bazen yazarken konuşur gibi yazdığımdan karışabiliyor.daha işe başlamadım 1 sene ücretsiz izindeyim.İşten kastım uyutma işi:))
hıı pardon.kolay gelsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bazen yazarken konuşur gibi yazdığımdan karışabiliyor.daha işe başlamadım 1 sene ücretsiz izindeyim.İşten kastım uyutma işi:))
Slm arkadaşlar gerçekten çok yararlı bir başlık olmuş benim 11 aylık oğlum var (biraz geç kaldım galiba ama olsun deneyeceğim bu yöntemi) benim asıl sorunum bebeğimin geceleri çok sık kalkması nerdeyse yarım saate bir kalkıyor emiyor tekrar uyuyor yatır kaldır yöntemini uygulayınca bebekler daha uzun uyuyorlarmış diye bu yöntemi denemeye karar verdim aynı zamanda da kendi başına uyumasını öğrenmesini de istiyorum tabi hatta ilk denememi bir saat önce yaptım normalde ayağımda sallayarak uyutuyorum fakat inat ettim beşiğine yatırdım sürekli ayağa kalkmak istedi ben yatırdım o kalktı derken uyuması 40 dk buldu yalnız beşiğinde değil en son kucağıma aldığımda uyudu ama kesinlikle sallamadım bilmem başarılı oldum mu ama yine de sevinçliyim sizler bu yöntemi uygularken sürekli uyguladınız mı gündüzleri de aynı şekilde mi yaptınız yani ? yatarken 1 tabak devam maması vermiştim acıktığını düşünmüyorum ama geceleri her kalktığında emzirmeli miyim geceleri kalktığında ne yapabilirim ?
bebeklerin gece kalkması emzirmeden kaynaklanıyor gibi ancak diş, gaz, hastalık derken insan kıyamıyor ve yine emzirmek zorunda kalıyor.Ben yatır kaldırı 1.5 haftadır uyguluyorum ancak geceleri hala bebeğim uyanıyor eskiye göre azaldı tabiki benim bebeğimin 10 dakikada bir kalktığı oluyordu şimdi daha uzun uyuyor ama hala 3- 4 kez kalkıyor ilk gün 7 saat yatmıştı tamam demiştim ama emzirdiğim için (sütüm çok azaldı kesilmesin)diye düşünüyorum şimdi 2-3 saatte bazen 4 saatte bir kalkıyor ben buna şükrediyorumm:)
Yatır kaldır yöntemi süreklilik istiyor hemen vazgeçmeyeceksin üstelik senin bebeğin daha büyük senin kararlılığını anlaması için daha uzun zaman isteyecektir.
slm arkadaşlar yatır kaldır yöntemine başlayalı 2 gün oldu biraz zor bir yöntem ama sabırla denemeye çalışıyorum bazen 40 dk bazen 25 dk uykuya dalabiliyo gibi ama en önemlisi gece kalkmaları azaldı çok şükür 3 saat aralıksız uyuyo benim için çok iyi çünkü yarım saate bir kalkıyorduk inşallah devamını getiririm bi de bizim beslenme sorunumuz var yemek yemeyi sevmiyoruz kitapta yazan EASY yöntemini uygulayan oldu mu biraz kafam karıştı ben hala bir rutin oluşturamadım ondan mı yemede sorun yaşıyoruz bilmiyorum bu konuda tecrübelerinizi paylaşır mısınız
Yatır kaldır yöntemini ne kadar süre uygulamam lazım ne zaman tam anlamıyla rahatlarız acaba ? (Bu arada benim oğlum 11 aylık)
tracy hogg un kitabını bende okuyorum, henüz bitmedi ama.. bebeğimin 3 ayını doldurmasını dört gözle bekledim bende, şuan 3,5 aylık ama hala başlayamadım uygulamaya.. easy i uyguluyorum ama.. süper düzenli herşeyimiz.. kesinlikle tavsiye ediyorum sizede.. bu yatır kaldırıda uygulamaya başlayacam en kısa zamanda, çünkü artık kendi kendine uyumayı öğrenmeli.. geciktikçe daha zor olacak çünkü farkındayım ve endişeliyim.. amaaa dediğim gibi en kısa zamanda.. sizlerle de paylaşırım.. kolay gelsin..
bebeklerin gece kalkması emzirmeden kaynaklanıyor gibi ancak diş, gaz, hastalık derken insan kıyamıyor ve yine emzirmek zorunda kalıyor.Ben yatır kaldırı 1.5 haftadır uyguluyorum ancak geceleri hala bebeğim uyanıyor eskiye göre azaldı tabiki benim bebeğimin 10 dakikada bir kalktığı oluyordu şimdi daha uzun uyuyor ama hala 3- 4 kez kalkıyor ilk gün 7 saat yatmıştı tamam demiştim ama emzirdiğim için (sütüm çok azaldı kesilmesin)diye düşünüyorum şimdi 2-3 saatte bazen 4 saatte bir kalkıyor ben buna şükrediyorumm:)
Yatır kaldır yöntemi süreklilik istiyor hemen vazgeçmeyeceksin üstelik senin bebeğin daha büyük senin kararlılığını anlaması için daha uzun zaman isteyecektir.
tracy hogg un kitabını bende okuyorum, henüz bitmedi ama.. bebeğimin 3 ayını doldurmasını dört gözle bekledim bende, şuan 3,5 aylık ama hala başlayamadım uygulamaya.. easy i uyguluyorum ama.. süper düzenli herşeyimiz.. kesinlikle tavsiye ediyorum sizede.. bu yatır kaldırıda uygulamaya başlayacam en kısa zamanda, çünkü artık kendi kendine uyumayı öğrenmeli.. geciktikçe daha zor olacak çünkü farkındayım ve endişeliyim.. amaaa dediğim gibi en kısa zamanda.. sizlerle de paylaşırım.. kolay gelsin..
geçmişi okudum şimdi arkadaşım tamam senin bebişi 8 aylıkmış.ilk denediğinde kaç dak. ağladı öğrenebilir miyim?
ve bu süre hep kısaldı mı?senin bebeğin hareketli veya huysuz veya nazlı bebeklerden mi?yoksa zaten uyumayı seven bir kuzu mu?
maşallah diyelim.darısı başımıza.peki ilk zamanlarda şaşmadı mı saatler.yani düzeni oturtman ne kadar zaman aldı?o zaman nasıl uyutuyodun?yani zorla o saatlerde uyutttun mu?arkadaşlar easy gibi bir yöntemi bilipte uygulamıyor olmanıza şaşırdım bende.. :) hayatımız çoook düzenli maşallaaah diyelim bundan bahsedince hep nazar oluyo ama size yadımcı olmak için anlatayım.. ben doğduğundan beri uyguladığım için uyum sağlamakta hiç zorlanmadım, kitabı daha hamileyken okumaya başlamıştım çünkü..
şimdilik rutinimiz 3 saat, 15 gün içinde 4 saate çıkaracaz yavaş yavaş..
şöyle ki.. ;
easy nin açılımı yedir oynat uyut ve kendine zaman ayır.. şimdi oğlum uyanır uyanmaz emziriyom, 15 dak sürüyo, sonra 1 saat oyun oynuyoz, 15 dak uykuya hazırlık ve sonra uyku, 1,5 bazen çok yorulmuşsa 2 saat uyku uyuyo.. yani uyanık kalma süresi 1,5 saat.. 1,5 saati geçer geçmeezz mızmızlanmaya başlıyor..mesela misafir falan olduğunda servis yaparken falan anlamıyom vaktin nasıl geçtiğini o bana hemen hatırlatıyor.. bu düzen hep böyle ilerliyor.. mesela bizim şuan ki günlük düzenimiz şöyle; gece uykusuna 10 yada 11 de başlıyo.. gnelde 10, misafir varsa ya da biz biyerdeysek 11 oluyo.. ben 12 de yatıyom, yatarken emziriyom oğlumu uykuda..gece3:30 da uyanıyo, 6:30 da bir daha.. sonra 9:30 da.. bu kalkışında hiç şaşmaz emerken kakasını yapar.. altını değiştiririm, uykuya devam.. 11:30 da yine emer, uykuya devam, taaakiii 13:30 a kadar.. kimse inanmıyo ama oğlumun kalk saati 13:30..kaynımlar bizdeydi bugün gitmeden görsünler diye uyandırdık oğlumu bugün 12:30 da, yarım saat sevip gittiler, onlar gider gitmez uykumuza devam ettik, ama ayar bozuldu tabi ki.. nese anlatacam onlarıda..şimdi 13:30 da kalkıyo ya, ondan sonra 3 saatlik rutinler başlıyo, emiyo, 1 saat oynuyo 1,5 saat uyuyo.. yani uyama saatleri öğlen 15:00- 18:00 akşam 22.00.. gece 9 dauyku saati geliyo ama ben biraz daha oynatıp sonra banyo yapıyorum oğlumu.. saat 10 daa da mışıl mışıl uykuya geçiyo.. aslında eğer evdeysek ve misafir falan yoksasaatler hep dediğim gibi, hiç değişmez hiç.. akşam yatmadan öncede kakasını yapar yani 8, 9 gibi.. yani 12 saatte bir gibi.. çok düzenli beslendiği için hiç gaz ve kaka problemi çekmedi oğlum.. doktorumuzda sormuştu sen napıyon bu çocuğa hiç gaz sancısı yok hep sakin güler yüzlü.. bişeymi veriyon diye bile sordu.. işte bu huzurlu hali hayatının düzenli olmasından kaynaklanıyor.. eğer bebeğinize kendiniz bakıyorsanız bu düzeni oluşturmak çok kolay.. sonra bakıcısına da verdiniz mi saatleri, hiç zorlanmadan bakar kim olsa.. mesela ben şimdi o uyku saatlerinde 1,5 saatlik sürede dışarı çıkıp işlerimi halledip geliyom oğlum uyurkende uyandığında da yanındayım.. mesela hiiç ağlayarak uyanmaz oğlum, hep gülümseyerek uyanır.. ben saati dolunca yanına giderim o beşiğinde oynuyo olur beni görür görmez de güler hemen.. eğer mız mızlanmaya başlamışsa bişeylerin vaktini geçirmişimdir.. yoksa hiç ağlamaz hiiç.. gece bile emmek için uyanıyo ya, onun agu seslerine uyanırım, hiç ağlamaz.. doğal olarak eşim hiiç uyanmaz.. sabah işe giderken ( 7 de gidiyo) oğlunu sever öper öle gider.. bide bana sorar bu gece uyanmadı mı bu çocuk hiç? hep aynı soru.. :)
böyle işte arkadaşlar, kesinlikle tavsiye ediyorum.. ne zamanın size kalacağını biliyorsunuz böyle düzenli olunca.. eşinize de rahat rahat vakit ayırıyorsunuz.. kendinize de evinize de hayatınıza da.. şimdi forumda okuyorum bazen arkadaşlar bunalmış, sıkılmış, bıkmış, depresyondalar.. ben hiç böyle olmadım bu düzen sayesinde.. tabi bu düzen için çok bilmiş kaynanaları ve anneleri dinlemeyeceksiniz, işinize karıştırtmıyacaksınız.. başlarda ( ilk bebeğim) sen anlamazsın biz kaç tane büyüttük diye diye herşeye karıştılar.. yok o saatte çocuk mu yıkanır, yok ağlayınca ver memeyi, yok uyandırılırmı uyuyan çocuk.. bıt bıt bıt.. hiç bitmez.. ama siz dinlemeyin.. şimdi kaynanam ben sen bu çocuğa mama mı veriyon diyo gelişimini gördükçe.. oğlum 3,5 aylık ama 8 kilo.. görüntüsü obez gibi değil ama sadece 6 aylık bebek gibiymiş.. doktora neden böyle diye sorduğumda, hem iri doğmuş olması (4,5 kilo doğdu) hemde çok düzenli bir hayatının olması, hemde sünnet olmuş olması diyor..
neyse çok uzattım.. böle işte,, tavsiye edilir şiddetle yöntem..
bu arada ben kucağımda piş pişleyerek uyutuyom şuan.. 2 dakika bile sürmüyo uyku saatine alışık olduğu için.. ama ben yinede kendi kendine uyutmaya alıştırmak istiyorum.. hadi kolay gelsiinn..
sütün var mı tatlım ya.. anlattıklarından sonra sanki sütün yetmiyoda çocuk açlıktan ağlıyor gibi ama.. tabi sen mutlaka bu konuyla ilgili olarak bi uzmanla görüşmüşsündür diye umuyorum.. bide easy ile yatır kaldır aynı şeyler değil.. easy bir rutin, 3 saatlik bir düzen.. yatır kaldır ise, bebeğin kendi kendine uyumasını öğretmek için uygulanan bir yöntem..yatır kaldır yöntemiyle easy yöntemi aynı şey anladığım kadarıyla. teşekkürler çok güzel anlatmışsınız da bizim oğlana doğduğunda bu yöntemi uygulamak çok zordu. 8 saat emen meme ağzından çıkınca ağlayan bütün gece uyumayan bir bebekti. o günleri düşününce şimdiki halimize şükrediyorum. daha yeni sakinleşmeye başlamışken ben de bir düzen oturtayım diyorum ama nereden başlayacağımı bilemedim. gece sürekli uyanıp emmek istiyor. emzirmezsem sinirlenip daha fazla ağlıyor. sonra da siniri geçene kadar ağlıyor. meme falan da istemiyor ağlaması bitene kadar. ben de çaresiz veriyorum. bu arada da doğumdan önce hayatta aklıma gelmezdi herhalde uyku düzeniyle ilgili kitap okumak. bu konuda yöntemler olduğunu bile bilmiyordum:)
maşallah diyelim.darısı başımıza.peki ilk zamanlarda şaşmadı mı saatler.yani düzeni oturtman ne kadar zaman aldı?o zaman nasıl uyutuyodun?yani zorla o saatlerde uyutttun mu?
sütün var mı tatlım ya.. anlattıklarından sonra sanki sütün yetmiyoda çocuk açlıktan ağlıyor gibi ama.. tabi sen mutlaka bu konuyla ilgili olarak bi uzmanla görüşmüşsündür diye umuyorum.. bide easy ile yatır kaldır aynı şeyler değil.. easy bir rutin, 3 saatlik bir düzen.. yatır kaldır ise, bebeğin kendi kendine uyumasını öğretmek için uygulanan bir yöntem..
tabiki ilk zamanlar bu kadar düzenli değildi.. 2,5 aylık olduğunda herşey hazırdı olmuştu.. ama o zamana kadar epey uğraştırdı tabisi.. :) şimdi şöyle oldu uyku açısından bi sıkıntı yaşamadık desem yalan olmaz, zaten daha minikken sürekli uyumak istiyor ya.. zaten ilk doğduğunda bu rutin 2 saatti, 1,5 aylık olunca 3 saate çıkardım.. yani yarım saat emip, yarım saat uyanık kalıp 1 saat uyuyordu ilk doğduğunda.. evet alıştırmak için belli saatlerde emzirip uyuttum.. zaten çok çabuk 2 günde falan alışıyor hemen emme ve uyuma düzenine..yani doğduğunda öleydi, şimdi kaç gün sürer alıştırmanız bilmiyorum, ama ne kadar erken olursa okadar çabuk alıştırabilirsiniz.. mesela 3 saate geçerken yaşadıklarımızı anlatayım örnek olsun diye.. mesela uykusu geliyo ama yarım saat daha uyanık kalması lazım ya uzatmak için süreyi,o yarım saat yapmadığım şebeklik kalmıyodu, ağlamadan geçirelim o süreyi diye.. sonra uyanıyo mesela 1 saatte hemen, uyanıcağı saatte alıp kucağıma yarım saat kucağımda tutuyodum, uyanır gibi olunca pişpişliyodum, yarım saati dolunca bırakıyodum yatağına yavaş yavaş uyanıyodu, böyle böyle uzattık yarım saat daha uykusunu şuan 1,5 saat uyuyo..ama bunlar için 2 gün uğraştım işte.. ama zor olmuyo gözünüzde büyütmeyin sakın.. mesela ben evi temizliyom bigün köşe bucak, ertesi günde yemek yapıyom bol bol 2 gün yetecek kadar.. genelde günlük yemek yaptığım için bol bol dedim, siz ayarlayın işte.. sonra da 2 günümü sadece oğluma ayırıyom, zaten sabahtan akşama kadar ondan başka uğraşacak bişi olmuyo.. öle işte..
başka sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.. kolay gelsin..
ilk denediğimde 6 aylıktı ve içli içli 1 saat falan ağladı bende dayanamadım emzirdimm.Benim bebeğim hareketli ve kitap bebek sınıflamasına uyuyor tracy'a göre. uykusu normal ancak artık algısı açıldığından uyumaya direniyo daha fazla oyun istiyo bu aylarda da normal diye düşünüyorum.
Birde şunu doktorlarda bilmiyor "büyüme atağı".Aslında 6 aylıkken oğlumun büyüme atağı nedeniyle uykuları bozuldu ve bende onu ayağımda sallayarak iyice uykusunu bozdum .Uyku süresi 10 dakikaya kadar indi ancak şimdi 4- 5 saat uyuyor ve emip tekrar uyuyor benim bebeğim için normal bir süre gece de 2 kere kalkmasıı.
arkadaşlar easy gibi bir yöntemi bilipte uygulamıyor olmanıza şaşırdım bende.. :) hayatımız çoook düzenli maşallaaah diyelim bundan bahsedince hep nazar oluyo ama size yadımcı olmak için anlatayım.. ben doğduğundan beri uyguladığım için uyum sağlamakta hiç zorlanmadım, kitabı daha hamileyken okumaya başlamıştım çünkü..
şimdilik rutinimiz 3 saat, 15 gün içinde 4 saate çıkaracaz yavaş yavaş..
şöyle ki.. ;
easy nin açılımı yedir oynat uyut ve kendine zaman ayır.. şimdi oğlum uyanır uyanmaz emziriyom, 15 dak sürüyo, sonra 1 saat oyun oynuyoz, 15 dak uykuya hazırlık ve sonra uyku, 1,5 bazen çok yorulmuşsa 2 saat uyku uyuyo.. yani uyanık kalma süresi 1,5 saat.. 1,5 saati geçer geçmeezz mızmızlanmaya başlıyor..mesela misafir falan olduğunda servis yaparken falan anlamıyom vaktin nasıl geçtiğini o bana hemen hatırlatıyor.. bu düzen hep böyle ilerliyor.. mesela bizim şuan ki günlük düzenimiz şöyle; gece uykusuna 10 yada 11 de başlıyo.. gnelde 10, misafir varsa ya da biz biyerdeysek 11 oluyo.. ben 12 de yatıyom, yatarken emziriyom oğlumu uykuda..gece3:30 da uyanıyo, 6:30 da bir daha.. sonra 9:30 da.. bu kalkışında hiç şaşmaz emerken kakasını yapar.. altını değiştiririm, uykuya devam.. 11:30 da yine emer, uykuya devam, taaakiii 13:30 a kadar.. kimse inanmıyo ama oğlumun kalk saati 13:30..kaynımlar bizdeydi bugün gitmeden görsünler diye uyandırdık oğlumu bugün 12:30 da, yarım saat sevip gittiler, onlar gider gitmez uykumuza devam ettik, ama ayar bozuldu tabi ki.. nese anlatacam onlarıda..şimdi 13:30 da kalkıyo ya, ondan sonra 3 saatlik rutinler başlıyo, emiyo, 1 saat oynuyo 1,5 saat uyuyo.. yani uyama saatleri öğlen 15:00- 18:00 akşam 22.00.. gece 9 dauyku saati geliyo ama ben biraz daha oynatıp sonra banyo yapıyorum oğlumu.. saat 10 daa da mışıl mışıl uykuya geçiyo.. aslında eğer evdeysek ve misafir falan yoksasaatler hep dediğim gibi, hiç değişmez hiç.. akşam yatmadan öncede kakasını yapar yani 8, 9 gibi.. yani 12 saatte bir gibi.. çok düzenli beslendiği için hiç gaz ve kaka problemi çekmedi oğlum.. doktorumuzda sormuştu sen napıyon bu çocuğa hiç gaz sancısı yok hep sakin güler yüzlü.. bişeymi veriyon diye bile sordu.. işte bu huzurlu hali hayatının düzenli olmasından kaynaklanıyor.. eğer bebeğinize kendiniz bakıyorsanız bu düzeni oluşturmak çok kolay.. sonra bakıcısına da verdiniz mi saatleri, hiç zorlanmadan bakar kim olsa.. mesela ben şimdi o uyku saatlerinde 1,5 saatlik sürede dışarı çıkıp işlerimi halledip geliyom oğlum uyurkende uyandığında da yanındayım.. mesela hiiç ağlayarak uyanmaz oğlum, hep gülümseyerek uyanır.. ben saati dolunca yanına giderim o beşiğinde oynuyo olur beni görür görmez de güler hemen.. eğer mız mızlanmaya başlamışsa bişeylerin vaktini geçirmişimdir.. yoksa hiç ağlamaz hiiç.. gece bile emmek için uyanıyo ya, onun agu seslerine uyanırım, hiç ağlamaz.. doğal olarak eşim hiiç uyanmaz.. sabah işe giderken ( 7 de gidiyo) oğlunu sever öper öle gider.. bide bana sorar bu gece uyanmadı mı bu çocuk hiç? hep aynı soru.. :)
böyle işte arkadaşlar, kesinlikle tavsiye ediyorum.. ne zamanın size kalacağını biliyorsunuz böyle düzenli olunca.. eşinize de rahat rahat vakit ayırıyorsunuz.. kendinize de evinize de hayatınıza da.. şimdi forumda okuyorum bazen arkadaşlar bunalmış, sıkılmış, bıkmış, depresyondalar.. ben hiç böyle olmadım bu düzen sayesinde.. tabi bu düzen için çok bilmiş kaynanaları ve anneleri dinlemeyeceksiniz, işinize karıştırtmıyacaksınız.. başlarda ( ilk bebeğim) sen anlamazsın biz kaç tane büyüttük diye diye herşeye karıştılar.. yok o saatte çocuk mu yıkanır, yok ağlayınca ver memeyi, yok uyandırılırmı uyuyan çocuk.. bıt bıt bıt.. hiç bitmez.. ama siz dinlemeyin.. şimdi kaynanam ben sen bu çocuğa mama mı veriyon diyo gelişimini gördükçe.. oğlum 3,5 aylık ama 8 kilo.. görüntüsü obez gibi değil ama sadece 6 aylık bebek gibiymiş.. doktora neden böyle diye sorduğumda, hem iri doğmuş olması (4,5 kilo doğdu) hemde çok düzenli bir hayatının olması, hemde sünnet olmuş olması diyor..
neyse çok uzattım.. böle işte,, tavsiye edilir şiddetle yöntem..
bu arada ben kucağımda piş pişleyerek uyutuyom şuan.. 2 dakika bile sürmüyo uyku saatine alışık olduğu için.. ama ben yinede kendi kendine uyutmaya alıştırmak istiyorum.. hadi kolay gelsiinn..
yani sence daha erken mi başlanmalı?6 aylıkken bile zor mu oluyor?benimki haftaya 5 aylık olacak başlamak istiyorum ama....
ya ne kadar erken başlarsan alıştırma süresi okadar kısalıyor, zor diye bişi yok.. mesela ben 3 saate geçişte 2 günde alıştırmıştım çünkü o zaman 1,5 aylıktı.. şimdi 4 saate geçişte 4 -5 gün uğraşacam belki, çünkü daha büyüdü, çevreye ilgisi arttı, artık herşey dikkatini dağıtmaya müsait.. seslere daha duyarlı artık.. bakacaz bakalım, biraz uğraşacaz artık hep birlikte..yani sence daha erken mi başlanmalı?6 aylıkken bile zor mu oluyor?benimki haftaya 5 aylık olacak başlamak istiyorum ama....
bizimde gaz sorunumuz olmuştu, çok şükür ki iyi bir doktorumuz var.. daha 15 günlüktü sap simplex kullandık 10 gün.. bitti gitti.. doktoruma çook güveniyorum, çalışma hayatımdan da yıllardır tanıdığım biridir, ve ne dese sorgulamadan yaparım.. dedi ki.. bebeklerin bağırsak düzenleri 15 günlükken başlar oturmaya, gelişmeye.. bu dönemde müdahele edersen işe yarar geç kalırsan boşu boşuna ilaç vermiş olursun.. aylarca sürer, hem sen hem bebeğin çekersiniz dedi.. bende onu dinledim, 15 günlük bebeğe ilaç mı verilirmiş demedim hiç.. sadece 10 günlük kullanılan ilaç tüm hayatımızı etkiledi diyebilirim.. 1 aylık olduğunda ne gaz sancısı kalmıştı, ne kaka yapamama sorunu..maşaallah canm bebeğine.sen şu şanslı annelerdensin bebeğin sakin uyumlu bi bebek.benm oğlum 9 aylık şuanda uykusu geldiğinde,acıktığında(ilk doğduğu günlerdede aynısını yapıyordu) sanki canını acıtmışlar gibi ağlamaya başlıyor.ilk 6 ay gaz sorunumuz oldu.senn bebeğe imrendim şimdi maşaallah