• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluk beyni küçültüyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Singapur’daki Duke-NUS Tıp Okulunda (Duke-NUS) yapılan araştırmaya göre, az uyumak insanın beynini küçültüyor ve erken yaşlanmasına neden oluyor.

DIŞ HABERLER

66 yetişkin katılımcı üzerinde 2 yılda yapılan araştırmada, katılımcılara düzenli aralıklarla yapılan beyin taramasında beyin hacmi ve zihinsel aktiviteyi tespit etmek için nörofizyolojik aktiviteler ölçüldü. Daha az uyuduğu not edilen kişilerin beyin hacminde küçülme ve zihinsel aktivitelerinde düşüş tespit edildi. milliyet

Oğlum uyutmuyor sağolsun :D
Uykusuzluk artık kronik oldu, yazık beynime :D

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Uykuya duskunluk & uykusuzluk bence dogustan insana gecen bi ozellik.Daha 40 gunlukmusum annem burnumu sıkıp uyandirirmis emeyim diye 4 saat uyammazmisim kadincagizin gogusleri patlicak gibi olurmus:))) Simdi ise memur style.Erken yatip erken kalkiyorum en az 7-8 saat uyuyorum :)Zihinsel aktivite olarak hergun rutin olarak zor,cok zor sudoku cozup kafayi siyiriyorum.O yetiyor :))uykuya dayaniklilik demisken de arkadaslarla toplasip sabahlara kadar konusan kizlara hep ozenmisimdir.Rekorum gece 2 bucuk.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Uykuya duskunluk & uykusuzluk bence dogustan insana gecen bi ozellik.Daha 40 gunlukmusum annem burnumu sıkıp uyandirirmis emeyim diye 4 saat uyammazmisim kadincagizin gogusleri patlicak gibi olurmus:))) Simdi ise memur style.Erken yatip erken kalkiyorum en az 7-8 saat uyuyorum :)Zihinsel aktivite olarak hergun rutin olarak zor,cok zor sudoku cozup kafayi siyiriyorum.O yetiyor :))uykuya dayaniklilik demisken de arkadaslarla toplasip sabahlara kadar konusan kizlara hep ozenmisimdir.Rekorum gece 2 bucuk.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ee canım sende çok uykucuymuşsun:1:

bizde de adamlar "sadece aptallar 8 saat uyur" diye kitap çıkarıyorlar, o kitabı hediye etmek lazım bu tıp okuluna:1:

isminin cazibesine kapılıp aldıydım yıllar yıllar önce,:27: 4 saat uyku yetermiş:27:

Genelde zeki insanlar az uyuyor bence..

Back