• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzak mesafe ilişkisi

benlina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2023
22
16
3
23
Merhaba. Benim 1 buçuk yıllık ilişkim var. İlk sevgilim. Üniversitede tanıştık ilk başta her şey çok güzeldi 1 yıl boyunca. Sonra ilişkimiz uzaktan mesafe ilişkisine dönünce aşamalı olarak ilgisi azaldı. Daha az arıyor daha az yazıyor. Şu an çok yoğun çalışıyor. Akşam 6da ise gidip sabah 6da eve gidiyor. Bazen de tam tersi. Hafta sonu bile yok. ve gidince de yorgunluktan uyuyor hemen. O yüzden iletişimimiz çok az. Onu çok özlüyorum özellikle eski hallerini. Son 2 haftadır gözüm sürekli telefonda mesaj atmış mi aramış mi diye kontrol ediyorum sürekli. Mesajıma 2 saat geç yazınca direkt düşüncelerim hücum ediyor. Beni sevmiyor mu artık, ayrılmalı mıyım gibi gibi. Benim sınavım var ona çalışıyorum. Ve aile evindeyim ailem baskıcı ve ilişkimi bilmiyor . O da riske atmayalım ailene yakalanma ya da sınavına odaklan diye yapıyorum diyor. Bana hep güç veriyor aslinda. Plan program yapıyor, hayallerimi benden daha çok önemsiyor. Yan yanayken eğleniyoruz. Onun yanında huzurlu hissediyorum. Ama ilgisizlik sevgisizliktendir diyorlar ya. Acaba sevgisi mi bitti, ayrılmalı mıyım gibi gibi düşünceler geliyor. Konuştuğumuz zaman benimle zorla konuşuyor gibime geliyor. Telefonda konuşmayı sevmiyor, mesajlaşmayı sevmiyor. Ben de istenmediğim yerde mi kalıyorum acaba diye düşünmeden duramıyorum. Teşekkürler yorumlarınız için

En azından sabah eve geldiğinde uyumadan önce iki satır sevgi dolu mesaj atıp ben uyuyorum gibisinden msj atabilir siz de uyanınca görüp mutlu olursunuz. belli ki çok aşırı bi beklentiniz yok ama siz daha iyi bilirsiniz iletişiminizi. Vakit ayırmak isteyen bi şekilde ayırıyor be

Telefonla konuşmayı sevmiyorsa sevecek.
Mesajlaşmayı sevmiyorsa sevecek.
Hassas olduğum ve tecrübe ettiğim bir durum.
Birebir yaşadım.
Ne sıklıkla görüşüyorsunuz?
Yakın zamanda resmi adımlar atma imkanı var mı?

Telefonda konuşmayı sevmiyor, mesajlaşmayı sevmiyor
seven, değer veren yoğun işinin arasında tuvalet molasında bile yazar yada çalışma saatleri uygun değilse bir zaman yaratır. sevmiyor diye bir şey yok biraz o biraz sen fedakarlık yaparak görüşeceksiniz.
Akşam 6da ise gidip sabah 6da eve gidiyor.
eğer çalışmıyorsanız onun çalışma saatlerine uyabilirsiniz görüntülü konuşabilirsiniz böylece bahanesi kalmaz. eğer hala soğuk yapıyorsa ayrılın.

Birebir yaşadım.
Şu an dediğim gibi aile evinde olduğum için görüşmemiz çok zor. Farklı şehirlerdeyiz. Ama ben okuldayken 2-5 ayda bir görüşüyorduk.
Onun askerliğini yapması gerekiyor. Şu an bir işi de yok. Düşünüyoruz aslında ama böyle şeyler olunca da evlenip pişman olma korkusu bürüyor içimi

seven, değer veren yoğun işinin arasında tuvalet molasında bile yazar yada çalışma saatleri uygun değilse bir zaman yaratır. sevmiyor diye bir şey yok biraz o biraz sen fedakarlık yaparak görüşeceksiniz.

eğer çalışmıyorsanız onun çalışma saatlerine uyabilirsiniz görüntülü konuşabilirsiniz böylece bahanesi kalmaz. eğer hala soğuk yapıyorsa ayrılın.
Benim de yoğun olduğum zamanlar olmuştu ama ona zaman ayırmayı bildim hep. Artık taktik kovalamaya başladığımı fark ettim. Sürekli araştırıyorum ne yapılabilir diye. Kafam çok dolu o yüzden. Ben aradığımda da konuşuyoruz bi 5-10 dakika. Sonra uykusu olduğunu, işi olduğunu, gitmesi gerektiğini falan söylüyor. Şu an sorunları varmış. O yüzden kendi kabuğuna çekilmesine izin vermemi istiyor. İçe kapanık biri biraz

En azından sabah eve geldiğinde uyumadan önce iki satır sevgi dolu mesaj atıp ben uyuyorum gibisinden msj atabilir siz de uyanınca görüp mutlu olursunuz. belli ki çok aşırı bi beklentiniz yok ama siz daha iyi bilirsiniz iletişiminizi. Vakit ayırmak isteyen bi şekilde ayırıyor be

Bu ilgisizlik konusu dışında hiçbir tartışma konumuz yok. Hep bu konu yüzünden tartışıyoruz. Ben kendimi tutmaya çalışıyorum bişey dememek için. Çünkü sonra memnuniyetsiz sürekli eleştiren biri oluyormuşum. Ama hislerimi de bastırmak istemiyorum. O yüzden söylüyorum. Aslında hiç mesaj atmıyor veya hiç aramıyor değil. Güzel sözler de söyler İlgisi İlk başta çok yoğun olup şu an azalması beni düşündürtüyor

Benim de ilişkim uzak mesafe ilişkisi şu anda staj görüyor ama aynı ilgisi devam ediyor. Bu gibi şeyleri bahane olarak görüyorum seven insan zaman yaratır senin de mutlu hissetmeni sağlar.
Sizin ilişkiniz ne kadar oldu? Ben 1 buçuk yıl olmasına bağlıyorum ilginin azalmasını. Kendimce bahanemdir belki de. Dediğim gibi ilk ilişkim olduğu için neyin ne kadar doğru olduğunu kestiremiyorum.

Çocuk sen uyurken çalışıyor sen uyanıkken uyuyor nasıl bir ilgi alaka beklentiniz var tam olarak?
Aile evinde bunalıp bunalıp çocuğa yüklenmeyin derim
Evet bunu da düşünüyorum çok mu abartıyorum diye. Ama ilişkiyi dolu dolu yaşamayınca üzülüyorum. İlişkim yok gibi hissediyorum. Mesela dün gece 20 dakikalık falan konuştuk. Yine sürekli uykum var deyip duruyordu. Ben sohbeti ilerletmek için kendimce biseyler yapıyordum. Bu da yormaya başladı artık. En azından bu 10-20 dakikayı dolu dolu geçirelim. Geçen gün bana aşkım yanlış anlama sanki beni biraz darlıyorsun gibi dedi. Ben de o günden sonra o aramayana kadar aramadım yazana kadar yazmadım. Sürekli ayrılık düşünceleri beliriyor kafamda. Ama onunla birazcık konuşunca bu düşünce gidiyor anlamadım

Ben her zaman gönül işlerinin yorucu olanından hayır gelmeyeceğini düşünmüşümdür. Seven insan için çabalanmaz. İkiniz de seviyorsanız birlikte yürürsünüz bu yolu. Ama taraflardan biri tatmin olabilmek için çabalıyorsa sonunda mutlaka hüsran oluyor. Bence açık açık konuşun ilgin mi bitti vs diye.

Konuştuğumuz zaman benimle zorla konuşuyor gibime geliyor. Telefonda konuşmayı sevmiyor, mesajlaşmayı sevmiyor. Ben de istenmediğim yerde mi kalıyorum acaba diye düşünmeden duramıyorum.
Çok ilginç. Bence bu durumu onunla konuşmanız lazım. Hisler insanı yanıltmaz. Uzak mesafe ilişkisi herkese göre değil. Sadece çok ama çok seven insanlar kaldırabilir. Bende uzak mesafe ilişkisi deyim 3 yıl oluyor ama bizde hiç bir şey degişmedi tam tersi olarak arttı. Çalıştığı için ya şehir dışında yada yurt dışında ve acayip yoğun sabah 7 de kalkıyor akşam 8/9 gibi geliyor. Ama bana hep yazar. Uzun uzun mesajlar değil ama sevdiğine dair güzel şeyler. Sabah uyanınca yazar, çay molasında yazar, öğlen molasında yazar akşam eve giderken yazar gece uyumadan yazar. Ve bunları onca derdinin sıkıntının arasında seve seve yapıyor. Bunları örnek vermek için yazıyorum. Bunları seven insan yapar. Eğer sevgisi bitmişse size boşuna umut vermesin, hayatınızdan çalmasın.

Bizde de uzak mesafe ilişkisiydi, 12 saat çalışıyordu eşim de. Her gün mesajlaşıyorduk ki o da sevmez mesajlaşmayı. Şimdi de benden uzakta, 12 saat çalışıyor ama her gün muhakkak yazar. Yani ben zamanım yok anlamıyorum. Lavaboya geçince 10 saniyelik ses de mi atmaya zaman yok. Ben de tlfnla konuşmayı sevmiyorum ama onla konuşmak için içim gidiyor.

Ben de yaşamıştım bir uzak mesafe ilişkisi. İngilizdi, ben gidiyordum, o geliyordu ama gittiği anda işine gücüne dalıp iletişimi kesiyordu. Günde 1 defa mesaj (o da şanslıysam) arama sorma yok.
1 senenin sonunda çok sevmeme rağmen "Ben bundan daha fazlasını hak ediyorum" dedim ve bitirdim. 6 ay yalvardı. Ama uzak mesafe ilişkilerinde iki kişiyi birbirine tek bağlayan şey telefon yani, ona da erineceksen asla yürümüyor ilişki.

Karar sizin, ben yapamazdım. Yapamadım.

Birebir yaşadım.
Bu şekilde olan bir ilişkiye mi resmi adım soruyorsun? Kız ne güzel anlatmış diyecektim, sonunu okuyana kadar.zaten 21 yaşında tövbe bismillah.

Eski sevgilim denizciydi, okyanusun ortasında konuşurduk. O kadarr işi olmasına rağmen. Senin bileceğin iş yani.
He arada soğumalar ayrılmalar oldu mu? Oldu.
Fakat ilgisiz kalmadım genel olarak. Her fırsatta konuşurduk öyle ya da böyle. Ki öncesinde uyarmıştı gemide çok fazla konuşamayız diye öyle deyince ben beklentimiz minimunda tuttum ama yine baya konuştuk

Back