• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku

Kubrametehan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
23
0
1
26
Merhaba arkadaşlar oğlum 4 aylık tam. Geceleri uyku sorunumuz yok 8 gibi uyur gece 2 kez uyanır emer yatar sabah da 7 gibi kalkar ama gündüz uykuları mız çok kötü yarım saat anca ayakta sallarim biraktigim an uyanır geri uyuturum zorla bir saat falan anca uyuturum kucağımda pis pisla uyuturum yine aynı şekil yarım saat sonra uyanır bu yüzden de bütün gün huysuz hep ağlar kucak ister neden böyle oluyor ki

Sebebini anlamasam da benimki de öyleydi. Gece uykuları duzenliydi. Gunduz uyumazdı. Sonra 5-6 aylıkken sebebini anlamadan da duzeldi

Birebir aynısını şu an 2 aylıkken yaşıyorum. Akşamları 7-8 gibi yatar sabahları 7-8de uyanır, tabii aralarda 3-4 defa emmek için uyanıyor ama hemen uykuya geri dalıyor. Gündüzleri kucakta pışpılayarak on dakika içinde uyutuyorum güzelce yatağa koyuyorum ama sanki alarm gibi tık yarım saat sonra uyanıyor, son bikaç haftadır böyle. Algıları açıldı, gelişim haftasında diye böyle olduğunu düşünüyorum inşallah kalıcı bir şey değildir. Sizin de belki gelişim haftası vsdir uyku şeklini bozmadan aynı şekilde uyutmaya devam edin zamanla düzelir inşallah

Yarım saat 40 dk sonra tam uykuya geçemedikleri için uyanırlar. Yarım saat sonra o uyanmadan siz müdahale edip nasıl uyuttuysanız aynı desteği verip uykusuna devam etmesini sağlayacaksınız. Kısa vadede sonuç vermez ama zamanla uyku süresi uzar.

benimki daha 1.5 aylık ve aynı 😂😂 gece çok güzel uyuyor ama gündüz sadece kucağımızda uyuduğu 10-15 dklık uykularla idare ediyor. çok nadir gündüz 2-3 saatlik uykuya dalıyor 😂 ama biz aksam 8de uyuyup sabah 11de uyanıyoruz 🥰😂 nazar değmesim diye hiç şikayet etmiyorum ben. yeter ki gece uyusun, gündüz idare ederim bi şekilde 😂 ama benimki de aksam 5-6dan sonra aşırı huysuz oluyor ve bu sebeple de çok zor uykuya dalıyor. 7.5gibi duşu vs her seyi bitiyor ve uykuya hazır oluyoruz ama uyuması 8-8.5 buluyor çünkü bir türlü uykuya gecemiyor.. yatağına yatırdığım an uyanıyor, ağlıyor. ama ilk uykusu 4-5 saat sürüyor çok sükür.

Yarım saat 40 dk sonra tam uykuya geçemedikleri için uyanırlar. Yarım saat sonra o uyanmadan siz müdahale edip nasıl uyuttuysanız aynı desteği verip uykusuna devam etmesini sağlayacaksınız. Kısa vadede sonuç vermez ama zamanla uyku süresi uzar.
Merhaba bu sorunla alakalı ben de konu açacaktım ki yorumunuzu gördüm. Mesela ben kucakta sallayarak uyutuyorum bazen de emerken uyuyakalıyor kucağımda uyutup yatırınca yarım saat sonra yeniden mi almalıyım uyanmasını beklemeden yoksa uyanmaya başladığını görünce mi müdahale etmek gerek. Bazı yerlerde 40 dakika yeterli diyor uyku için ama mesela biraz önce uyandı şimdi emzirirken yeniden uyumaya başladı yeterli gelmiyor sanırım bu süre bize

Merhaba bu sorunla alakalı ben de konu açacaktım ki yorumunuzu gördüm. Mesela ben kucakta sallayarak uyutuyorum bazen de emerken uyuyakalıyor kucağımda uyutup yatırınca yarım saat sonra yeniden mi almalıyım uyanmasını beklemeden yoksa uyanmaya başladığını görünce mi müdahale etmek gerek. Bazı yerlerde 40 dakika yeterli diyor uyku için ama mesela biraz önce uyandı şimdi emzirirken yeniden uyumaya başladı yeterli gelmiyor sanırım bu süre bize
40 dk gündüz uykusu 1 bucuk yaş bebeği tek uykuda idare eder akşama kadar önceki yaş grubundakiler bir kaç sefer 40ar dk uyuyacağına ayına göre günde 2 3 kaç kez gerekiyorsa uzun verimli uyuması ona gerekli olan en azından 1 saat uyumalı yani. Akşam üstüne denk gelen uyku yarım saatlik kestirme şeklinde olabilir 3 uyku yapıyorsa.
Uykuyu devam ettirmeye gelince öncelik olarak yerinden almamak daha iyi olcağından ya uyanmasını beklemeden artık kendiniz ne zaman uyanacağını hissediyorsanız o zaman yerinden oynatıp siz uyarıp kendisini yada ufak bi kımıldamada pışpışlayabilirsiniz poposunu sırtını baktınız ayılıyor o zaman uyuttuğunuz pozisyonda devam ettirmeye çalışın direniyorlar pes etmeyin. Yani böyle anlatınca olmazmış gibi geliyor ama çocuğun diş veya başka bir derdi yoksa zamanla buna alışıyor birde kendi beşiğinde perdeler çekili uyutun bir süre sonra izleyin uyanıyor mu kımıldanıp geri dalıyor mu dalıyorsa artık ellemeyin her kımıldadığında.

40 dk gündüz uykusu 1 bucuk yaş bebeği tek uykuda idare eder akşama kadar önceki yaş grubundakiler bir kaç sefer 40ar dk uyuyacağına ayına göre günde 2 3 kaç kez gerekiyorsa uzun verimli uyuması ona gerekli olan en azından 1 saat uyumalı yani. Akşam üstüne denk gelen uyku yarım saatlik kestirme şeklinde olabilir 3 uyku yapıyorsa.
Uykuyu devam ettirmeye gelince öncelik olarak yerinden almamak daha iyi olcağından ya uyanmasını beklemeden artık kendiniz ne zaman uyanacağını hissediyorsanız o zaman yerinden oynatıp siz uyarıp kendisini yada ufak bi kımıldamada pışpışlayabilirsiniz poposunu sırtını baktınız ayılıyor o zaman uyuttuğunuz pozisyonda devam ettirmeye çalışın direniyorlar pes etmeyin. Yani böyle anlatınca olmazmış gibi geliyor ama çocuğun diş veya başka bir derdi yoksa zamanla buna alışıyor birde kendi beşiğinde perdeler çekili uyutun bir süre sonra izleyin uyanıyor mu kımıldanıp geri dalıyor mu dalıyorsa artık ellemeyin her kımıldadığında.
Dediğinizi bir aydır deniyirum ama hiç bir işe yaramadı ☹️

Çok teşekkür ederim deneyeceğim 🤗

Back
X