Uyum haftasi...

Harf öğretiyor musunuz okuma öğretiyor musunuz ? Matematik etkinliği derken toplama çıkarma ogretmiyorsunuzdur heralde.
Bunlar yasak bizzat öğretmenin kendisi söyledi, ben çıkarmadım .
Sayı ve harf öğretimi yasak demişsiniz.
Evet 20'ye kadar sayıları 10 içinde de toplama ve çıkarmayı öğretiyoruz.
e,a,i vb sesli harflerin seslerini ve bu harflerle başlayan kelimeleri de veriyoruz ki çocuklarda farkındalık oluşsun.
Bunlar kafamızdan uydurduğumuz çalışmalar değil okul öncesi eğitim programının kazanım ve göstergelerinde var.
Ya öğretmeniniz programa tam vakıf değil ya da söylemek istediğini tam anlatamamış.
Ayrıca fazlasını vermek de yasak değil, oldukça ünlü bir özel okul yıllardır anasınıfındaki tüm öğrencilerini okuma yazma öğreterek mezun ediyor.
Kısacası evet okuma yazma öğretilmesi okul öncesi programında yok ve ben de bunun doğru olduğunu savunuyorum.
Bununla birlikte programı aşıp fazlasını veren kurumlara da 'yasak hemşehrim' deyip herhangi bir yaptırım uygulanmıyor.
Alanda uzun yıllardır çalışan bir okul öncesi öğretmeniyim...

Bu konunun üzerine anasınıfı öğretmeni arkadaşa tekrar sordum ve harf öğretmenin kesinlikle yasak olduğunu sayıları da dediginiz gibi 20 kadar asinalik olsun diye gosterdiklerini soyledi . Daha cok sosyal, davranış ve motor becerileri üstünde durduklarını söyledi.
Yok öğretmen derdini anlatabildi merak etmeyin .
Kimse anaokuluna çocuğunu okuna öğrensin , toplama öğrensin diye göndermiyor .
Ilkokul müfredatı onlar .

Yani bu durumda sayı öğretilmesinin yasak olduğu fikrinizden vazgeçip sadece harf öğretilmesinin yasak olduğunu savunuyorsunuz,doğru mu anlıyorum?

Yani bu durumda sayı öğretilmesinin yasak olduğu fikrinizden vazgeçip sadece harf öğretilmesinin yasak olduğunu savunuyorsunuz,doğru mu anlıyorum?
Bir kere harf öğretmek yasak onu kabul edin .
2.olarak sayılarda sizin dediğiniz gibi öğretilmek amaçlı değil çocuklara aşinalık kazandırmak amaclı sadece göstermiyormuş .
Ve tekrarlıyorum anaokulu okuma_ yazma, toplama_ cikarma öğrenme yeri değil .

Siz bizden daha uzmansınız ben susuyorum.
Yasak kelimesine takıldınız kaldınız.

Siz bizden daha uzmansınız ben susuyorum.
Yasak kelimesine takıldınız kaldınız.
Danışarak konuşuyorum öğretmenlere anaokuluna gönderdiğimiz bir yiğenim var ama okumayı da harfleri de sayılarda bilmiyor , öğretilmedi.
Yasak kelimesine takılmak değil bana söylenen bu .

Gözüm kör olsaydı da bunları okumasaydım.
Doktora gidince bir avukata gidince bir bankacıya gidince alanlarında sizden bilgili olduklarına güveniyorsunuz da neden bir öğretmenin birikimine güvenmiyorsunuz , neden yöntemlerine bu kadar müdehale ediyorsunuz. Neden sadece sizin çocuğunuza eğitim vermek zorunda gibi özel eğitim bekliyorsunuz. Elbette müfredatı işleyecek müfredatı aşamaz. Sizin çocuğunuzun yapabildiği ileri düzey şeyler gösterse sınıfın geri kalanı kendini başarısız hissetmez mi? Bu dengeyi siz kuramazsınız öğretmen kurar.
Bir öğrenci daha fazla bilgi öğrenmek isterse öğretmene sorar o zamn bireysel olarak öğrenme fırsatı bulur.

Merhaba siz gelecek odaklı düşünüp biran önce herşeyi öğrensin istiyorsunuz anne olarak ama zaten okul psikolojisine adapte olamamış gitmek istemeyen bir evladiniz varken bence öğretmenin bu sekilde yaklaşması daha iyi inanın asıl diğer türlu sıkıntı olurdu geçen sene 1nci sınıfa giden çocuğum öğretmeninin mufredattan önce gitme diğerlerinden ilerde olma hevesi yüzünden bütün seneyi hem kendi hemde bizim burnumuzdAn getirdi eve gelince ders yapmaktan elleri ağrıyan çocuğum oyun oynayacak vakit bulamadı ödevleri eksik gönderdim öğretmen hanım ilgisizlikle suçladı yapsın duye uğraştım çocukla aram açıldı inanın şu an ders çalış deyince kaçmak için türlü bahaneler arıyor oğlum okula başlamadan okuma ve yazmaya daha hevesliydi
Dip not:müfredatı cok iyi bilmemekle beraber diğer sınıflardan izlenimimle okuma ve yazma kesin öğretiliyor ayrıca bizim donemimizdn farklı olarak matematikten toplama ve cikarmada veriliyor çocuklara o kadar da bir geçirmez yani merak etmeyin

Işte bu yüzden çocuk okuldan sıkılmasın diye ogretmenler bas bas bağırıyor. Okul öncesi egitimini abartmayin diye. Yarış atı değil bu çocuklar. Daha ileri daha ileri diye dehliyesiniz...

Bayadır okuyorum bu konuyu da ben de iki kelime edeyim dedim... Oğlum 4 yaşında.. Bu sene devlet anaokuluna başladı... Öğretmeni ile pazartesi günü ilk toplantımızı yaptık.. Bize aynen şu cümleleri söyledi.. " Bakın ben baştan şunu söylemek istiyorum... Ben kitaba ağırlık veren bir öğretmen değilim.. Daha çok oyun, ahlak, motor geliştirme, şarkı vb etkinlikler yapacağız... Diğer sınıflar kitaba ağırlık verebilirler... Ama ben çocukların eğlenerek öğrenmelerini istiyorum.. Kitaba bağlı gitmek çocukları daha şimdiden sıkabilir.. " gibi şeyler söyledi... Ben çok memnun kaldım.. Mesleğe yıllarını vermiş bir öğretmene ahkam kesebilecek haddi kendimde bulamam ben... Herkes çocuğu için en iyisini ister.. Höt höt höt parmak sallayan velileri de gördüm ben.. Öğretmen arkadaşım hep bundan yakınır ve buyurun siz geçin benim yerime diyesim geliyor derdi..

Ana sınıfı değil mi bu? Öğrenme zaten oyun ile beraber olmayacak mi? Müfredat neyse o demesi bence en doğru yaklaşım.

Kimi ogretmenler mufredat disi seyleride ogretmeye calisiyorlar sizinki bunu beklemeyin müfredatı ogretirim oyunlarinafa zaman tanirim demis yanlis bisey yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…