teşekkür ederim.çok sevindim.şimdi şöyle başlıyayım sormaya
1)bebeğin akşam kaçta uyuyor ve kalkıyor?gece uyanıyorsa tekrar aynı yöntemi mi yapıyorsun yoksa emip uyuyor mu?benimki akşam emerek uyuyor.7-30,8-30 arasında.sonra genelde 4-3-2-1 saatte bir kalkıyor.emziriyorum kalktığında ama uyumazsa sallıyorum.
2)Y.-K. yönteminde olduğu gibi ağladı sakinleştirdin ilk zamanlar belki 1 saat sürdü zamanla kısaldı mı?bazıları bebeklerin ağlatıldığını düşünüyor ama ben zaten uyumayı öğrenmeyen bebeklerin uyumak için daha çok ağladığı kanısındayım.öğrenmeyen bebekler kendi başlarına uyuyana kadar ağlıyor.ben buna çok üzülüyorum
3)gündüzleri de aynı şekilde mi yaptın?akşam başlamak daha mı uygun?
gündüz konusunda daha çok bilgi verir misin?
4)başa döndüğün oldu mu?
5)ya çok ağlarsa?
6)misafirliğe falan gittiğinde nasıl oluyor?
umarım seni sıkmamışımdır.şimdiden teşekkürler.çok sordum değil mi?artık cevaplayabildiğin kadarıyla.
rica ederim canm.yeterki bebişlerimiz mutlu büyüsünler.
canm en başta şunları söylemek istiyorum.HER BEBEK KENDİNE HASTIR.BANA UYAN ŞEY SANA UYMAYABİLİR.BEN DR DEĞİLİM KENDİ OĞLUMA UYGULADIĞIM ŞEYLERİ PAYLAŞIYORUM.BUNU YANLIŞ ANLAŞILMAMAK İÇİN SÖYLÜYORUM. AYRICA SENN BEBEĞİN DAHA 4 AYLIK.UYKUMELEĞİ.COM VAR CANM araştırırken rastlamıştırsın.bu bayan bununla ilgili eğitim almış.ben ona mail falan atmıştım.bana 4 aylıkken odada bırakıp çıkmak şeklinde yapılamayacağını söylemişti.en son uygulamaya başladığım zaman bana şu önerisi gaz verdi(hiç bi çocuk bisiklete binmeyi dengesini kaybetmeden ve düşmeden öğrenemez.uyku eğitimi verirkende gözyaşını aynı şekilde düşünmek lazım)ayrıca kitapta yöntemin 6 ay ve üstü için yazıyor.
1)8-9 gibi uyuyor.biz babamız geç geliyor ben vakit geçirebilsinler diye böyle ayarladım.KİM WESTin kitabından cvp veriyorum.(çocuğunun ideal yatma saatini tespit etmen gerekiyor.uyumaya hazır olduğuna dair işaretler takip etmen lazım.çocuğun davranışlarına 18:00 ile 20:00 arasında dikkat edin.uykulu davranmaya başladığı zamandoğal yatma saati olduğunu anlayacaksın-bunan onu her akşam bu saatte yatırman gerekiyor)canm ben uygu. başl.sonra bi daha hiç sallmadım.uyandığı zaman yine uyg. devam ettim.kitap emzirmeyi bıraktırmayı çneriyor ama dr danışamadım ve hala 2-3 kez emziriyorum geceleri.
2)ağlamayla ilgili uykumeleğinin sözü yankılandı benm kulağımda hep.
3)kitapta(uygulamaya gündüz uykularının iyi olduğu bir günün akşamında uyku saatinde başlayın diyor bende gündüzleri çok zor uyuduğu için akşam başladım.ve sabahında da devam ettim.ayrıca kitapta bebeği uykulu ama uynıkken yatağa koymak gerektiğini söylüyro
diper sorularına kısaca cevp vericem sen takıldığın bişey olursa yine osr bakarım boş vaktimde
gündüzleri uykusunu uzatmak için ben uyanmasından 10 dk önce beklemeye başladım uynama eğilimi gösterdiğinde uyanmadan müdahale ettim.uykumeleği.comda var felaket uykusu başlıklı onuda oku faydası olur.
başladığım ilk gün sabah 9:30 da başladık ilk bi saat uyumadı tabi bende kaldırdım getirdim.bir saat sonra yine mızmızlandı götürüp yatırdım.bi yarım saat uğraştım ve uyudu.2 saat olunca uyndrdım.başa döndüğüm oldu.ama hiç sallamadım.uykusuz olduğum da gece yanıma aldığım oldu.tabi bu uyg uazttı.çok ağlamaması senn elinde ben şarkı falan söylüyordum.seviyor benm oğlum sadece ağlaması dururmak için.açıkcası daha misafirliğe hiç gitmedik.oturduğum yerde pek tanıdığımız yok.sıkılma canm ben yine bakarım.