• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuz salgını

Kıyafetlerinizi naylon poşetlere basın ve sıkıca bağlayın onları. Yalnız 20 gün giymeyeceksiniz. Havasız kalan uyuz mikrobu 20 günde ölüyormuş. Doğuda çalışırken salgın olmuştu da sağlık müdürlüğü broşür falan dağıtmıştı. Bir de losyonu vardı banyodan sonra sürülüyordu vücudun her yerine. Ama kwellada falan değildi

Geçmiş olsun ..Ben de İstanbuldayım ama sizden duydum..Yıkandiğıniz suya Sirke ve karbonatta koyabilirsiniz..

Bütün kıyafet, çarşaf ne varsa kaynar su ile yıkayın.Çok illet bir şey kurtulmak çok zor.

Geçmiş olsun ..Ben de İstanbuldayım ama sizden duydum..Yıkandiğıniz suya Sirke ve karbonatta koyabilirsiniz..

Bütün kıyafet, çarşaf ne varsa kaynar su ile yıkayın.Çok illet bir şey kurtulmak çok zor.
60 derece sıcak ta ölüyolarmış, sıcak tuzlu suda bekledi bayagı. Yarın aktara da bi soracak. Ben de aşırı panik oldum sogukkanlı değilim suan

Yarın beyaz sirke alıp onla dezenfektan yapacak bakalım bende stres oldum bayagı ciddiymiş ben bu kadar oldugunu bilmiyodum dalga geçtim hatta sen hep uyuzsun diye de suan anladım ciddiyetini
Özellikle diz ve dirsekte çok uzun süre kalıyor..

Kwelleda iyi geliyor bizimkini geçirdi en azından.birer hafta arayla tekrarlamak lazım.kaşıntının geçmesi bir iki haftayı buluyor.çünkü ölü bakterilerin deri altından atılması bu şekilde oluyormuş.tabii iç çamaşırları kaynatmak lazım.digerlerini posetletip ağzını bağlandıktan sonra 15/20gun bekletmeli ve tabii bütün ev sirke ve çamaşır suyu ile temizlik.

Eczaneler ilaç hazırlayabiliyor Ki genelde onlar tercih ediliyor. Bence onlara danışın. Uyuz hastalarının büyük bir kısmı da kremle tedavi oluyor (onlineda bile kullanabileceğiniz kremler satılıyor). Tedavi olurken de tek değil sizinle yaşayan herkes tedavi olsun yoksa iyileşirsiniz tekrar bulaşır. Eşyalarınızı da minimum 60 derecede yıkayın. Ayrıca beyaz sirkeyi pamuk eşliğinde kızarıklık ve kaşıntı olan bölgelere uygulayın, iyi gelecektir.

Eczaneler ilaç hazırlayabiliyor Ki genelde onlar tercih ediliyor. Bence onlara danışın. Uyuz hastalarının büyük bir kısmı da kremle tedavi oluyor (onlineda bile kullanabileceğiniz kremler satılıyor). Tedavi olurken de tek değil sizinle yaşayan herkes tedavi olsun yoksa iyileşirsiniz tekrar bulaşır. Eşyalarınızı da minimum 60 derecede yıkayın. Ayrıca beyaz sirkeyi pamuk eşliğinde kızarıklık ve kaşıntı olan bölgelere uygulayın, iyi gelecektir.
Tanıdık bi eczacı var yarın onla konuşacağım. Erkek arkadaşımın gittiği yerler pek akıl vermemişler. Ben bi araştıracagım. Tuzlu suda banyo yaptı. Yarında beyaz sirke alacak bakalım.

Kızlar selam, biliyorsunuz ki uyuz salgını var ve piyasada da ilaç depolarında da ilaç yok. Bulamıyoruz.
Netten araştırma yaptım bi kaç bilgi buldum, ilacı bulana kadar ot kök yöntemi deneyeceğiz cay agacı ve zerdeçal iyi geliyormuş.
başka yöntem bilen var mıdır ? Ne yapılabilir ne kullanılabilir ?
Geçen burda okudum konu açmıştı bi kadın kaşıntıdan duramıyorum diye
Sonra haberlerde gördüm salgın varmis ilaç bulunamıyormuş
Çok geçmiş olsun

Bu arada sirkenin çok iyi geldiğini biliyorum sirkeyi bi deneyin derim paraxitleri öldürme özelliği var eşiniz eşit miktarda su ile sirkelensin

Back