Bebek Beslenmesi uykuya hasret kalan anneler buraya :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım 6 aylık oldu sorunumuz hala tam gaz devam edıyor...bır ara rezene anason-papatya kaynatıp verıyodum ıyı gelıyodu sankı en azından 10 15 kezden zıyade 2 3 kalkıyodu ..mutluluktan dörtköşeydim..ama cok gecmedı oda fayda etmemeye basladı...gaz problemımız oluyo gece...yatmadan once pirinç unu yedırıyorum uykusunda gazını cıkartamıyor mızık mızık kalkıyorum sıvazlaya sıvazlaya cıkartıyorum alttan ustten yarım saat sonra gene sabaha kadar boyle...

pirinç unu vermeyıp bıberon maması yapsam sonuc gene aynı...ne yedırdıysem uyanıyo..yoruldum ve yaşlandım artık...dr da gülüp gecıyor ona gore ne var..ıdrar tahlılı gaıta tahlılı yaptırdım hıc bısey yok..bunlar boyle uyumayı ogrenene kadar cok cekerız daha...

tatlım öncelikle allah kolaylık versin. gaz sorunu için kimyonu denedinmi. çok işe yarıyor. ben kızıma ışığı falan açmadan gece mama veriyorum gazını çıkamadan yatsa bile uyanmıyor.
bebeğe göre değişiyor ama doğduğundan beri şöyle alıştırdım.
gündüz kendi ne zaman isterse o zaman uyuyor zorla uyutmuyorum. 15dk da uyusa uyanınca kaldırıyorum. aksam elimden geldiğince geç yatırmaya çalışıyorum. gece altını değiştiriyorum,uyanınca ışığı açımıyorum, konuşmuyorum ve ses yapmıyorum. mama içip hemen uyuyo. baktım mızmızlanıyor uyumuyor hemen kimyon kaynatıp veriyorum uyuyor.

belki bi çözüm olur diye paylaşmak istedim

peki gündüz nası vakit geçiriyosunuz uyumazsa,bende zorla uyutuyorum uyumadığı zamanlar hep meme istiyor ama devamlı süt olmuyorki süt gelmediği zamanda çekip bırakıyo huysuzluk yapıyo napıcam bilmiyorum,çok yoruldum,yürüteçe koysam 10 dk duruyor tv açıyorum 10 dk duruyor,önceden geceleri 2 3 kere kalkardı 10 15 gündür kaç kere kalktığını sayamıyorum çok sinirli biri oldum çıktım,ev aldı başını gitti çamaşırlar bulaşıklar temizlik napıcam şaşırdım artık,isyan etmiyorum allaha çok şükürler olsun ama insanı çok olumsuz etkiliyo bunlar,bide benim yakınımda yok buralarda çocuğu oyalıcak dışarı çıkarıcak,dışarda rahatız arabada mutlu mesut geziyor uyuyor..bunları yaşayan anneler bir fikir verin nolur,sıkıntıdan hasta olmaktan korkuyorum artık..bide diş çıkarıyo olabilirmi doktora gittik yok dedi,eli hep ağzında ne bulsa ağzına götürüyor jelmi alsak acaba

kimyonu nası yapıyosunuz bende deniyim belki bi faydası olur gazımı var acaba bilmiyorumki mayısın 2 sinde 6.aya giricek..doktor milupanın gece çayını vermişti ama hiç fayda etmedi rezene kaynattım oda işe yaramadı,bir aralar gaz için şurup kullandık 1 buçuk ay falan gece uykuları iyiydi o zamanlar,bende yatmadan önce tahıllı mama yada devam sütü veriyorum açlıktan kalkıyo desem değil,gündüz uykusu yarım saatten fazla değil,sallanarak uyursa 1 2 saat öyle oluncada ayağımda sallamaktan kalkıp bi iş yapamıyorum,2 hafta öncesine kadar emerek kucağımda uyurdu hep şimdi hiç uyumuyor devamlı emsin süt gelsin istiyor,büyüdükçe böyle mi olucak acaba normalmi bu,bide medela sns diye bir alet var bilenler vardır belki,biberonu boynuna asıyosun içinde mama var ucundan ince bir tüp geçiyor o tüpü göğsüne bantlayıp memeyle beraber bebeğin ağzına koyuyosunbelki bir faydası olur ne biliyim çare arıyorum

canım benim kızım 7 aylık, sabah 8gibi kalkıyor,salona inip mama sandalyesine oturtuyorum oyuncak koyuyorum önüne bende kahvaltı hazırlıyorum kızımı doyuruyorum saat 12 gibi koltuğa yatırıyorum biraz kendi kendine oynuyo biraz benle oynuyo falan yorulup kendi uyuya kalıyor. sonra kalkınca biseyler yediriyorum tekrar mama sandalyesine koyuyorum. aslında çoğu zaman mama sandalyesinde oturuyor. sıkılınca kucağıma alıp dolaştırıyorum evde, biraz sırt üstü biraz yüz üstü yatırıyorum biraz oturtuyorum koltukta oyuncak oynuyo sesli oyuncaklarla bayağı vakit geçiriyor. uykusu gelince gözlerini ovuşturuyor zaten uyutuyorum. kalkınca yine aynı mesela ben yemek yaparken mama sandalyesinde oturup beni izliyor falan öyle zaman geçiyor. bende yalnızım eşim akşam 11de geliyor.

kızım huysuzluk yapmıyormu tabi yapıyor kucağıma alıp gezdiriyorum evde hoplayıp zıplatıyorum oynatıyorum sonra mama sandalyesine oturtuyorum.. baktım hiç durmuyo hemen dışarı çıkarıp parkta 15dk falan gezdiriyorum rahatlıyor uyuya kalıyor. tabi çok sabır gerektiriyo.

bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama bizimki 6aylıkken ilk dişini çıkardı ama doğduğundan beri hep eli ağzındaydı. ben diş çıkardığını şöyle anladım. alimi ağzına götürüyordu hep emiyordu, baktım bi ara elimi ısırıyor dişi eti çok hafif şişmiş ısırınca hafif batıyordu hemen eczaneden jel aldım çok rahatlattı maşşallah.

1çay kaşığı kimyon
1çay bardağı suda kaynatıp soğuyunca 1tatlı kaşığı veriyorum.

inşallah sizde de işe yarar canım

saol canım cevabın için,benim kızım 5 ayı dolduruyor bu ay,onunda doğduğundan beri eli ağzında şimdilerde neyi tutarsa ağzına götürüyor..dişetlerini elledim ama batma yoktu sadece üst dişetleri biraz şiş gibiydi,geceleri çok kalkar oldu mutlaka bi sıkıntısı var ama ne bilmiyorumkimyonu nasıl yapıyosun,bende deniyim belki faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…