Bebek Beslenmesi uykuya hasret kalan anneler buraya :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

canım emzik vermeyi denedinmi,onun amacı bence açlıktan değil,emmek için bişeyler istiyo ağzında,,geç bitirdiğine göre,aç olsa hemen bitirir dimi ama,valla ben şanslıyım ozaman..2.5 yaşındaki oğlum gece 2 kez uyanıyo yani gece 1 kez sabah karşıda 1kez etti 2 kez ,,mama diyo bende veriyorum uyuyo içerken..
kızımsa 1 defa uyanıyo 1.5 yaşında oda...1kez uyanıyo kalkıp babasıyla aramıza dalıyo gece gece sonra mamasını istiyo verince uyuyo,,sabah kalkıyo bazen kalan mamasını içerken buluyorum...çoğu kez ben kalksamda o hala basıyla uyumaya devam ediyo 1 saat zorla uyandırıyorum..ama maşallah hiç sersemliği yok..uyanınca abisi gibi ağlamıyodaa

17 aylığız en az 3-4 kez emmeye uyanıyoruz. Emen bebekler böyle demek ki.... 17 aydır 2-3 kez deliksiz uyuduk... Ah bide sabahın köründe kalkmasa:S

ben de varım 1 yaşında kızım var gecede 3-4 kere kalkıyo ben daha bi çözüm bulamadım
bulan varsa bana da söylesin

bizde 12 aylığız,ama en başından beri sık uyanıyoruz.
çoğu zaman yatırdıktan ortalama 5 dakika sonra ağlaya ağlaya tekrar uyanıyor.
pışpışlamaktan ölüyorum.bazen nasıl oluyorsa 3 saat deliksiz uyuduğu oluyor.ama öncesinde yada sonrasında
çok sık uyanıyor.

Nolcak bizim bu halimiz yaaa offff offffbenim oğlusumda 13 aylık daha öncede yazmıstım.Hani bazen diyorum ki eli ayağı düzgün Allahım çok şükür hiç bi rahatsızlığıda yok.Ama bende eccük uyuyayımm diyorum:)şu migren krizim tutmasa bide.hayır hamileyken uyuyamadım zaten zırt pırt wcye kosmaktan şimdide oğluşum saolsun uyumuyor.Ama yine de biz anneler şanslıyız meleklerimiz hep yanımızda.Allah olmayanlarada en kısa zamanda nasip eder inşallah...

Arkadaşlar daha önce ki yazımda belirtmiştim.bebeklerimiz cok sık uyanıyorsa bizleri artık kullanmaya başlamış demektir.hameileyken edindiğim bilgiler kadarıyla bebekler çok sık uyanıyorsa emziğe alıstırın yada su verin diyordu.suyu içtikten sonra kalktıgının bosa oldugunu anlar daha az uyanmaya başlarmış.birde bebekler 9.aynı tamamladıktan sonra artık daha belirgin rüyalar görürlermiş.uyandıkları zaman annelerini yanlarında isterlermiş.bu durumda ona en sevdiği oyuncağı yanına koyun ve oda hafif aydınlık olsun diyorlar.bu durumda kalktığı zaman korkup aglamayacaktır diye eklemişler.

Ayağında sallayan anneler varmmı acaba??ben önceleri uyusun diye ayagımda sallıyordum.şimdi kol kanat kalmadı.sallamadan uyumuyor.ne denediysem olmadı bana bu konuda fikir verecek olan var mıııı
:89::89::89:

benim kizim da oyleydi simdi iki yasinda uyanmalari azaldi ama yine de 3 kezden asagi uyandigi olmuyor..
artik istesem de uyuyamiyorum zaten :)

benim oğluşumda en az 8 9 kere uyanıyor artık uyumakdan nefret ediyorum buna bir çözüm bulmamız lazım kızlar bizede yazık ama

canım bende gece uyandığında emzirmemeyi denedim ama ne mümkün kıyamet kopuyor nasıl ağlıyor bir görsen :2: öyle oluncada mecbur emzziriyorum

mutlu ama yorgun uykusuz anneleriz biz :))
benim oğluşumda ilk doğduğu gün çok iyi sessiz melek gibiydi ama ertesi bir ağlamaya başladı sonrası 6 ay aralıksız ağladı götürmediğimiz doktor kalmadı hiç bişeyi yok dediler 6 ayına kadar hiç yatağında yatmadı hep kucağımda oturur vazziyette uyudu en fazla uyuduğuda yarım saati geçmedi şimdi o günler aklıma gelince bu halime çok şükrediyorum

canım ya benimkine su vereyim dedim bir gün emzirmiycem dedim kıyameti kopardı ağlama krizine girdi resmen onun için bir daha cesaret edemedim bir daha aynı senin oğluş gibi benimkininde tek derdi gece boyu emerek uyumak meme ağzından çıksın basıyo çığlığı

canım bende 18aydır o kesintisiz uyuyacağım günün hasretiyle yaşıyorum :))
ama artık yavaş yavaş umudumu kaybetmeye başladım
birde benim oğluşum çok ağlıyor gece eşimi uyutmaz diye oğlum doğduğundan beri oturma odasında kanepede yatıyorum oğlumla
yatağımı özledim eşimle uyumayı özledim

mutlaka büyüdüklerinde bu hallerini özliycez canım ama uykusuzlukda zor
senin halini düşünemiyorum bile 2 çocuk birde araları bir yaş çok zor olmuyormu

bizim sallama gibi bir derdiimiz yok allahtan çünkü emerek uyuyor her seferinde
bu arada benim oğlum çok iştahsız sadece anne sütüyle besleniyor nerdeyse bende geceleri biberonla beslemeyi çok denedim ama hiç almadı biberonu (

17 aylığız en az 3-4 kez emmeye uyanıyoruz. Emen bebekler böyle demek ki.... 17 aydır 2-3 kez deliksiz uyuduk... Ah bide sabahın köründe kalkmasa:S

dünyanın en tatlı ama en yorucu şeyleri onlar
demekki emmeyi bitirene kadar bu düzen böyle devam edecek
benim doktorumda emmeyi kesene kadar böyle devam eder dedi uyku düzeni

ben de varım 1 yaşında kızım var gecede 3-4 kere kalkıyo ben daha bi çözüm bulamadım
bulan varsa bana da söylesin

canım emziriyormusun kızını gece emmek içinmi uyanıyor

aynı benim oğluşumda öyle bazen 2 saat uyuyor hiç kalkmadan ama sonrası 15 dakika bir uyanmaya başlıyor
onun için aralıksız 2 saat uyuduğuna bile sevinemiyorum

peki emerek uyumuyormu canım bende önce s allayarak uyutuyordum sonra baktım uykusu gelince kucağıma geliyor başını omzuma yaslıyor oturduğum yerde hafif hafif bir iki salladımmı uyuyordu hemen ama artık emerek uyuyor

emziriyorum canım emmek için uyanıyor ama bazen emdiği halde bile tekrar uyumadığı oluyor

Geceleri kaç kez su vermeyi denedim o zaman daha çok ağladı:s bide biz hiç biberon ve emzik kullanmadık. Akşam yatarken önce banyo sonra yoğurt yedirdim yine fayda etmedi. 2 yaşımıza az aldı bakalım memeyi bırakınca düzelcez mi.... O zaman da bez bırakıcaz anne çiş diye kalkıcaz:))

mutlaka büyüdüklerinde bu hallerini özliycez canım ama uykusuzlukda zor
senin halini düşünemiyorum bile 2 çocuk birde araları bir yaş çok zor olmuyormu

olmazmı canım çok zor,ama ne hikmetse geceleri gündüzden daha az yoruluyorum,uyanıyolar ama mamalarını verdimmi hemen uyuylar zaten mamasını verip hemen yatıyorum başılarında beklemiyorum yaniuykum dağılmadan uyuyorum,ama kalkmakta çok zor geliyo,zaten gece çok geç uyuyolar,biri uyumadan diğeri uyumuyo bazen,uğraş dur..gece 3lerde yattığımız oluyo e biz yatmadanda onlarda yatmıyolar..sabahta geç kalkıyolar öğlen 12de kalkıyolar oda ben kalkarsamöyle oluncada akşam erken uyumuyolar

ben 1 yaş döneminde oğlanı gece kolaydı hep uyandığında su verirdim uyurdu,tavsiyem su vermeye alıştırın,bide emzik en büyük yardımcıydı,oğlan 1 yaşına kadar emzik kullandı bıraktı,kızda daha 89 aylıkken bıraktı kendisi,,ama gece acıktıkları için değil emicek rahatlıycak bişey aradıkları için ağlıyolar,hemen mama veya süt emzirmeyin,emzik deneyin uymazsa öyle verin memenizi..yada su içirin,benim oğlum çok su içerdi bebekken gece yatarken suyla yatardı su içerek uyurdu hep..gerçi 2.5 yaşında artık suyu nadir içiyo,ama yatarken mamadan sonra suyunu veriyorumki ağzı temizlensin dişlerine zarar gelmesin...bunu küçükken alışkanlık haline getirin bencee

canım resmen beni anlatmışsın :) benim de 7,5 aylık bebeğim var. gece bir kere en fazla iki kere emziriyorum. bazen 4 bazen 5 bazen 3, hep değişiyor kalkış sayısı. bir kere emzirmemin dışında kalktığında sürekli sallıyorum (( şu sallamanın eğer bir çaresini bulursan bsana da söyler misin? :)

uykusuz kalmayı göze alıp hasretle bebeğinin gelmesini bekleyenler de var..
şükredin

şükredin

şükretmediğimiizi kim söylediki
biz sadece şuanki durumumuza bir çözüm bulabilirmiyiz onun peşindeyiz
yoksa kimse halinden şikayetçi değil
heleki 4 bebek kaybetmiş biri olarak ben çocuğumun her yüzüne baktığımda şükrediyorum
:47

emziriyorum canım emmek için uyanıyor ama bazen emdiği halde bile tekrar uyumadığı oluyor

en azından benim ufaklık emince tekrar uyuyor canım
anlaşılan emmeyi bırakana kadar böyle devam edicez

yani uyku yok annelere :)))
en azından çiş için 10kere uyanmazlar canım ya en fazla 2 kere uyanırlar

benim oğlum emziğe hiç alışmadı canım aslında ilk doğduğunda ben emzik vermek istemedim alışmasını istemedim birde hastanede emzirme hemşiresi alışdırma yalancı emziğe sonra seni emmez dedi bende vermedim ilk başlarda sonra oğlum ağlama krizine girip susmayınca hiç bu seferde doktor emziğe alışdır dedi ama bu seferde oğlum almadı hiç (
şimdi emziğe alışdırmadığım için çok pişmanım bence anneler için emzik kurtarıcı

benim kzıım da 10 aylık oldu
ilk 5 ay uykuları iydi
sonra sonra bozuldu
üstelik mama ile besleniyor anne sütü alsa gece acıkıp uyanıyor derim, o da değil
10 kere uyansa birinde belki ikisnde mama yiyor
bazen gece kalkıp oturup oynuyoruz, bazen ağlayarak uyuyor,bazen ayaklarımda sallar vaziyette uyuyoruz
bence bu zamana böyle gelen çocuk artık güzelce uyumaz,ümidi kestim
emzik de alıyor faydası yok

peki canım uyandığında hiç lambayı açmasan hemen kucağına alıp sallasan uykusu bölünmeden tekrar uyumuyormu
acaba uyandığında sizinle oyun oynayacak umuduylamı uyumuyor belki öyle ise onunla oyun oynamazsanız umudunu kesip uyanmayı bırakabilirmi acaba

allah hepimizin yardımcısı olsun kızlaar.. bende aynı durumdayım, oğlum 10 ayı bitirdi.. ayağımda sallayarak uyutuyorm, nerden alıştırdm bilmiyorm.. ayaklarım ağrıyo artık.. bi de ona ninni söyleyip sallarken ben uyuyorm oturduğm yerde ama o uyumuyo beni izliyo resmen sıpa.. gece maması veriyorm tok tutsun gece uyanmasn diye.. bi saat sonra tekrar uyanıyo emziriyorm.. kalkıp oyun oynuyo gece 2 ye 3 e kadar, nerden geliyo bu enerji anlamıyorm e bi de diş çıkarıyo, o da var.. bizim durum da böyle işte..

arkadaşlar başka bir forum sitesinde okudum bebeği bizimki gibi gecede 8 9 kere uyanan bir arkadaş doktora gitmiş doktor bebeğine bir ilaç vermiş bir hafta kullan ondan sonra uykusu düzene girecek demiş kullanan kişi işe yaradığını ve artık bebeğinin geceleri 1 enfazla 2 kere uyandığını yazmış bende kendi doktorumuza sorcam bakalım ne diyecek acaba çok zararlımı iliaç yada gerçekden işe yarıyormu merak ettim şimdi

şükredin

Bunu yaşamadığımızı nerden biliyorsunuz? Ayrıca kızımdan önce bende bebeğimi kaybettim, hamile olmak için aylarca bekledim. Allah isteyen herkese nasip etsin....

Bunu yaşamadığımızı nerden biliyorsunuz? Ayrıca kızımdan önce bende bebeğimi kaybettim, hamile olmak için aylarca bekledim. Allah isteyen herkese nasip etsin....

böyle aradan girip bilip bilmeden yorum yapıyorlar ya sinirlermi zıplatıyorlar kim evladından şikayet edebilirki hangi anne evladının varlığının rahatsız olabilirki biz sadece olan duruma bir çözüm bulabilirmiyizin peşindeyiz bunu bile nereye çekiyorlar
ben bebeğime 4 senede kavuşdum o arada 4 bebeğimi kaybettim oğlumuda kaybedelirdim 30 günlükken zatüriye oldu nefesi gitii gözümün önünde neyse o kelime kullanmak bile istemiyorum
sen yine bebeğini kaybetmişsin ne kadar acı çektiğini tahmin edebiliyorum bizler bunları yaşadık ve eminimki sende benim gibi her bebeğinin yüzüne bakdıkça şükrediyorsun sonuçda acı çekmedende kavuşsaydık bebeğimize yinede şikayet etmez anca şükrederdik

Canım benim sölerim deee ah bide bulsammm neler yapmadımkiii annem sallama bosver aglayarak uyusun dedi.ama yok aglayınca kıyamıyorumemmıyorda artık onceden emerek uyuyordu.sut kesılınce artık ıs basa dustu salla babam salla:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…