Uykuda ekstrasistol :(

Mah-i nev

🌜
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
2.059
1.551
133
29
Aslinda ergenlik caglarimdan beri kalbimde teklemeler oluyodu ara ara o zamanlar cocuk doktoruna gitmistim ama doktor oyle kalbimi dinleyip bisey yok deyip gondermisti stresli zamanlarimda cok artiyo ve son 7-8 aydirda cok olmaya basladi cok korkuyorum gecen gun gece uyurken kalbim yerinden firlicakmiscasina atinca bende yataktan firladim o an dedim olucem yani o kadar hizli atiyo her atisindada ekstra atim oluyo o anlik korkuyla benim elim ayagimda titremeye basladi acile zor attim kendimi gittigimde biraz hafifledi ama ekg de nabzim 130 cikti tansiyonumda dusmustu dideral ilac verip yolladi beni doktor ama ben cok korkuyorum bu durumdan gece uyuyamiyorum korkudan gene olucak diye benim gibi yasayan varmi napabilirim ben olucek gibi oluyorum yasayan bilir cok kotu bisey ((

Ben varim. Ustelik sadece geceleri olmuyor ben de. Gunduzleri de oluyor. Kardiyolojiye git ben gittim hicborsey cikmadi. Hem de birkac tane doktora gittim. Yapisal olarak olabiliyormus ve psikolojik olarak

Bende de var gece gündüz sürekli oluyor..kardiyolojiye gittim bir yığın testler yapıldı..henüz sonuclari almadım. Ama psikojik olduğunu düşünüyorum.
Berbat bir şey yaşayan bilir.sürekli hızla çarpması bir yana böyle durup yeniden başlaması bir yana..sanki aniden kalbime biri içerden yumruk atıyor gibi oluyor. Sinir bozucu bir durum..

Ya benim gunduzlero oluyodu gunduzleri ama kendimi gene sakinlestiriyodum gece uykuda gelince yataktan firlamamla hastaneye kosmam bir oldu olucem zânnettim o an ben oluyorum dedim yani uykuda olmasida ayri bi kotuymus acildeki doktor dideral verdi ama daha kullanmadim haftaya kardiyolojiye gidicem

Banada kalp atışlarını yavaşlatan bir hap verdiler ama kullanmıyorum. Önce bir sonuçlar çıksın bakalım ne diyecekler..önümüzdeki hafta göreceğim sonuçları ve doktoru..
Geçmiş olsun sizede. .

Bende o yuzden kullanmiyorum kardiyolojiye bi gidiyim ona gore kullanicam ama o geceden bero dogru duzgun uyuyamiyorum ya gene olursa diye tedirginlikten

Kardiyolojiye git canım, benim de oldu aynısı bir sürü tetkik yapıldı, kalp kapakçığım kan kaçırıyormuş, sorun olmaz ama her sene kontrolden geçmelisiniz dedi dr. Çay kahve asitli içecekleri azalt, sigara içiyorsan da bırak dedi. Bizde genetik faktörler de var. Babamda ve halamda da var kalp rahatsızlığı. Geçmiş olsun

Ya gittim doktora eko normal dedi bakti troidime falan bakti oda normal dedi baskada bisey yapmadi rytmonorm diye carpinti hapi verdi bana alakasiz geldi korktum kullanmaya kullanmiyorum

canım bana da aritmi teşhisi kondu doktorum tehlikeli diil ama rahatlamak için beloc veriyorum dedi 4 aydır kullanmıyorum az da oolsa çarpıntım oluo nabzım en yüksek 80 ama bilemiyorum kafamda karıştı 2 kere ekg çektirdim 3 doktora gittim sadece bi doktor bana aritmi dedi ekglerde bişi çıkmadı anlamadım ki aritmi var mı yok mu bende herşeyin altında psikoloji yatıyo bence bi rahat olunmuyo maalesef

Holter takilmali ya da eforlu ekg cekilmeli. siz carpinti yasarken ne oldugunu kaydetmek ve gormek lazim.. her hastenede holter yok. Yukarida bahsettiginiz ilaclar da korkup kullanilmayacak ilaclar degil.. doktora gidiyorsaniz verilen ilaclari kullanmalisiniz.kullanmadiginiz zaman korkulacak durum olur..

3 ayri doktorun cektigi 2 ayri ekgde aritmi ani yoksa tabi ki 1 tanesi size aritmi teshisi koyar.. kalp surekli duzensiz atmadigi icin teshisi yakalama sanslari dusuk. Ilaci kullanmama nedeninizi ogrenebilir miyim?

doktorum gerek görmedi herşey yolunda dedi sadece içimiz rahat etsin diye holter taktı sonuçlar çok güzel ilaç artık vermiyorum dedi sadece artık stresten uzak durmaya çalış aritmi sebebin stres dedi doktorumu dinliyorum ve artık çarpıntı ve ağrı hissetmiyorum çok şükür

Arkadaşlar merhaba yazdıklarınızı görünce hemen üye oldum ben üç dört senedir çekiyorum ekstrasistolleri bir kere kardiyolojiye gidip ekg çektirdim heyecandan nabzım 110 çıktı ve kalp ultrasonunda bir şey çıkmadı o an ikna oldum ama sonra yine aynı şeyler. Bu ara yine arttı ve ben internette araştırma yaparken wolf parkinson diye bir hastalık gördüm bugün bütün gün aklımdan çıkmadı panik atak halinde dolaşıyorum yemeden içmeden kesildim bilgisi olan var mı hastalıkla ilgili. Hepimize Allah şifalar versin

Kuzum bizimki hastalik hastaligi ve panik atak baska hic bir sey degil her seyin basi stres

Bende bu teklemeleri cok yasiyorum hem gece hem gunduz ozelikle yataga girdigimde daha once panik atak gecirdim
6ay tedavi gordum cik sukur iyiyim ama bu eksrasistoller benide korkutuyo kalp dokturuna gittim bisey yok dedi bir tane ham verdi korkudan kulanamadim uzuntu stres bir numarali dusmani fark ediyorum uzulunce ogun dahada artiyo atimlar ama bayilma noktasina gelmiyene kadar pek zararli degilmis

Haklısınız arkadaşlar panik atak bunu iyiyken söyleyebiliyorum mantıklı düşünebiliyorum ama atak geldiğinde kesin bir hastalığım var moduna geri dönüyorum. Ben de aspirinden başka hiçbir ilaç kullanamıyorum sanki ilacı içince zarar verecek gibi geliyor. Bilişsel davranışçı terapi diye bir tedavi yöntemi duydum panik atak için bilen ya da tedavi olan var mı ?

hala daha teklemeleri yaşayan biriyim sadece öncekilerden tek farkı yaklaşık 10 kere kardiyolojiye gidip bişi olmadığını defelarca duymamdan sonraki kafaya takmamam. kendi kendime tehlikeli diil bu atımlar sadece heyecan stres üzüntüden kaynaklanan duyumlar diyorum ve inanın arkadaşlar sonra ben farketmeden bi bakıyorum atımlar kaybolmuş. ha bunları şimdi böyle kolay yazıyorum yaşadığım zamanlar nası korkuyodum nası kafamda kötü senaryolar yazıyodum her dakika kalp krizi geçiriyorum telaşı ailemede üzüntü verdim ama maalesef insanın elinde olmuyo Allah hepimize şifalar versin inşallah tez elden atlatırız bu yaşadıklarımızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…