Bebek Beslenmesi Uyku

• Konu Sahibi Konu Sahibi olric
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
birçoğumuz aynı sorunu yaşıyoruz, özellikle geceleri çok hzurusuz oluyolar, aç mı diyoruz zorla mama veriyoruz yok uyumuyo, yoruyoruz yine uyumuyo, bi yeri mi ağruyo deyip ağrı kesici veriyoruz yine uymuyo, bi türlü uyumuyo, önceden gaz sancısı vardı, şimdi de diş ağrısı galiba, bize rahat yok. şimdi annemler yanımda yine rahatım, onlar gidince naparım bilmiyorum.

kızlar, benim tanıdığım biri var. kocası doktor, o bi tane alerji şurubu var diyodu, yan etkisi uykuymuş, onun kızı da çok az uyuyo, 4. ayından beri o şuruptan veriyodu, bazı bebekler az uyuyolarmış, bizimki gibi, ben mecbur kalırsam denicem valla, çünkü bitkisel çaylar falan fayda etmiyo. isterseniz hmen öğrenirim sizin için adını. ben annemler gidene kadar rahatım ya, zora gelmedikçe denemek istemiyorum..

olric,aynı derdi paylaşıyoruz canım...doktorumuz sadece dönem dönem bebeklerde değişiklikler olabilir diyor...bu da benim canımı sıkıyor...sebepsiz bir şekilde bebeğimin düzeni niye böyle olsun diyorum zaman zaman...aynı vitamini kullanıyoruz,demir olarak da ferro sanol mu kullanıyorsun? benimkisi bayramdan itibaren emzik de emmeğe başladı...acaba ondan mı diyorum?

valla emzikten mi acaba dedim,uyuduktan sonra emziğini de aldım ağzından,zaten öyle çok bağımlısı da değil.ama o da fayda etmedi.Bizim dr. henüz demir ilacı vermedi.erken doğanlarda 4. aydan başlamak gerek ama size henüz gerek yok 6. ayda başlarız dedi.benim oğlan 41. haftada 4 kg doğmuştu.umarım geçici bir durumdur.yoksa harap olacağız...

OLRİC cnm kızım da her zaman emzik emmiyo sadece uykusu geldiğinde.emzikten deildir.uyuyunca da kendisi atıyo ağzından zaten.senin ki geç doğmuş benim ki 35+4 te erken doğdu.demir ilacına bizim dr da 6.ayda başlarız dedi

merve'cim cnm uyusun diye öle her ilacı kullanma tatlım.Allah korusun bir şey olur.alerjisi yoksa neden alerji iacı kullanasın

bizim oğlan da bazen böyle oluyor ama sürekli değil. ben öyle zamanalrda fönü açıyorum hemen uykuya dalıyor tekrar. deneyin derim denemediyseniz. belki işe yarar

kızlar bızde de aynı sıkıntı var
eskıden saat 1 de uyurdu sadece 1 kere mama ya kalkardı sımdı 1 saat ara ıle uyanıp duruyor ben gecelerı yatagı gır- cık yapmaktan üşütüp hasta olucam nerdeyse..
karnı tok altı temız hasta degıl eee ne oluyor bunlara
..
hanı akşamları bellı saatde uyuyup sabah kalkan bebekler yok mu
bızlerınkı ne zaman alısacak uyku duzenıne
bazı bebekler var aksam 8 de gece uykusuna gecıyor yaaaa
bız ne yapıcaz booleeeeee

oğlum hep bizimle uyuyo bizsiz uyumuyo sabaha kadar otursak ya zorla yatırıyo yada oturuyo ne yapmalı bileniniz varmı

en fazla 2 2buçuk saatte bir uyanıp oda arası gitgel yatağa girçık yapmaktan helak oldum valla başak bişiden değil....
ahhhhah hayırlısı olsun sağlıklı olsunda ama ne zaman şöyle aralıksız uyur bunlar :)

oğlum hep bizimle uyuyo bizsiz uyumuyo sabaha kadar otursak ya zorla yatırıyo yada oturuyo ne yapmalı bileniniz varmı

cnm oglun kac aylık? onu yatırcagın saat de hep bırlıkte yataga gıtsenız...
bız ogluma oyle yapardık tum ısıkları kapatıp beraber yatardık.. bır sure sonra vucudu da alışır bu duzene ...

valla ben de uyumak istiyorum artık..zombi gibi oldum uykusuzluktan..doktor tamamen meme bagımlısı olmus oglun dedi..dişle bir alakası yok bu durumun dedi..bırakıcaksın aglıcak eger duzelmesini istiyosan yoksa gelip bana dert yanma dedi..tam olarak yalandan aglama bu olsa gerek..kucagıma gelir gelmez mememi alır almaz susuyor..her turlu yolu denedim ama iste aglattım bi gece ses gitti..sonra cok uzuldum ne yazık ki..insallah bu bir surectir ve kendi kendine kaybolur gider..ya boyle geceden yatırıp sabaha kadar uyanmayan bebekler nasıl oluyor aklım almıyor..bizim 1 saati hic gecmio uykumuz..

allahım saat kursan saat bile şaşar bi süre sonra,,,,
2 saati doldurunca ve ya 1 buçuk saat tak mızmızmızmız meme vermeden olmuyo gitgelgitgel,,yatağa girçıkgirçı kemiklerimde derman almadı ayakta duramaz oldum ,,,,
dün bi deneme yapayım dedim beşiğini sallayım dedim ben salladıça sakinleştirmeşe çalıştıkça o bağırıyo aldım verdim memeyi yine ,,,
nasıl bir alışkanlık bu ,,,en zanıdan 4-5 saat aralıksız uyusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

üzülme arkadaşım yalnız değilsin ben de har gece aynı şeyleri yaşıyorum üstelik şubatta çalışmaya da başlayacagım

evet 1mayıs benim de işe dönüşüm,,,,ve benim ozamana adar bişilerin değişceğine dair hiiç umudum yok
biz bünyemizi bu duruma alıştırmalıyız sanırım,,çare yok bebeklerimiz düzenini kurana kadar

canım senin zamanın var bide bana bak biberon da almıyo memeyi hiç bir şeye değişmiyor emsin bişey demiyorum da işe başlayınca nasıl olacak aklım almıyo

ben bügün işe dönüyorum. kızım çok usluydu rahat rahat çalışırım diyordum. ama 1 haftadır hem gece saat başı uyanıyor hemde gündüzleri uyumamak için direniyor. gözünden uyku akıyor ama beşiğine koyunca belini doğrulrmaya çalışıp ağlıyor. önceden beşiğine girince kendine nini söyleyerek sallayınca uyurdu.
1 hft önce sabah 9 da kalkar 1 saat sonra uyur (1 saat) öğlen yine aynen ,saat 3.30 da yine..yani 1,5 sat zor uyanık dururdu. yalnız gece 11 e kadar uyanıktı. gece de 3-5 kez-hatırlayamıyorum-uyanır emip yatardı.
dün çok huysuzlandı.akşam saat 8 de yattı. bende uyandıkça emzirdim .derken gece uykusuna yattı. ama saat başı uyandı .sabah 6 dada artık tam olarak uyandı. öğlene kadar uyumadı. şimdi uykuya daldı(öğlen) ne oluyor bunlara .hepmi düzenleri değişti ki.yeni uyku düzenimi kuruyor acaba?
sizinkiler gün içinde ne kadar ve ne zaman uyuyorlar.

elvin de hala aynı kızlar.12 de uyuyup gece 1 de kalkıyo yada 1 de uyusa 2.5 ta mama için kalkıyo ondan sonra eğer ki uyursa her 3 saatte bir mama için uyanıyo bi şöle 10-11 yatıp sabah kalkmamız olmadı

benim de hiç olmadı,.,,
dıorum ya 3saatte bir kalkarsa acayip şanslı bir gecemdeyim demekki nadirrrr 2 saatte bir kalkarsa seviniyorum,,,,saat başı da oluyo kalktığı hayır 1 saatte acıkılmazki hem süt de dolmuyo zaten 1 saatte nie kalkar bilmem o günler de oluyo yani,,
dün her kalktığında bi de gözünü ayna gibi açmaz mı çıldırdım resmen ya,(((
offof ne bu düzensizlik,,,muhallebi yapıp veriorum tok tutar belki die ama çok nadir o da uzatıyo uykusunu o da işte 3 saat en fazla
küçüçük bedenleri yorulmuyor mu sabaha kadar uyuycak kadar :)

kızlar tahıllı vereceksiniz mamasını ve ballı irmikli varya birazda ondan içinede muz bakın bakayım uyanıyolarmı 12 de yiyo 6 da kalkıyo yiyip tekrar yatıyo muzun yarısının birazcık daha azını veriyorum tel süzgeçten geçirip mamsına ekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…