• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyku seti yatak örtüsü

serap_gol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2011
425
30
73
kızlar uyku setlerinde neye dikkat etmek gerek
özdilek gördüm bi tane modelde aşağıdaki gibi fiyatı:200 tl ye peşin veririm dedi sizce nasıl kızlar uygun mu bilemedim
hiç bilmiyorum çünkü fiyatları
birde gelin yatak örtüleri oluyor ya süslü falan onların fiyat ortalaması ne kadar bugün en geç yarın alıp aradan çıkarmak istiyorum
kazıklanmıyım bilgim olsun
$OZDILEK-ROMEO-CIFT-KISILIK-RANFORCE-UYKU-SETI__57697066_0[1].webp

özdilek gördüm bi tane modelde aşağıdaki gibi fiyatı:200 tl ye peşin veririm dedi sizce nasıl kızlar uygun mu bilemedim
birde gelin yatak örtüleri oluyor ya süslü falan onların fiyat ortalaması ne kadar bugün en geç yarın alıp aradan çıkarmak istiyorum
Eki Görüntüle 657051

fiyatı uygun cnm söylediğinin..
ama çift kişilik diye alma battal al şimdiki yataklar büyük.
benm 3 tane uyku setim çift kişilk yatagıma küük geliyo kullanamaıyorum :(
gelin yatak örtüleri 300 den başlar 900 e kadar gider..
işine işçiliğine göre değişir..

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 657051

uyku setini bende özdilek aldım yanlış hatırlamıyorsam 200 e felan aldım bende.. yatak örtümü 650 ye mi aldım tam hatırlamıyorumm 1 sene oldu

fiyatı uygun cnm söylediğinin..
ama çift kişilik diye alma battal al şimdiki yataklar büyük.
benm 3 tane uyku setim çift kişilk yatagıma küük geliyo kullanamaıyorum :(
gelin yatak örtüleri 300 den başlar 900 e kadar gider..
işine işçiliğine göre değişir..

battal göremedim ama sorarım
mağaza kapanıyormuş ondan böyle dedi peşin bilmediğim için sorayım dedim
fiyat aynıysa başka bir mağazadan battalını alırım yoksa tabi

Eki Görüntüle 657051

çok hoşmuş.. fiyatı normal bence..Sarev in nevresim takımları var daha uygun biraz bu takıma göre.Ürünleri şık gerçekten..tavsiye ederim.

Benim bu konularla ilgili açmış olduğum detaylı bir topik (Çeyiz ürünleri merak edilenler sormak istedikleriniz) var.
Sana oradan gerekli bulabileceğin bilgileri aktarıyorum...
Ayrıca Topiğime bakarsan, her konuda geniş bilgi bulabilirsin...
Umarım yardımcı olur... :34:

Gelelim şimdi nevresim takımlarına.
Nevresim takımları bence evin vazgeçilmezlerinden biri. Sürekli aynı nevresim takımlarını kullanacağınız için seçim yaparken gerçekten kaliteli olan ürünleri seçmenizde fayda var. Marka olarak şunları tavsiye edebilirim sizlere Pierre Cardin, Taç, Days in Colors, Sarev, Özdilek gibi bilindik ve kalite anlamında isim yapmış ürünler daha işinizi görecektir. Sebebi ise yıkandıkça renklerinin solmaması, renklerinin kaymaması, diğer nevresimlerinize bulaşmaması gibi... İlla şu model olsun veya bu model olsun diye takıntı haline getirmenize gerek yok, iki üç kullanımdan sonra hepsi gözünüze aynı görünecektir. İlla içlerinde favorileriniz olacaktır, benim var mesela. Fakat kendi zevkinize, kullanım rahatlığınıza uygun modelleri tercih etmenizde fayda var. Herşeyinizi severek kullanmak önemli burada...

İlla sezon ürünü, son moda olması şart değil. Nevresim takımlarını uzun süre kullanacağınız için, sezon olup olmaması pek birşey ifade etmiyor. Kalitesi ve kullanışı çok daha önemli olmalı sizin için. Mesela lastikli ve lastiksiz çarşaflar var, lastikli olanlar kullanım açısından çok rahatlar, bende kullanıyorum. Aynı takımdan bir tane daha almak istiyorum. Fakat ben nevresim takımlarını da ütüleyen biriyim derseniz ütülemesi zor. Lastiksiz olanlar ütülenmesi açısısından kolay, ama kullanımı daha zor olabiliyor. Yatak altına sıkıştırsanız dahi, toparlanabiliyor, kayma yapabiliyor. Bu noktada benim tavsiyem lastikliler, kullanışı daha kolay...

Nevresim takımları kaç adet olmalı derseniz eğer, bu çok göreceli bir kavram. Yeni evli olacağınız için hediye gelme ihtimali var, çok fazla kendinizi nevresim takımları ile de boğmayın. Çünkü ilerde farklı bir model beğendiğinizde "şunu beğendim ama alamıyorum çünkü çok var" diyebilirsiniz.
Bana göre çeyizinizde bulunması gereken nevresim takımı adedi 7 adet idealdir.
Bunlardan 2 adet tek kişilik nevresim takımı, bekar gelebilecek misafirleriniz için gerekli olabilir, fakat çeyizinide tek kişilik yorganınız veya tek kişilik nevresim kullanabileceğiniz bir durum yoksa tek kişilik nevresim almanıza gerek yok!
2 adet misafirler için kullanacağınız nevresim takımınız olsun, biri kullanıldığında yıkamaya kaldırırsınız, 1 tane de yedeğiniz olur. Sizde kalabilecek çiftler için.
Yeni evlilerde kalan pek olmaz, fakat aile samimiyetinize, akraba samimiyetinize bağlı olarak misafirleriniz de olacaktır muhakkak.
Siz yine yedekte bir çift nevresim takımı bulundurun.

Eğer tek kişilik nevresim takımı almayacaksanız, 2 adet çift kişilik misafirleriniz için, 5 adet çift kişilik nevresim takımı sizin için olabilir.
Kaliteli nevresim takımlarının kullanımı uzun zamanlı olur, her daim buna bir bütçe ayırmak zorunda kalmak istemiyorsanız mümkün mertebe kaliteli ve bilinen markalardan almanızda fayda var. Fiyat açısından ise eğer İstanbul'da yaşıyorsanız ve internet alışverişini sevmiyorsanız, en ideal alışveriş noktası Eminönü olacaktır. O yüzden muhakkak "eminönü-mahmutpaşa" ziyareti yapın, nevresim takımı almadan önce fiyatları karşılaştırın. Bazen kampanyalar ve indirimler oluyor, hatta bulabiliyorsanız outlet mağazalara da bu konuda başvurabilirsiniz. Bulacağınız indirimler sizi de şaşırtacaktır. Gidip AVM'lerden sakın almayın bu tarz şeyleri, normal fiyatının çok üstünde bir paraya mal edersiniz... İnternet alışverişi bu konuda gerçekten güzel indirimler sağlayabiliyor. Fakat her internet alışveriş sitesinin fiyatları da bir birinden farklı. Kampanyaları takip edin derim, güzel araştırın. Ben bütün nevresim takımlarımı internet üzerinden aldım ve gayet memnunum...

Dantelli nevresim takımları olur kızların çeyizlerinde, ya kendileri yapmıştır ya anneleri ya da annane-babaanne. Bence bu çok hoş birşey, fakat çok kullanışlı değil. Her gün kullanım açısıından zor, dantellerin ütüsü, düzeni derken sizi hayli yorabilir. O yüzden evliliğinizin ilk zamanlarında elbette çok şık olacaktır o yüzden bir tane olması bile yeterli olacaktır zaten. Özel zamanlarınızda ve doğumlarınızda kullanabilirsiniz.

Saten nevresim takımları çok gereksiz! Eğer bir "saten aşığı" değilseniz, bence almanızın hiç bir yararı yok, daha çok bütçenize zarar. Alırsanız pamuk saten nevresim takımlarından alın. Çok daha kullanışlı, hem de çok şıklar, ayrıca çarşafları da lastikli! (Sarev'inkiler öyle) Ama saten nevresim takımlarının gösterişi güzel, kullanışı rezalet. Yorgan üstünüzde durmaz, kaygan olduğu için kayar gider. Siz bile yataktan kayar gidersiniz. Tırnağınız takılsa satenin ipi çekilir ve düzelmez, kötü bir defo oluşturur. Ayrıca erkekler için hiç bir önemi yok bundan emin olun. Boşuna masraf etmiş olursunuz...

Uyku seti gereksiz birşey bence. Bende de bir tane var, kullanır mıyım kullanmazmıyım tartışılır. Bence en iyisi evinizde 2 adet yorgan (dilediğiniz şekilde elyaf, kaz tüyü veya yün, hangisi kullanışlı geliyorsa) bulunsun ve onları tertemiz geçirip kaldırabileceğiniz nevresim takımınız olsun... Yeterli olacaktır :34: Kaz tüyü yorgan aslında pek tavsiye etmiyorum, yıkanması ve kurutulması zor, koku yapabilir. Elyaf veya boncuk elyaf ürünleri tercih edebilirsiniz. Yine yorganda sakın cimri davranmayın, yataş, işbir yatak gibi bilinen kaliteli mağazalardan alın ki kullanımı uzun soluklu ve dayanıklı olsun...

Yatak örtünüz çeyiz serilme zamanı için mutlaka bir tane "geline yakışır" olsun. Bence hoş birşey, özel zamanlarınızda ve ağır misafirleriniz geleceği zaman serersiniz. Şık duruyorlar. "Çeyizimdeki Dantel'in haricinde mi" derseniz, evet o dantel anne-anneanne yapımı haricinde. Çünkü bu yeni modeller çok daha farklı, kumaşları çok daha güzel... Daha farklı bir hava katacağından emin olabilirsiniz... Biraz maliyet açısından pahalılar, o su götürmez bir gerçek, fakat şöyle düşünün 1 kere alacaksınız ve uzun süre kullanacaksınız...
Çok dantel, fır fır sevmeyenler için de bir çok seçenek mevcut. Yatak odanız ve mobilyanız ile uyumlu olmasını isterseniz eğer, biraz bekleyebilir, yatak odası modeliniz belli olduktan sonra alabilirsiniz. Bazı perdecilerde (özellikle Eminönün'dekilerde) yatak örtüsünü ve yatak odası perdesini bir yapıyorlar. Eğer bu şekilde uyumlu birşey almak isterseniz, evinizin belli olmasını bekleyin. Ölçüler ile birlikte gidip yaptırın, hem pazarlık payınız daha yüksek olacaktır, hem de dış piyasaya göre daha uyguna mal edeceksinizdir. Sadece ufak bir tavsiye...
Günlük yatak örtüsü almanızda fayda var, evinize ne zaman misafir geleceğini bilemezsiniz. Hem de yatak odanız her daim düzenli ve temiz görünümlü kalır. Öncelik olarak 1 adet günlük yatak örtünüz olabilir. Nevresim takımı satan heryerde bunları bulabilirsiniz. Ayrıca internet mağazalarında da farklı modeller ve fiyat çeşitliliğinde ürünler mevcut. Bende de şimdilik 1 tane var, fakat 2. yi almak istiyorum. Çünkü diğerini yıkama vakti geliyor sanırım. Yedekte bir tanesinin bulunmasında da fayda vardır her zaman...

Pike Takımları konusunda, sizin tercihinize kalmış birşey olarak düşünüyorum bu konuyu. Ben 2 adet aldım. Şimdi kış aylarındayız ve Eylül gelini olduğum için kullanmak nasib olmadı. Fakat bana göre yaz ayları için ideal ve kullanışlı. Sizde çeyizinizde 2 adet bulundurun derim. Ama dediğim gibi tercih meselesi, kimisi pike ile uyuyamaz yaz aylarında bile ince bir battaniye kullanmayı tercih eder. O yüzden kendi kullanımınıza göre tercih yapmanızda fayda var... :34:

Benim bu konularla ilgili açmış olduğum detaylı bir topik (Çeyiz ürünleri merak edilenler sormak istedikleriniz) var.
Sana oradan gerekli bulabileceğin bilgileri aktarıyorum...
Ayrıca Topiğime bakarsan, her konuda geniş bilgi bulabilirsin...
Umarım yardımcı olur... :34:

çok teşekkür ederim konunun takipçisiyim canım
çok güzel bilgiler veriyorsun saol fiyat olarakta merak etmiştim onunla ilgilide yorum yaparsan sevinirim

Eki Görüntüle 657051

Bir de sen nerede oturuyorsun?
Eğer İstanbul'daysan, gelin yatak örtüsünü eminönünden almanı tavsiye ederim.
Mahmutpaşa'da Kürkçü Han diye bir yer var, Eminönüne gidersen, kime sorsan gösterirler.
Ürünlerin tül kalitesine göre 300'den başlıyor fiyatlar. Ve istediğin şekilde yaptırabiliyorsun.
Aynı zamanda yatak örtün ile perdeni bile bir örnek yaptırabilirsin, çünkü adamlar aynı zamanda perde de satıyorlar.

uyku setim resimde koyduğunun aynısı canım ben de 200 e almıştım :34:

çok teşekkür ederim konunun takipçisiyim canım
çok güzel bilgiler veriyorsun saol fiyat olarakta merak etmiştim onunla ilgilide yorum yaparsan sevinirim

Fiyat olarak çok değişken canım, internette satılanlar var mesela, daha uyguna alman mümkün bunları.
Markafoni, Morhipo, Daybuyday vs. gibi sitelere kampanya olarak geliyor.
Bu sitelerde de 250'den başlar yatak örtüleri, kumaş kalitesi, fransız danteli, inci veya sim gibi özelliklere göre fiyatları artıyor.
Dantella'nın, Alla Turca'nın yatak örtüleri çıkıyor mesela, onlara göz gezdirebilirsin.

Yatak örtüsünü 2 tane almanı tavsiye ederim (eğer gelin yatağı örtüsü almakta kararlıysan).
Bir tane gelin yatağı örtüsü, diğeri de günlük kullanabileceğin bir örtü olsun.
Daha sade kullanışlı ve yıkanabilir olanlarından... :34:

Bir de sen nerede oturuyorsun?
Eğer İstanbul'daysan, gelin yatak örtüsünü eminönünden almanı tavsiye ederim.
Mahmutpaşa'da Kürkçü Han diye bir yer var, Eminönüne gidersen, kime sorsan gösterirler.
Ürünlerin tül kalitesine göre 300'den başlıyor fiyatlar. Ve istediğin şekilde yaptırabiliyorsun.
Aynı zamanda yatak örtün ile perdeni bile bir örnek yaptırabilirsin, çünkü adamlar aynı zamanda perde de satıyorlar.

istanbuldayım ama çalışıyorum pazarım boş o günde açık değiller işte:(

Ben bir tane uyku seti aldım fazlasınada gerek yok diye düşünüyorum çünkü yorganlarda aynı işevi görüyor, Sarev in uyku setini almıştım 350 gibi bir fiyata,Yatak örtüsü olarakta gelinlik gibi örtülerden ziyade gelin seti olarakta geçen pike-nevresim tam set aldım onunda fiyatı 400 dü.

Fiyat olarak çok değişken canım, internette satılanlar var mesela, daha uyguna alman mümkün bunları.
Markafoni, Morhipo, Daybuyday vs. gibi sitelere kampanya olarak geliyor.
Bu sitelerde de 250'den başlar yatak örtüleri, kumaş kalitesi, fransız danteli, inci veya sim gibi özelliklere göre fiyatları artıyor.
Dantella'nın, Alla Turca'nın yatak örtüleri çıkıyor mesela, onlara göz gezdirebilirsin.

Yatak örtüsünü 2 tane almanı tavsiye ederim (eğer gelin yatağı örtüsü almakta kararlıysan).
Bir tane gelin yatağı örtüsü, diğeri de günlük kullanabileceğin bir örtü olsun.
Daha sade kullanışlı ve yıkanabilir olanlarından... :34:

bnde böyle düşünüyorum bi tanede sade alıcam o kadar gerekirse bakıyım sonra alırım artık
gelin yatak örtüleri içinde bu markalara göz gezdiriyim bakalım
teşekkür ederim ya maşallah çokk bilgilisin bu konularda:):):1:

Back
X