bizde bir ay dediler rica minnet 32.gün alabildik.hayırlısı ama bence bişi çıkmayacak sanemle çağanın durumu çok benziyor birbirine
duyu bütünleme bebeğin vucudunun farkına varıp kullanması için kullanılan bir yöntem bildiğim kadarıyla otizimde ve bazı sendromlarda uygulanıyor benim oğlum çok gevşekti ellerini felan kullanmıyordu şimdi 23 aylık ve emekliyor nasıl yapılıyor dersen eklemlerdeki duyu sensörlerini uyarıyorlar vucudunu sıkarak farkına varmasını sağlıyorlar işin uzmanı olmadığım için anca bu kadar tarif edebiliyorum duyu bütünleme yapan fizyoterapist bulmak biraz zor çünkü türkiyede bir kişi (yeşim ünveren) eğitimle sertifika veriyor fizyoterapistlere
bizede 1 aydan 1 kaç gün sonra çıkacak dediler . Ne zaman arasak uzatıyorlar . Sinir oldum yaaa. İnş. çıkmaz canım tek isteğim bu. Çağa mı oğlunun ismi çok güzelmiş :))
Çağada hiçbirşey çıkmadı dimi canım .. Çok şanslısın :)))
ya bide anlayamadıgım şey ailemde ne annemin tarafında ne babamın tarafında sülalemizde hiçbir hastalık yok.. aynı şekılde annemın doğumu, hamileliği sanemin bebekliği normal geçti .. mesela çocuk hasta oluyor ama doğumdan sonra morarıyor, yada havale falan geciriyorda oluyor.. Bu çocuğa noldu şaştım ya..
Biz fizik tedavi görürken video çekıyoruz.. Evde hareketleri daha iyi yapabilmek için. Sanemde doktorunu çok sevıyor heralde doktoruyla konuşuyor adeta hiç ayırmıyor gözlerini hayatımın anlamı, bukle saçlım, ela gözlüm, uzun boylu hoş fizikli kardeşim.. güzelliğine diyecek tek laf yok.. benım annemin en güzel ve anneme benzeyen tek cocugu, 4 kızın sonuncusu evimizin neşesi '' SANEM SILA'' o bizim ömrümüz , hepımız sanem için canımızı veririz.. Allah hasta olan herkesin çocuguna şifa versin ve kimseyi bu acıyla sınamasın ..
Canım bak benım ablamın öğretmeninin kızı da yürümüyormuş, doktora götürmüşler ve doktor profesörmüş ve demişki bu çocuğu fizik tedaviye bile başlatmayın çünkü emınım kesınlıkle yürümeyecek , çocuk kucakta sarkık duruyormuş.. ayrıca çocuk çevreye ilgisizmiş.. Kadın çok dua etmiş ayrıca çok dinine düşkün biri.. Çocugu fizik tedavisiz annesinin evde yaptıgı masajlarla 2 bucuk yasında adımlarını atmış
Şuan 7 yasında ve sapasağlam bir kız..
Unutma canım allah herkesi sınıyor..
gerçekten farklı bir teknik.fizik tedaviyle yapılmayacak hiçbirşey yok bence.çocuğunuzun otizm dışında ne sorunu var.hipotonik mi?yada genetik bir sendromu
sizinle ilgili merak ettiğim birşey var,sanem sadece nörolog takibinde mi. ve hangi hastane ve drun takibinde öğrenebilir miyim.bizde önce aylarca nörolojiye gitmiştik sonrası tesadüfen çocuk drumuzun titizliği sayesinde diğer sorunlarımız öğrendik( böbrekte taş,kemik yaşını ileri olması vs.)ve bize nörolojik değil de genetik gibi duruyor diyende çocuk drumuzdu.istanbuldasınız sanırım ki imkanlarını sonuna kadar kullanın bence.
oğlumun adı Çağan yanlış yazdım sanırım az önce:) biz geçen hafta çok sıkıntılıydık geceleri uyuyamadın gündüzleri nefes alamadım ama çok şükür nörolojik bir şey yok,orbital kitleden şüphelendi göz drumuz böyle birşeyde yok.metabolik testlerde normal çıktı.nörolojik bir sorunda görünmüyor.kromozom analizimizde normal geldi.bundan sonrası da boş görünüyor.yani korkulacak birşey çıkmayacaktır.fizik tedavi ve bireysel eğitimle atlatacaz umarım.
ya bide anlayamadıgım şey ailemde ne annemin tarafında ne babamın tarafında sülalemizde hiçbir hastalık yok.. aynı şekılde annemın doğumu, hamileliği sanemin bebekliği normal geçti .. mesela çocuk hasta oluyor ama doğumdan sonra morarıyor, yada havale falan geciriyorda oluyor.. Bu çocuğa noldu şaştım ya..
Biz fizik tedavi görürken video çekıyoruz.. Evde hareketleri daha iyi yapabilmek için. Sanemde doktorunu çok sevıyor heralde doktoruyla konuşuyor adeta hiç ayırmıyor gözlerini hayatımın anlamı, bukle saçlım, ela gözlüm, uzun boylu hoş fizikli kardeşim.. güzelliğine diyecek tek laf yok.. benım annemin en güzel ve anneme benzeyen tek cocugu, 4 kızın sonuncusu evimizin neşesi '' SANEM SILA'' o bizim ömrümüz , hepımız sanem için canımızı veririz.. Allah hasta olan herkesin çocuguna şifa versin ve kimseyi bu acıyla sınamasın ..
Canım bak benım ablamın öğretmeninin kızı da yürümüyormuş, doktora götürmüşler ve doktor profesörmüş ve demişki bu çocuğu fizik tedaviye bile başlatmayın çünkü emınım kesınlıkle yürümeyecek , çocuk kucakta sarkık duruyormuş.. ayrıca çocuk çevreye ilgisizmiş.. Kadın çok dua etmiş ayrıca çok dinine düşkün biri.. Çocugu fizik tedavisiz annesinin evde yaptıgı masajlarla 2 bucuk yasında adımlarını atmış
Şuan 7 yasında ve sapasağlam bir kız..
Unutma canım allah herkesi sınıyor..
evet canım kerem hipotonik bir bebekti aslında tam konmuş bir tanı yok nöroloji dr serebral palsi zekası normal demişti şimdi fizyoterapistimizde otizim olduğunu düşünüyor baya bir test yapıldı hepsi temiz çıktı ama ne biliyim işte bu iş dipsiz kuyu gibi herkes farklı birşey söylüyor şimdi emekliyor ama söylediklerimizi anlamıyor aslında iki aylıkken göz kontağı başlamıştı sonra sonra kayboldu şimdi tekrar başladı bakalım Rabbim büyük Allah hepimizin yavrularına eksiksiz şifa versin[
hepimize acil şifa diliyorum...cerabral palsi olduğunda kasılma olması gerekir diye bilirim hani ayak bileği mesela çok serttir.böyle birşey var mı sizde.göz kontağı olmadığı zaman ilk düşünülen şey otizm sanırım ama göz muayenesi olmadan bu teşhis hatalı bence.çocuk psikiyatri drumuz çok iyi niyetli ve temiz kalbli biri bence bu çocukta ciddi bir görme problemi var demişti.3-5 tane doç.porf gezdikten sonra öğrendik ki 5.derece miyop.ve bu teşhis 13 aylıkken konuldu.öncesi yani 5-6 aylıkken kimbilir ne durumdaydı yavrucum.görmeyen yada bulanık,titrer şekilde gören çocuklar napsın ki nasıl göz kontağı kursun yada yeni birşeyler öğrensin.hipotonik bebek pelte gibi olurmuş yani başını falan tutamaz sizin ne zaman başladı baş kontrolü.otizmse eğer tedavisi mümkün Allah dermansız dert vermesin, çok şükür bizlerin eli ayağı sağlam,yavrularımızın tedavisi için ne gerekirse yaparız.
evet canım kerem hipotonik bir bebekti aslında tam konmuş bir tanı yok nöroloji dr serebral palsi zekası normal demişti şimdi fizyoterapistimizde otizim olduğunu düşünüyor baya bir test yapıldı hepsi temiz çıktı ama ne biliyim işte bu iş dipsiz kuyu gibi herkes farklı birşey söylüyor şimdi emekliyor ama söylediklerimizi anlamıyor aslında iki aylıkken göz kontağı başlamıştı sonra sonra kayboldu şimdi tekrar başladı bakalım Rabbim büyük Allah hepimizin yavrularına eksiksiz şifa versin
canım bizde patolojik bir sorun cıkmadı.. allaha şükür öyle problemlerimiz yok. sanem sadece nörolog takibinde. evet canım haklısın ailede olması gerekmez ama durup dururkende olmaz. mesela çocukta erken doğum olur, yada havale gecirir , yada kaza falan olur çocuk travma gecirir. Hiçbirşey olmadı ya..
maşallah.. .cok sevındım canım umarım bizde o mutlulugu yaşarız. Çağan adına çok sevındım. Neysekı nörolojik bir problemı yok. Nörolojik bir problemı olmayan cocuk er yada gec zaten yürür. Senin çocugun hipotonik mi sanem için doktorlar hipotonik değil ama çok tembel ve biraz gevşek olarak nitelendırıyorlar. Kardeşım zaten doğuştan tembelmiş biz daha fena yapmışız.. Ama fizik tedavıde insan içine çıka çıka göz temasıda gelişti.. Vİdeosunu izledım fizik tedavi doktorunun gözlerının içine bakıyor.. Onun yaptığı hareketlerı takıp edıyor.. Yakışıklı Çağan'a sevgiler.. :)
rabbim bu doktorlara biraz vicdan versin inşallah...
benim kızım doğduğunda eşime yaşamaz demişler.. yaşadı...
11 aylıktı teşhis konduğunda doktor dedi ki hiç uğraşmayın bundan hiç bişey olmaz ne oturur ne yürür dedi...
ama benim kızım hem oturdu hem emekledi... şimdi ellerinden tutunca yürüyebiliyor... inşallah bir gün bağımsız yürüyecek...
rabbim hepimizin çocuklarına şifa versin inşallah....
bir de yanlış anlamadım aslında spastik dediğinizi...öyle bir izlenim mi verdim... yani siz spastik diyince sanki farklı bişeyden bahsediyormuşum gibi olmasın diye vurgulamak istedim sadece...bu hastalık benim kalbimi taş etti artık... bazen çok saçma tepkiler veriyorum...
defnesum hangi ildesin canım sen...İstanbul mu...
ama sizin beyin mr ınız normal çıkmıştı zaten.eeg nizde aynı şekilde yanlış mı hatırlıyorum.şöyle anlatayım daha bebeğin yapı taşları oluşurken bir kromozomda bir kopma yada sonrası mutasyonla olabilirmiş bu tür durumlar.bir konuda bir arkadaş demiş ki Allahın işine karışılmayacağını anlatan bilim genetik bilimi gerçekten öyle birşey.mesela annen anladığım kadarıyla 35 yaşın üstünde ve babanda bu yaştan sonra hamilelikler hem anne sağlığı için hemde bebek açısından sıkıntılı olabiliyor...içiniz rahat olsun bence sanem de gayet sağlıklı
evet canım kerem hipotonik bir bebekti aslında tam konmuş bir tanı yok nöroloji dr serebral palsi zekası normal demişti şimdi fizyoterapistimizde otizim olduğunu düşünüyor baya bir test yapıldı hepsi temiz çıktı ama ne biliyim işte bu iş dipsiz kuyu gibi herkes farklı birşey söylüyor şimdi emekliyor ama söylediklerimizi anlamıyor aslında iki aylıkken göz kontağı başlamıştı sonra sonra kayboldu şimdi tekrar başladı bakalım Rabbim büyük Allah hepimizin yavrularına eksiksiz şifa versin[
hepimize acil şifa diliyorum...cerabral palsi olduğunda kasılma olması gerekir diye bilirim hani ayak bileği mesela çok serttir.böyle birşey var mı sizde.göz kontağı olmadığı zaman ilk düşünülen şey otizm sanırım ama göz muayenesi olmadan bu teşhis hatalı bence.çocuk psikiyatri drumuz çok iyi niyetli ve temiz kalbli biri bence bu çocukta ciddi bir görme problemi var demişti.3-5 tane doç.porf gezdikten sonra öğrendik ki 5.derece miyop.ve bu teşhis 13 aylıkken konuldu.öncesi yani 5-6 aylıkken kimbilir ne durumdaydı yavrucum.görmeyen yada bulanık,titrer şekilde gören çocuklar napsın ki nasıl göz kontağı kursun yada yeni birşeyler öğrensin.hipotonik bebek pelte gibi olurmuş yani başını falan tutamaz sizin ne zaman başladı baş kontrolü.otizmse eğer tedavisi mümkün Allah dermansız dert vermesin, çok şükür bizlerin eli ayağı sağlam,yavrularımızın tedavisi için ne gerekirse yaparız.
kasılması hiç yok evet dediğin gibi başını tutamıyordu tam olarak sanırım 15 aylıkken tuttu 18 aylık desteksiz oturdu 22 aylık emekledi şimdi 23 aylık keremin sol 3 sağ 1 derece astigmat azda hipermetrop var 2.5 aydır gözlük takıyor
doktorlar konusunda size katılıyorum hastanede yatarken dr vizite geldiğinde asistanlarına bakın bu çok güzel bir vaka demişti o kadar zoruma gittiki bir taneside ben doktrumuza keremin sonuçları çıkıcaktı onu sormaya gittim başka bir dr uzmandı sanırım yaşını başını almış arkası dönük sandalyede oturuyor hiç bana dönmeden akraba evliliğimi diye sordu (eşim dayımın torunu) evet dedim bir başladı bu kadar cahilmisiniz akraba evliliği yapıyorsunuz sizin suçunuzu çocuklar çekiyor daha neler neler saydı söyleyiş tarzıda oh size der gibiydi ama o dr hakkımı helal etmiyorum biriside bu bebek kas hastası kesinlikle yürümez yüzde bir bile ihtimal yok demişti o zaman 10 aylıktı şimdi emekliyor Rabbimin izniyle yürüyacak inşaallah
kasılması hiç yok evet dediğin gibi başını tutamıyordu tam olarak sanırım 15 aylıkken tuttu 18 aylık desteksiz oturdu 22 aylık emekledi şimdi 23 aylık keremin sol 3 sağ 1 derece astigmat azda hipermetrop var 2.5 aydır gözlük takıyor
doktorlar konusunda size katılıyorum hastanede yatarken dr vizite geldiğinde asistanlarına bakın bu çok güzel bir vaka demişti o kadar zoruma gittiki bir taneside ben doktrumuza keremin sonuçları çıkıcaktı onu sormaya gittim başka bir dr uzmandı sanırım yaşını başını almış arkası dönük sandalyede oturuyor hiç bana dönmeden akraba evliliğimi diye sordu (eşim dayımın torunu) evet dedim bir başladı bu kadar cahilmisiniz akraba evliliği yapıyorsunuz sizin suçunuzu çocuklar çekiyor daha neler neler saydı söyleyiş tarzıda oh size der gibiydi ama o dr hakkımı helal etmiyorum biriside bu bebek kas hastası kesinlikle yürümez yüzde bir bile ihtimal yok demişti o zaman 10 aylıktı şimdi emekliyor Rabbimin izniyle yürüyacak inşaallah
kesinlikle yürüyecektir.sadece biraz zaman gerekiyor heimize geç olacak ama olacak inşallah.birde birçok dr özel muayene ücreti ödendikten sonra bambaşka bir kişiliğe bürünüyorlar.ne yazık değil mi? bu tip insanlara muhtaç olmak çok daha acı bir durum.
evet canım haklısın.. ama annem sanemi doğurdugunda 33 yaşındaydı.. mutasyon falan olması için çevresel bi faktörün olması gerek dıye bılıyorum.. Canım Sanem gelişme gösterıyor.. Mesela eskıden biz sanemı yüzüstü koydugumuzda çığlık atardı. Ama artık anladı sanırım kaçışı yok.. Mecur bunu yapmaya.. Mesela demiştim ya altında olan kolunu cıkarıyor diye.. Doktorumuz dediki ben oraya anlamayan bi çocugu koysam o şekılde kalır kolunu altından çıkarmaya tenezzül etmez dıye.. Artık görüp bekleyeceğiz..
Bu doktorlardan nefret edıyorum.. İlk gittiğimiz doktor Profösör bi kadındı.. Demişki bu çocuktan kesin çıkıcak eminim.. Annemde orada çok üzülmüş ''off'' faaln yapmış. O gerizekalı doktorda ''annemiz kabullenmek istemıyo ne offlayıp pufluyosun demiş.. Allahın cezası.. Bir annenin duygularından sen ne anlarsın.. Bu doktorlar gercekten cok acımasız.. Daha tahlil bile yaptırmamışız dediği lafa bak.. Sen Allah mısın sanki nerden biliyosun?? Allahım bana o fırsatı versın gidip o kadını utandırmak istiyorum.. Allah böylelerinin cezasını versın bu kadar açık ve net konuşuyorum..
kesinlikle yürüyecektir.sadece biraz zaman gerekiyor heimize geç olacak ama olacak inşallah.birde birçok dr özel muayene ücreti ödendikten sonra bambaşka bir kişiliğe bürünüyorlar.ne yazık değil mi? bu tip insanlara muhtaç olmak çok daha acı bir durum.
inşaallah ben hep tam şifa ver diye dua ediyorum Rabbime sadece kendiminkine değil herkesin bebeğine eksiksiz şifa versin Allah evet canım haklısın Allah kimseyi insafsız doktorların eline düşürmesin yine hastanede yatarken kerem 5 aylıkken enfeksiyon geçirmişti gece ateşi düşmedi hemşireyi çağırdım bekliyorum gelmiyor bi baktım bilgisayarda oyun oynuyor benim baktığımı anlayınca koydu kafayı masaya uyukluyor hemşire hanım bakarmısınız ateşi düşmüyor dedim ben birşey yapamam sabah dr bakar dedi bende Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın dedim bana ne yapcak sana yapmış zaten yapacağını dedi tabi şikayet ettim ama yinede insanın içinden çıkmıyor bedduha etmiyorum hiç bir annenin bunu yaşamasını istemem ama düşmez kalkmaz bir Allah
peki annen şu an 35 yaşındaysa sen kaç yaşındasın? ben annenle yaşıt sayılırım canım.sevgiler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?