Uyuz mu?

kumandapili

♀️
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2018
684
1.847
113
Merhabalar bir süredir afet bölgesindeydim yeni döndüm, herkese geçmiş olsun öncelikle.
Bulunduğum yerden ben ayrılmadan uyuz salgını başlamıştı.
Ben de iki gündür kaşınıyorum, bel çevrem (pantolonun değdiği yerler) kaşınıyor, bana kuruluk nedeniyle ve uzun süre aynı şeyleri giymem nedeniyle kaşınıyormuş gibi geldi ama emin olamadım.
Kendim gerçekten umrumda değilim çevremde yaşlı insanlar var ve kalabalık bir yerde çalışıyorum kimseye bulaştırmak istemem.
Böyle mi oluyor uyuz ya da bir hafta içinde belirtiler ya da bulaş ortaya çıkar mı?
Ne yapmam lazım?
Tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
Herkese tekrardan geçmiş olsun.

Acile başvurun. İlaç yazıyorlar. Kız kardeşim doktor. Acilde çalışırken ona da uyuz vakası gelmiş, ilaç yazmışlar.

Canım bunu ancak doktor bilir.muayene ol.eger uyuzsa zaten ilacını verir .ama inşallah değilsindir.

Doktora gitme şansın varsa git. Bunun ayrımını yapamayabilirsin.Scabies tünelleri olarak internette arat bakalım. Kendi cildinde görecek misin?

Çok geçmiş olsun öncelikle.
Geceleri başlıyorsa ve böyle isilik gibi küçük küçükse uyuzdur ve yayiliyosa bende bir aydır kasiniyorum egzama zannettim kötü besleniyorum o yapıyor zannettim uyuzmus megersem dün doktor söyledi gittikce yayıldı bacaklarımda karnimda göğsümde kol kenarlarinda önce bir doktora görünün randeevu bulunmuyor genelde ama vilkinson pomad var çok kötü koksa da tek çözümü o diyorlar..... Üç gün suruyorsun yıkanmayacaksin üstüne giyip yatacaksin her gün yani o üç günde sur Üçüncü günün sonunda yıkan on gün sonra tekrardan

Bir doktora gitmeniz daha iyi değil mi burdan ne kadar sorsanızda net cevabı alamayacaksınız. Kendinize yanlış ilaçlar kullanıp daha çok azdırabilirsiniz kaşıntıyı kuruluğu. Yani buraya sormaktanbsa doktora gitmek daha mantıklı olanı bence.

Zaten ülkede çok yaygındı mülteciler sebebiyle döndü birçok hastalık.
Ama bu kadar çabuk kaçınılmaz genelde 1 ay sonra başlar.

Üzülmeyin.Doktora gidin öncelikle.Uyuz ise artık tableti de çıktı.İlaç ismi vermek istemiyorum.Sgk ödemiyor.İki sefer kilonuza göre dozu sabah aç karnına içince geçiyor.Çamaşırlar,nevresim vs vs yüksek sıcaklıkta yıkarsınız.
Artık alışveriş merkezlerinde bile kıyafet denemek riskli.Oradan da bulaşıyor.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Doktora göründüm uyuz olmadığını söyledi. Nemlendirici kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…