• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzak mesafe ilişkisi

Merhaba. Benim 1 buçuk yıllık ilişkim var. İlk sevgilim. Üniversitede tanıştık ilk başta her şey çok güzeldi 1 yıl boyunca. Sonra ilişkimiz uzaktan mesafe ilişkisine dönünce aşamalı olarak ilgisi azaldı. Daha az arıyor daha az yazıyor. Şu an çok yoğun çalışıyor. Akşam 6da ise gidip sabah 6da eve gidiyor. Bazen de tam tersi. Hafta sonu bile yok. ve gidince de yorgunluktan uyuyor hemen. O yüzden iletişimimiz çok az. Onu çok özlüyorum özellikle eski hallerini. Son 2 haftadır gözüm sürekli telefonda mesaj atmış mi aramış mi diye kontrol ediyorum sürekli. Mesajıma 2 saat geç yazınca direkt düşüncelerim hücum ediyor. Beni sevmiyor mu artık, ayrılmalı mıyım gibi gibi. Benim sınavım var ona çalışıyorum. Ve aile evindeyim ailem baskıcı ve ilişkimi bilmiyor . O da riske atmayalım ailene yakalanma ya da sınavına odaklan diye yapıyorum diyor. Bana hep güç veriyor aslinda. Plan program yapıyor, hayallerimi benden daha çok önemsiyor. Yan yanayken eğleniyoruz. Onun yanında huzurlu hissediyorum. Ama ilgisizlik sevgisizliktendir diyorlar ya. Acaba sevgisi mi bitti, ayrılmalı mıyım gibi gibi düşünceler geliyor. Konuştuğumuz zaman benimle zorla konuşuyor gibime geliyor. Telefonda konuşmayı sevmiyor, mesajlaşmayı sevmiyor. Ben de istenmediğim yerde mi kalıyorum acaba diye düşünmeden duramıyorum. Teşekkürler yorumlarınız için
Uzak mesafe ilişkisi denen şeyin yürümemesi değil yürümesi garip geliyor zaten bana.nefes yok, temas yok, sarılma yok.insanın olan duyguları da körelip gidiyor zamanla.anca alışkanlık gibi mesaj falan yazılıyor.o kişi günlük rutininin bir parçasi değil çünkü.kafanı ne kadar meşgul edebilir ki.bir ilişkide bütün duyular doyuruluyorsa ilişkiye ilişki denir bence.haa taraflar çok istiyorsa arayı abartmadan gidip gelinmeli.yoksa bana bu durum sevgilim var mı var demek için avuntu malzemesi gibi geliyor.zaten 21 yaşındasın, ilgilenmiuorsa da sal gitsin ne olacak yani? Birkaç aya bile ne aşklar unutulup gidiyor.

Az önce benzer bir konuya aynı yorumu yaptım. Yoğunluk bir bahane veya değil. Ama sonuç olarak bu durumun seni rahatsız ettiği bir gerçek. Başka ilişkilere uzak olmak, az görüşmek, özlemek iyi geliyor olabilir bazen. Ama bana iyi gelmezdi. Ben ilgiyle beslenen bir iliski severim. Bana vakit ayıramayan birinin sevgisini hissedemem. Bu yüzden de bana vakit ayiracak biriyle olurdum. Yorumum bu.

Bu ilgisizlik konusu dışında hiçbir tartışma konumuz yok. Hep bu konu yüzünden tartışıyoruz. Ben kendimi tutmaya çalışıyorum bişey dememek için. Çünkü sonra memnuniyetsiz sürekli eleştiren biri oluyormuşum. Ama hislerimi de bastırmak istemiyorum. O yüzden söylüyorum. Aslında hiç mesaj atmıyor veya hiç aramıyor değil. Güzel sözler de söyler İlgisi İlk başta çok yoğun olup şu an azalması beni düşündürtüyor
Koossskocaaa gün.yaşa yaşa bitmiyor.hatta insan ne yapacağını şaşırıyor.bir kişi saatlerce, günlerce ameliyata giren cerrahlardan falan değilse bu işlerin başka açıklaması yok.gencecik insanlar 8,10 saat de uyumayıversin.insan süpermen gibi oluyor genç yaşlarda.ben kendime şaşırıyorum, neredeyse dinlenmeden yaşayabiliyorum diye.kısaca gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor.ya da yeterli sevgi ve bağlılık oluşmamış ya da sıkılmış, ya da hayata karşı motive olamıyor.yorgunum falan da diyordur şimdi bu.kısaca vakit diye bir bahane yok.kimse için yok.12 de de işten çıkılsa yine görüşür isteyen yine görüşür.

Son düzenleme:
Merhaba. Benim 1 buçuk yıllık ilişkim var. İlk sevgilim. Üniversitede tanıştık ilk başta her şey çok güzeldi 1 yıl boyunca. Sonra ilişkimiz uzaktan mesafe ilişkisine dönünce aşamalı olarak ilgisi azaldı. Daha az arıyor daha az yazıyor. Şu an çok yoğun çalışıyor. Akşam 6da ise gidip sabah 6da eve gidiyor. Bazen de tam tersi. Hafta sonu bile yok. ve gidince de yorgunluktan uyuyor hemen. O yüzden iletişimimiz çok az. Onu çok özlüyorum özellikle eski hallerini. Son 2 haftadır gözüm sürekli telefonda mesaj atmış mi aramış mi diye kontrol ediyorum sürekli. Mesajıma 2 saat geç yazınca direkt düşüncelerim hücum ediyor. Beni sevmiyor mu artık, ayrılmalı mıyım gibi gibi. Benim sınavım var ona çalışıyorum. Ve aile evindeyim ailem baskıcı ve ilişkimi bilmiyor . O da riske atmayalım ailene yakalanma ya da sınavına odaklan diye yapıyorum diyor. Bana hep güç veriyor aslinda. Plan program yapıyor, hayallerimi benden daha çok önemsiyor. Yan yanayken eğleniyoruz. Onun yanında huzurlu hissediyorum. Ama ilgisizlik sevgisizliktendir diyorlar ya. Acaba sevgisi mi bitti, ayrılmalı mıyım gibi gibi düşünceler geliyor. Konuştuğumuz zaman benimle zorla konuşuyor gibime geliyor. Telefonda konuşmayı sevmiyor, mesajlaşmayı sevmiyor. Ben de istenmediğim yerde mi kalıyorum acaba diye düşünmeden duramıyorum. Teşekkürler yorumlarınız için
Sevgiliniz gerçekten yoğun bir insan olabilir. Bende eşimle sevgiliyken 4 sene uzak mesafe ilişkisi yaşadık. Eşim söylediklerinizden az yazardı bir de saat farkı vardı ben de çalışıyordum. Akşam bir iki saat anca konuşabilir ya da hiç konuşmadığımız günler olurdu sene de 2 defa görüşürdük. Şu an evliyiz mutluyuz çok şükür. Eğer sevgilinize güveniyorsanız bunları dert etmeyin. Çünkü çalışmak gerçekten hem bedenen hem zihnen çok yorucu

Bu şekilde olan bir ilişkiye mi resmi adım soruyorsun? Kız ne güzel anlatmış diyecektim, sonunu okuyana kadar.zaten 21 yaşında tövbe bismillah.
Yaşına dikkat etmedim.
Ayrıca kime ne, ne zaman evleneceğinden?

İlişkinin hangi evresinde ayrı şehirlerde olmak zorunda kaldılar ve daha ne kadar devam edecek bunları da bilmeden yazdım.
Sonuçta başka sorunları yok değil mi?
Resmi adım düşünüyor olmaları doğru karar veriyor olduğu anlamına da gelmiyor ayrıca. Doğru veya yanlış onu zamna gösterir, kendileri bilir.

Yazmış olmak için yazmışsınız ama zahmet edip açıkladım yine de.

Şu an dediğim gibi aile evinde olduğum için görüşmemiz çok zor. Farklı şehirlerdeyiz. Ama ben okuldayken 2-5 ayda bir görüşüyorduk.
Onun askerliğini yapması gerekiyor. Şu an bir işi de yok. Düşünüyoruz aslında ama böyle şeyler olunca da evlenip pişman olma korkusu bürüyor içimi
Resmi adımlara uzakmışsınız.
Şuan için de en iyisi bu gibi zaten.
2-5 ay bile az açıkcası.
Ne ölçüde görüşür nasıl ilişkiler yaşarsınız bilmem ama insan sevdiğini yanında istiyor.
Uzak mesafe ilişkileri, uzaklığa göre, görüşme sıklığına göre, ilişkinin uzunluğuna göre değişmekle beraber yıpratıcı oluyor bana göre.
Hakkınızda hayırlı olan şekilde ilerlesin😉

Şu an dediğim gibi aile evinde olduğum için görüşmemiz çok zor. Farklı şehirlerdeyiz. Ama ben okuldayken 2-5 ayda bir görüşüyorduk.
Onun askerliğini yapması gerekiyor. Şu an bir işi de yok. Düşünüyoruz aslında ama böyle şeyler olunca da evlenip pişman olma korkusu bürüyor içimi

2-5 ay mı, ilişki zaten hepi topu 1 buçuk yıllık. Maksimum 10 kere mi görüştünüz? E şimdi de görüşmemiz zor diyorsunuz görüşmeden nasıl ilişki yürüteceksiniz? Daha evliliğe gelene kadar düşünülecek çok şey var. İkinizin de işi yok evlilik düşünmek için çok erken. Bence uzatmaları oynuyorsunuz

2-5 ay mı, ilişki zaten hepi topu 1 buçuk yıllık. Maksimum 10 kere mi görüştünüz? E şimdi de görüşmemiz zor diyorsunuz görüşmeden nasıl ilişki yürüteceksiniz? Daha evliliğe gelene kadar düşünülecek çok şey var. İkinizin de işi yok evlilik düşünmek için çok erken. Bence uzatmaları oynuyorsunuz
İlk 9-10 ay beraberdik. Aynı okuldaydık. Ondan sonra bazen 45 günde bir bazen 2 ayda bir en uzun görüşmeme süremiz 5 ay( depremzede olduğu ve yeni bir işe başladığı için)

Sizin ilişkiniz ne kadar oldu? Ben 1 buçuk yıl olmasına bağlıyorum ilginin azalmasını. Kendimce bahanemdir belki de. Dediğim gibi ilk ilişkim olduğu için neyin ne kadar doğru olduğunu kestiremiyorum.
3 gün sonra 1 senemiz. Bence kendini suçlu hissetme her kız ilgi ister sevgilin sana fırsat yaratmıyor hiçbir şekilde...

Merhaba canim ,benim uzak mesafe iliskim vardi alti sene surdu
Ama sanki hic ayri degildik
O kadar isin gucun arasinda beni arardi zamab ayirirdi bu konuda benim ona cok zararim dokunmustur hatta
Ama ben bu yondeki beklentimi ona bazen sozle , bazen kirildigimi belirterej bazen dd kavga ederek anlatmis oldum
Normalde kendisi telefonla konusmayi seven mesajlasan biri degildi
Bana gore sekil aldi ,oyle olmak zorunda degoldi ama ben ona cok ihtiyac duyuyorjm yanimda degil ki o da bna alisti zamanla
Istemese yapmaz beni cekmek zorunda dsgildi
Bence sen de beklentini acikca soyle
Tereddutlerini kaygilarini
Zamanla anlarsin onu
gercektem musait mi yoksa cidden isteyip de yazamiyor mu
Hemen ayrilik karari alma
O da seni anlamali ve dikkat etmeli
Ve eger birsey degismezse hislerindd haklisin demektit

benim bu konuda tek bildiğim ve tecrübe ettiğim şey, böyle ilişkilerden uzak durulması gerektiğidir. küçücük anlamsız bir konu çığ gibi büyür, telefonda saatlerce derdini anlatmaya çalışırsın, üstüne sürekli paranoya olursun. değmez ya.

Back