Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.994
89.941
1.123
Merhaba hanımlar.
Evet sorunumuz bu. Kızım 7. sınıfa gidiyor.
Daha ilk günden diyemeyeceğim geçen sene de facia ile sonuçlandı.
Dersler zoom ve teams üzerinden sürekli sorunlar eşliğinde devam etti ve dönem kapandı.
Şuanda da durum yine aynı.
Hiç ilk gündür olur böyle şeyler diyemiyorum.
Sınıf öğretmenimiz bilgilendirmeyi dün gece gece (!) saatlerinde whatsapp grubu üzerinden geçti.
Benim gibi bu konuda çaresiz hanımlara soruyorum ben ne yapayım ?
Özel hoca tutayım desem 4 ana dersten önüme aşırı pahalı bir tablo çıkıyor.
İngilizce agırlıklı sınıftayız birde.
Tonguç akademinin youtube üzerinden ders anlatımlarını takip ettik geçen sene.
Beni geçen hafta bir eğitim kurumu aradı ve 7. sınıfta 6. sınıfın telafi derslerini ve 8. sınıfta ise bildiginiz dersahane mantıgı ile etüt sınıfında sınava odaklı bir sistem uyguladıklarını anlattı ve fiyat olarakta 7.500 tl dedi. O da erken kayıt ücreti.
Bakarız dedim kapadım teli, mantıksız buldum çünkü, ne geri dönüş yaptım ne de kurumlarına gittim.
Zaten pandemi dolayısı ile göndermeyi düşünmüyorum.
Çalışan anneyim haliyle ders takibim zor oluyor ve gördükleri konuları bildigim kadarı ile anlatmaya çalışıyorum.
Bana bir çare önerin, bu anne/anneler ne yapsın ?

Öğretmenin gece haber vermesi, ona da idare tarafından da gece haber verilmesi ile ilgili. İdareye de canlı ders programını oluşturmak için sistem gece açılmış ne yapabilirlerdi, bize müdürümüz gece 2' de attı program akışını. Öğretmenden idareden okuldan kaynaklı değil haberiniz olsun

baglanti kalitesi falan gibi seylerde mi fark?

Açıkçası geç saatlerde netleşti uzaktan eğitimin canlı dersleri ile ilgili yapılacaklar. O yüzden ilk bir iki günü görmezden gelmek lazım.
Eşim özel okulda öğretmen, onlarda da cumartesi belli oldu daha. Yakın arkadaşlarım da devlette öğretmen, onlarda akşam on sıralarında yarın ne yapacağız belli değil diyorlardı.
Ellerinde eşimin de onlarında aynı slaytlar var paylaşmıştık birbirimizle ne olur ne olmaz diye. Çok farketmeyecektir anlatım olarak.
Öğretmen eğer bilinçli ise bir şekilde çocukları sarıp sarmalayacaktır. Tabi tam 7. Sınıf, ergenlik hali çocuk siz evde yokken ne kadar sarılmak ister derse o kısmı bilmiyorum.
Takviyede fayda var ama özel ders bu süreçte en uygunu, haftada bir üniversite öğrencisi yada yeni mezun birinden hiç değilse disipline etmesi anlamında destek alabilirsiniz. Sınav çocuğu artık. Atıyorum 40 TL olsa dersi aylık 160 TL.

Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.

Bu üslubu size yakıştıramadım kusura bakmayın.Öğretmen olarak pek yakışık almadı yani şahsi görüşüm .

Iste o ekrani mutlaka paylasmasi ve yoksa bir yerden edinmesi lazim.Bi uzaktan ders degil gecistirme olmuş

Meb'te işler hep böyle yürüyor.
Çeken bilir.
Çekmeyen eleştirir maalesef..

Bu şekilde konuşmaya hakkınız yok.

Her siteme de cahillik olarak bakarsanız egitimciliginiz adına hoş olmaz, hoş durmuyor buradan.

Evet bu süreçte yükünüz ağır ama aylardirda annelerin , ebeveynlerin yükü çok ağır.

Bu yüzden bir çok veli öfkeli ve ne yapacağını bilmez halde.

En azından sizlerin mesleği bu ve bunun için çalışıp maaş alıyorsunuz, bu konuda bir eğitiminiz var.

Her öğretmen layığıyla geçen dönemi yaşatmadı ogrencilerine.

Kimisi akşam saatlerinde bile öğrencisinin okumasını dinleyip, ödevlerini kontrol etti, videolar ile telkin etti, kimileri ödev verip topu veliye attı , görüntüyü bulaniklastirip yorganın altına saklandı.

Her öğretmen aynı değil.

Hakkıyla elini taşın altına koyup , vicdanı rahat lokmalarini yiyebilen egitimcileri saygıyla selamlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…