• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykuuuuuu

kedimediyedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2018
1.153
333
123
Merhaba
Kızım 11 aylık.Gündüz uykusu iyi ama gece olunca on dakikada bir
Bazen yarimsaat arayla bazen 1 saat istisnasız her gece uyanıyor .ağlayarak uyanıyor genellikle ve kalkınca oturuyor gözü kapalı başını yastığa koyup kendine yer yapmak istiyor uykusu çok var meme veriyrum geri yatıyor
.1 aydır sersem gibiyim yat kalk yat kalk ne yapacağımı şaşırdım
Doktor hiç bir şey olmadığını ve
Bu aylarda normal olduğunu söylüyor
Tahlil verdik gayet iyi değerleri
Diş çıkali 1 ay oluyor
Bu süreç normal mi acaba

Doğduğundan beri aynı sıkıntıyla savaşıyoruz bizde, doktoru bazı bebekler böyledir 1 yaşından sonra geçer diyor, 11 aylık benim oğlum da, dönüp duruyor yatakta sanki bi sıkıntısı var, calpol verip de uyuttum yine sonuç aynı

Doğduğundan beri aynı sıkıntıyla savaşıyoruz bizde, doktoru bazı bebekler böyledir 1 yaşından sonra geçer diyor, 11 aylık benim oğlum da, dönüp duruyor yatakta sanki bi sıkıntısı var, calpol verip de uyuttum yine sonuç aynı
Merhaba
Bende Ağrı kesici verdim ama aynı
Bu sanırım pskilojik bir durum inşallah düzelir peki tek çocuğunuz mu?

Merhaba
Bende Ağrı kesici verdim ama aynı
Bu sanırım pskilojik bir durum inşallah düzelir peki tek çocuğunuz mu?
Evet ilk bebeğim, bazi bebekler böyle diyor bize doktor, kan tahlili yaptırdık ayrıntılı gelişimi de çok güzel, anneme göre bana benzemiş malesef 😆bende fenaymisim

Evet ilk bebeğim, bazi bebekler böyle diyor bize doktor, kan tahlili yaptırdık ayrıntılı gelişimi de çok güzel, anneme göre bana benzemiş malesef 😆bende fenaymisim
Masallah diyelim
Evet bu bir tesadüf mü bilmiyorum ama ben de bebekken oyleymisim.ilginç valla:)
Biz de bir sorun gözükmüyor ama yarın net öğrenecez inşallah

Emen bebekler genelde çokca uyanır. Hele ki uykuya emerek dalıyorsa bir sonraki uyku döngüsüne geçmek için aynı desteği isteyebilir. Gün içerisinde ne kadar uyarıldığı(tv, tablet, yoğun sesli ışıklı oyuncaklar) Gün içindeki yaptığı uyku ve bu uykuların süreleri, sabah kaçta kalktığı gün içerisinde dışarıda vakit geçirip geçirmediği gibi bir çok şey etken olabiliyor. Uykusuzluk olunca sizinde sabrınız zorlanıyordur😞

Ben de hep cevap aradım neden neden neden sorun neeee? Ve cevabı basit: normal.sadece normal. Gerçekten hırpalayıcı ama bazı bebekler böyle. Olduğu gibi kabullenince hem kendinle hem onunla daha savaşmayı bırakıyorsun

13. Aydan bildiriyorum geçmeyince geçmiyor bazen beyaz ışığı gösterir gibi oluyor seviniyorsunuz falan 2 gün sonra bir bakmışsınız oda ne? Tünelin sonu yine karanlık sar başa 🤕

Masallah diyelim
Evet bu bir tesadüf mü bilmiyorum ama ben de bebekken oyleymisim.ilginç valla:)
Biz de bir sorun gözükmüyor ama yarın net öğrenecez inşallah
İnşallah geçer hepimizin sorunu, gerçekten çok yıpratıcı, ben çok sinirli oluyorum gergin davranıyorum oğluma

Arkadaşlar, benim oğlum 7. Aydan itibaren deliksiz 12 saat uyuyan bir bebek. Şu an 19 aylık hala da huyu aynıdır. Her bebek birbirinden farklı oluyor, biliyorum yorgunsunuz sebep arıyorsunuz sonuç arıyorsunuz. Size verebileceğim tek tavsiye memede uyutmayı bırakmanız ve odanızı ayırmanız olacaktır. Uzman değilim sadece tavsiye veriyorum yapıp yapmamak size kalmış. Ben sağlık sorunlarımdan dolayı 5. Ayda oğlumu emzirmeyi bırakmak zorunda kaldım doktor önerisiyle. Zaten sütüm azdı, mama takviyeli gidiyorduk 6. Aya kadar mamayla idare ettik sonrasında ek gıda + mamaya döndük. 5. Ay ve 7. Ay arasındaki süreçte çalar saat gibi acıktığı için 2 saatte bir uyanırdı mamayı içerken uyurdu ama dediğim gibi sağlık sorunlarım vardı artık çok yorgundum eşim de işe gittiği için geceleri ilgilenmek istemiyordu ben de araştırma yaparak bir çözüm buldum. İlk olarak odamızı ayırdım. Hiç aynı yatakta uyumadık zaten çünkü lohusayken beni korkutmuşlardı emzirirken uyuma çocuğu boğarsın ölür diye o yüzden korkumdan yanımda uyuduğu zamanlarda kucaklayıp beşiğine geri koydum hep. Beşiği de kendi odasına koydum. Bebek kamerası taktım. Kıpırdadığı anda telefona alarm geliyordu kalkmak kolay oluyordu. Sonrasında rüya öğünü yapmaya başladım. Acıktığı zaman uyandığı için uyanmadan önce karnını doyurdum. O uyurken biberonu ağzına koydum uykusunda içti mamasını böylece uyanmadı. 2 hafta boyunca bunu yaptım sonra bir gece mama vermedim ve deliksiz 10 saat uyudu o gece. Öyle alıştı 1 yıldır da hiç bozulmadı. Benim tavsiyem gece emzirmelerini aza indirmeniz ve odasını ayırmanız. Bağımsız uyumayı öğrendiği zaman uyanmalar da azalacaktır diye düşünüyorum. Ya da acıktığı için uyanmıyorsa belki uyuduğu ortamda bir sorun vardır. Mesela oda ya çok sıcaktır ya da çok soğuktur,belki üstü kalındır, yastığı rahatsız ediyordur, belki bezi sıkıyordur ya da oda çok aydınlıktır belki çok karanlıktır bu tip şeyleri deneme yanılma yaparak bir çözüm bulabilirsiniz belki. Uzun yazdım baya ama uyku düzeni konusunda çok takık bir insanım o yüzden aklıma gelen her noktayı yazıp sıkıntınıza çözüm bulmak istiyorum.

Emen bebekler genelde çokca uyanır. Hele ki uykuya emerek dalıyorsa bir sonraki uyku döngüsüne geçmek için aynı desteği isteyebilir. Gün içerisinde ne kadar uyarıldığı(tv, tablet, yoğun sesli ışıklı oyuncaklar) Gün içindeki yaptığı uyku ve bu uykuların süreleri, sabah kaçta kalktığı gün içerisinde dışarıda vakit geçirip geçirmediği gibi bir çok şey etken olabiliyor. Uykusuzluk olunca sizinde sabrınız zorlanıyordur😞
Merhaba
Evet çok yorgun ve bitkin haldeyim kendimi bebeğime de veremiyorum onunla gündüz uyuyorum 2 saat hiç değilse

Ben de hep cevap aradım neden neden neden sorun neeee? Ve cevabı basit: normal.sadece normal. Gerçekten hırpalayıcı ama bazı bebekler böyle. Olduğu gibi kabullenince hem kendinle hem onunla daha savaşmayı bırakıyorsun
Galiba evet savaştıkça yoruluyor insan.
Umarım geçicidir ben böyle inanmak istiyorum yoksa hep böyle olacak olması korkutuyor açıkçası :KK61:

13. Aydan bildiriyorum geçmeyince geçmiyor bazen beyaz ışığı gösterir gibi oluyor seviniyorsunuz falan 2 gün sonra bir bakmışsınız oda ne? Tünelin sonu yine karanlık sar başa 🤕
Mutlaka bir sebebi var böyle eziyet hem bebeğe hem bize
Ben ısrarla bulmak istiyorum açıkçası yok diye bir şey kabul etmek istemiyorum :KK42:

Merhaba
Kızım 11 aylık.Gündüz uykusu iyi ama gece olunca on dakikada bir
Bazen yarimsaat arayla bazen 1 saat istisnasız her gece uyanıyor .ağlayarak uyanıyor genellikle ve kalkınca oturuyor gözü kapalı başını yastığa koyup kendine yer yapmak istiyor uykusu çok var meme veriyrum geri yatıyor
.1 aydır sersem gibiyim yat kalk yat kalk ne yapacağımı şaşırdım
Doktor hiç bir şey olmadığını ve
Bu aylarda normal olduğunu söylüyor
Tahlil verdik gayet iyi değerleri
Diş çıkali 1 ay oluyor
Bu süreç normal mi acaba
Benim oğlum da 11 aylik. En azindan memede uyuyan bebek 9.ayindan beri malesef uyumuyor sürekli dönüyor, yarım saatte bi uyaniyor. Uykuya dalisi kolay ama hemen uyaniyor :( öğlen uykuları cok guzel 3 saatte bir uyuyor. Hatta öğlen uykularini 1 kereye düşürdüm deneme amaçlı acaba cok mu uyuyor diye ama malesef o da ise yaramadi, yine geceleri hep uyandi. Bu zamana kadar hic vermedigim gece mamasi verdim iyice tok olursa uyur mu diye onda da tesadufen 1 saat daha fazla uyudu, ertesi gun yine: yat, kalk emzir, salla :( kac aydir surekli uyanmaktan mahvoldum. Artik teori üretmeyi bıraktım ve bu süreci normal olarak karsilamaya basladim. İnsallah gececek diye bekliyorum :(

Mutlaka bir sebebi var böyle eziyet hem bebeğe hem bize
Ben ısrarla bulmak istiyorum açıkçası yok diye bir şey kabul etmek istemiyorum :KK42:
Arkadaşlar, benim oğlum 7. Aydan itibaren deliksiz 12 saat uyuyan bir bebek. Şu an 19 aylık hala da huyu aynıdır. Her bebek birbirinden farklı oluyor, biliyorum yorgunsunuz sebep arıyorsunuz sonuç arıyorsunuz. Size verebileceğim tek tavsiye memede uyutmayı bırakmanız ve odanızı ayırmanız olacaktır. Uzman değilim sadece tavsiye veriyorum yapıp yapmamak size kalmış. Ben sağlık sorunlarımdan dolayı 5. Ayda oğlumu emzirmeyi bırakmak zorunda kaldım doktor önerisiyle. Zaten sütüm azdı, mama takviyeli gidiyorduk 6. Aya kadar mamayla idare ettik sonrasında ek gıda + mamaya döndük. 5. Ay ve 7. Ay arasındaki süreçte çalar saat gibi acıktığı için 2 saatte bir uyanırdı mamayı içerken uyurdu ama dediğim gibi sağlık sorunlarım vardı artık çok yorgundum eşim de işe gittiği için geceleri ilgilenmek istemiyordu ben de araştırma yaparak bir çözüm buldum. İlk olarak odamızı ayırdım. Hiç aynı yatakta uyumadık zaten çünkü lohusayken beni korkutmuşlardı emzirirken uyuma çocuğu boğarsın ölür diye o yüzden korkumdan yanımda uyuduğu zamanlarda kucaklayıp beşiğine geri koydum hep. Beşiği de kendi odasına koydum. Bebek kamerası taktım. Kıpırdadığı anda telefona alarm geliyordu kalkmak kolay oluyordu. Sonrasında rüya öğünü yapmaya başladım. Acıktığı zaman uyandığı için uyanmadan önce karnını doyurdum. O uyurken biberonu ağzına koydum uykusunda içti mamasını böylece uyanmadı. 2 hafta boyunca bunu yaptım sonra bir gece mama vermedim ve deliksiz 10 saat uyudu o gece. Öyle alıştı 1 yıldır da hiç bozulmadı. Benim tavsiyem gece emzirmelerini aza indirmeniz ve odasını ayırmanız. Bağımsız uyumayı öğrendiği zaman uyanmalar da azalacaktır diye düşünüyorum. Ya da acıktığı için uyanmıyorsa belki uyuduğu ortamda bir sorun vardır. Mesela oda ya çok sıcaktır ya da çok soğuktur,belki üstü kalındır, yastığı rahatsız ediyordur, belki bezi sıkıyordur ya da oda çok aydınlıktır belki çok karanlıktır bu tip şeyleri deneme yanılma yaparak bir çözüm bulabilirsiniz belki. Uzun yazdım baya ama uyku düzeni konusunda çok takık bir insanım o yüzden aklıma gelen her noktayı yazıp sıkıntınıza çözüm bulmak istiyorum.
Merhaba öncelikle teşekkür ederim guzeeel tavsiyeleriniz için uzun değildi bir çırpıda okudum:KK48:
Ben doğduğu günden beri birlikte uyuyorum.hic ayrı uyumak fikri geçmedi aklımdan.ya bişey olursa ya uyanmazsam sese vs
Aslında yeni eve taşındık 9 aya kadar uykusu güzeldi kesintisiz 4 5 yatıyordu bilemiyorum
Nasıl ayircam onu ki yatağımdan:KK61:bir çok tecrübeli anne de bu şekil tavsiye de bulunuyor ama ben bir türlü yapamıyorum

Benim oğlum da 11 aylik. En azindan memede uyuyan bebek 9.ayindan beri malesef uyumuyor sürekli dönüyor, yarım saatte bi uyaniyor. Uykuya dalisi kolay ama hemen uyaniyor :KK43: öğlen uykuları cok guzel 3 saatte bir uyuyor. Hatta öğlen uykularini 1 kereye düşürdüm deneme amaçlı acaba cok mu uyuyor diye ama malesef o da ise yaramadi, yine geceleri hep uyandi. Bu zamana kadar hic vermedigim gece mamasi verdim iyice tok olursa uyur mu diye onda da tesadufen 1 saat daha fazla uyudu, ertesi gun yine: yat, kalk emzir, salla :KK43: kac aydir surekli uyanmaktan mahvoldum. Artik teori üretmeyi bıraktım ve bu süreci normal olarak karsilamaya basladim. İnsallah gececek diye bekliyorum :KK43:
Merhaba ben bir üstteki üyeye yazdım
Ben de 9 aydan beri böyleyim uykuya dalışı kolay gündüz uykusu çok iyi
Bende bir kere düşürdüm çünkü gündüz bazen toplamda 4 saat uyudugu oluyor acaba fazla mı dedim müsaade etmedim uyumasına .bu da olmadı
Tam uyuyor derin hah tamam bende uyuyayım diyorum tam dalıyorum tekrar uyanıyor beynim ağrıyor artık
İnsalalh geçici
Doktor bu aylarda normal olabileceğini ozlelikle uykuda değişiklik olabileceğini vs klasik cümle kurdu ama bilmiyorum bir şey var çözemiyoruz umarım en kısa sürede geçer

Gercekten aynı şeyleri yaşıyoruz hatta su an salliyorum ben :( bu yüzden hamak bile aldık ama o da kisitli bi sekilde ise yaradi. Aynen benim bebegim de toplamda öğlen 4 saat uyuyordu en fazla. Sonra azalttim iste 1e dusurdum senemek icin ama hic bi ise yaramadi. Artik ne yapacagimi sasirdim. Normalde, yani 9.aydan once uyansa bile memede uyuyodu simdi asla uyumuyor uyaninca bi saga bi sola donuyor, agliyor. Dediginiz gibi artik öğlen bile, o hic uyumadigi gecelerde, onu uyuttugum zaman azicik ben de uyuyum diye basimi yastiga koyuyorum tam uyuyacagim bi anda aglama sesi geliyor :( hoop bastan salla… Gercekten zor, seceneklerim tukendi bulursaniz bana da soyleyin. Her bebek farkli ama en azindan fikir olur.

Gercekten aynı şeyleri yaşıyoruz hatta su an salliyorum ben :KK43: bu yüzden hamak bile aldık ama o da kisitli bi sekilde ise yaradi. Aynen benim bebegim de toplamda öğlen 4 saat uyuyordu en fazla. Sonra azalttim iste 1e dusurdum senemek icin ama hic bi ise yaramadi. Artik ne yapacagimi sasirdim. Normalde, yani 9.aydan once uyansa bile memede uyuyodu simdi asla uyumuyor uyaninca bi saga bi sola donuyor, agliyor. Dediginiz gibi artik öğlen bile, o hic uyumadigi gecelerde, onu uyuttugum zaman azicik ben de uyuyum diye basimi yastiga koyuyorum tam uyuyacagim bi anda aglama sesi geliyor :KK43: hoop bastan salla… Gercekten zor, seceneklerim tukendi bulursaniz bana da soyleyin. Her bebek farkli ama en azindan fikir olur.
Siz yanınızda mi yatırıyorsunuz peki
Üstteki bir anne çözümü ayrı oda da bulmuş

Back