Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben de düzen oturtan arkadaşlarından nasıl yaptıkları hakkında yardım bekliyorum.sürekli farklı farklı uyutuyoruz biz de.o an ne isterse öyle uyutuyoruz.ben de ücretsiz izindeyim.başkaları nasıl uyutacak acaba?
biz biraz düzene koyduk sanırım,yada artık kendisi düzen değiştirdi bilmiyorum..şu an bebeğim 10 aylık son 1.5 aya kadar ayağımda sallayarak uyutuyordum sonra okadar sallanmaya alıştıki gece boyunca sallanmak istedi kabus gibi günlerdi sabaha kadar uykusuz kalıyorduk..sonra karar verdim ve sallamayı bıraktım bir gün çünkü öylede uykusuzum böylede huzuzrsuzlukta yapsa sallamıcama karar verdim ve yatağına gündüz ilgisini çekecek oyuncaklarını koydum bir süre onlarla oynadıktan sonra kendi kendine uyumaya alıştı..ama akşam yatağına koyup gidemiyorum çünkü o zaman çok ağlıyo akşam uykusu gelince yanına uzanıyorum oda saçlarımla gözümle dudağımla oynarken uyuyo...ve ben odasıda yatırıyorum artık ozaman uyanma süreleride uzadı geceleri...bilemiyorum belkide artık düzene girecei vardı ama hayatımız düzeldi:))
geçen gece saat 4 te birden gaz sancısı tuttu.dün uykusuzluktan fenaydım yani.bugün ancak kendime geldim?
sabahtan beri sadece 1 saat uyudu.şimdi de bana bakıyo bıraktım koltuğa.uyacaktı tam.ya da ben öyle sanmışım.
Ayşe nin emzik alması iyiymiş.benimki ne yapsak almıyor.hala deniyorum yani.çiğniyor emziği.ama biberon alıyor anlamadım
feysab konuyu başka başlık altında mı devam etsek?bebeğiniz nasıl uyuyor falan gibi.sanki kimse bakmıyo gibi geliyor.
ya da bi tek bizimkiler uyumuyor
başladı benimki...
sonunda ilk sayfada özetledim yatır kaldır yöntemini.belki benim gibi denemek isteyen çıkar.ben sırf kızım için uygulamak istiyorum.o uyuyamadığı zaman sanki bir şeyleri eksik kalacak gibime geliyor.gözlerinin altı kızarıyor, çok yoruluyor.onu bu halde görmek istemiyorum.zaten geceleri az çok bir rutini var.gündüzleri de olursa çok daha sağlıklı olacak.ben bu konuyu şimdi de sonrada oluruna bırakmayıp denemeye araştırmaya devam edeceğim.
güzel açıklamışsınız bence.teşekkür ederiz.size katılıyorum.benim bebeğim istediği bişşey olmayınca çok ağlıyor.onda uygulayabileceğimmi zannetmiyorum.am denerim belki.rutinleriniz güzelmiş.gündüzleri nasıl yapıyorsunuz pekibenim bebeğim gündüz uyandıktan 1 saat sonra tekrar uykusu geliyo.2 saatte 1 kere emziriyorum.her emzirme arasında uyumak istiyo.yani gündüz 4 defa uyuyor ama 30-40 dk.doğru değil sanırım bu.ben de 3 kez n az 1 er saat uyumasını istiyorum.uykusunu alamadığı için sürekli bir uyku modu var kızımın.sizin çocuğunuzun gündüz uykusu kaçar kez kaç saat?araya yarı yıl tatili gireceği için pek bişi yapamıyorum şuanda.evde olmıcaz çünkü.aslında iyicebozulursadiye de korkuyorum.ama dedeler nineler çok özlüyor tabi.hayırlısı bakalım.ben de ışıklı uyku arkadaşı aldım kızıma.dönence istemiştim ama oyun parkına olmuyor diye aalamamıştım.siz hangisini aldınız?
merhabalr, benden gündüz uykusu ile ilgili bilgileri istemissiniz ama malesef bu konuda guzel seyler yazamicam. cunku gunduzleri hic bi yontem yok. sadece kucakta saga sola sallanınca uyuyo eeee piş piş şeklinde. 2 saate bir yarım saat. yani 10 da uyuyup 10:30 da kalkıyo mesela sonra iki saat sonra 12:30 da uyuyp 1 de kalkıo. düzenimiz düzensizlik bu konuda ...
Merhabalar, oğlum 10 aylık, 1 haftadır bu yöntemi deniyorum, şuan pes etmek üzereyim.İlk iki gün ilerleme kaydetmiş hatta akşam 7 de uyutmuş sabah 5 buçuk altıya kadar birkez kalkmadan mışıl mışıl uyumuştu.Şimdi bir şeyler oldu sanki,agrasifleşti,"uykuu zamanııı" dediğimde olduğu yerde bile ağlamaya başlıyor.İstemiyor apaçık. Uykuya geçişler işkenceye döndü, battaniyesini hırsla dişiliyor, çekiyor, sağa dönüyor ,sola dönüyor tabi çokçada ağlıyor.Sanki yöntem çocuüumun psikolojisini bozdu,napmalıyım, belkide benim bebeğim için uygun değildir bu yöntem.2 hafta deneyim olmazsa bırakacaktım,bugün 1 haftası dldu.Şuan ikilemdeyim.Off offf... Bu durumda kalan birileri var mı? Desteğinize ihtiyacım var hanımlar...!?
Merhabalar, oğlum 10 aylık, 1 haftadır bu yöntemi deniyorum, şuan pes etmek üzereyim.İlk iki gün ilerleme kaydetmiş hatta akşam 7 de uyutmuş sabah 5 buçuk altıya kadar birkez kalkmadan mışıl mışıl uyumuştu.Şimdi bir şeyler oldu sanki,agrasifleşti,"uykuu zamanııı" dediğimde olduğu yerde bile ağlamaya başlıyor.İstemiyor apaçık. Uykuya geçişler işkenceye döndü, battaniyesini hırsla dişiliyor, çekiyor, sağa dönüyor ,sola dönüyor tabi çokçada ağlıyor.Sanki yöntem çocuüumun psikolojisini bozdu,napmalıyım, belkide benim bebeğim için uygun değildir bu yöntem.2 hafta deneyim olmazsa bırakacaktım,bugün 1 haftası dldu.Şuan ikilemdeyim.Off offf... Bu durumda kalan birileri var mı? Desteğinize ihtiyacım var hanımlar...!?
mrb arkadaşlar
benm 8.5 aylık oğlum var.bende bu uyku konusunda çok araştırma yaptım.bende bu konuda çok dertliydim.konuyu görünce dikkatimi çekti.biz 7 aylıkken kendi kenimize uyumaya alıştık çok şükür.bende bununla ilgili konu açmıştım.oğlum zor, çok çabuk ağlayan ve çığlık atarak ağlayan bi bebek.ilk 6 ay gaz sorunumuz oldu ve sallamaya alıştı.ama artık son zamanlarda uyuduğu ortamı arıyordu sürekli sallamak zorunda kalıyordum bide diş olayıda çıkınca uykusuz geceler ah..sizleri çok iyi anlıyorum.
bence önemli olan bebeğinizi iyi tanımanız.uyku konusunda bir çok yöntem var ben çoğunu araştırdım.kim westin,elizabeth pantleyin kitapları var elimde.ferber yöntemi tracy hogg yöntemi bu yöntemleri okumuştum netten.ben oğluma göre hareket ettim.dedimya çok ağlayan bi bebekti.akşam başladım ilk.ve sallamayı bıraktığım gün bi daha hiç sallamadım.bizim rutinimiz banyo yapmak.alıştırığım dönemlerde akşamları uyku öncesi banyo yaptırdım.yatağına koydum.müzik açtım.yatağının yanına sandalye koydum ve başında bekledim.tabi ağlamaya başladı.işte burda sizin bebeğinizi tanımanız önemli.ben bi şekilde sakinleştirmeye çalıştım.mızmızlandığında almadım ama ağladığında aldım kucağıma sakinleştirim bi şeklde geri koydum.bu şekilde başında bekleyerek tutarlı ve sabırlı olarak tabi bebeğimi yıpratmadan aştık.bi önerim daha var gündüzleri ben hep oğlumla çok vakit geçirdim.her işimi bıraktım onunla oyunlar oynadım onu ağlatmamaya dikkat ettim.kucağımdan hiç indirmedim hep onunla ilgilendimki aramızdaki bağ kopmasın.
gündüzleri bizde eskiden aynı sizizn bebeişler gibiydik en fazla 45 dk uyuyordu her 2 saatte bir.şimdi 4 saatte bir 2 saat civarında uyuyor.tabi sizlerinki 3 uyku yapması lazım.uygulamaya ilk akşam başladım gündüz de deavm ettim.ilk başta uyumadı tabi en fazla 1 saat yatağında tutup kaldırdım.bi süre sonra uykusu geldiğinde koydum tekrar.ilk zamanlar uyku vakitlerinde kayma oluyor ama zamanla oturuyor.ısrar etmedim.eğer gündüz uykusunda çok kayma olmuşsa 3 uykusunu başka bi şekilde uyutabilirsiniz.mesela benm oğlum eskiden hep ayakta sallanarak uyuyordu.ben alışma döneminde kayma olduğunda pusetine koyup parka götürdüm uyuttumki akşam istediğim saatte uyusun.akşam uykusundan en fazla 4 saat önce uyanmış olması lazım buda önemli
ben başında saatlerce bekledim.sabrettim.ona sakin davrandım.en fazla 2 hafta uğraştım.sonuç değdi şimdi daha rahatız.sizin bebeişler küçük daha çabuk alışır.pes etmeyin. biraz karışık yazdım sanırım umarım yardımcı olabilmişimdr.
ya ben sizin deneyimlerinizi bir yerde okumuştum.sonra bulamadım.size soracağım çok şey var.siz bu yöntemi oğlunuza uygulamışsınız ne güzel.hatta biri sizi cesretlendirmişti dimi.bende çok istiyorum benim kızda uyku konusunda özellikle gündüzleri çok zorlanıyor.hemde ağlamaya çok meyilli.nazlı.bilmem ki nasıl olur.
gündüzleri durmuyor.şu an olduğu gibi.en kısa zamanda merak ettiklerimi size sormak istiyıorum.yazdıklarınız için teşekkürler