bir arkadaş yazmış gerçi..
yatınca hiçbirşey düşünmemek için sayı sayabilirsin.
ben bazen yapıyorum. ama ben öyle 1, 2, 3, ... diye değil
1512, 1513, 1514.... diye gidiyorum :))
aşağısı kurtarmıyor. çünkü küçük rakamları sayarken kolay olduğu için galiba bi taraftan sayarken bi taraftan düşünmeye devam ettiğimi farkettim. otomatiğe bağlamış gibi sayıyorum. deli miyim neyim anlamadım. :)
beynim durmuyor.
saçma sapan şeyler dönüyor kafamda. daldan dala. alakasız şeyler.
bir de nefes alıp verişine konsantre ol. bu işe yarıyor. rahatlatıcı bir etkisi var nedense.
uyumam lazım dedikçe daha da zorlaşıyor.
uyumayacağım bu gece yarın da perişan olucam uykusuzluktan bayılana kadar uyumayacağım de. uyumamaya çalış inadına. bazen bu da işe yarıyor. ertesi gece rahat edersin belki.
ben böle uyku sorunu yasadıgımda yaptıgımı solım canım belkı işine yarar.sımdı dıyelım bu gece uyuyamadım saat 4 e kadar.elbet dalıcam yanı uykuya..telefonumun saatını 9a yada 10 a kuruyorum..zorla da olsa kalkıyorum.o gun boyunca uykum gelsede asla uyumuyorum..sekerleme kestırmede yok.ve kendımı yoracak işler yapıyorum.evde oturmuyorum asla..hıc bır sey yapamazsam dısarı cıkıp dolasıyorum..ve .aksam saat 22.00 23.00 e kadar dayanabıldıgım kadar dayanıyorum ve gece yarısı olmadan uyumus oluyorum..yanı kendımı bılerek uykusuz bırakıyorum..kendımı yorarak 4 5 saatlık uykuyla gunumu tamamlıyorum...bende işe yarıyor ama bılemem baskasında nasıl olur..
aslında uyku sorunu büyük bir dert
bazen bana da oluyor uykuya dalamıyorum sağ dön sola dön sabah olmus
ALLAH kolaylık versin
benim bildiğim kadarıyla ıhlamur çayı uykusuzluğa iyi gelirmiş
ayrıca uyumadan önce soğan tüketmekte uykuyu tetikliyormuş
وَجَعَلْنَا نَوْمَكُمْ سُبَاتًا
Ayetin Türkçe okunuşu
Ve cealnâ nevmekum subâtâ(subâten).
Ayetin meali
Uykunuzu bir dinlenme yaptık......... selam kızlar,bi arkadşım uykusuzluk için bu ayetin şifa olduğunu sölemişti,benımde uyuyamama sıkıntım vardı,walla bunu okuya okuya dalıyorm çok şükür,inşallah sizede şifa olur, NEBE SURESİ 9. ayet-i kerime (amme sureside denılıyo)
ben hamileyim ve uyuyamıyorum
bir arkadaş yazmış gerçi..
yatınca hiçbirşey düşünmemek için sayı sayabilirsin.
ben bazen yapıyorum. ama ben öyle 1, 2, 3, ... diye değil
1512, 1513, 1514.... diye gidiyorum :))
aşağısı kurtarmıyor. çünkü küçük rakamları sayarken kolay olduğu için galiba bi taraftan sayarken bi taraftan düşünmeye devam ettiğimi farkettim. otomatiğe bağlamış gibi sayıyorum. deli miyim neyim anlamadım. :)
beynim durmuyor.
saçma sapan şeyler dönüyor kafamda. daldan dala. alakasız şeyler.
bir de nefes alıp verişine konsantre ol. bu işe yarıyor. rahatlatıcı bir etkisi var nedense.
uyumam lazım dedikçe daha da zorlaşıyor.
uyumayacağım bu gece yarın da perişan olucam uykusuzluktan bayılana kadar uyumayacağım de. uyumamaya çalış inadına. bazen bu da işe yarıyor. ertesi gece rahat edersin belki.
Dün burada bu mesajı okuduktan sonra gece denemeye karar verdim.
En son 2500lere geldim.
O sırada da bu sayı asal mıdır değil midir ?
Bölünme kuralları, hatta bir ara rakamları ortadan ayırıp ağırlık olarak düşünüp ağırlık merkezini falan hesaplamaya çalıştım.
Ve yaptığımı farkettikten sonra sinirlenip kalktım
canım aslında ben işe gitmek için saat kaçta uyumus olursam olayım sabah 8'de kalkmak zorundayım
yani sabah 4 civarı uyumus olup 8'de uyanıyorum ama buna ragmen gece yinede uyuyamıyorum
وَجَعَلْنَا نَوْمَكُمْ سُبَاتًا
Ayetin Türkçe okunuşu
Ve cealnâ nevmekum subâtâ(subâten).
Ayetin meali
Uykunuzu bir dinlenme yaptık......... selam kızlar,bi arkadşım uykusuzluk için bu ayetin şifa olduğunu sölemişti,benımde uyuyamama sıkıntım vardı,walla bunu okuya okuya dalıyorm çok şükür,inşallah sizede şifa olur, NEBE SURESİ 9. ayet-i kerime (amme sureside denılıyo)
Ben bu ayetin uyusun diye bebeklere söylendiğini duymuştum :)
konu sahibi arkadaşım,uykusuzluğun altında ciddi psikolojik bi sorun yoksa,olmadığını varsayarak söylüyorum bedeniniz o istemediğiniz düzene alışmış olabilir.geç uyumak,geç uyanmak,buna bağlı yine geç uykuya geçmek...kısır döngü yani..bi de kendimden biliyorum uyumak için çabaladıkça daha çok uyarılıyor insan ben de bunu bekarken yaşadım ve benim uykusuzluğuma korku da eşlik etti bi süre güzel güzel geçinip gittiler :) dönem dönem oluyor ama ben alışmaya çok meyilliyim 2 3 günde düzenim şaşar o yüzden kontrolu ele alabiliyorum..yorucu bi işiniz varmış aşırı yorgunluk(beden gücüyle çalışanlar için) uykuya geçememenin sebeplerinden biri ama bu düşük bi olasılık tabi....ben sütüm artsın diye rezene içtiğimde uyku bastırırdı gündüz içmezdim o yüzden bitki çayı derken bunu mu kastettiniz bilemiyorum ama...
rezene çayı, ıhlamur, papatya, melisa, kedi bişeyi otu çayı ve bunun gibi uyku getireceği iddia edilen bitki çaylarını zaman zaman kullandım bir faydasını göremedim
pazar günleri hariç çok uzuuuuuuuuuuun bir zamandır geç uyanamıyorum malesefbayram tatilinde bile biyolojik saatim tıkır tıkır işlediğinden aynı saatte uyanıp işim olmamasına rağmen bir daha geri uyuyamadım
eskiden dediğiniz gibi olurdum. lost, MD House gibi seri dizilere takılmıştım bir ara sabah 3-4e kadar falan diziyi bırakamıyordum izliyordum uykusuz kalıyordum düzenim bozuluyordu
ama şimdi böyle birşey de yok. anlamadım gitti
Lost Girl, The vampire diaries, the secret circle tavsiye ederim
Şaka bir yana da sarı kantaron otunu çay olarak demleyip içmeyi denedin mi? Ben faydasını gördüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?