• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaklaşan koca

MissPeaceful

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
3.556
3.255
248
Selam kizlar,

Konu ben degilim (ben daha evli degilim :) ) ama cok uzuluyorum kuzenimin evliligine :( insallah yardimci olabilirsiniz.

Biz akrabalarimizla birlikte Belçikada yasiyoruz. Amcamin oglu olan kuzenim 2 yil once cok tatli bi kizla evlendi. Gamzeyle aram cok iyi surekli konusuruz. Herkes cok sever gamzeyi, ama yengem haric :KK43: "gelin" gozuyle goruyor herseye kosmasini istiyor ve kizi gibi gormuyor malesef.

Kuzenim bilgisayar muhendisi ve burda cok iyi bir firmada calisiyor. Istanbulda firmanin subesini acmaya karar verdi, once herkes karsi cikti tabi ama sonra hersey yolunda gidince hepimizin hosuna gitti. Gamzenin istanbulda kimsesi yok, sadece uzaktan bi akrabasi var. Kuzenimin de 2 tane teyzesi var ikisi de evli.

Neyse bunlar istanbula tasindilar, ilk basta hersey cok guzeldi ama sonra sirketi hemen acamadilar problemler cikti prosedurler degismis diye. Sirket hemen kurulamadigi icin Belçikada ki firma destek oluyor yani durumlari iyi diyebiliriz. Ev tuttular ama kuzenim bi turlu evi yerlestirmek icin ugrasmiyormus. Hali lamba dolap gibi eksikler varmis, Gamze Ikea'ya gidelim falan diyomus ama kuzenim hic orali olmuyormus.

Gamze kendini cok kotu hissetmeye basladi , cunku kuzenim surekli calisiyo. 6 saat uyuyorsa diger saatlerde calisiyor. Yemekte bile konusmaya firsatlari olmuyormus. Bos oldugu gunlerde surekli kuzenimin teyzelerine gidiyolarmis ve gamze artik gercekten tükenmis durumda. Belçikaya gel bi süre annenle kal sana da iyi gelir dedim hemde biraz ayri kalmis olursunuz dedim. Kv surat yapar dedi annemlerde kalirsam. Oyuzden annemi ozler yinede gelmem belcikaya dedi, cunku bizde kalacaksin millet ne der diye laf ediyormus.

Biz gercekten oyle bi aile degiliz ama yengem farkli iste :( mesela gamze annemle babami cok sever keske onlar gibi olsalar falan der surekli.

Cok uzattim demi farkindayim ama cok uzuluyorum kizlar gercekten ikisini de cok seviyorum ama bi cozum lazim bize :( Bize yardimci olurmusunuz? Ne yapsin Gamze?:KK42:

eşiyle konuşsun uzun uzun yeni evli değiller mi?
eşi yani kuzenin hiç mi özlemiyor eşini
hiç mi vakit geçirmek istemiyor
ya da sen aracı olup kuzeninle konuşabilirsin
gamze çok sıkılıyormuş arada bir sinemaya gitseniz vs.diye anlatsan
kayınvalide konusunu hiç bilemicem
o konuyu isviçreli bilim adamları hala araştırıyor :D

eşiyle konuşsun uzun uzun yeni evli değiller mi?
eşi yani kuzenin hiç mi özlemiyor eşini
hiç mi vakit geçirmek istemiyor
ya da sen aracı olup kuzeninle konuşabilirsin
gamze çok sıkılıyormuş arada bir sinemaya gitseniz vs.diye anlatsan
kayınvalide konusunu hiç bilemicem
o konuyu isviçreli bilim adamları hala araştırıyor :D
Evet yeni evliler canim. Istanbulda ki akrabalarima gidicem orda kalicam bi iki gun demis gamze, ama yok ben naparim sensiz demis. Cok seviyo canim kuzenim biliyorum ama neden boyle inan bende anlamiyorum.

Bak araci olup kuzenimle konusmak ne bileyim aklima gelmemisti. Ben Gamzeye bir sorayim en iyisi cok saol canim.

Hepsini denemis ama malesef cozum bulamiyoruz diyor Gamze. Piskologa gidelim dediginde karsi cikmis kuzenim, kendimiz halledebiliriz diye. Ama ortada cozum yok...
O zaman biraz tehdit etsin, ama kararlı durarak yapsın bunu. Ve sonuçlarına katlanacaksa eğer. Mesela sana bir ay süre veriyorum ya bu durumu düzeltirsin ya da bir ayın sonunda ben belçikaya dönerim sen de boşanma davası açarsın desin.

O zaman biraz tehdit etsin, ama kararlı durarak yapsın bunu. Ve sonuçlarına katlanacaksa eğer. Mesela sana bir ay süre veriyorum ya bu durumu düzeltirsin ya da bir ayın sonunda ben belçikaya dönerim sen de boşanma davası açarsın desin.
Hmmm tehdit etsin dogru cunku bazen aman aramiz bozulmasin diye sessiz kalan bi tip. Hemen iletiyorum Gamzeye saol canim

İşler düzene girene kadar yoğun olunması çok normal, çok normal de kuzeniniz önceliklerini göremez hale gelmiş.
Ev eksiği gidermeden, evini oturtmadan bu kadar derinlere dalmasaymış keşke.
Haftasonu da mı izin kullanmıyor, insanın psikolojisi bozulur düzensiz biryerde.
Kuzeninize bencillik yapmaması gerektiği yönde uyarı yapabilirsiniz.
Aynı umursamazlıkta devam edecekse de Gamze hanım gitsin annesinde kalsın, kimseyi değil, kafasını dinlesin.

İşler düzene girene kadar yoğun olunması çok normal, çok normal de kuzeniniz önceliklerini göremez hale gelmiş.
Ev eksiği gidermeden, evini oturtmadan bu kadar derinlere dalmasaymış keşke.
Haftasonu da mı izin kullanmıyor, insanın psikolojisi bozulur düzensiz biryerde.
Kuzeninize bencillik yapmaması gerektiği yönde uyarı yapabilirsiniz.
Aynı umursamazlıkta devam edecekse de Gamze hanım gitsin annesinde kalsın, kimseyi değil, kafasını dinlesin.
Evet aynen oyle onceliklerini goremiyor bence tam da bu cok guzel yazmissin. Gamzeye sordum dedim kuzenimle konusayim derdi neymis bi sorayim. Bosver benim anlattigimi anlar dedi. Ozaman oylesine ararim dedim banka islerini halledip halletmedigini sorarim dedim (bankada calisiyorum), sonra da Gamzenin cani sIkkIn gibi diye konuya girerim dedim. Tamam dedi oyle yapalim ozaman sen bi konus bana konustuklarinizi gonderirsin dedi.

Selam kizlar,

Konu ben degilim (ben daha evli degilim :) ) ama cok uzuluyorum kuzenimin evliligine :KK43: insallah yardimci olabilirsiniz.

Biz akrabalarimizla birlikte Belçikada yasiyoruz. Amcamin oglu olan kuzenim 2 yil once cok tatli bi kizla evlendi. Gamzeyle aram cok iyi surekli konusuruz. Herkes cok sever gamzeyi, ama yengem haric :KK43: "gelin" gozuyle goruyor herseye kosmasini istiyor ve kizi gibi gormuyor malesef.

Kuzenim bilgisayar muhendisi ve burda cok iyi bir firmada calisiyor. Istanbulda firmanin subesini acmaya karar verdi, once herkes karsi cikti tabi ama sonra hersey yolunda gidince hepimizin hosuna gitti. Gamzenin istanbulda kimsesi yok, sadece uzaktan bi akrabasi var. Kuzenimin de 2 tane teyzesi var ikisi de evli.

Neyse bunlar istanbula tasindilar, ilk basta hersey cok guzeldi ama sonra sirketi hemen acamadilar problemler cikti prosedurler degismis diye. Sirket hemen kurulamadigi icin Belçikada ki firma destek oluyor yani durumlari iyi diyebiliriz. Ev tuttular ama kuzenim bi turlu evi yerlestirmek icin ugrasmiyormus. Hali lamba dolap gibi eksikler varmis, Gamze Ikea'ya gidelim falan diyomus ama kuzenim hic orali olmuyormus.

Gamze kendini cok kotu hissetmeye basladi , cunku kuzenim surekli calisiyo. 6 saat uyuyorsa diger saatlerde calisiyor. Yemekte bile konusmaya firsatlari olmuyormus. Bos oldugu gunlerde surekli kuzenimin teyzelerine gidiyolarmis ve gamze artik gercekten tükenmis durumda. Belçikaya gel bi süre annenle kal sana da iyi gelir dedim hemde biraz ayri kalmis olursunuz dedim. Kv surat yapar dedi annemlerde kalirsam. Oyuzden annemi ozler yinede gelmem belcikaya dedi, cunku bizde kalacaksin millet ne der diye laf ediyormus.

Biz gercekten oyle bi aile degiliz ama yengem farkli iste :KK43: mesela gamze annemle babami cok sever keske onlar gibi olsalar falan der surekli.

Cok uzattim demi farkindayim ama cok uzuluyorum kizlar gercekten ikisini de cok seviyorum ama bi cozum lazim bize :KK43: Bize yardimci olurmusunuz? Ne yapsin Gamze?:KK42:

PS: Turkçe karakterleri kullanamiyorum. Klavyem azerty. Kopyala yapistirla da ugrasilmaz heralde :KK66:
Anladgm kadaryla size gelme konusunumu soryn kuzum oyleyse gamzenin dedgi dogru smdi tadszlk ckmasn kalsn kocasnin yaninda miletn dusuncelrini sallada ama aile ici tadszlk ckmasn bnm de yengm var evli de dglm ama az cok bilrm bu tur seyleri. ALLAH kuzeninede hayrli isler nasp etsn ALLAH kolaylk versn kuzum

Sehir degil ülke degismisler , Kocasinin suan isleriyle ilgilenmesi ve ufak seyleri gormemesi normal...

Ayrica belcikaya geldimi annesinde kalsin , kaynana istedigini desin .
Ne o oyle canim annemde kalacam laf edecekler kimene ..

Esinede blof yapsin degismez sen temeli donerim desin.

Canım düşündüm de bir erkek için işlerinin yolunda gitmemesi büyük bir sorun, bazı erkekler işkolik olabiliyor babamdan biliyorum işini evine taşıyan adamlarda oluyor bu sorun
Bence bu dönemlerde fazla ilgi beklemesin ki anladığım kadarıyla ilgi bekledikçe tam tersiyle karşılaşıyor, onun yerine ona destek olduğunu göstermek için istanbulda bir işe girse(tabi eğer çalışmıyorsa) diye düşündüm
Bir de acaba yengen kuzenine baskı yapıyor olabilir mi, özellikle kuzeninin şuan başka bir yerde hayat kurmaya çalıştığı dönemde baskı yapılıyorsa onu sıkabilir ve ister istemez bunu eşine yansıtabilir
Evli insanların başkalarıyla konuşması yerine eşleriyle yüzyüze ve açık açık konuşmasından yanayım canım

Sehir degil ülke degismisler , Kocasinin suan isleriyle ilgilenmesi ve ufak seyleri gormemesi normal...

Ayrica belcikaya geldimi annesinde kalsin , kaynana istedigini desin .
Ne o oyle canim annemde kalacam laf edecekler kimene ..

Esinede blof yapsin degismez sen temeli donerim desin.

Kiz kucuk muhtemelen. Ezdiriyor su an kendini.
Maymun gozunu acinca gorurum ben o yengeyi.

Kiz kucuk muhtemelen. Ezdiriyor su an kendini.
Maymun gozunu acinca gorurum ben o yengeyi.
Bencede , keske hemen acsa ..

Hic gelemiyorum boyle kaynanalara , yok bizde kalacak elalem ne der diyenlere..
Sanki Annesinde kalsa elalem ismini cikartir , yahu bu kiz bekarliginda senin evinde mi kaliyorduki suan elalem laf etsinn...

Ben evliliğin ilk yıllarında şehir değiştirme ülke değiştirme gibi büyük değişikliklere karşıyım, evlenmek başlı başına alışma süreci gerektiriyor birde üstüne bu gibi değişiklikler sıkıntılı oluyor.. Bence kuzenin uzaklaşmış değil bocalamış fevri davranmasınlar zamanla oturur inş

Sorunlardan bırı ıkea gıtmemek sanırım.bır evde yasadıklarına gore temel seyler var demektır.hıc bır erkek sevmez alıs verıs yapmayı.kalk gıdelım olmaz yerı gelır gıdıyoruz,gıdecegız denır.olmadı tek gıder alır gelır.ıkıncıde akıllanır adam.bana gore sorun degıl.sevgılı kuzenın gamze.okumus bılgısayar muhendısı olmus ama kendını ıfade sorunu yasıyor.sınırlarını cızıp her hafta teyzelere gıtmesın.gondermesın kocasını. Tartısarak degıl tabı oyle bır ortam yaratmalı kı zaman kalmamalı.yenı evlı dıyorsun bır de.ben yengende suc gormedım,gamze kucuk daha.

bebegimmm kizlarinda dedigi gibi isler rayina oturuncaya kadar yogun olmasi normal.. gamzeyide anliyorum insan ayni sehirde bi evden baska bi eve tasindigi zaman bile belli bi adaptasyon sikintisi yasiyo.. bu insanlar ulke degistirmisler.. bunalmistir.. ama bu gecici bi surec.. mademki kuzenin evi toparlama konusunda vakit bulamiyo o da ya uzak akrabasiyla yada teyzelerle gidip evinin esyalarini alsin.. sonucta maddi sikinti yokmus.. evin duzenini kuruncada teyzelere gidip durmazlar.. insanin kendi evi gibisi yoktur yaa:) sende kuzeninle konus bitanem.. gamze nasil alisabildiniz mi diye gir konuya.. kuzeninde konusunca fark edicektir zaten.. zamanla hersey yoluna girer insaAllah:)

Kizlar tesekkur ederim yazdiklariniz icin tek tek alintilamadim ama soyle genel yazayim dedim. Yasi kucuk sayilir dogru 24 yasinda, 22 yasinda evlendi.

Yengem yani kaynanasi niye boyle yapiyo hic anlamiyorum.. Kiz herseyi yapiyo yinede yaranamiyo. 2 gun aramasa ertesi gun aradiginda soguk konusuyomus. Ne olur yengemde iyi davransa ozaman Gamze de mutlu olur deger verildigini anlar ama nerdee.

Kuzenimin zamani oldugunda hemen teyzelerine gidelim diyomus yani disariya cikalim ev icin gezelim biseyler alalim demiyomus. Gamzeye zaman ayirmiyo ben nereye gidiyosam oda gelsin ama gamzenin isteklerini dinlemiyo. Hic boyle biri degil benim kuzenim :(

Gamze okadar dusunceli ki sirket acilana kadar yaninda olucam diyo ama sonra akrabalarima gidicem cunku kafayi yemek uzereyim dedi. Konusmami istemedi sonradan bosver belki aramiz daha kotu olur dedi. Eger gittigimde beni ozlemezse yapacak biseyim yok ayrilmayi goze aldim dedi :(

Bismillah daha ne boşanması, bizim kocalar her pazar kalkıyor hayatım buğün eve ne alınacak aksesuar alınacak mı diye sormuyor en azından benimki sormuyor vardır belki soran, yaşları küçük daha evlilik sabır isteyen bir iş.

Gamze esiyle yumusak bir dille konussun.
Onu cok ozledigini, kendini yalniz hissettigini, bos zamanlarinda beraber olmak istedigini soylesin.
Kayinvalidesine de yani yengenize kesin tavrini koysun ve mesafeli davransin.

Back