Uyku ve Yeme Sorunları

MinikAri

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2022
15
3
Merhaba 2,5 yaşında bir kızım var uyku ve yeme sorunlarıyla ilgili bir düzen oturtamadık malesef. Çok düzensiz uyuyor. Sabah uykusunu cok seviyor ve gece uykusunu da bir o kadar sevmiyor. Gece yatıramıyorum sabah kaldıramıyorum. Kaldırdığımda da kıyamet kapıyor. Bu durum ikimizinde hayatını çok olumsuz etkiliyor. Ama neyi denediysem çözüm olmadı. Yemek konusuda aynı. Bu yaşlarda çocugu olan anneler sizin nasıl bir düzeniniz var?

Merhaba, ben kızıma düzeni 4 aylıkken başladım. saatlerini hiç aksatmadım şu an bi sorun yaşamıyoruz atak haftaları hariç. Size tavsiyem saati olsun yeme ve uykunun biliyorum çok zorlanacaksınız ama oluyor inanın :')

Merhaba 2,5 yaşında bir kızım var uyku ve yeme sorunlarıyla ilgili bir düzen oturtamadık malesef. Çok düzensiz uyuyor. Sabah uykusunu cok seviyor ve gece uykusunu da bir o kadar sevmiyor. Gece yatıramıyorum sabah kaldıramıyorum. Kaldırdığımda da kıyamet kapıyor. Bu durum ikimizinde hayatını çok olumsuz etkiliyor. Ama neyi denediysem çözüm olmadı. Yemek konusuda aynı. Bu yaşlarda çocugu olan anneler sizin nasıl bir düzeniniz var?
Mesela öğlen 1 de yemek vermeye çalışın yemiyorsa vermeyin diğer saatini bekleyin mecbur yiyecekler o zaman, ama saati hep aynı olsun o zaman alışır inanıyorum

Merhaba, ben kızıma düzeni 4 aylıkken başladım. saatlerini hiç aksatmadım şu an bi sorun yaşamıyoruz atak haftaları hariç. Size tavsiyem saati olsun yeme ve uykunun biliyorum çok zorlanacaksınız ama oluyor inanın :')
Ne güzel 7. Aya kadar bizde cok düzenliydik. Şuan kaç aylık kızınız?

Merhaba oğlum 3 ay 4 aylık filan . Bizim de bir düzenimiz var çok zor oldu açıkçası ama başardık . Beslenme reddi yaşıyorduk anne sütünde de meme reddi yaşadık tam 9 ay sürdü bu süreçte tek meme beslenmek istedi 35 günlük filandı bı olay başladığı zaman ama hiç vazgeçmedim 4 aylıkken mama takviyesi yapalım dedik hiç bir markayı yemedi mamasız büyüdü ben tükendim ek gıda başladı güzel diyordu ilk başta ne olduysa onu da kesti yemez oldu onunla da 2 yaşına belki daha fazlaya kadar uğraştım . Uyku konusunu şöyle yaptım 40 ı çıkmıştı ve sürekli aynı şeyleri yaptık 3 uyku yapıyorsa aynı saatlerde odaya gittik ışık geçirmez perde çok etkili öneririm size de şuan o olmasa oğlum Gündüz uykusunu bırakırdı mesela . Kızınızın bence 3 ana bir ara öğüne ihtiyacı var biz öyle ilerliyoruz .
07:30 en geç kalkış olur sabah o kalkmazsa ben kaldırırım öğlen uykusu lazım hem ona hem bana bu yüzden
Aradaki zaman diliminde kişisel bakim yatak toplama
08:30 en geç kahvaltı masasında oluruz
09:00-10:00 arası etkinlik
10:00 evdeki işleri hallederim oda bana yardım eder ve bir meyve biraz kuruyemiş yer 10:00 da
İsterse tabi ki sorarım
12:00 çorba yediririm ( ben yediriyorum bu öğünü. )
12:15 yatağa gideriz kalın perdeler çekilir kitap okunur
12:30 civarı uyuruz
13:30 da o uyanmasa da ben uyandırırım gece uykusu saati ileri kaçar çünkü
14:00-15:30 arası dışarda oluruz veya etkinlik oyuncak oynarız veya evde hava durumuna vs bağlı dışardaysak ara öğünü dılarda yapar yoğurt meyve
Evdeysek evde yapar sonra
15:30-16:30 yemek yaparız birlikte
17:00 de eşim işten gelir 2 saat dışarda oluruz
19:00 da akşam yemeği kendi yer istediği kadar karışmam ben
Biraz babayla oyun ve kefir koyarım meyve kuruyemiş ister yer ister yemez kendi tercihi
19:30 tuvalet kişisel bakim duş
20:00 yatağa giriş yaparız kitap okuruz yanına uzanırım sarılır vs
20:45 uyumuş olur .
Şuan uyumasın sizin çocuk zaten idare edip öğlen uykusuna kadar beklemeniz lazım
Yemekleri de ben yediriyorsam mesela çorbayı birşeyler anlatıyorum komşu çocuklarından hayvanlardan vs vs. Tv hiç yok bizde tablet vs yasak . Kurallarım çok net kesin konuşuyorum sürekli aynı şeyleri düzenli yaptığım için çocuk alıştı yoksa şimdi ooo bizde de düzen olmazdı .

Böyle yaşamak bir süre sonra size de akışkanlık yapıyordu mesela günde 3 saat dışarda olmak aynı yemek saatçileri vs . Eşim 17:00 de geliyor ya biz aç olsakta oğlumuzun yemek saatini bekliyoruz hep

Merhaba oğlum 3 ay 4 aylık filan . Bizim de bir düzenimiz var çok zor oldu açıkçası ama başardık . Beslenme reddi yaşıyorduk anne sütünde de meme reddi yaşadık tam 9 ay sürdü bu süreçte tek meme beslenmek istedi 35 günlük filandı bı olay başladığı zaman ama hiç vazgeçmedim 4 aylıkken mama takviyesi yapalım dedik hiç bir markayı yemedi mamasız büyüdü ben tükendim ek gıda başladı güzel diyordu ilk başta ne olduysa onu da kesti yemez oldu onunla da 2 yaşına belki daha fazlaya kadar uğraştım . Uyku konusunu şöyle yaptım 40 ı çıkmıştı ve sürekli aynı şeyleri yaptık 3 uyku yapıyorsa aynı saatlerde odaya gittik ışık geçirmez perde çok etkili öneririm size de şuan o olmasa oğlum Gündüz uykusunu bırakırdı mesela . Kızınızın bence 3 ana bir ara öğüne ihtiyacı var biz öyle ilerliyoruz .
07:30 en geç kalkış olur sabah o kalkmazsa ben kaldırırım öğlen uykusu lazım hem ona hem bana bu yüzden
10:00 evdeki işleri hallederim oda bana yardım eder ve bir meyve biraz kuruyemiş yer 10:00 da
İsterse tabi ki sorarım
14:00-15:30 arası dışarda oluruz veya etkinlik oyuncak oynarız veya evde hava durumuna vs bağlı dışardaysak ara öğünü dılarda yapar yoğurt meyve
Biraz babayla oyun ve kefir koyarım meyve kuruyemiş ister yer ister yemez kendi tercihi
Şuan uyumasın sizin çocuk zaten idare edip öğlen uykusuna kadar beklemeniz lazım
Yemekleri de ben yediriyorsam mesela çorbayı birşeyler anlatıyorum komşu çocuklarından hayvanlardan vs vs. Tv hiç yok bizde tablet vs yasak . Kurallarım çok net kesin konuşuyorum sürekli aynı şeyleri düzenli yaptığım için çocuk alıştı yoksa şimdi ooo bizde de düzen olmazdı .
Ne güzel bir düzen oturtmuşsunuz🧿 Bu düzene erken başlamanız da çok etkili oldu sanırım. Suan 2 yaşında mı çocugunuz?

İsterse tabi ki sorarım
Tuçecim;

Ne tatlı düzeniniz var, maşallah! :KK36:
Demek ki 3 yaşında da öğlen uykusu uyuyor maşallah!:KK36:

3 yaşında gündüz uyumaz demişlerdi bana.

İnşallah bizimki de uyur.:anne:

Böyle yaşamak bir süre sonra size de akışkanlık yapıyordu mesela günde 3 saat dışarda olmak aynı yemek saatçileri vs . Eşim 17:00 de geliyor ya biz aç olsakta oğlumuzun yemek saatini bekliyoruz hep
Bende bir düzen oluşsa rahatlayacağımı hissediyorum ama o düzeni bir türlü oluşturamıyorum. Çok kez düzelmesi icin uykudan uyandırdım ama kıyametler koptu. Annem geldi 1 ay ugrastık erken kaldırdık çok ağladı bazen gün icinde oynarken şekerledi kendini bir şekilde gece uyanık tuttu. Annem de pes etti bırak nasıl uyumak istiyorsa uyusun olmayacak dedi. Esim yogun çalıştığı icin malesef destek olamıyor. Aksine cogu zaman sabah babası ise giderken sese uyanıyor ya da gündüz ögle uykusundayken baba eve ugrarsa yine uyanıyor. Böyle bir kısır döngü düzeltmeye çalıştıkça karışıyor😞

Msjının baş kısmında yazmış zaten siz 3 yaşında yazınca yazım yanlışı oldugunu anladım.
Gelince anlatır.

Tuçe çok iyi kızdır,çok yardımcı olur herkese sağ olsun inşallah.

Siz de onun tecrübelerinden faydalanırsanız rahat edersiniz.

Ben şimdi çok sevindim mesela. Demek ki 3 yaşta da öğlen uyuyabiliyor bebekler.

Bebeklerin uyuması çok iyidir bana göre. Hem biz dinleniyoruz hem de onlar.

Allahım tüm yavruları bağışlasın inşallah.

Ne güzel bir düzen oturtmuşsunuz🧿 Bu düzene erken başlamanız da çok etkili oldu sanırım. Suan 2 yaşında mı çocugunuz?
Hayır 3 yaşını geçti 23 Aralık 2019 doğumlu . Ben çok erken başladım herkes bana güldü ne anlar vs vs diye dalga geçtiler kimseyi dinlemedim 😂eğer iştah sorunu varsa 3 ana öğün yapsın ama önce doktor değerlerine baksın eksiği tamamlansın . Yemek saatlerinde teklif edin 3 kere yemiyorsa ara öğün yaptırmayın arada teklif edip bunaltmayın kendi yemesi için teklif edin . Olmuyorsa yapacak pek bir şey kalmıyor ısrar daha kötüye götürüyor

Tuçecim;

Canım ablam duygularımız karşılıklı 😍
Bende uyumaz diye düşünüyordum herkes bana bırakır uyumaz vs diyordu . Ama 3 yaşındaki çocuk bazen sabah 06:00 da kalkıyor en geç 07:15 gibi akşama kadar yani 20:00 e kadar filan nasıl dayanacak ki ? En azından benim oğlum dayanamaz saçma sapan saatlerde ortada uyuyakalır diye düşünüyorum . Sabah 07:00 de kalkınca birlikte ev işi yapıp top oynayıp hareket ediyoruz ya benim bile uykum geliyor 😂 birkaç ay önceydi gece uykusuna direnmeye başladı bende bıraktırmak istedim öğleni kendi bile kabul etmedi 🤯ışık geçirmez perdeyi çekiyorum oda karanlık oluyor hiç ışık girmiyor öyle uyuyor ve asla uyku saatini 1 dk geçirmem hep o saatte evde olurum ben günlük planı onun uykusuna göre düzenleriz . Birde 2.5 yaşında akşam dışarda başla evde uyumaya başladı akşam oturmasına öyle gitmeye başladık yoksa onda da hep evdeydik insanlar bize geldikler hep

Tuçecim;

Ablacım birde ben şöyle yapıyorum mesela öğlen yatağa gittik hopluyor zıplıyor ya yatakta ona öğlen uyumazsa neler olacağını neden ve sonuçları ile anlatıyorum sürekli yapıyorum ama bunu ona da olay mantıklı geliyor . Mesela diyorum ki şimdi uyumazsan birazdan çok yorgun olacaksın sürekli ağlayacaksın mutsuz olacaksın böyle olmak ister misin 😂 hayır diyor bana ee tamam o zaman hadi uyuyalım uyanınca park arkadaş görüşmeleri var diyorum

X