• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyurken bebeğine bir şey olacak korkusunu bir ben mi taşıyorum:(

Merhaba. Bende ilk oglumda korkardim. Hep geceleri uyanıp nefes alip almadığını kontrol ederdim. Bilmiyorum insan cok sey duyduğu için daha tedirgin. Bebegi yatirirken yatagin ici ve etrafini boş tutun. Oyuncak felan da kalmasin. Uyku tulumu giydirin. Dönse bile üstüne cekemez. Simdi kafasını tutabiliyordur ve kafasını kaldirabildigine göre karın üstüne dönse bile riski daha az. Rabbim icinize ferahlık versin.
Resimdeki uyku tulumlardan tercih edebilirsiniz. Hem dönse sorun olmaz hemde üşümez

Eklentiler

• shopping.jpeg
    shopping.jpeg
    9,9 KB · Görüntüleme: 29
Yanlış bilgi bu. Bebeklerde yüzükoyun yatmak son derece riskli ve kesinlikle önerilmez.

En son araştırmalara göre yüz üstü ve yan değil, sırt üstü yatmak bebekler için en az risk taşıyan pozisyon. Amerikan pediatri akademisi ve bilimum kaynaklar sırt üstü pozisyonda yatırın diye uyarır.

Seni bulmuşken sorayım; oğlumun zamaninda hep yan yatır demişlerdi ozel yastik almıştım hatta hep yan yatırdım, şimdi artık sırt üstü deniyorsa kusarsa falan diye eğimli reflü yataklari çıkmış onlara mi yatırmak lazım? Bu konuda fikrin nedir? Yenidoğan i nasil yatırmalıyız?

Merhaba. Bende ilk oglumda korkardim. Hep geceleri uyanıp nefes alip almadığını kontrol ederdim. Bilmiyorum insan cok sey duyduğu için daha tedirgin. Bebegi yatirirken yatagin ici ve etrafini boş tutun. Oyuncak felan da kalmasin. Uyku tulumu giydirin. Dönse bile üstüne cekemez. Simdi kafasını tutabiliyordur ve kafasını kaldirabildigine göre karın üstüne dönse bile riski daha az. Rabbim icinize ferahlık versin.
Resimdeki uyku tulumlardan tercih edebilirsiniz. Hem dönse sorun olmaz hemde üşümez
Teşekkür ederim :) uyku tulumunu bende düşündüm fakat çok fazla dönerek uyuyo yatağın her bir karışını dolaşıyor uyuyana kadar. Bir de emekleme olayı var tabiki:) onu giydirirsem hareketi kısıtlanır da uykusundan olursa diye endise ediyorum :(

8.5 aylık oldu ama hala bu tedirginligi üstümden atamadım:KK43: buna bir de kızımın yüzüstü uyuma alışkanlığı eklendi. Ilk baslarda ceviriyordum ama pesimden huzursuz olup tekrar yüzüstü döndü. Uykusundan etmemek adına bunu yapmayı bıraktım. Görüntülü kamera aldım ama yine de içim bi türlü tam rahat etmiyor:KK43:
Annelik ic güdüsü suan hamileyim dogunca sanirim bende ayni olcam :anne:

Seni bulmuşken sorayım; oğlumun zamaninda hep yan yatır demişlerdi ozel yastik almıştım hatta hep yan yatırdım, şimdi artık sırt üstü deniyorsa kusarsa falan diye eğimli reflü yataklari çıkmış onlara mi yatırmak lazım? Bu konuda fikrin nedir? Yenidoğan i nasil yatırmalıyız?
Ben bu konuyu cok araştırdım. Yan yatirma yastığınıda sırt üstü araya yatırmak için kullandım. Sırt üstü yatırıp başını yan ceviriyordum. Simdi yastığa büyük geliyor 2.5 aylık oldu ama korku hala sabit gece 100 kez bakıyorum bende hemen yamacımda yatmasına rağmen

Yenidoğan, boş ama bomboş bir yatakta sırtüstü yatırılır. Beşikte kesinlikle yastık, battaniye, yorgan, oyuncak, başka insan bulunmaz. Kıyafet olarak en çok önerilen şey bebek uyku tulumu. Olmazsa kundak da yapılır. En olmadı üstündeki kıyafetle yatar.

Doğru, eskiden uygulama farklıydı. Bir zamanlar yüz üstü, bir zamanlar yan yatırma önerildi. Ama bu konuda devamlı çalışmalar yapılıyor ve yeni araştırma sonuçlarıyla eski tezler çürütülüp yeni uygulama tavsiyesi veriliyor. Kanıtlarla, istatiklerle falan tabii.

Ben çok beter seviyede reflüsü olan bebekler de gördüm. Hiç birinde reflü yastığı falan önerilmedi. Ama eve gönderdikten sonra kendi pediatristleri bir şey öneriyor mudur bilmem. Biz reflüyle belli başlı uygulamalarla başa çıkıyoruz. Mesela yedirdikten sonra bebeği en az 30 dk dik tutmak vs gibi. Daha ileri durumdakilere ilaç bile verildiği oluyor.

Bence bebeğiniz için yenilikleri takip eden, bilen, araştıran, vizyonu, ufku açık bir pediatrist bulun. Ben olsam öyle yapar, doktor tavsiyesiyle bakardım reflü yastığı meselesine.

Teşekkür ederim :) uyku tulumunu bende düşündüm fakat çok fazla dönerek uyuyo yatağın her bir karışını dolaşıyor uyuyana kadar. Bir de emekleme olayı var tabiki:) onu giydirirsem hareketi kısıtlanır da uykusundan olursa diye endise ediyorum :KK43:

Denemekte fayda var. Benim ilk oglumda cok hareketli ama o aylarda sorun olmuyordu. Doğru boyu secseniz dönerkende onunla birlikte dönüyor. Fazla uzun/büyük alınsa dönmesini kisitlar ancak

8.5 aylık oldu ama hala bu tedirginligi üstümden atamadım:KK43: buna bir de kızımın yüzüstü uyuma alışkanlığı eklendi. Ilk baslarda ceviriyordum ama pesimden huzursuz olup tekrar yüzüstü döndü. Uykusundan etmemek adına bunu yapmayı bıraktım. Görüntülü kamera aldım ama yine de içim bi türlü tam rahat etmiyor:KK43:
Benimki 40 günlük uyurken yüzünü tamamen kapatıyo battaniyesiyle ben açıyorum o yine kapatıyo.Hatta geçen gece nefes almıyo gibi geldi bana biraz dürttüm uyandırdım:KK53:

Ben 6. Aydan sonra kendim yüzüstü yatırdım ki Gazını çok rahat çıkarıyor ve rahat uyuyordu

Beşiğin içinde başka hiçbirşey olmasın sorun olmaz battaniyeye falan dolanıyor diye korkuyorsanız da ev zaten sıcaktır sadece sırtına (içine) onu rahatsız etmeyecek küçük bir havlu koyun sırtı üşümesin yeter

Yüz üstünden ,sırt üstüne dönmeye başladıysa korkmayın, korkmayın diyorum da ben 1 yaşına girdi hala yerde yanında yatıyorum. Benim kızım kurmalı araba gibi allahım kocaaa salonda iki tane yorgan serili gec3 uykusunda her karisinda dolanıyor yatakta yaptırmanın imkanı yok dar geliyo ve çok hareketli tırmanmayı seviyor birde mecbur korkudan yerde yatıyorum

kafasini kaldiramadigi donemde ben de korkuyordum cunku yuzustu yatar.
ama 8 aylik oldugu donemde gayet de gucu yerinde oldugu icin korkum kalmadi,
bence artik bunu asmaya calisin.

Benimki 40 günlük uyurken yüzünü tamamen kapatıyo battaniyesiyle ben açıyorum o yine kapatıyo.Hatta geçen gece nefes almıyo gibi geldi bana biraz dürttüm uyandırdım:KK53:
3-4 aylikken yapardı benim kizim onu :KK48: üstüne ince bir örtü sererdim onu yüzüne cekerdi. Ben asagi cekerdim o tekrar yüzüne :) oyun haline getirince üstünü örtmeyi bıraktım:)

Yüz üstünden ,sırt üstüne dönmeye başladıysa korkmayın, korkmayın diyorum da ben 1 yaşına girdi hala yerde yanında yatıyorum. Benim kızım kurmalı araba gibi allahım kocaaa salonda iki tane yorgan serili gec3 uykusunda her karisinda dolanıyor yatakta yaptırmanın imkanı yok dar geliyo ve çok hareketli tırmanmayı seviyor birde mecbur korkudan yerde yatıyorum
Sanırım sizinde iciniz bi türlü rahat etmemis..

kafasini kaldiramadigi donemde ben de korkuyordum cunku yuzustu yatar.
ama 8 aylik oldugu donemde gayet de gucu yerinde oldugu icin korkum kalmadi,
bence artik bunu asmaya calisin.
Yüzüstü yatmaya yeni başladı yakında alışırım diye umut ediyorum :)

Uyku tulumu giydir. Yatakta hiçbirşey de olmasın yastık battaniye vs. Korkacak ayları geçmiş artık kendini kurtarır.

Uyku tulumu giydir. Yatakta hiçbirşey de olmasın yastık battaniye vs. Korkacak ayları geçmiş artık kendini kurtarır.
Yatağında hicbisi yok hic koymadim zaten. Uyku tulumu icin de rahat edemez diye dusunuyordum cok deli ve dağınık yattigi icin. Rahatina cok düşkün çünkü. Yine de bir deneyecegim bakalim ne tepki verecek..

Back