Edit: Merhaba, teşekkür ederim öncelikle
nameaver maalesef profile yazınca sığmadı mesaj buraya eklemek istedim. Çocuk Hastanede 1 hafta yattı ve çıkmak istediğini söylüyordu. Doktoruyla görüştük. Doktor ilerleme var bu kadar beklemiyordum dedi, isterseniz çıkarabilirsiniz diye. İlaçlarını falan verdi. Biz de inandık çıkardık. İyi görünüyordu. 2 gün falan iyiydi sonra maalesef tekrar gitmiş içmiş, konuştuğumuzda içmedim diyor ama 2binlik telefonunu 100 liraya satmış biz bunu öğrenince içtiğini anladık. Tabi telefonu tanıdık birinin ondan aldığını düşündüğümüz için o kişi fırsatçılık yapmış ve biz de telefon çalındı diye savcılığa verdik. Bunu da eşim iş yerinde duyurunca akşam telefon çocuğun eline geçti. Ama kimin böyle yaptığını da öğrenmek istiyoruz çünkü biz ona para vermiyoruz ki bulmasın diye ama biri fırsatçılık yapıp her şeyini ucuza alıp onu bu yola itti.
Neyse Eşim çok kızdı artık çocuğa, ben konuştum yapmayacağım diyor ama böyle yaptığı için çok kırıldık doğrusu. Düzeleceğine inanmıştım, beklemiyordum. Kardeşlerine de şiddet uygulamaya başlamış. Biz de şu an sadece kırgınız ona ama haberlerini alıyoruz. Evde sürekli uyuduğunu söylüyor annesi. Artık ne olur bilmiyorum. :/
Maalesef hiç şaşırmadım. Bu şekilde bağımlı birisiyle bir senem geçti. Ustelik klasik köprüaltı tinercisi de değildi iyi bir okulu, efendi bir kişiliği vardı .
Sizinki şimdi evde üç dört gün hiç kalkmadan uyur, sonra yine eski hareketli hallerine döner, bir süre sonra tekrar böyle bir arayışa girer. Bu bir döngüdür İstediğiniz yerde 21 gün değil 3 ay yatsin , bağımlı yine bağımlıdır...
Ben de zamanında çok üzülür, bu problemden kurtulması için çaba sarfederdim. En yakınım sayesinde ziyadesiyle empati yaptigim için uyuşturucudan ölen insanlara çok içten üzülürdüm.
Ama, zaman bana doğal seçilim(doğal seleksiyon) denen şeyin doğruluğunu öğretti.
Ekolojik denge böyle birşey; yaşayacak beceriye sahip olmayanlar ceninler nasıl daha hamileliğin başında düşüyorsa, diğerlerinden daha yavaş koşan ceylanlar nasıl aslanlar tarafından avlaniyorsa kendi isteğiyle torbacı arayan , zehir içen insanlar da fazla yaşamıyorlar.
Artık üzülmüyorum çünkü bir bağımlı kadar tehlikeli çok az şey vardır. İki milyarlık telefonu elli liraya sattığı diyorsunuz. Birkaç gram ot için bunları yapan adam yarın bir gün o elli lira icin sizi de bıçaklar.
Çünkü kaybedecek hiçbir şeyleri yok
Canlarını kaybetmekten bile korkmuyorlar ki o sentetikleri içiyorlar. Kendi canını sakınmayan başkasının canını hiç önemser mi??
Siz iyilik yapmışsınız, inşallah karşılığını bulabilir, çocuğu bu dertten kurtarabilirsiniz.
Ama çok ümitli olamayacağım . Çünkü çok yüksek ihtimalle arkadaş çevresinde kullanıyordur. Onlardan ayrılmadan bu illeti tamamen bırakmaz.
Hee,onu kimsenin tanımadığı bir şehre okumaya-işe ya da bir akrabanın yanına da gonderseniz de yuksek ihtimalle şehir merkezine indiği anda eliyle koymuş gibi yeni torbacilari bulacaktır. Çirkin bir atasözü ama büyüklerin bir bildikleri var: Hacı haciyi Mekke'de,it iti dakkada bulurmuş. Aynı bu hesap...
Yine de eşinizi ve sizi iyi niyetinizden dolayı tebrik ederim. Ama ben yıllar sonra keşke hiç bulasmasaydim diyorum. O yüzden uzun uzun yazma ihtiyacı hissettim : (