- 4 Ekim 2012
- 16.372
- 31.995
- 798
- Konu Sahibi noclearmind
-
Hemen bulaşıyor maalesef önlemi yok.peki bundan korunmanın bi yolu var mı? yoksa uyuzlu biriyle doğrudan/dolaylı temas etsek kesin bulaşan bir şey mi?
Yarın beyaz sirke alıp onla dezenfektan yapacak bakalım bende stres oldum bayagı ciddiymiş ben bu kadar oldugunu bilmiyodum dalga geçtim hatta sen hep uyuzsun diye de suan anladım ciddiyetiniÇamaşırları bir posta da sirkeli su ile yıkayın.
60 derece sıcak ta ölüyolarmış, sıcak tuzlu suda bekledi bayagı. Yarın aktara da bi soracak. Ben de aşırı panik oldum sogukkanlı değilim suanGeçmiş olsun ..Ben de İstanbuldayım ama sizden duydum..Yıkandiğıniz suya Sirke ve karbonatta koyabilirsiniz..
Bütün kıyafet, çarşaf ne varsa kaynar su ile yıkayın.Çok illet bir şey kurtulmak çok zor.
Özellikle diz ve dirsekte çok uzun süre kalıyor..Yarın beyaz sirke alıp onla dezenfektan yapacak bakalım bende stres oldum bayagı ciddiymiş ben bu kadar oldugunu bilmiyodum dalga geçtim hatta sen hep uyuzsun diye de suan anladım ciddiyetini
Dizlerim kasınıp duruyo diyodu zatenÖzellikle diz ve dirsekte çok uzun süre kalıyor..
Bence onlardan gelen en hafif şeydir uyuzEvet yabancı uyruklulardan gelmiş. Afganlar suriyeliler.
Tanıdık bi eczacı var yarın onla konuşacağım. Erkek arkadaşımın gittiği yerler pek akıl vermemişler. Ben bi araştıracagım. Tuzlu suda banyo yaptı. Yarında beyaz sirke alacak bakalım.Eczaneler ilaç hazırlayabiliyor Ki genelde onlar tercih ediliyor. Bence onlara danışın. Uyuz hastalarının büyük bir kısmı da kremle tedavi oluyor (onlineda bile kullanabileceğiniz kremler satılıyor). Tedavi olurken de tek değil sizinle yaşayan herkes tedavi olsun yoksa iyileşirsiniz tekrar bulaşır. Eşyalarınızı da minimum 60 derecede yıkayın. Ayrıca beyaz sirkeyi pamuk eşliğinde kızarıklık ve kaşıntı olan bölgelere uygulayın, iyi gelecektir.
Sağolun bu haberi de görmemiştim. Ana haber bültenleri de verdi mi acaba.Yurt genelinde uyuz salgını var, ilaçlar tükendi
Bir deri rahatsızlığı olan ve yoğun kaşıntılara sebep olan uyuz vakalarında büyük artış gözlemlendi. Uzmanlar, "Salgın var!" diyerek uyarılarda bulunurken ilaçların da tükendiğini belirtti.www.google.com.tr
Evet verdi bu akşam. Kanal D de izledik.Sağolun bu haberi de görmemiştim. Ana haber bültenleri de verdi mi acaba.
Geçen burda okudum konu açmıştı bi kadın kaşıntıdan duramıyorum diyeKızlar selam, biliyorsunuz ki uyuz salgını var ve piyasada da ilaç depolarında da ilaç yok. Bulamıyoruz.
Netten araştırma yaptım bi kaç bilgi buldum, ilacı bulana kadar ot kök yöntemi deneyeceğiz cay agacı ve zerdeçal iyi geliyormuş.
başka yöntem bilen var mıdır ? Ne yapılabilir ne kullanılabilir ?
Çalışma hayatında zor oluyor toplu tasımalar vsBende haberlerde gördüm, eşime tembihledim şimdi kimsenin bşeyini giyme yaklasma dedim ben zaten evden pek cıkmıyorum bu aralar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?