• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuyamamak

benımde uyku problemım vardı ama psikoljık olarak aılem eşimin alılesı ve esımle sorunlarım vardıne kötü günlerdi düşünmek bile istemiyorum
ve ben o sıkıntılı gunlerımde gece erkenden yatardım
saat 2 yada 3 gıbı uyanırdımm
sonra mutfaga gıder hem dusunur hemde yemek yerdım ne bulursamm abur cubur ne gecerse elıme
yedıkten sora düşünürr düşünürr sonra saat e bi bakardım 4 ü gecmıs
ee uykum gelırdı o kadar saff saf oturduktan sonra yatarım
vee bu kıloları öyle aldım

size tavsıyem sorunlerınız varsa ve bu yuzde n uyuyyamıyorsanız sakın mutfagı tercıh etmeyımmm
ben o kıloları vermeye ugrasıyorumm
anlatabılmmıı acabaa:çok üzgünüm:

bende sabahlayanlardanım.eşimi uyutup yanından kaçıyorum

aynen ben de öyle sırnaşık şey.
ayrıca ben üzülmesem veya endişelenmesem de uyuyamııyorum.:1no2:
ben de hipoglisemi var.geçen araştırdım.hipoglisemi olanlarda da uykusuzluk olabiliyormuş.
ya bide kötü olanı hatta bu halin en kötü tarafı karnımın acıkması malesef
ben de bu nedenle kilo alıyorum :oklava:

bi psikoloji kitabında okumuştum sizin gibi uykusuzluk sorunu yaşayan bi hastayı anlatıyordu.Hasta bir askerdi sizdeki şikayetler ondada vardı doktor ona her gece saat 2 de dışarıya nöbetçileri teftişe gitmesini söyledi tabi ilk zamanlar hastanın zoruna gitmedi ama gün geçtikçe o saatte oraya gitmek işkence gibi gelmeye başladı çünkü uykusu geliyodu böylece uyku problemi çözülmüş oldu.
sizde kendinize her gece yapılacak bi iş bulun onu yapmak istemediğinizde uykunuz gelicektir okuldayken önemli sınavlar olduğu zaman erkenden uykumuzun gelmesi gibi :)

bi psikoloji kitabında okumuştum sizin gibi uykusuzluk sorunu yaşayan bi hastayı anlatıyordu.Hasta bir askerdi sizdeki şikayetler ondada vardı doktor ona her gece saat 2 de dışarıya nöbetçileri teftişe gitmesini söyledi tabi ilk zamanlar hastanın zoruna gitmedi ama gün geçtikçe o saatte oraya gitmek işkence gibi gelmeye başladı çünkü uykusu geliyodu böylece uyku problemi çözülmüş oldu.
sizde kendinize her gece yapılacak bi iş bulun onu yapmak istemediğinizde uykunuz gelicektir okuldayken önemli sınavlar olduğu zaman erkenden uykumuzun gelmesi gibi :)

teşekkürler arkadaşım a.s.
çok ilginç bir yöntem denemek lazım.hem ne kaybederiz ki?

Bende de uyku problemi var.Ancak doktora gidip antideprasan ilaç kullanmak istemiyorum.Daha geçen seneye kadar kullanıyordum,tedaviyi doktor yeterli diye(2,5 sene) bitirdi.O zaman sebep aşırı sinirlilik ve tahammülsüzlüktü.Şimdi ise uykusuzluk.Uyusam bile vücudum uykudan dinlenmiş bir şekilde kalkmıyor.Acaba diyorum bitkisel çaylardan içsek iyi gelir mı?Örneğin,kantaron çayı veya melisa çayı gibi.Kantoron çayı sinirleri yatıştırıp relaks yapıyor,romatizmal ağrılarada çok iyi geliyormuş.Melisa çayı da uykusuzluğa birebirmiş.Ben denemeyi düşünüyorum.

bende snin gibiydim..saatlarce döner dururdum yatakta aslında kafamdakiler beni rahat bırakmazdı uyumak için..sonrada uyuyamayışıma sinirlenir iyice uykusuz kalırdım...sende cnm önce o ortama alışmaya çalış..uykunu engelleyen bişi varsa;ışık,tv sesi gibi onları engelle...ruhende dindin olmaya çalış..hayal dünyası kur kendine onları düşün gerçek hayat yerine o zaman rahatlayıp uyuyabilirsin bence

arkadaşlar uyuyamamanın size çok etkili bir çaresini söyleyim denenmiş ve işe yaramıştır ..çare şu kediotu tentürü internetten araştırınız bir bardak suya 25 damla koyuyorsunuz inanılmaz derecede güzel uyutuyor bu sadece uyutmak için değil aynı zamanda depreyon vb..rahatsızlıklarıda iyileştiryor..araştırın göreceksiniz şişesi 10 ytl idi..

arkadaşlar uyuyamamanın size çok etkili bir çaresini söyleyim denenmiş ve işe yaramıştır ..çare şu kediotu tentürü internetten araştırınız bir bardak suya 25 damla koyuyorsunuz inanılmaz derecede güzel uyutuyor bu sadece uyutmak için değil aynı zamanda depreyon vb..rahatsızlıklarıda iyileştiryor..araştırın göreceksiniz şişesi 10 ytl idi..

ayy! çook teşekkürler arkadaşım.a.s.
kedi otu normalde çok pahalı bir bitkidir.kapsül şeklinde filan da duymuştum ama çok pahalıydı.
bu dediğini bir araştırayım bakalım.
markası neydi canım.
kimyasal haplar kullanmaktan iyidir.

yanlız değilmişim bende dün gece 03.00 gibi yatağıma yattım çok aşırı uykum vardı saat 07.00 dı ve ben hala ayaktaydım 07:30 gibi dalmışımdır herhalde yatakta döne döne başım döndü içerden evdekilerin horultularını duydukça daha çok sinirim bozuldu neden onlar uyuyolarda ben uyuyamıyorum die yatağa yatınca aklıma gerekli gereksiz ne varsa takılıveriyo düşünüyorum sizler gibi bende hayal kurmayı müzik dinlemeyi denedim ama maalesef özellikle müzik dinlerken komik bişey fark ettim :) çalan şarkının arkasından hangi şarkının çalıcağını meraktan uyuyamadım bu seferde kısa ve öz uyumak için ne yaptıysam fayda etmedi bitki çayları denicem şimdi inş faydası olur:S

Psikolojik rahatsızlıklardaki belirtilerden biriside .Uyku bozukluklarıdır.Kafanıza taktığınız bişilerr varsaa mutlaka o yüzdendir:1rolleyes:

Balkafalı aynen ya beni anlatmışsın pşikoloşikim ayarım bozuklülülülülülü uyuyamıyom ne yapmam lazım.. Herşeyi düşünüyorum. Herbirşey kafama takık-tatlicadiarzu-

alın benden de o kdar....
bıktım artık diyorum ama olmuyor...
herhangi bir takıntı ,kaygı ,huzursuzluğumda yok üstelik ,mutlu ve mesutum ...
ama sanki uyuyunca zaman kaybediyormuşum hissini yaşıyorum..
bir türlü uyumak istemiyorum..
işin kötüsünü uyuyunca da kalmak bilmiyorum:bbo:

ayy! çook teşekkürler arkadaşım.a.s.
kedi otu normalde çok pahalı bir bitkidir.kapsül şeklinde filan da duymuştum ama çok pahalıydı.
bu dediğini bir araştırayım bakalım.
markası neydi canım.
kimyasal haplar kullanmaktan iyidir.

Ben kullandım bu kedi otunu bak hiç bir işe yaramadı ben hala bu saatte buradayım:delphin:

Berbat durumdayım.
son bir yıldır, boğazım gece yatarken öyle kuruyor ki. sürekli kalkıp su içiyorum. sonra tuvalet tabii.Nedir bu kadar boğaz kuruluğu anlamıyorum. doktor da fayda etmedi.

Bir de bunların üstüne mide yanması ve mide bulantısı eklendi son bir haftadır..

Allahım yeter atık lütfen..

valla bendede tam tersi.
biraksalar omurboyu uyurum. sabahlari salina salina uyaniyorum.
yari uyanik geziyorum gunduz.

Ben yatakta dönüp durmayı hiç sevmem, o yüzden dayanacak gücüm kalmayana kadar oturuyorum, yastığa başımı koyunca da direk uyuyorum. Çalışırken sorunum yok ama, gündüz yorulur akşam erkenden uyurum, stres yoksa tabii :sinifsinif:

uyuyamayan arkadaşlara tavsiyem

mümkünse bi psikiyatriste gidin...yok gitmem derseniz

akşam,gece... ilk uykunuz geldiğinde uyumaya çalışın.uykunuzu kaçırıyosanız, sonrada uyuyamıyorum diyosanuz sorun emin olun sizde! tv izlemek kitap okumak pc başında vakit geçirmek...v.b.. bunlar uyku kaçırıcı davranışlardır. uykunuz ilk geldiğinde mutlaka yatın! uyku düzeniniz sahip olabileceğiniz en değerli şeylerden biri...insan bazen bişeylerin değerini kaybedince anlıyo (=

yatmadan önce ılık bi süt iyi gelebilir. ayrıca uyuyamıyosanız saatlerce yatakta dönmeniz sizi strese sokacaktır ve bu durumda uyumanız imkansızlaşıcaktır. bu gibi durumlarda uyumaya çalışmak yerine yatakta uzandığınızı ve dinlediğinizi düşünün...! (strese girmekten kat kat iyidir) veyada uykunuzu kaçırmayacak bişeylerle uğraşabilirsiniz...birde piyasada uyku düzenleyici ilaçlar var...

ama lütfen uyuyamıyorum diye strese girip moralinizi bozmayın ozaman sorun dahada kötü bi hal alıcaktır.

alın benden de o kdar....
bıktım artık diyorum ama olmuyor...
herhangi bir takıntı ,kaygı ,huzursuzluğumda yok üstelik ,mutlu ve mesutum ...
ama sanki uyuyunca zaman kaybediyormuşum hissini yaşıyorum..
bir türlü uyumak istemiyorum..
işin kötüsünü uyuyunca da kalmak bilmiyorum:bbo:

aynen ben yaaa ben de uyumak istemiyorum sabaha kadar oturuyorum 5e kadar fln sonra zorla yatıyorum bu sefer de kalkamıyorum öğlen anca uyanıyorum uff nolcak böyle bilmiyorum :gitme:

bende uyku problemi çekenlerdenim yahu.. =(( bazen bi bakıyorum sabah ezanı okunuyor. ailem ve aşkım çok kızıyor bu durumuma..ama olmuyor uyuyamıyorum.gece saate bakıyorum 1, aa daha erkenmiş diyorum.. nolucak bu halim bilmem.

Back