Uzadıkça incelen saç uçları

zumra32

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2024
2
0
24
Saçlarımı kesince uçları normal oluyor uzadıkça inceliyor tüy gibi kalıyor doktora da gittim çinko veriyor tahlil falan yapılmıyor saç güçlendirici vitamin takviye kullanıp önerisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz acaba

Bunun vitaminle alakası yok. Reklamlarda duymussundur koparak incelen saçlar tanimlamasini. Saç uclarin ya nemsizlikten ya aşırı işlemden kuruyup kopuyor.

Genel sac durumunu yazarsan, işlemler, kullandigin ürünler gibi. Ona göre tavsiye verebilirim. Bir de yaşını öğrenmem gerek.

Bu arada çinko uzun süre tek başına kullanilmaz bakır eksikligi yapar. Tahlil yapmadan neye göre verdi anlamadım.

Bunun vitaminle alakası yok. Reklamlarda duymussundur koparak incelen saçlar tanimlamasini. Saç uclarin ya nemsizlikten ya aşırı işlemden kuruyup kopuyor.

Genel sac durumunu yazarsan, işlemler, kullandigin ürünler gibi. Ona göre tavsiye verebilirim. Bir de yaşını öğrenmem gerek.

Bu arada çinko uzun süre tek başına kullanilmaz bakır eksikligi yapar. Tahlil yapmadan neye göre verdi anlamadım.
Saçlarım çok yağlı aslında çeşitli yağlar da kullandım uçlarına kırılacak kadar işlem yapmıyorum sadece fön kullanıyorum kurutmak için mecbur başka ısı zorda kalmadıkça uygulamam.
Son bir yıldır dokulmelerim arttı doktora bunun için gidiyorum tahlil istiyorum gerek yok diye çinko yazıp gönderiyorlar kullanıyorum değişen bişey yok.
Kuaförde biberiye suyu önerdi saç çıkarır dökülmeleri durdurur diye uyguladım başta dökülmeler çok azaldı sonra tekrar devam etti ama diplerden bebek saçları çıkıyor tek etkisi o oldu..
Dökülmeler tekrar arttığı için takviye onerenler oldu ne kullanacağınmı bilemedim bende

Sac dökülmesinin binbir türlü nedenleri ve cesitleri vardir ve dogru teshis konulmadan gelisigüzel ilac veya takviye verilmez. Semptomlarinizdan yola cikarak sizin sac dökülmesi daha ziyade "Telogen effluvium" tipi sac dökülmesine uyuyor. Bu sac hastaligi cogu zaman hormonal degisikliklerden dolayi (dogum kontrol hapini birakmak, dogum gibi v.s.) veya bilinmeyen nedenlerden (stres, trauma v.s.) dolayi meydana gelir ve genelde 3-6 ay, en fazla 1 sene sonra iyilesir, ama bazi vakalarda (her nedense) kroniklesir ve yillarca sürebilir maalesef. Kroniklesen durumda sac dökülmesi bahar aylarinda (en yogun) baslar ve 12. ay´a kadar sürebilir. Sonrasinda dökülmeler bi 4-6 ay kadar ara verir, miniuma iner, hatta normale döner, saclar tam kendini toparlarken, artik belirli uzunluga ulasmisken bir dahaki baharda yine sil bastan olur ve bu durum her sene ayni sekilde kendini tekrarlar...

Telogen effluvium`un digerlerine göre en büyük farki, periodik ve yogun bi sekilde dökülen saclarin yerine yenisi cikmasidir, ama maalesef uzama evresi (4-7 sene) dolmadan, henüz 3 ila 6 cm lik boylarda dökülmesi. Saclarin ucuna dogru incelik göstermesi bu yüzdendir. Yani 3-5 ay icinde saclar sürekli kendini yeniledigi icin uzamaya firsat bulamaz. Yani sac döngüsü bozulmustur.

Son düzenleme:
X