- 26 Mayıs 2018
- 8.190
- 38.700
- 548
- 51
Sayı ve harf öğretimi yasak demişsiniz.Harf öğretiyor musunuz okuma öğretiyor musunuz ? Matematik etkinliği derken toplama çıkarma ogretmiyorsunuzdur heralde.
Bunlar yasak bizzat öğretmenin kendisi söyledi, ben çıkarmadım .
Bu konunun üzerine anasınıfı öğretmeni arkadaşa tekrar sordum ve harf öğretmenin kesinlikle yasak olduğunu sayıları da dediginiz gibi 20 kadar asinalik olsun diye gosterdiklerini soyledi . Daha cok sosyal, davranış ve motor becerileri üstünde durduklarını söyledi.Sayı ve harf öğretimi yasak demişsiniz.
Evet 20'ye kadar sayıları 10 içinde de toplama ve çıkarmayı öğretiyoruz.
e,a,i vb sesli harflerin seslerini ve bu harflerle başlayan kelimeleri de veriyoruz ki çocuklarda farkındalık oluşsun.
Bunlar kafamızdan uydurduğumuz çalışmalar değil okul öncesi eğitim programının kazanım ve göstergelerinde var.
Ya öğretmeniniz programa tam vakıf değil ya da söylemek istediğini tam anlatamamış.
Yani bu durumda sayı öğretilmesinin yasak olduğu fikrinizden vazgeçip sadece harf öğretilmesinin yasak olduğunu savunuyorsunuz,doğru mu anlıyorum?Bu konunun üzerine anasınıfı öğretmeni arkadaşa tekrar sordum ve harf öğretmenin kesinlikle yasak olduğunu sayıları da dediginiz gibi 20 kadar asinalik olsun diye gosterdiklerini soyledi . Daha cok sosyal, davranış ve motor becerileri üstünde durduklarını söyledi.
Yok öğretmen derdini anlatabildi merak etmeyin .
Kimse anaokuluna çocuğunu okuna öğrensin , toplama öğrensin diye göndermiyor .
Ilkokul müfredatı onlar .
Bir kere harf öğretmek yasak onu kabul edin .Yani bu durumda sayı öğretilmesinin yasak olduğu fikrinizden vazgeçip sadece harf öğretilmesinin yasak olduğunu savunuyorsunuz,doğru mu anlıyorum?
Siz bizden daha uzmansınız ben susuyorum.Bir kere harf öğretmek yasak onu kabul edin .
2.olarak sayılarda sizin dediğiniz gibi öğretilmek amaçlı değil çocuklara aşinalık kazandırmak amaclı sadece göstermiyormuş .
Ve tekrarlıyorum anaokulu okuma_ yazma, toplama_ cikarma öğrenme yeri değil .
Danışarak konuşuyorum öğretmenlere anaokuluna gönderdiğimiz bir yiğenim var ama okumayı da harfleri de sayılarda bilmiyor , öğretilmedi.Siz bizden daha uzmansınız ben susuyorum.
Yasak kelimesine takıldınız kaldınız.
Merhaba siz gelecek odaklı düşünüp biran önce herşeyi öğrensin istiyorsunuz anne olarak ama zaten okul psikolojisine adapte olamamış gitmek istemeyen bir evladiniz varken bence öğretmenin bu sekilde yaklaşması daha iyi inanın asıl diğer türlu sıkıntı olurdu geçen sene 1nci sınıfa giden çocuğum öğretmeninin mufredattan önce gitme diğerlerinden ilerde olma hevesi yüzünden bütün seneyi hem kendi hemde bizim burnumuzdAn getirdi eve gelince ders yapmaktan elleri ağrıyan çocuğum oyun oynayacak vakit bulamadı ödevleri eksik gönderdim öğretmen hanım ilgisizlikle suçladı yapsın duye uğraştım çocukla aram açıldı inanın şu an ders çalış deyince kaçmak için türlü bahaneler arıyor oğlum okula başlamadan okuma ve yazmaya daha hevesliydiMerhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimui anlatmaya calisacagim.
Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.
Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.
Kimi ogretmenler mufredat disi seyleride ogretmeye calisiyorlar sizinki bunu beklemeyin müfredatı ogretirim oyunlarinafa zaman tanirim demis yanlis bisey yok benceMerhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimi anlatmaya calisacagim.
Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.
Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?