Uyku Sorunsalı.... Bir el atın canlarım :(

aynı sorun bende de vardı. çözüm olarak:
1- bir gün öğlen uykusu uyuyun. ertesi gün de yakın saatlerde uykunuz gelicek ama direnin uyumayın. gece istediğiniz saatte yatarsınız

2- bir gün çok erken kalkın ve gün içinde yatmamaya direnin. kahve vb. de tüketmeyin 8-9'dan sonra. yine erken yatsanız uyursunuz bence :)

Dün uyku öncesi taktım kulakları zaten girdim o yola ama tamda düşündüğüm gibi oldu.Beynimde engelleyemediğim bi nokta var,ingilizce cümleler duymaya başlayınca uyanıyor resmen ve otomatik olarak çevirmeye çalışıyor uyutucak derken kendimi bütün zihin gücümle çeviri yaparken buldum :KK70: Ama konuşmasız sadece ses makas sprey bilmemne olabilitesi var onlara bakıcam ben böyle bişeyin olduğunu daha dün öğrendim çok çeşitli videoları olduğunuda şuan öğrendim.O yüzden bu gecede onu deneyeceğim.o_O:KK6:

Evet mutlaka bak. Ekşi sözlüğe ASMR yaz açıklamışlar uzun uzun. Çok hoş.:KK51:

Uzun bi süredir insan gibi uyuyup insan gibi uyanmalara hasret kaldım. :KK43: Saat 11buçuk 12'de yatağa yatıp,uykuya dalıp ,sabah 10buçukta uyanan insanlar ne güzel insanlar :cry: Kaçta yatağa girersem gireyim,sabah ne kadar erken kalkmış olursam olayım yok arkadaş,saat 3buçuktan önce uykuya dalamıyorum.Var bu 3buçukta bir keramet ama ben daha çözemedim.Dün en son çıldırır gibi olup youtube'dan önce masal bulıyım kulaklıkları takıyım ninni gibi gelsin uyurum dedim,yok masal anlatıcıların sesi hepsi kart ve çok canlı o beni nası uyutsun.Oturur dinlerim yani sonu nası bitcek diye:KK57: Neyse dedim kızım en sevdiğin uyku, yağmur sesi ve gökgürültüsü olduğu gecelerdeki uyku,neyse efenim buldum youtube'dan telefonuma indirdim.Taktım kulakları,aldım tekrara.Derinden derinden gelen yağmur sesi şimşek sesi beni kesin uyutur heee derken baktım oda işe yaramadı.Neyse bu kadar çabalamaya zaten yine saat 3buçuk oldu,sonrada uyumuşum.Hayır ılık süt,yoğurt,ayran da işe yaramadı.Ne oluyor yahu? var mi bir önerisi olan? :KK14:

Sabahları kaçta kalkıyosun. Bi sabah 6da kalk ve işe koyul büyün gün durma bakalım dayanabiliyo musun? :)

Bende böyleyim yine 3 olsa keşke ben sabah 7 8 de yatıp akşam üstü kalkıyorum ev işleri hergün bir oda anca yetişiyor bitki çayı denedim bi süre sonra oda işe yaramadı ama youtubedan sesli kitap ve ya radyo tiyatrosu açıp bi süre sonra ona odaklandığımda uyuyabildiğimi farkettim. Uyuyamamamızın bence ilk sebebi uyuyamıycagımızı düşünmek yatakda düşüncelerin uyutmaması.

Ben de bu aralar davul ve sahur gürültüleri yüzünden sabah ezanından önce uyuyamıyorum. Hadi davulcu neyse de buradakiler insan değil resmen, sahur bahanesiyle çok gürültü yapıyorlar. Ezandan sonra anca yatıyorlar, ben de ancak uyuyabiliyorum. Camlar da açık olduğundan... Öyle işte.

X