Uykusuzluk , çaresi var mı ?

Orman perisi olsam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
1.537
2.825
133
37
Uykuya dalamıyorum. Kronik hastalıklarım var. Onun etkisi de var. Ama stresin etkisi de var. Sonuç uyuyamıyorum. Hele de kendi yatağımdan başka yerde. Mümkün değil. Kendi yatağımda da zor gerçi.
sizler böyle bir dönemden geçtiniz mi ? İşe yarayan bişeyler var mı ?
cevap verecek herkese teşekkür ederim.

Ben de kafama giderek daha çok şeyi takmaya başladım. Takınca da Uyuyamıyorum. Düşünceler doluşuyor beynime yatağa yatınca. Annem böyleydi. Hiç uyumadım diye kalkardı sabahları. Nasıl uyumaz insan yaa derdim
Ama Giderek annem oluyorum
Psikiyatra gitmeye karar verdim. Rahatlatacak ilaç falan verir diye düşünüyorum.

Bu gece de biontech 2. Doz yüzünden uyumadım. Resmen covid olmuş gibi yaptı beni. Ateş, titreme, vücut ağrıları, sırtım, başım felaket ağrıyor. Herşeyin başı sağlık. Allahım bütün hastalara şifa versin inşallah

Ben de her zaman olmasa da bazen hiç uyku tutmaz gözümü sabaha kadar uyuyamayip yastıkla güreşe başladığımız bile oldu .
Çözümü şöyle buldum.
Gece uyumadan önce başımızı yastığa koyduğumuzda aklımıza bin çeşit düşünce gelmeye başlıyorsa ve biz bu düşünceler içinde bogusuyorsak uyku imkansiz.
Beynimin içine girip tüm düşünceleri elimle iterek sadece uykuya odaklanarak telkin yoluyla
Uyumaya çalışmak beni bir nebze de olsa rahatlattı.
"Her şey yolunda ben iyiyim şu an uyumam gerek . Yarın ve dünle ilgilenmiyorum sadece uyumayı düşünüyorum. Aklımda sıfır düşünceyle uykuya dalıyorum "
Diyerek uyumayı başardım.
Bazende çok içtiğim kahve ve çay benim uykularımı benden çalar. Onun için de ikisini de gün içinde azalttım.
Kahve 1 fincanı geçmeyecek ve sadece sabah içilecek .
Çay da akşam 1 bardaktan fazla icilmeyecek diyerek kendime iyilik yaptım ve o da beni etkiledi.
Başka yerde uyuma konusuna gelince yerini yadirgama bebeklerde bile oluyorken bizde olması normal.
Ama bu da bizim elimizde.
İyi hissetmek iyi düşünmek ve derin nefes almak sizi rahatlatır.
Uyumadan önce 1 kase yoğurt yeme alışkanlığı da edinin.
Sekerli ve hazır yiyecek içeceklerden uzak durun enerji vermesin diye.

Uykuya dalma problemi yaşadığım dönemde geriye doğru sayma metodu kullanıyordum baya işe yarıyordu. Şöyle ki; yatağa yatıp uyumak istediğim pozisyona geçiyorum sonra atıyorum 300den geriye doğru içimden yavaş bir tempoyla sayıyorum. İçimden derken baya ağzımı oynatmadan yani. Temposu da saniye sayar gibi olmalı.

Beynimden geçen şeyleri sanki somut bir nesneymiş gibi derin bir nefesle itiyorum. Çok işe yarıyor. Derin bir nefes alıp verirken de tüm düşünceleri dışarı veriyormuş gibi yapıyorum, ama bir daha aklına getirmeme şartı olacak. Zaten bir şey düşünmeden 7 dk durabilirsek insan biyolojik olarak uyuyor

Uyku polikliniği var devlet hastanelerinde, uyku polikliniği olan bi hastane bulup psikiyatri veya belki nöroloji servisine randevu alın sizi yönlendirirler oradan. Ayrıca niye çaresi olmasın her hastalık gibi çaresi tedavi var

Ben de düşünmekten uyuyamadığım bu dönemde geçici çözüm olarak eczaneden reçetesiz satılan uyku ilaçlarından aldım, çok etkiliydi 15-20 dakikaya uykunun kollarından buluyorsun kendini:) ama ertesi gün sersem gibi olduğum için ilacı bıraktım psikiyatra gittim, en iyi çözüm o gibi görünüyor sizin için de.

Şu şurubu olan bitkisel ilacimi kullandınız? O ben de ise yaramamisti, genellikle ben de uyku sıkıntısı yaşıyorum.

Meditasyon dinleyerek uyumayı deneyin. Ben uyku problemi yaşadığım zaman öyle yapıyorum

Şu şurubu olan bitkisel ilacimi kullandınız? O ben de ise yaramamisti, genellikle ben de uyku sıkıntısı yaşıyorum.

Yok hayır eczanede satılan normal hap. İsim vermek doğru olmaz diye buradan yazmadım ama Google'a reçetesiz en etkili uyku ilacı yazdığımda çıkan 3 ilacı eczacıya gösterdim yan etkisi az olanı verdi. 2 gün kullandım sadece. Uykuya çabuk dalıyorsunuz ama çalışıyorsajız sabah kalkmak çok zor oluyor.

Başka bir yan etkisi oldu mu, ne kadar kullandınız ve bıraktıktan sonra yine uykusuzluk devam etti mi? Üst üste epey soru oldu kusura bakmayın :)

Başka bir yan etkisi oldu mu, ne kadar kullandınız ve bıraktıktan sonra yine uykusuzluk devam etti mi? Üst üste epey soru oldu kusura bakmayın :)

Gün içerisindeki sersemlik, uyuşukluk hali dışında hiçbir yan etkisi olmadı. Sadece kullandığım ilk gün işe geç kaldım:) Bu ilacı alıp 7-8 saatlik uyku yeterli olmuyor. Kullandığım 2.gün de pazar günü olduğu için bütün gün uyudum, sersemlik yaptı bir tek. Psikiyatra gtitiğim için ilacı bıraktım fakat kötü günlerim için saklıyorum ilacı:))

7/8 saatten fazlası da bana fazla olur :) galiba başka yöntem bulmalıyım :)

Aynı sorunu bir senedir bende yaşıyorum. Çok uykum olsa bile uyuyamıyordum. Eczaneden bitkisel uykuya yardımcı hap aldım ama fayda görmedim. Sonra reçetesiz satılan bir uyku hapı aldım. Ve iyi geldi. Her gün içmiyorum sadece ihtiyaç duyduğumda alıyorum ve ertesi gün dinç bir şekilde uyanıyorum. Ne kadar sağlıklı bilemiyorum ama bana iyi geldi

23'de ilacı alıp sabah 10,30 da işe gittim hala uykum vardı öyle diyeyim :)
Kesinlikle çokmus :)

Kesin çözümü ben de bulamadım. Stresli olduğum zamanlar özellikle çok zor uykuya dalıyorum. Papatya cayini akşamları yatmadan bir saat önce için mumkunse. Kahve, çay gibi içecekleri akşam tüketmeyin, yemeği biraz daha erken yerseniz daha iyi olur. Birde ben uyku müziği aciyordum bazen ise yarıyordu. Uyuyamadım diye düşününce insan daha çok strese girip daha zor dalıyor uykuya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…