Uykusunda emekleyen bebek

Yürüyebilen,hatta emekleyen çocuklar korunaklı yataklarda yatmalı zaten konu sahibi.Sizin sistemin Allah korusun çok kötü sonuçları olabilir.Haberlere çıkmıştı,kadın dışarıdan gelen gürültülerle uyanıyor ve camdan bakıyor ki,kalabalık toplanmış,bebeği yerde yatıyor.Küçücük çocuk pencereyi açmış ve düşmüş.Başka bir olayda olmuştu yakın zamanda,anne baba uyurken çocuk evden çıkıp havuza düşmüştü.Tehlikeler sayısız.Korkuluk kırıksa yaptırın.Gündüz hep peşindeyken neler geliyor çocukların başına.
Gece çok daha tehlikeli...

Oncelikle konunun yeri burasi degil biliyorum ama diger yerde goren olmuyor fazla bu kadar aktif degil o yuzden burdan yazmak istedim.
16 aylik kizim uykusunda cok hareket ediyor. Anne yani seklinde kendi karyolama bitisik besikte yatiriyorum. Besigin bi korumaligi acik, bizim yataga bitisik. Kendi besiginde yatmis oluyor ama uyaninca bana cok kolay ulasiyor, arada engel yok..Adem Gunes (pedagog) bu sekil tavsoye ettigi icin ve benim de en cok bu rahatima gittigi icin tercih ettim. Uykusunda bizim karyolaya cikiyor, ben yokken bi kac defa dustugu oldu ( onu erken yatiriyorum) Son care dusebilecegi yerlere yastiklar koydum, yastigi asamaz dusmez diye ise yariyordu aslinda ama az once emzirdim yanima aldim o dusmesin diye koydugum yastigin ustune cikti yatiyordu, uykusunda baslamis yine hareket etmeye emekler tarzda yukari cikmaya calisiyo yani. Ve yastigi aşarak duvarla yatak arasindaki bosluga düştü nasil bi panik ve korkuyla uyandimi tahmin edemezsiniz. Sakinlestirdim uyuttum tekrar.
Kizim artik yürüyor bu arada uzun zamandır ama uykusunda emeklemesi normal mi ki? Bssina gelen var mi? Yanimda yatirmaya devam etmek istiyorum esim karyolayi iptal edip yataklari direk koyalım diyor bende ev zaten 1. Kat kisin soguk oluyor usuruz diyorum sizce oneriniz var mi????
Edit: besigin bi korumaligi kirik, geri takamam
Büyüyen karyola var gençodası olarak da kullanabilirsiniz sonradan
Ben kızımı 1 yaşında oda yaptım normal baza yatak aldım yerede minderler attım ilk zamanlar uyanınca direk benim odaya
Şuan 3 yaşında meleğim

Badem Günesin bu söylemleri be iddiaları yüzünden psikolojim bozulmustu. Ben kızımı 8 aydan sonra odasında ve beşiğinde yatırdım. Bu badem günesinde 2 yasa kadar aynı yatakta yatmazsa 4 yasa kadar aynı odada olmazsa güvenli bağlanma olmaz demesi yüzünden kendimi yiyip bitirmiştim. Sonra silkelendim kendime geldim. Gıcık oluyorum adama. Pedagogluk diploması varmıymıs acaba. Çocuk, bebek ğzerine hangi eğitimleri ve nerden almış?? Kim demiş ona 2 yaşa kadar aynı yatakta 4 yaşa kadar aynı odada diye? Ben ondan baska hiç bir kimsede hiç bir kitapda onun dediği şekilde birşey görmedim. Bak gene sinirlendim.

Sanirim yanlis anlattim benkusura bakmayin. Aslinda kizimin kendi besigi var ve onda yatiyor ama bu besigin bi tarafi acik ve bizim karyolaya bitisik, anne yani gibi yani. Onu kapatayim desem kirildi o kapatamam. Yeni bi besik daha almam lazim onu da kiz buyuyor zaten diye almak istemiyorum ama bebek yatagi yani karyolasi alsam yataktan da duser dimi ayyy bilemedim bi türlü

Montessori tipi yataklara bakın bence, yere bitişik veya çok az bir yükseklikte yapıyorlar. Hem baya uzun süre kullanır, hem kendi odasına geçmesi daha kolay olur.

Biz yatagi kizimin odasina yere attik vallahi. 2 defa dustu yataktan cunku. Besigine yatirsam ondanda rahatlikla dusebilecek bir cocuk. Oda uyurken cook hareket edet. Gozleri kapali oturur, kalkar gider. 2 yasina dogru dusmeden yatabiliyorlar. Sogukta olmuyor yer. Kalin yatak nihayetinde.

Yeğenim de yer yatağı kullanıyor dönmeye başladığından beri, şuan 4 yaşında, sanırım artık karyolaya geçecekler:)) gerçi çok keyifli kullanıyor bizimki, belki bir yıl daha böyle kullanır. Yarı ortaortapedik kalın bebek yataklarından 70x130 olanlardan.

Yeğenim de yer yatağı kullanıyor dönmeye başladığından beri, şuan 4 yaşında, sanırım artık karyolaya geçecekler:)) gerçi çok keyifli kullanıyor bizimki, belki bir yıl daha böyle kullanır. Yarı ortaortapedik kalın bebek yataklarından 70x130 olanlardan.
Ne guzel, ne kadar yatmak isterse yatsin oyle. Artik montessori yataklari diye yer yatagi satiyorlar. Ozellikle her misafir geldiginde yerdr yatardim ben kucukken. Meger bunun egitimde yeri varmis. :)

Uykum cok agir duyamam diye guvenemiyorum kendime icim rahat etmiyo ustelik emziriyorum boyle kolay oluyor ikimizin de uykusu fazla bolunmeden emzirip geri devam ediyoruz ben cok rahatim bu sekilde

Çocuğun yatağını duvara şifonyere hatta gardroba bir yere dayayın

O tarafı kapalı olsun işte

Diğer tarafında da korkuluk var düşmez

Yani yer yatağı yapalım yeni yatak alalım bizim yatağın her tarafına korkuluk alalımdan daha pratik

Zaten o yaştaki çocuk uyanıkken korkuluğun üzerinden de uçar

Onun en dikkat edilmesi gereken çağı

bilimsel bir konuda bu kadar çok dini öğenin ön plana çıkarılması bende sanki biraz tribünlere oynuyormuş hissi uyandırıyor. öyle olunca buz gibi soğuyorum.

bir sürü zırvalık kendi fikride yok. yabancı pedogogların uygulamaları üzerinden gidiyor..ne olduğu belli değil.

Bebeğiniz çok fazla düşmüş artık kesin çözmeniz lazım bu durumu

Ben de kızımla beraber uyuyorum (15 aylık) yatağa paralel yatıyoruz kızımın sağında yatak başlığı oluyor solunda da ben oluyorum bir de yatağı duvara dayadın mı üç tarafı kapanıyor geri kalan tek tarafa da kızımın bir de park yatak şeklinde beşiği var onu dayadık

Benim kızım da uyurken yatakta dört dolanıyor çünkü

Kızınız uyuduğunda siz de yanına yatmayacaksanız omu ayrı yatırın bir daha düşmesin artık

yürüyen çocuk için anne yanı beşiği çok küçük gelir..
hiç bir şey yapamıyorsanız yer yatağı yapın..

Anne yani besik 16 aylik bir bebek icin cok rahatsiz , bebeginizin ordan cikmasi cok normal
Odaniza buyuk bir besik alin orda yatsin

Oncelikle konunun yeri burasi degil biliyorum ama diger yerde goren olmuyor fazla bu kadar aktif degil o yuzden burdan yazmak istedim.
16 aylik kizim uykusunda cok hareket ediyor. Anne yani seklinde kendi karyolama bitisik besikte yatiriyorum. Besigin bi korumaligi acik, bizim yataga bitisik. Kendi besiginde yatmis oluyor ama uyaninca bana cok kolay ulasiyor, arada engel yok..Adem Gunes (pedagog) bu sekil tavsoye ettigi icin ve benim de en cok bu rahatima gittigi icin tercih ettim. Uykusunda bizim karyolaya cikiyor, ben yokken bi kac defa dustugu oldu ( onu erken yatiriyorum) Son care dusebilecegi yerlere yastiklar koydum, yastigi asamaz dusmez diye ise yariyordu aslinda ama az once emzirdim yanima aldim o dusmesin diye koydugum yastigin ustune cikti yatiyordu, uykusunda baslamis yine hareket etmeye emekler tarzda yukari cikmaya calisiyo yani. Ve yastigi aşarak duvarla yatak arasindaki bosluga düştü nasil bi panik ve korkuyla uyandimi tahmin edemezsiniz. Sakinlestirdim uyuttum tekrar.
Kizim artik yürüyor bu arada uzun zamandır ama uykusunda emeklemesi normal mi ki? Bssina gelen var mi? Yanimda yatirmaya devam etmek istiyorum esim karyolayi iptal edip yataklari direk koyalım diyor bende ev zaten 1. Kat kisin soguk oluyor usuruz diyorum sizce oneriniz var mi????
Edit: besigin bi korumaligi kirik, geri takamam
senin yakininda oldugunu biliyor ve sana geliyor 16 aylik bur bebek icin o besik abarti uzaga koyun korkulugunu takarak

Israrla yanlış olan bir şeyi savunuyorsunuz. Öfke duymuyorum guvenli baglanma icin yanında yatırma sacmaligini anlamiyorum. Ilkokulda hala anasinin babasının yanında yatan çocuklar var. Çünkü hepsi bebeklikten öyle alışmış. Çocuk büyüdükçe ayırmak zorlaşır. Herhalde adem güneş dediğiniz kişi de beşikle yatağı birleştirip beraber yatın demiyordur.
Bakış açımı değiştirdinız resmen, hiç düşünmedim yahu odayı ayırmayı tek doğru bu gibi geliyordu evet. Hala acabalarım var ama herkes aynı şeyi ısrarla söylemiş araştırıp ne yapabilirim bakıcam. Teşekkür ederim. Bu arada evet Adem Güneş tam olarak öyle söylüyor bebeklerin beşiği parmaklıkların içinde hapishane gibi olmamalı anneye rahat ulaşmalı anneyle arada engel olmamalı, annenin kokusunu almalı diyor güvenli bağlanma için, okuduğum kaynaklarda da bebeğin emzirme devam ettiği sürece anneyle yatmasının iyi olduğu yönündeydi

Israrla yanlış olan bir şeyi savunuyorsunuz. Öfke duymuyorum guvenli baglanma icin yanında yatırma sacmaligini anlamiyorum. Ilkokulda hala anasinin babasının yanında yatan çocuklar var. Çünkü hepsi bebeklikten öyle alışmış. Çocuk büyüdükçe ayırmak zorlaşır. Herhalde adem güneş dediğiniz kişi de beşikle yatağı birleştirip beraber yatın demiyordur.
Bakış açımı değiştirdinız resmen, hiç düşünmedim yahu odayı ayırmayı tek doğru bu gibi geliyordu evet. Hala acabalarım var ama herkes aynı şeyi ısrarla söylemiş araştırıp ne yapabilirim bakıcam. Teşekkür ederim. Bu arada evet Adem Güneş tam olarak öyle söylüyor bebeklerin beşiği parmaklıkların içinde hapishane gibi olmamalı anneye rahat ulaşmalı anneyle arada engel olmamalı, annenin kokusunu almalı diyor güvenli bağlanma için, okuduğum kaynaklarda da bebeğin emzirme devam ettiği sürece anneyle yatmasının iyi olduğu yönündeydi

Erikson'a göre de temel güven/güvensizlik dönemi 0-1 yaştır. Ben danışanlarıma 1 yaştan sonra odayı ayırmayı öneriyorum. Yabancı kaynaklara bakarsanız bu süre 6 aydan sonradır.

Back
X