tesadüf bu.
kol hareketleri bizde şu plates topuyla yapıyoruz.şu an ellerini eskiye göre çok çok iyi kullanıyor.sanem sürünüyor mu yoksa sürünmeye çalışıyor mu.o bahsettiğin hareketi gayet iyi anladım.haftaya bir doçent fizyoterapistle görüşecez.bende öğrendiklerimi yazarım.peki 20 seans size yetecek mi.fizyoterapistiniz ne diyor.
canım 20 seans yetecek mi onu bilemıyoruz. Ama sanki sanem hareketleri hemen kaptı gibi. Doktor en azından 20 seansta emekleyecebilceğini vede dik durabilceğini tahmın edıyor. Sanem sürünmeye calısıyor canım. Doktorumuz biraz emek harcamak ve sabırlı olmak gerek dedi. ALLAH yardımcımız olur elbet. Eğer ıstıyorsan bir fizik tedavıye başlat. Haftasonu calısmıyorsan hafsonuna al ..dediğim gibi iyi bir fizyoterapist olması cok onemli..