uyumak istiyorum

mervemert

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2012
205
1
46
Denizli
Dün gece 24.00 gibi yattım sabah 5'te ayaktaydım böyle olunca da yorgun uykusuz birgünü bitirmek için çabalayacagım aksama kadar.
Heyecanlı oldugum da yada birseyler düşündüğümde uykularım kaçıyor. Geceleri birden uyanıyorum aklıma olup olmadık hersey geliyor bunları düşünmekten uyuyamıyorum
Sizin de var mı böyle oldugunuz durumlar yaza düğünüm var şimdiden düğün stresi sardı beni şimdiden uykularım kaçtı o gün bile uyuyamayacagımı biliyorum. Uykusuz yorgun görünmekten bıktım ben nasıl uyuyabilirim?

banada olur öle aslında olayları kafaya takmayan birisi gibi görünürüm ama bide bana sor. stres yaptığım şeyle rüyamda bile boğuşurum. bitki çayları falan iç canım uyku yapanaından papatya çayı olabilir mesala belki işe yarar.

Aynen beni görende öyle söyler hiç dert etmeyen çok rahat biri olarak tanınırım bide bana sor içimde fırtınalar esiyor artık uyumak için uyuyorum resmen geceleri gözlerim kapanıyor ama beynim hala düşünceler de denerim canım çayları çok sağol

Aklıma bişey takıldımı asla uyuyamam. düşünürüm, acaba böylemi olacak şöylemi olacak diye sabaha kadar kafamda kurarım, sağa sola döner dururum kocamda kızar sabit dur diye. çünkü o ne olursa olsun yattımı anında uyur uyuz olurum bende.

Merhaba,
Ben de 2 sene çektim bu durumu. Uyurdum ama gecenin bir vakti uyanırdım... Psikolojikmiş benimki 5-6 ay depresyon tedavisi gördüm. Bu sürede bir de uyku için ilaç vermişti doktor. Ama ıhlamur vs gibi çaylar uyutuyor. Bizim relaks çayı dediğimiz sarı kantaron sinirlere iyi geliyor benim bildiğim. Deneyebilirsiniz...

Bana da oluyordu bir dönem böyle.
Psikoloğa gittim. Psikiyatrist ilaç verdi. Sanırım uyku yapan bir ilaçtı içtikten 10 dakika sonra güm diye gidiyordum.

meraba arkadaslar
ya bu uyku problemi bende de patladı şu ara. sıkıntıdan galiba sorunlarım var da. Mesela
son 3 günlük uyku düzenimi yazıyorum.
bugün saat 11 uyandım ama 7 de uyumustum.
önceki gün 6 da uyudum 8 de uyandım.
bi önceki günde 3 de uyuyup 6 da uyandım.

Sizce doktora gitmeli miyim. yani nasıl ayakta geziyorum akşama kadar anlamıyorum. ama şu andada hiç uykum yok(

napmalıyım??

bende de uyku problemi war gözümde torba oldu resmen sabahın 6sında uyanıyorum.bigün kendimi sıktım uyudum zar zor bu sefer rüyamda ben kendimi pöhh diye uyandırıyorum ödüm patladı mecbur uyandım hemde çığlık çığlığa:))

Eğer sadece heyecanlandığın durumlarda veya ertesi gün senin için çok önemli birşey olacaksa ve onun öncesi gecesinde uykusuzluk çekiyorsan bu gayet normal bence.
Hemen hemen herkes bu tarz stresli durumlarda uyku problemi yaşar. Bende de oluyor dönemsel olarak.
Fakat sürekli olan birşey ise eğer, bu ilerde ciddi sorunlara yol açabilir. Uykusuzlukta rutine bağlarsa eğer bir hastalık haline dönüşebilir.

Öncelik olarak kendini rahatlatmalı ve akşamları makul bir saatte (uyumadan 1 - 2 saat önce) bitki çayları içebilirsin.
Bunlardan bazıları:

ŞERBETÇİ OTU
Maya otu ya da bira otu olarak da bilinir. Uykusuzluğunuz, adet dönemin ya da menopoz ile ilgiliyse, şerbetçiotu hormonlarınızın seviyesini dengeleyecektir. Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış şerbetçi otunu, orta boy bir su bardağı kaynamış sıcak suyla haşlanır. 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca 3 bardak taze demlenmiş çay içilebilir. Çayını içtikten sonra bir tül bir kesenin içine şerbetçiotlarını koyup, yastığınızın altına da koyabilirsiniz.

OĞUL OTU
Halk dilinde limon nanesi, melisa ya da kovan otu olarak da bilinen oğul otunun iç açıcı bir kokusu vardır ve sinirlerin yatışmasına yardımcı olur. 2 ya da 3 çay kaşığı dolusu ince kıyılmış oğul otuna 1 bardak kaynamış su eklenir. 10 dakika kadar demlendikten sonra süzülür. Bitki kesinlikle kaynatılmamalıdır. Dilerseniz bal ile tatlandırarak, günde 3 ya da 4 bardak içilebilir. Yatmadan önce içilmesi tavsiye edilir.

KEDİOTU
Kediotunun küçük pembe-beyaz çiçekleriyle çekici bir görüntüsü vardır fakat köklerinin kokusu pek hoş değildir.Bu koku kedilerin çok hoşuna gider,bitkinin toprağını kazıp kökünü çıkarmaya çalışırlar.Bu yüzden bitkiye kedi otu denmiştir. Uykusuzluğa ondan daha iyi gelen bir bitki henüz bulunamamıştır. Kediotu kökünü, yatmadan 1 saat önce 2 kapsül alabilirsiniz. Ya da kediotunun çayını, tabletlerini ya da sıvı ekstrelerini kolaylıkla bulabilirsiniz.

PAPATYA
Sakinleştirici etkisi vardır, uykusuzluğa çok iyi gelir. Sinir sistemin rahatlatmak ve bitkinliği gidermek için papatya banyosundan oldukça iyi sonuç alınabilmektedir. Banyo suyu için 4 avuç dolusu papatya kaynamış suya konur ve normal çay gibi demlenir ve ılıması beklenir. Papatya çayı için de bir tutam papatya 1 bardak kaynamış suda haşlanır ve 10 dakika demlenir.

LAVANTA
Lavanta kokusu, sinir sisteminizi gevşetir ve sizi uyanık tutan stres hormonlarını azaltır. Ayrıca lavanta kokusu, beyni rahatlatan alfa dalgalarının üretimini çoğaltır ve dolayısıyla uyumanıza yardımcı olur. Özellikle depresyonla ilgili aşırı sinirlilik durumunda yatıştırıcı olur. Dilerseniz lavanta yağı ile duştan sonra masaj yapabilirsiniz, bu gevşemenize yardımcı olacaktır.

KEREVİZ SAPI
Çok yaygın olarak bulunmayan bu kereviz cinsinin uykusuzluğa iyi geldiği bilinmektedir. Kereviz saplarını isterseniz çiğ olarak, isterseniz ince ince doğrayıp çorbalara veya salatalara ilave ederek kullanabilirsiniz.

Ama ciddi şekilde uyku problemi olanlar bu sorunlarınlarını alanında uzman bir doktor ile görüşmeliler bence!

Bende de oluyor bazen. Çok heyecanlı olduğumda ve ya bir sebepten aşırı stresli olduğum zaman gece kaçta yatarsam yatayım en geç 2 saat sonra ayaktayım. Dönüp dururum ama uyuyamam. Misal; geçenlerde kafama çok acayip birşey takmıştım, yattığımda gecenin 3ydü, kalktığımda da sabahın 6sı . 3 saatlik uykuyla bütün gün hatta öbür günün gecesine kadar durdum. Bunun çözümü; kafana herşeyi takmayacaksın canım, boşvereceksin canını sıkan şeyleri.

kafami kus tüyü yastigima koyar koymaz uyurum bensaatim otene kadarda uyanmam.
yatacagin oda karanlik olsun,gece lambasi vs kullanma.. Hic birseyde dusunmemeye calis.

erken kalkan erken yol alır felsefesiyle yastığa kafamı koyduğum 3.dakikada uyurum..
birtek babamın kazasından sonra uykularım kaçmıştı ama çok geçmeden onada el attım..
sonuçta babam hastayken ona faydamızın dokunması için güçlü ve enerjik olmamız lazımdı ve babam şuanda hayattaysa
kesinlikle doğru kararlar verdiğimiz içindir..

sizde güzel günlerinizi düşünün ve sağlam kafayla kararlar verebilmek için uykunuza dikkar edin..sevgiler

Son düzenleme:
öncelikle gündüz fazla çay kahve gibi şeyler içmeyin. akşam yemeğini hafif yiyip mümkünse yarım saat yürüyüş yapın.

en iyi rahatlatan bitki çayı MELİSA dır. akşam yemekten sonra mutlaka için.

gün içinde papatya, rezene çaylarını tüketin. ama öncelikle beyninizi boşaltmak için bir metod bulun.

yüzme, yürüyüş, müzik dinleme, şarkı söyleme ... hangsisi sizi rahatlatıyorsa mutluka bunları yapın...

eğer bunlarla uyku düzeninizi sağlayamazsanız, bir uyku kliniğine gidin.

herkese çok tesekkur ederim uykusuzlukta biryere kadar benim biraz stresim var sanırım bunu yenmem gerekiyor
kafamda çok dolu onu da boşaltmanın yollarını arayacagım söylediğiniz gibi gece düşün gündüz düşün. düşün düşünde biryere kadar ( şimdi gözlerim yanıyor uykusuzluktan ama gece olunca yine aynı olacak bgn bitki çaylarını denerim inşaallah yemekten sonrada birazda yürürüm bide böyle deneyim işe yarar umarım.
hersey kafa da bitiyor degil mi kafa dolu oldu mu ne uyku kalıyor ne bir düzen.

Annem hastalanıp vefat ettiginden beri bende uyuyamıyorum sabah 6' da 7' de yatıp 10-11 gibi kalkıyorum kardesime kahvaltı hazırlıyorum o gidiyo ev isi falan ve bir ertesi aksam yine sabaha karsı yatıyorum. Nasıl dayanabiliyorum bende bilmiyorum ve kendimi cok zorluyorum uyuyabilmek icin gözlerim yanıyor ama bir türlü uyuyamıyorum.. 3 saatlik uykuyla durup yine bir ertesi gün sabah 7-8 gibi yattıgımı bilirim..

Son düzenleme:

cnm allah rahmet eylesin

Canım Allah sabır versin annenin mekanı cennet olsun inşaallah senin durumun çok daha zormuş Allah yardımcınız olsun insan bir zamana kadar dayanıyor uykusuzluga ama sonra problem oluyor senin için zor bir dönem olmalı istersen sende bir doktora başvur herkesin derdi sıkıntı farklı farklı Allah yardımcımız olsun hepimizim

Allah rahmet eylesin :26:

hepinize teşekkür ederim

ben stresli bir dönemdeyim ama inanılır gibi değil. nasıl ayakta kalıyosam şaşıyorum. ama bugun bas dönmesi ve mide bulantısı oldu aradad dalıyodum galiba vücudum tepki veriyor. şimdi uyumaya çalışıyorum inşallah uyicam

Canım benim uyumuşsundur inşaallah bir destek al istersen senin için zor bir süreç, bu gece bende daha rahat uyudum yine erken uyandım ama olsun tesekkurler hepinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…