benim kizim da oyleydi simdi iki yasinda uyanmalari azaldi ama yine de 3 kezden asagi uyandigi olmuyor..
artik istesem de uyuyamiyorum zaten :)
benim oğluşumda en az 8 9 kere uyanıyor artık uyumakdan nefret ediyorum buna bir çözüm bulmamız lazım kızlar bizede yazık ama
Arkadaşlar öncelikle meraba herkese,
Benimde 12 aylık bir oğlum var.önceleri gece cok kalkıyordu.baktım ki bunu iyic adet haline getirdi gece sadece bir kere kalktgında süt veriyorum.Bu öyle birşey kii cocuk resmen kullanıyor anneyi.Migrenim var uykusuz kalınca mahvoluyorum resmen.gündüz uykusunu ikiye cıkardım.sabah bır kere ogleden sonra bır kere yatırıyorum sonra aksama kadar pestılını cıarıyorum resmen.iş güç umrumda olmuyor.uykusz kalınca ne günün iyi geçiyo ne de gecen Allah bütün annelere sabır versin.bide şu sallama işi olmasaaa.bunun içinde inşallah en kısa zamanda birşeyler bulucam:)
canım bende gece uyandığında emzirmemeyi denedim ama ne mümkün kıyamet kopuyor nasıl ağlıyor bir görsen :2: öyle oluncada mecbur emzziriyorum
Merhaba hanımlar, Bende uykuya hasret bir anneyim, bebeğim 3 aylık henüz ve ben doğumdan bu yana iki saat deliksiz uyumadım, altını aldım, uyuttum yok üstünü soydum, gazıdır guzudur:)) yok kendim uyudum uyuyamadım derken hooop bir de bakıyorum ikinci emzirme saati gelivermiş, ve herşeey dil baştann başlaaa, eşim çookk yardımcı saolsun ama yine de insanın aklı uyurken bile adeta çocuğunun nefes alışverişinde kalıyor, uykuya hasret ancak çook mutlu bir anneyim Allah meleklerimizi korusun :)))
mutlu ama yorgun uykusuz anneleriz biz :))
benim oğluşumda ilk doğduğu gün çok iyi sessiz melek gibiydi ama ertesi bir ağlamaya başladı sonrası 6 ay aralıksız ağladı götürmediğimiz doktor kalmadı hiç bişeyi yok dediler 6 ayına kadar hiç yatağında yatmadı hep kucağımda oturur vazziyette uyudu en fazla uyuduğuda yarım saati geçmedi şimdi o günler aklıma gelince bu halime çok şükrediyorum
uyku mu o da ne :))
bende uykuya hasret bir anneyim benim oğlumda 7 aylık gece saat başı kalkıyoruz burada bir arkadaşın dediğine katılıyorum kullanıyorlar bizi :) benim oğlum keyifçi göğsümde uyusun emerek uyusun bayılıyor bende uykusuzluktan... bebek gelişim kitabında okudum bebeğiniz gece 2 3 seferden fazla uyanıyorsa alışkanlıktandır süt yerine su içirin bu sefer uyandığına değmediğini anlar demiş ya aslında mantığıma yattı ama şu vicdan yok mu ?? ya oğlum gerçekten açsa diye hadi bu sefer emzirim diye diye hiç daha su veremedim benim oğlum bu arada gündüzleride az uyuyor
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
doğumdan önce bi doğum yapim evimi hergün silip süpürcem diyordum çünkü ilk aylar düşük tehlikem vardı sonraki aylardada ben ağırlaştım tabi hepsi yalan oldu temizlik ütü yemek uykusuzluk bebeğimle uğraşmaktan yamuldum resmen ama ne olursa olsun bebeğim sağlıklı olsun da varsın uyumasın tv.da bebeklerin sağlıklarıyla ilgili bir şey izleyince çok kötü oluyorum şikayet etmemek lazım uyku falan diyorum kendime derdim bir bu olsun Allah'ım hepimizin yavrusunu korusun
canım ya benimkine su vereyim dedim bir gün emzirmiycem dedim kıyameti kopardı ağlama krizine girdi resmen onun için bir daha cesaret edemedim bir daha aynı senin oğluş gibi benimkininde tek derdi gece boyu emerek uyumak meme ağzından çıksın basıyo çığlığı
bende inanılmaz uykusuzum kızlar
üstelik benim sütümde yok çok az çıkıyor sadece günde 1 kere sağabiliyorum o da ancak 2 -3 ögün çıkıuor mamayla takviye yapıyoruz, dün bütün gündüz uyudu uyandıramadım karnını doyurdu yine yattı, gece 2 den sabah 1 e kadar gözünü kırpmadı oğlum, üstelik ilgiklenmeyince kızıyor sinirleniyor, eşim çaresiz salona ytamaya gitti işe gidecek diye, ben saat 1 e kadar uyutamadım, hasta sıkıntısımı var bilmiyorum ama doğumdan bu yana çok bitkinim çok değil ya sadece 1 gün kesintisiz bi 7 saat uyusam o bile bana yeticek 1 hafta, olsun geçicek inşAllah bu zamanlar, hamdolsun annelik dugyusu için, herkesin yaşamsını nasip etsin, Rabbim bebeklerimize sağlık şifa versin, amin.
canım bende 18aydır o kesintisiz uyuyacağım günün hasretiyle yaşıyorum :))
ama artık yavaş yavaş umudumu kaybetmeye başladım
birde benim oğluşum çok ağlıyor gece eşimi uyutmaz diye oğlum doğduğundan beri oturma odasında kanepede yatıyorum oğlumla
yatağımı özledim eşimle uyumayı özledim
beeeeeennn![KK5 :5: :5:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk5.gif)
bende 2.5 yıldır uykuya yani kesintisiz uykuya hasret annelerden biriyim,hemde benim başımda 2 tane 1 yaş aralıklı bıdık var,hala gece 2side uyanıyo,vay halime yazık bana yaaa
annelik güzel elbet,ve elbette geçicek büyüycekler bigün,ozaman belkide keşke bebek olsalardı diycez kimbilir...![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
mutlaka büyüdüklerinde bu hallerini özliycez canım ama uykusuzlukda zor
senin halini düşünemiyorum bile 2 çocuk birde araları bir yaş çok zor olmuyormu
kızım 1 yaşında ve ben de artık uyumak istiyorum,yalnız benim sorunum biraz başka...
kızım 3 aylıktan beridir biberonla ve sadece uyurken besleniyor.eğer uyanırsa asla biberon almıyor.gece o uyurken ben başında biberonla bekliyorum.100 cc mamayı 2 saatte zor içiyor.acıkıp da uyanırsa sabaha kadar ağlıyor ve biberonu kesinlikle kabul etmiyor.gecede 2 kez biberon veriyorum,yani gecenin çoğunu uyanık geçiriyorum.gündüz hiçbir şekilde biberon almadığından(kaşıkla da içmiyor) geceyi feda etme gibi bir lüksüm olmuyor.onun dışında kendisi de 10 kez kesin uyanıyor çoğu gece.kısacası kızım uyurken ben biberonla bekliyorum,ben uyurken o ağlıyor.
şu an uyku sorunları için richard ferberin kitabını okuyorum.her yerde anlatılanın aksine gayet mantıklı buldum,kitabın okunmadan yöntemin anlatılması çok saçmaymış,çünkü bilindiği gibi değil.cesret edebilirsem onu uygulayaağım önümüzdeki haftaya.en azından sallanma illetinden kurtulmak istiyorum.
bizim sallama gibi bir derdiimiz yok allahtan çünkü emerek uyuyor her seferinde
bu arada benim oğlum çok iştahsız sadece anne sütüyle besleniyor nerdeyse bende geceleri biberonla beslemeyi çok denedim ama hiç almadı biberonu
(
17 aylığız en az 3-4 kez emmeye uyanıyoruz. Emen bebekler böyle demek ki.... 17 aydır 2-3 kez deliksiz uyuduk... Ah bide sabahın köründe kalkmasa:S
dünyanın en tatlı ama en yorucu şeyleri onlar
demekki emmeyi bitirene kadar bu düzen böyle devam edecek
benim doktorumda emmeyi kesene kadar böyle devam eder dedi uyku düzeni
ben de varım
![KK55 :10: :10:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk55.gif)
1 yaşında kızım var gecede 3-4 kere kalkıyo ben daha bi çözüm bulamadım
![KK43 :43: :43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
bulan varsa bana da söylesin
canım emziriyormusun kızını gece emmek içinmi uyanıyor
bizde 12 aylığız,ama en başından beri sık uyanıyoruz.
çoğu zaman yatırdıktan ortalama 5 dakika sonra ağlaya ağlaya tekrar uyanıyor.
pışpışlamaktan ölüyorum.bazen nasıl oluyorsa 3 saat deliksiz uyuduğu oluyor.ama öncesinde yada sonrasında
çok sık uyanıyor.
aynı benim oğluşumda öyle bazen 2 saat uyuyor hiç kalkmadan ama sonrası 15 dakika bir uyanmaya başlıyor
onun için aralıksız 2 saat uyuduğuna bile sevinemiyorum
Nolcak bizim bu halimiz yaaa offff offff
benim oğlusumda 13 aylık daha öncede yazmıstım.Hani bazen diyorum ki eli ayağı düzgün Allahım çok şükür hiç bi rahatsızlığıda yok.Ama bende eccük uyuyayımm diyorum:)şu migren krizim tutmasa bide.hayır hamileyken uyuyamadım zaten zırt pırt wcye kosmaktan şimdide oğluşum saolsun uyumuyor.Ama yine de biz anneler şanslıyız meleklerimiz hep yanımızda.Allah olmayanlarada en kısa zamanda nasip eder inşallah...
Arkadaşlar daha önce ki yazımda belirtmiştim.bebeklerimiz cok sık uyanıyorsa bizleri artık kullanmaya başlamış demektir.hameileyken edindiğim bilgiler kadarıyla bebekler çok sık uyanıyorsa emziğe alıstırın yada su verin diyordu.suyu içtikten sonra kalktıgının bosa oldugunu anlar daha az uyanmaya başlarmış.birde bebekler 9.aynı tamamladıktan sonra artık daha belirgin rüyalar görürlermiş.uyandıkları zaman annelerini yanlarında isterlermiş.bu durumda ona en sevdiği oyuncağı yanına koyun ve oda hafif aydınlık olsun diyorlar.bu durumda kalktığı zaman korkup aglamayacaktır diye eklemişler.
Ayağında sallayan anneler varmmı acaba??ben önceleri uyusun diye ayagımda sallıyordum.şimdi kol kanat kalmadı.sallamadan uyumuyor.ne denediysem olmadı bana bu konuda fikir verecek olan var mıııı ![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
:89::89::89:
peki emerek uyumuyormu canım bende önce s allayarak uyutuyordum sonra baktım uykusu gelince kucağıma geliyor başını omzuma yaslıyor oturduğum yerde hafif hafif bir iki salladımmı uyuyordu hemen ama artık emerek uyuyor