• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuz hastaligi

Zehra2345

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2017
728
1.371
113
27
3 aylik bebeğime uyuz hastaligi bulaştı kaynim uyuz olduğunu söylememişti bebeğime bulaştı ondanda bize ilaç kullniyoruz kvelleda bebeğime cildiye dokturu karışımla metsil verdi evi temizledim eşyaları yıkadım utuledim çarşafa hergün değiştiriyrz başka çare bilen varmi? yardım edin lutfen?

Kıyamam ya, daha 3 aylık ağzı var, dili yok.

Öncelikle bebeğin bulunduğu yeri temiz tutmaya özen göster, dediğin gibi, çarşaf, kıyafet vs.

Daha sonra kaynından, ve hasta olan diğer insanlarla (grip dahil) aynı ortamda bulunma. Ara ara da temiz hava almasını sağla.

Tuz, beyaz sirke, zerdeçal, çay ağacı veyahut aloevera jeli kullanılabilir.

Bu saydıklarımdan bebek için en uygunu aloevera jeli. Diğerleri için daha çok küçük.

Aloe vera yaprağından çıkarılan jel, uyuz olan bölgeye sürülmesi, tedavi sürecine yardımcı olur.

Kıyamam ya, daha 3 aylık ağzı var, dili yok.

Öncelikle bebeğin bulunduğu yeri temiz tutmaya özen göster, dediğin gibi, çarşaf, kıyafet vs.

Daha sonra kaynından, ve hasta olan diğer insanlarla (grip dahil) aynı ortamda bulunma. Ara ara da temiz hava almasını sağla.

Tuz, beyaz sirke, zerdeçal, çay ağacı veyahut aloevera jeli kullanılabilir.

Bu saydıklarımdan bebek için en uygunu aloevera jeli. Diğerleri için daha çok küçük.

Aloe vera yaprağından çıkarılan jel, uyuz olan bölgeye sürülmesi, tedavi sürecine yardımcı olur.
Aktardamı satılıyor aloevera

Yok çiçekçiden bulabilirsin. Yaprağını ortadan ikiye kesip içindeji jeli alacaksın. Aktarcıdan belki yağını falan bulabilirsin o da ne kadar etkili olur bilemem

3 aylik bebeğime uyuz hastaligi bulaştı kaynim uyuz olduğunu söylememişti bebeğime bulaştı ondanda bize ilaç kullniyoruz kvelleda bebeğime cildiye dokturu karışımla metsil verdi evi temizledim eşyaları yıkadım utuledim çarşafa hergün değiştiriyrz başka çare bilen varmi? yardım edin lutfen?
Merhaba
Benimde iki yıl önce bana eşime 3 aylık bebeğime bulaştı
Aşırı temizlik ütü kaynatma delirmek üzereydim tecrübesizdim defalarca kwellada sürdük eşimle kendimize sonunda kıl kökü ilthabı olduk ama iki aya yakın sürdü ve geçt şükür
Yalnız o zaman bebeğime 1 kapak sürmüştük doktoe önerisyle ertasi ün hemen yıkadık 6-7 saat sonra yanikorkmazyın panik yapmayın emzirmekten vazgeçmeyin tabi önlem alarak ben meme ucunu önce sirkeyle sonra suyla siliyor emziriyordum bazen de sağıp veriyordum atlattık şükür salgın var dikkatli olun geçmiş olsun sabır

Back