Uykusuz anneler

Benim kız da öyleydi 2 uyku istiyordu ama 11 den önce uyumuyordu sabahta erken kalktığı için uykuusnu almış olmuyordu. Uykusu geldiği için sağa sola vuruyordu ağlıyordu sarhoş gibi yürüyordu Tam hatırlamıyorum ama en fazla 4 gün sürdü sanırım bu davranışları sonra rahatladı alıştı. 2. Uykuyu kesin yazık gece uykusu daha değerli.

21 aylık kızımda gece sık sık kalkar yanımıza yatar öyle de bazen yatakta oturuyor konuşuyor kendi kendisine ben uyumuş gi i yapıyorum hatta bazen sızıp uyuyorum 50 günlük bir kızım daha var zaten sabaha kadar sallıyorum gazı var çok. O yüzden yatağa alıyorum büyük kızımı sallamak yerine çünkü sallarsam ayaklarım kopuyor. Allah kolaylık versin annelik çok zor şimdilerde daha iyi anlıyorum.

Cocugu gun icinde cok fazla uyutuyorsunuz.
Ikindi vakti uyuyan cocuk nasil saat 10 da uyusun?
Benim cocuklar 1 yasindan sonra gunduz tek uykuya dustuler.
Ayakta sallamayin yanina uzanin, beraber uyuyun.
Burda uyku egitimi diyenler ciddi mi bilmiyorum..
2 yasina kadar cocuk anneyle yatar, net.
Hayvanlar bile kanatlarinin patilerinin altina aliyor yavrularini, insanlarin bu 4 aylik bebekleri ayirma cabalari nedir anlamiyorum.
4 aylik bebege ne egitimi verebilirsin?
O bebegi ancak caresiz kabullenise suruklersin, aglar aglar susar, sonra yaslaninca sen aglarken o cocugun ici ciz etmez..
Etmeyin eylemeyin el kadar bebekleri tek yatirmayin, gunahtir

Aynı gün içinde 6 defa nöbet geçirdi büyük kızım 6 ay ilaç kullandık sonra yavaş yavaş bıraktık. 2 yaşına 5 ay vardı şimdi 4.5 yaşında ara ara aklıma geliyor içim kıyılmış gibi hissediyorum. Rabbim kimseye yaşatmasın çaresiz hissediyor insan kendini. Zamanla geçiyor merak etmeyin kötü bir anı olarak kalıyor.

Kesinlikle katılıyorum çocuğunuz varmi

Hemen hemen aynı sorundan perişan olunca 11 aylıkken uyku eğitimi vermeye karar verdim. 1 yıl oldu şu anda 23 aylık gece 12 saat deliksiz uyuyor çok şükür. Yatağında kendisi uyuyor en önemlisi. Lütfen sizde karar verin azimli ve sabırlı olun başarabilirsiniz

Ben 2 yılda şunu öğrendim . Bazı çocuk U-YU-MAZ.. Uyumaz yaa ne yaparsan yap uyumuyor. Çocuğu yorarsan uyur diyorlardı bizimkiler. Çocuk oturmuyor halbuki. Gözleriyle görünce inandılar ki yorulunca hiç hiç uyumuyor. Evet çoğu çocuk yorulunca enerjisini atınca uyur kalır ama bizimkinde o yok. Herkese rağmen uyku saatlerini düzenli tutmaya çalışıyorum Sabah çok erken kalktığı için akşam da 7-8 arası uyuyor çoğu zaman ama gece 10 defa kalkıp emmesi yok mu beni bitkin düşürüyor sürekli uykunun bölünmesi. 23 aylık oldu ben uykuya hasretim. Gece 3 te uyanıp kitap oku diye tutturuyor , ya da annecim masal anlat diyor. O saatte dilim bile dönmüyor arada uyuyorum diyor ki sonra ? Sonra? Uyku eğitimi deniyor evet gerçekten bu işe yarıyor birçok çocukta. Ben onu da başaramadım. Uyku saatleri vbelli rutinler belli. Ama desteksiz uyuduğu zaman bile gece yine uyanıyor. Benim için çocuk büyütmenin en zor kısmı uyku

Gazlı bebekleri sallamadan uyutun bakalım ne kadar kolaymış. Oğlum on aylık hala gaz sıkıntısı çektiği günlee oluyor ayrıca memede uyumak bebeğin doğasıdır. Bebek kendini güvende hisseder ki uyur. Saplantılı değil bebeğin ihtiyacına göre uyutmaya çalışıyor anneler. Uyku eğitimi öğrenilmiş çaresizlikten başka bişey değildir.

4 aylık bebek ayrı yattığını anlamaz ki. Hatta bir yasina kadar asla yanımda uyumadı, hep beşik istedi. Ama kolu kırılınca huy değiştirdi. Bir de benim kızım sese çok duyarlı. Biz yatakta sağa sola döndüğümüz zaman veya halıdaki ayak sesimize bile uyanırdı. O yüzden ayirmistim.

Instagramdaki kisilerin egitimi nedir acaba ? Yani ordan onermek ne kadar dogru ? Onlarin cogu yurt disindan aldiklari sertifikalarla geciniyor hic guvn vermiyorlar onlar
Kendilerine sorarsanız açıklarlar eğitim durumlarını size ben sadece bir öneride bulundum memnun kalan binlerce insan var bir bildikleri vardır değil mi?

Öncelikle çocuğu sallayarak uyutmuyorsunuz sersemleştiriyosunuz sallaya sallaya yavrum da nolduğunu şaşırıp uyuyor. Sallamayın. En büyük hatanız bu zaten sallanmayı uyku öncesi bir klasik yapmışsınız gözünde çocuk tabiki sallanmadan uyumaz. Ayrıca çocuk neden ayrı odada uyumasın anlamadım. Yanınızda da her dakika kontrol etmiyorsunuz eminim arada odasına gidip bakarsınız yada en kötü ihtimalle kendi yatağında uyutun. Uyku eğitimi çok önemli zorlanırsınız ama pes etmeden devam edin.

Sonrada nerden çıktı bu ana kuzusu çocuklar diyoruz nerden çıkıyorlar acaba Anne çocuk ilişkisinin bağımlılık olduğunu zannediyosunuz büyük ihtimalle. Hayır gören de çocuğunu koynunda yatıranların anne çocuk ilişkisi müthiş zanneder. 2 yaşına çocuk anneyle yatar baba nerde bu denklemde peki? Hayatınızın merkezine anneliği koyarsanız çok yıpranırsınız bilginiz olsun.

Kademeli olarak sağlamayı bırakın.
Ya 5 dakika sallayın 1 dakika bekleyin sonra yine sallayın bekleyin. Bekleme süresinş arttırın bebeğin toleransı a göre.
Sallamaktan bu şekilde kurtulursunuz.
Ha bir anda da kesersiniz ama çok ağlar.
Bn kucakta sakladım 3 ay sonra yok deşdm bu böyle olmaz ağırşaşacak bu bebek diye kademeli olarak sallama ve evde gezme olayını bıraktım.
Uyku rutini yaptım ve yatakta uyuttum tabi alışması 2 ayı buldu...
Ama gündüz uykuları için çözüm yok hale bende.
Yatakta yatıyor ama illa ben olucam yanında ve 30 dk dan fazla uyumuyor.

Kendilerine sorarsanız açıklarlar eğitim durumlarını size ben sadece bir öneride bulundum memnun kalan binlerce insan var bir bildikleri vardır değil mi?
Memnun kalanlarin cocugu cok guzel yatagina birakinca uyuyordur eminim ama cocuk icin iyi birsey mi bunu dusunmek lazim, yani cocugu caresizce aglatamak ne kadar dogru ki...ayrica sorsam eminim baya birseyler soylerler ama ben bir donem arastrmstim instagramda en meshur olanlari ona dayanrak soyledim

2 cocuk buyuttum, ikisi de yanimda 3 yasina kadar yatti.
Yurtdisindayim avrupada, bir arkadasim yok ki cocugunu ayri yatirsin..istisnasiz butun anneler - en azindan tanidiklarim - cocuklarini yanlarindan ayirmadilar.
Bu bebegi yataktan kiskislama bizde var, kayinvalidem esim 4 yasina gelene kadar yanindaymis,ana kuzulugunun yanindan gecmez esim.
Cocuklarim 2 yasinda tam zamanli krese basladi benim, 1 hafta gibi kisa surede alistilar, ana kuzusu boyle mi olur?
Anne karnindan cikmis bebek neden anneden bu kadar hizli uzaklastirilir? Gozu bile dogru duzgun gormuyor ilk 3 ay, 1 sene kendini hala annenin bir parcasi saniyor.
1 gun dahi pisman olmadim yanlarinda oldugum icin,anne kuzuluguyla uyku arasinda sifir baglanti benim tecrube ettigim.

Bizim doktorumuz ek gıdaya geçince gece beslenmesini kesmemizi söylemişti o zaman uykularını düzene girdi. öncesinde saat başı emmeye kalkardı 6 aylıkken geçtik ek gıdaya şuan 9 aylık hasta falan değilse gece uyanmıyor. Benim yaptığım tek şey hergün aynı saatte beşiğine koyup tv ışık vs herşeyi kapatmaktı çokta eğitim denir mi buna bilmiyorum işe yaradı ama. Birde ben doğduğundan itibaren hiç sallamadım alıştırmadım belki etkisi vardır. Dönence almıştım beyaz gürültü sesiyle uyuyordu.

Oğlumun ateşli havale riski vardı ve hala var 37 dereceyle havale geçiriyor nöbet şeklinde nasıl ayrı odada uyutayım bunuda söyleyin
Merhaba, baya olmuş ama yazmak istedim belki görürsünüz, oğlumda nöbet geçirdi ama ateşi 37 küsürlerde ama bu derecede olamayacağının söylediler.

17 ay bilmiyorum nasıl olur benim bebem küçük daha ama yatağına dönence ve sarılması için uyku arkadaşı denedinizmi?
-düzeltme- 5 sene olmuş anasayfaya düştüğü için yeni gördüm tarihi, deneyimli anne söylermisin peki nasıl geçirdiniz o zamanları?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…