• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuz geceler ve ben

nergisayse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
594
4
116
Kırklareli
kızlar öncelikle merhaba.çok sinirli ve gerginim.bebeğim 4 ay 5 günlük ve bu zamana kadar 1,5 saatten fazla uyumadım.3.ayda sonra uykusu düzene girer diye bekledim olmadı.günlük uyku düzeni şöyle:gece 00.30 da ağzında emzikle beşiğinde sallayarak uyutuyorum 01.00 de uyuyor.yarım saat uyuyor uyanınca mamasını veriyorum tekrar ağzına emzik ve sallayarak uyutuyorum 2 saat kesintisiz uyuyor.tekrar uyanıyor ağzına emziği veriyorum sallıyorum 1 saat uyuyor tekrar kalkıyor bu sefer açlıktan başlıyor ağlamaya mamasını veriyorum 2 saat uyuyor uyanınca sallasamda bidaha uyumuyor.1,5 saat uyanık kalıyor sonra tekrar uyuyor.bu şekilde doktorumuzada söyledim uykusu hakkında yapacak bişey yok seni özlüyor o yüzden uyanıyor diyor.doktorada sinir oldum.şuanda bir elim beşik sallıyor bir elimle bunları yazıyorum.bu arada bebeğim gündüz 1,5 saatten fazla uyanık kalamıyor uykusu geliyor basıyo çığlığı......sizden istediğim ne yapmam lazım doktorum yardımcı olmadı lütfen tecrübeli anneler yardımcı olsun.nerde hata yapıyorum.üst kattaki komşumun kızıda 4 aylık 11 saat kesintisiz uyuyormuş şaşıyorum ona.ayrıcada kıskanıyorum.az önce odanın ortasında oturdum sinirden ağladım bebeşimde beşikte bana agular yapıyo.oofff ne yapayım nolur yardım edin.

canım ALLAH kolaylık versin öncelikle zor bir durum gerçekten anlıyorum çünkü senin yaşadıklarını ilk dört ay bende yaşadım.bazen deliricek hissine kapılıyordum.sonra baktım ki olucak gibi değil gündüz uykularından yavaşça kısmaya başladım.doktor bunu tavsiye etmişti.gece uykusunu gündüz alıyordu. gündüzleri ayakta tutmaya çalış bi süre zor oluyo ama sonrasında gece gündüz kavramına alışıyorlar.:34:

Canım benim kızım 19 aylık ben de bi dönem uykusuz dönemler yaşadım inan geçecek her çocuk aynı olmuyogündüz tel. Karşısında dursun,elektrik süpürgesini aç gezmeye götür seninki uykusunu gündüz alıyı galiba bu günler geri de kalaak öyle düşün

ne yapacağımı bilemiyorum artık.Gündüz uyutmasamda basıyo çığlığı.Eşimde bana diyor sen bebek görmemişsin.Başkalarının bebekleri gibi sürekli ağlayan bir bebek değil.Canım yavrum yaa ne kadar sinirlensemde ona, göz göze geldiğimizde ne sinir kalıyor ne de birşey.

geceleri uyandığında mamasını ver ama ağlamıyorsa sallama kendi kendine uyur belki. ayrıca da -ışık kapalı mı bilmem ama- bebeğin gece gündüz ayrımı için gece mama verirken çok az ışıkta (gece lambasında) ver maması bitince de ışığı kapat. daha bebeğin çok küçük gndüz az uyutayım dersen çok huysuzlanır. onlar yatmak istediklerinde yatıracaksın. kolay gelsin cnm.

geceleri uyandığında mamasını ver ama ağlamıyorsa sallama kendi kendine uyur belki. ayrıca da -ışık kapalı mı bilmem ama- bebeğin gece gündüz ayrımı için gece mama verirken çok az ışıkta (gece lambasında) ver maması bitince de ışığı kapat. daha bebeğin çok küçük gndüz az uyutayım dersen çok huysuzlanır. onlar yatmak istediklerinde yatıracaksın. kolay gelsin cnm.

geceleri ışık zaten hep kapalı.sallanmadan da uyumuyor.gece olmasını hiç istemiyorum.verilen cvplar içinde çok teşekkür ederim

Seni cok iyi anliyorum canim emin olabilirsin oglum 19 aylik ve bu güne kadar en uzun uykusu 4 saat sürdü oda simdiye kadar 4-5 kere olmustur anlayacagin 19 aydir 4 saatden fazla uyumadim emzirmiyorsun galiba benim oglum emiyor hala ilk zamanlar yarim saat bile zor uyurdu 10 dk icinde kalktigi geceleri hatirliyorum yasina girdikten sonra biraz daha fazla uyumaya basladi saat basi falan kalkiyordu 2 saatten fazla uyumaz simdi binde bir bi ihtimal 3 yada 4 saat uyur sonra baslar bagirmaya emer tekrar uyur neler yapmadim ki gece caylari, rezene cayi, her aksm banyo yaptiriyorum, bebek yaglariyla masajlar yapiyorum, temiz havada saatlerce dolastiriyorum, nazardir diyorlar okuyorum okutuyorum, simdi gündüzleri 1 kere yatar 1 saat bazen 2 saat kalkinca 7- 8 boyunca yatmaz sürekli oynar kosturur yormaya calisirim ama bendeki sonuc bu doktorumuzlada konustuk uyudugu uyku ona yeterli geliyordur falan dedi bitkisel bi surup falan verdi ama hic fayda etmedi alistim artik hala zamanla düzelecegini aksam yatip sabah kalkacagimiz gecelerin hayalini kuruyorum cok imreniyorum bebegi aksam yatip sabah kalkan annelere cok zor insanin sinirleri yipraniyor bir süre sonra allah sabir versin yardimcimiz olsun canim kusura bakma pek yardimci olamadim belkide moralini bozdum ama zor bi dönem umarim cabuk düzene girer bebeginin uykusu...

Seni cok iyi anliyorum canim emin olabilirsin oglum 19 aylik ve bu güne kadar en uzun uykusu 4 saat sürdü oda simdiye kadar 4-5 kere olmustur anlayacagin 19 aydir 4 saatden fazla uyumadim emzirmiyorsun galiba benim oglum emiyor hala ilk zamanlar yarim saat bile zor uyurdu 10 dk icinde kalktigi geceleri hatirliyorum yasina girdikten sonra biraz daha fazla uyumaya basladi saat basi falan kalkiyordu 2 saatten fazla uyumaz simdi binde bir bi ihtimal 3 yada 4 saat uyur sonra baslar bagirmaya emer tekrar uyur neler yapmadim ki gece caylari, rezene cayi, her aksm banyo yaptiriyorum, bebek yaglariyla masajlar yapiyorum, temiz havada saatlerce dolastiriyorum, nazardir diyorlar okuyorum okutuyorum, simdi gündüzleri 1 kere yatar 1 saat bazen 2 saat kalkinca 7- 8 boyunca yatmaz sürekli oynar kosturur yormaya calisirim ama bendeki sonuc bu doktorumuzlada konustuk uyudugu uyku ona yeterli geliyordur falan dedi bitkisel bi surup falan verdi ama hic fayda etmedi alistim artik hala zamanla düzelecegini aksam yatip sabah kalkacagimiz gecelerin hayalini kuruyorum cok imreniyorum bebegi aksam yatip sabah kalkan annelere cok zor insanin sinirleri yipraniyor bir süre sonra allah sabir versin yardimcimiz olsun canim kusura bakma pek yardimci olamadim belkide moralini bozdum ama zor bi dönem umarim cabuk düzene girer bebeginin uykusu...

ben artık akşam yatıp sabah kalkacağımız günlerin hayalini kurmaktan vazgeçtim.şimdi elleri hep ağzında bi de çok fazla salyaları akıyor huysuz herşeye ağlıyor :43: sağlık ocağındaki hemşireylede konuştum onun çocuğuda öyleymiş gecede 7 yada 8 kez uyanırdı dedi.Bide 3 yaşına gelince gece kalkmaları 4 ya da 5 kez olmuş.duyunca şok oldum bu demektir ki benim oğlanda 3 yaşına kadar böyle devam edecek.Üst katımda da bebek var 4 aylık gece 1 de yatıyomuş öğlen 11 de uyanıyormuş.annesi diyor bazen bakıyorum nefes alıyor mu diye o da şaşırıyor bu kadar uyumasına.çok kıskanıyorum onu :47:

Bebeğim gece uykusuna geçtikten sonra, her uyandığında emziriyorum.Gazını çıkarıyorum, çıkaracak halim yoksa yoksa yüzüstü yatırıyorum ki yüzüstü yatırmayı önermezler.Emmeyi reddediyorsa emziğini takıyorum uyumaya devam ediyor.Şanslıysam 9 saat içinde 2, değilsem 5 kere uyanıyor :18:

Komşunuzun bebeği emmeye de uyanmıyor, merak ettim :9:

Saka gibi gercekten cok sasiriyorum böyle aksam yatip sabaha kadar deliksiz uyuyan cocuklara masallah valla allah bizede nasip etsin o günleri....

Allah kolaylık versin canım.valla aynı yollardan geçen biri olarak çok iyi anlıyorum seni.günde yarım saatlik uykularla zombi gibi işe gittiğim çok oldu.gaz sancısı olabilir belki.gece yatmadan biraz rezene falan versen.bir de gece uykusu olduğunu algılamasını sağlaman lazım.ben dr.um önerisnden sonra alıştırmıştım gece uykusuna.akşam yattığı saati standarta bağla.hep aynı saat aralığında uyutmaya çalış.uyutmayı planladığın saatten yarım saat kadar önce ilgisini çekecek şeylerden uzak tut.ben mesela ışığı kapatırdım.tv ışığı kalırdı.sonra hiç yüksek sesle konuşmaz tvyi de kısardık.sonra pijamalarını giydirirdim.ama bu pijamaları asla gündüz giydirmezdim.sonra uyututurdum.dr.bize gece uykusu için ortamda belli bir standart durum yaratırsan bebek onu algılar ve uyuması gerektiği alışkanlığını kazanır demişti.dediğim gibi bizde en azından 2-3 saat kesintisiz uyumasını sağlanıştı bu.belki sizde de işe yarar.gece uyumayan çocuk çok zor..ben de akşam yatıp öğlene kadar uyuyan çocuklara şaşırırım.bizimkinde de kaçta yatarsa yatsın sabah en geç 07:00 de kalkma alışkanlığı var.doğduğundan beri hiç yediyi geçirme saolsun:)

Allah kolaylık versin canım.valla aynı yollardan geçen biri olarak çok iyi anlıyorum seni.günde yarım saatlik uykularla zombi gibi işe gittiğim çok oldu.gaz sancısı olabilir belki.gece yatmadan biraz rezene falan versen.bir de gece uykusu olduğunu algılamasını sağlaman lazım.ben dr.um önerisnden sonra alıştırmıştım gece uykusuna.akşam yattığı saati standarta bağla.hep aynı saat aralığında uyutmaya çalış.uyutmayı planladığın saatten yarım saat kadar önce ilgisini çekecek şeylerden uzak tut.ben mesela ışığı kapatırdım.tv ışığı kalırdı.sonra hiç yüksek sesle konuşmaz tvyi de kısardık.sonra pijamalarını giydirirdim.ama bu pijamaları asla gündüz giydirmezdim.sonra uyututurdum.dr.bize gece uykusu için ortamda belli bir standart durum yaratırsan bebek onu algılar ve uyuması gerektiği alışkanlığını kazanır demişti.dediğim gibi bizde en azından 2-3 saat kesintisiz uyumasını sağlanıştı bu.belki sizde de işe yarar.gece uyumayan çocuk çok zor..ben de akşam yatıp öğlene kadar uyuyan çocuklara şaşırırım.bizimkinde de kaçta yatarsa yatsın sabah en geç 07:00 de kalkma alışkanlığı var.doğduğundan beri hiç yediyi geçirme saolsun:)

çok teşekkür ederim öncelikle yazdıkların için.söylediklerini aynen uyguluyorum.tahminime göre benim bebiş sallanarak uyumayı seviyor.uyandığı zaman kendi kendine uykuya dalamıyor tekrar sallanmak istiyor.bu gece hiç sallamadan uyuttum o ağladı ben emziği ağzına verdim ortadan kayboldum aynı şey tekrar tekrar....00:30 da uyudu saat 05:00 te uyandı şaka gibi bir ilk yaşıyorum şuan saat 05:55 ve ben uykuya doymuş olarak uyandım.05:00 te uyanınca mamasını verdim tekrar ağladı sallanmak istiyo kerata yine sallamadım kendi kendine daldı uykuya. :emir_bebek: şuan uykum yok ama yatak keyfi yapayım bari :21:

çok teşekkür ederim öncelikle yazdıkların için.söylediklerini aynen uyguluyorum.tahminime göre benim bebiş sallanarak uyumayı seviyor.uyandığı zaman kendi kendine uykuya dalamıyor tekrar sallanmak istiyor.bu gece hiç sallamadan uyuttum o ağladı ben emziği ağzına verdim ortadan kayboldum aynı şey tekrar tekrar....00:30 da uyudu saat 05:00 te uyandı şaka gibi bir ilk yaşıyorum şuan saat 05:55 ve ben uykuya doymuş olarak uyandım.05:00 te uyanınca mamasını verdim tekrar ağladı sallanmak istiyo kerata yine sallamadım kendi kendine daldı uykuya. :emir_bebek: şuan uykum yok ama yatak keyfi yapayım bari :21:

gözün aydın maaşallh diyelim.bizimkide sallanmadan uyumaz.ama arada uyandığında suyunu veriyorum hemen yatağa.o zaman uyuyor bazen.bebişlerimiz büyüyene kadar biraz uykuya hasret kalıcaz ama onlar için değer yaa...

merhaba

en azından benim gibi olan arkadaşlar da varmış ,çevremde çok sayıda bebek var ama bi tek benim ki böyle,millet ne rahat ,gece sabaha kadar sürekli uyanıyo,gündüz uyanık olduğu zamanlarda kucakta gezmek istiyo ,4 aylığız biz ablaları,çok tatlı ama çooooooooooooooook yoruyo beni

merhaba

en azından benim gibi olan arkadaşlar da varmış ,çevremde çok sayıda bebek var ama bi tek benim ki böyle,millet ne rahat ,gece sabaha kadar sürekli uyanıyo,gündüz uyanık olduğu zamanlarda kucakta gezmek istiyo ,4 aylığız biz ablaları,çok tatlı ama çooooooooooooooook yoruyo beni

aynen benimkide öyle.bu aralar gece beşiğinde sallayarak uyutmayı bıraktım.son 3 gündür gece 2 saatte bir uyanmaya başladı emziğini yada mamasını veriyorum tekrar uyuyor.keramet sallamamakta galiba :1: ben bunada şükrediyorum yarım saatte bir uyanıyodu.

Back