Bunu da denedim ama yine 4,5 saat olmadan gece uykusuna geçmedi bazen de saat onu bekledi daha erken uyutmak için son uykusunu 16.30 da bitirdim yine 4,5 saat bekledi ve bu süre ayna göre çok fazla sankibir ara düzenleri sarsılıyor özellikle diş çıkardığı sürede ya da uyku düzeninde değişiklik yapıyorlar,bebeğim on aylık olmak üzere 7. aya kadar 10:30 13:00 15:30 19:00 şeklinde uyurdu şimdi sabah 5-6 arası uyanıp 8 gibi yarım saat uyuyor 13:00 16:00 20:30 şeklinde uyuyor düzen için gündüz uykuların da yarım saat ileri geri oynamalar yaptım böylelikle gece uykusuna geçiş saati sekiz buçuğa denk geldi..bebeğinizin gündüz uykularını yarımşar saat geri alabilirsiniz bir hafta da adapte olmuştu benimki
O donemde iki uyku arasindaki sureyi inanin hatirlamiyorum ama buyudukce gunduz uykusu sayisini dusuruyoruz ya.. acikcasi ben hic o genel gecer saatlere bakip ona gore ayarlamadim. Dediginiz gb ne zaman oglumun aksam uykusna gecis suresi uzamaya basladi bir gunduz uykusunu azalttim. 4 ten 3 e, 3 ten 2 ye, 2 den 1e derken uzunca bir sure yaklasik 4 yasina kadar tek uyku uyudu. O tek uykunun suresi de uzadi kendiliginden. Ve duzeni bu sayede hic bozulmadi. 5 yasinda ogle uykusnu birkali 1 sene belki biraz daha fazla oluyor. Sabah 7-8 arasi kalkar aksam 9 da mutlaka uyumus olur. Bu saatler yada saat araliklari her cocukta tutmayabilir. Gece uykusuna gec daliyorsa bir gunduz uykusu eksiltin derim. Yada son gunduz uykusunun suresini kisaltabilirsiniz. Ama ben bunu hc yapmadim acikcasi. Cunku uykudan uyandirilmak kadar igrenc bisey yok benceMerhaba herkese bebeğim 7 ay 7 günlük gündüz iki uyku yapıyor 2,5-3 saat arası uyuyor son uykusundan uyandıktan 3,5 saat sonra gece uykusuna geçiyordu ancak 2 haftadır bu saat 4,5 saate çıktı 17.30 da uyanıp 21.00 da uyurdu şimdi 22.00 den önce asla uyutamıyorum bu ay aralığında bebeklerin son uykudan 3-3,5 saat sonra gece uykusuna geçmesi gerektiğini okudum bu durumu yaşayan var mı bu ay da ki bebek için son uyku öncesi 4,5 saat uyanıklık çok mu fazla ne yaparak düzeltebilirim bilenler destek olursa çok sevinirim
Kendisi istemezse ben de kesinlikle uyandıramıyorum zaten sabahları genelde 9-10 gibi uyanıyor işte en geç sekizde uyandırın diyorlar sekizde uyandırmaya calistigimda gerçekten kıyameti koparıyorO donemde iki uyku arasindaki sureyi inanin hatirlamiyorum ama buyudukce gunduz uykusu sayisini dusuruyoruz ya.. acikcasi ben hic o genel gecer saatlere bakip ona gore ayarlamadim. Dediginiz gb ne zaman oglumun aksam uykusna gecis suresi uzamaya basladi bir gunduz uykusunu azalttim. 4 ten 3 e, 3 ten 2 ye, 2 den 1e derken uzunca bir sure yaklasik 4 yasina kadar tek uyku uyudu. O tek uykunun suresi de uzadi kendiliginden. Ve duzeni bu sayede hic bozulmadi. 5 yasinda ogle uykusnu birkali 1 sene belki biraz daha fazla oluyor. Sabah 7-8 arasi kalkar aksam 9 da mutlaka uyumus olur. Bu saatler yada saat araliklari her cocukta tutmayabilir. Gece uykusuna gec daliyorsa bir gunduz uykusu eksiltin derim. Yada son gunduz uykusunun suresini kisaltabilirsiniz. Ama ben bunu hc yapmadim acikcasi. Cunku uykudan uyandirilmak kadar igrenc bisey yok bence
Birde benim kızım hep destekli uyur sallanarak instagramdan uyku eğitmenlerine bakıyorum saat aralığı şu olacak şu saatte uyuyacak şu saatte kalkacak vs onları okudukça kafam çorba oluyorO donemde iki uyku arasindaki sureyi inanin hatirlamiyorum ama buyudukce gunduz uykusu sayisini dusuruyoruz ya.. acikcasi ben hic o genel gecer saatlere bakip ona gore ayarlamadim. Dediginiz gb ne zaman oglumun aksam uykusna gecis suresi uzamaya basladi bir gunduz uykusunu azalttim. 4 ten 3 e, 3 ten 2 ye, 2 den 1e derken uzunca bir sure yaklasik 4 yasina kadar tek uyku uyudu. O tek uykunun suresi de uzadi kendiliginden. Ve duzeni bu sayede hic bozulmadi. 5 yasinda ogle uykusnu birkali 1 sene belki biraz daha fazla oluyor. Sabah 7-8 arasi kalkar aksam 9 da mutlaka uyumus olur. Bu saatler yada saat araliklari her cocukta tutmayabilir. Gece uykusuna gec daliyorsa bir gunduz uykusu eksiltin derim. Yada son gunduz uykusunun suresini kisaltabilirsiniz. Ama ben bunu hc yapmadim acikcasi. Cunku uykudan uyandirilmak kadar igrenc bisey yok bence
Ben de 2 yasina kadar destekle uyuttum. Sagolsun beni emzik gb kullandi memeden kesene kadar. Gece de emmek icin kirk kere uyanir hemen geri uyurdu. Sallanarak uyumayi hic sevmedi kabul etmedi. Memeden ayordiktan sonra kisa bir sure sallamayi denedim bir sure katlandi cunku o da nasil uykuya dalicagini bilemedi. Kisa sure sonra bir gun sallarken bacagimdan atti kendini ve gozlerini kapadi ben de yanina uzandim. Bizim donum noktamizdi. Sonrasinda hep kitabimizi okudum yatarken biseyler konustum sonra ninnimizi actik ve sarilarak uyuttuk babasiyla. Uyuyunca yanindan ayrildik. Hala ayni sekilde uyuyor. Ve kendi kendine uyumaya basladigindan itibaren eger bir rahatsizligi yoksa cok sukur sabaha kadar deliksiz uyuyor.Birde benim kızım hep destekli uyur sallanarak instagramdan uyku eğitmenlerine bakıyorum saat aralığı şu olacak şu saatte uyuyacak şu saatte kalkacak vs onları okudukça kafam çorba oluyor
Benim kızımda gündüz sallanarak uyuyor ve uyku süresi boyunca sallamazsam uyanıyor gece uykusuna da sallanarak uyumaktan nefret ediyor emerek uyuyor dediğiniz gibi bizimkide beni emzik gibi kullanıyor gece boyunca mızırdıyor ve tek derdi meme memeyi alır almaz gözlerini kapatıyor bazen bu zamanlar hiç geçmeyecek gibi geliyorBen de 2 yasina kadar destekle uyuttum. Sagolsun beni emzik gb kullandi memeden kesene kadar. Gece de emmek icin kirk kere uyanir hemen geri uyurdu. Sallanarak uyumayi hic sevmedi kabul etmedi. Memeden ayordiktan sonra kisa bir sure sallamayi denedim bir sure katlandi cunku o da nasil uykuya dalicagini bilemedi. Kisa sure sonra bir gun sallarken bacagimdan atti kendini ve gozlerini kapadi ben de yanina uzandim. Bizim donum noktamizdi. Sonrasinda hep kitabimizi okudum yatarken biseyler konustum sonra ninnimizi actik ve sarilarak uyuttuk babasiyla. Uyuyunca yanindan ayrildik. Hala ayni sekilde uyuyor. Ve kendi kendine uyumaya basladigindan itibaren eger bir rahatsizligi yoksa cok sukur sabaha kadar deliksiz uyuyor.
Gündüz uyku süreleri uzun . 2 uyku yapıyorsa 1,5 saat uyutun en fazla uyandırın . 6 saat gündüz uyursa bu çocuğun uyanıklık süresi ne. 3-3,5 saati 17 den sonra öncesi gündüzü uyuyarak geçiren bir bebek tarif ediyorsunuz. 6-8 ay bebekler gece 11-12 saat gündüzMerhaba herkese bebeğim 7 ay 7 günlük gündüz iki uyku yapıyor 2,5-3 saat arası uyuyor son uykusundan uyandıktan 3,5 saat sonra gece uykusuna geçiyordu ancak 2 haftadır bu saat 4,5 saate çıktı 17.30 da uyanıp 21.00 da uyurdu şimdi 22.00 den önce asla uyutamıyorum bu ay aralığında bebeklerin son uykudan 3-3,5 saat sonra gece uykusuna geçmesi gerektiğini okudum bu durumu yaşayan var mı bu ay da ki bebek için son uyku öncesi 4,5 saat uyanıklık çok mu fazla ne yaparak düzeltebilirim bilenler destek olursa çok sevinirim
Hayır her bir uykusu 2,5-3saat değil toplam gündüz uykusundan bahsediyorum iki uyku yapar genelde uykuları 1-1,5 saat arasıdırGündüz uyku süreleri uzun . 2 uyku yapıyorsa 1,5 saat uyutun en fazla uyandırın . 6 saat gündüz uyursa bu çocuğun uyanıklık süresi ne. 3-3,5 saati 17 den sonra öncesi gündüzü uyuyarak geçiren bir bebek tarif ediyorsunuz. 6-8 ay bebekler gece 11-12 saat gündüz
2,5- 3,5 arası uyur bence gündüz çok uyuyor.
Hayır her bir uykusu 2,5-3saat değil toplam gündüz uykusundan bahsediyorum iki uyku yapar genelde uykuları 1-1,5 saat arasıdır
Dişi çıkıyor biri patladı diğeri ptlamak üzere dişten sonra eski düzenine döner inşallah sabahları erken kaldırmayı denedim ama kıyametler kopuyor resmen muhtemelen gece 22.00 de uyuduğu için uykusunu alamıyorben yanlış anlamışım.. uykuya direnme olursa ya sabah erken kaldın yada gündüz uykusundan eksiltme zamanı gelmiş demektir. Fakat zaten gündüz normal uyuyor . Ayrıca tam dış ayında dis çıkarırken uyku düzeni hep aksar . Tedagil kullanmıştım ben tavsiye ederim.
Biz de bunu 2 yil boyunca yasadik ama memeden kesince emin olun deliksiz uyuyorlar. Desteksiz uyumaya basladigi an gece kirk kere uyanmanin anlami kalmiyor cocuk icinBenim kızımda gündüz sallanarak uyuyor ve uyku süresi boyunca sallamazsam uyanıyor gece uykusuna da sallanarak uyumaktan nefret ediyor emerek uyuyor dediğiniz gibi bizimkide beni emzik gibi kullanıyor gece boyunca mızırdıyor ve tek derdi meme memeyi alır almaz gözlerini kapatıyor bazen bu zamanlar hiç geçmeyecek gibi geliyor
Buraz yasayis tarziyla da alakali. Benim ilk cocuk 7.30 da yatr 7.30 da kalkarsi uyku araliklarini takip ederdim vs dort dortluk bir uyku duzeni vardi rutini vardi. Ama ikinci de oyle olmadi. Evde bir kosturma var ablasinin hareketliligi danslari devamli yuksek ses ile konusmasi bir hareket var. Haliyle ne rutin olustu ne baska birsey. Gece 11 de bazen 12 de yatiyor. Ev ne zmn dinginlesirse o da o zaman uyuyabiliyor. Sabahta 8.30 9 gibi kalkiyor. Yani 6 aylik bir bebek icin hic olmaması gereken bir duzen ama buyuyup giidyor keyfi yerinde eskiden cok takardim simdi oluruna biraktimMerhaba herkese bebeğim 7 ay 7 günlük gündüz iki uyku yapıyor 2,5-3 saat arası uyuyor son uykusundan uyandıktan 3,5 saat sonra gece uykusuna geçiyordu ancak 2 haftadır bu saat 4,5 saate çıktı 17.30 da uyanıp 21.00 da uyurdu şimdi 22.00 den önce asla uyutamıyorum bu ay aralığında bebeklerin son uykudan 3-3,5 saat sonra gece uykusuna geçmesi gerektiğini okudum bu durumu yaşayan var mı bu ay da ki bebek için son uyku öncesi 4,5 saat uyanıklık çok mu fazla ne yaparak düzeltebilirim bilenler destek olursa çok sevinirim
Benim ilk bebeğim evimizde gürültü de yok aslında dediğiniz gibi ben de saatlerine dikkat ediyorum rutin oluşturuyorum ama benim bebeğimin biraz uykuyla sorunu var bir hafta düzeni olursa diğer hafta mutlaka düzenini bozuyor bana da herkes çok takıyorsun bırak ne zaman isterse o zaman uyusun diyor ama çok küçük olduğu için endişe ediyorum ben deBuraz yasayis tarziyla da alakali. Benim ilk cocuk 7.30 da yatr 7.30 da kalkarsi uyku araliklarini takip ederdim vs dort dortluk bir uyku duzeni vardi rutini vardi. Ama ikinci de oyle olmadi. Evde bir kosturma var ablasinin hareketliligi danslari devamli yuksek ses ile konusmasi bir hareket var. Haliyle ne rutin olustu ne baska birsey. Gece 11 de bazen 12 de yatiyor. Ev ne zmn dinginlesirse o da o zaman uyuyabiliyor. Sabahta 8.30 9 gibi kalkiyor. Yani 6 aylik bir bebek icin hic olmaması gereken bir duzen ama buyuyup giidyor keyfi yerinde eskiden cok takardim simdi oluruna biraktim
Ben de şimdiden bunu düşünüyorumBiz de bunu 2 yil boyunca yasadik ama memeden kesince emin olun deliksiz uyuyorlar. Desteksiz uyumaya basladigi an gece kirk kere uyanmanin anlami kalmiyor cocuk icinbeni memeyi birakma zamani nasil biraktiricagim degil nasil uyutucagimin korkusu sarmisti. Bi sekilde oluyor
Cunku ilk bebek cunku hersey olmasi gerektigi gibi olsun istiyorsunuz cok iyi anliyorum. Ben bütün hayat duzenimi ilk cocugun uyku düzenine gore oluşturmuştum. Inan 5 dk gec kalsak kosa kosa eve gelisim vardi ki gorsen sasarsin. Tuvalete bile gitmiyorduk uyanmasin diye ev hep los karanlik aksamlari vs. Evet cocuk uyudu ama ben varya surekli buna odaklanmaktan hep gergin melahat gibiydim. Aksam davetlerine uzuuuunca bir sure 2 yil kdr gitmedik gittiyse saat 7 de kalktik vs. Simdi ikincisinde ev cingil cingil sesler muzikler hoplama zıplama isiklar açık uyanirsa tekrar uyur modundayiz. Inan psikolojim cok farkli daha iyi geldi. Tek sorun rutin olmadigi icin geceleri uyanma sikligi artiyor buda yorgunluk demek. Artilar eksiler :)Benim ilk bebeğim evimizde gürültü de yok aslında dediğiniz gibi ben de saatlerine dikkat ediyorum rutin oluşturuyorum ama benim bebeğimin biraz uykuyla sorunu var bir hafta düzeni olursa diğer hafta mutlaka düzenini bozuyor bana da herkes çok takıyorsun bırak ne zaman isterse o zaman uyusun diyor ama çok küçük olduğu için endişe ediyorum ben de
Gerçekten şu anda benim durumumu anlatmış gibisinizCunku ilk bebek cunku hersey olmasi gerektigi gibi olsun istiyorsunuz cok iyi anliyorum. Ben bütün hayat duzenimi ilk cocugun uyku düzenine gore oluşturmuştum. Inan 5 dk gec kalsak kosa kosa eve gelisim vardi ki gorsen sasarsin. Tuvalete bile gitmiyorduk uyanmasin diye ev hep los karanlik aksamlari vs. Evet cocuk uyudu ama ben varya surekli buna odaklanmaktan hep gergin melahat gibiydim. Aksam davetlerine uzuuuunca bir sure 2 yil kdr gitmedik gittiyse saat 7 de kalktik vs. Simdi ikincisinde ev cingil cingil sesler muzikler hoplama zıplama isiklar açık uyanirsa tekrar uyur modundayiz. Inan psikolojim cok farkli daha iyi geldi. Tek sorun rutin olmadigi icin geceleri uyanma sikligi artiyor buda yorgunluk demek. Artilar eksiler :)
Ben çevrendeki herkes ne derse desin bu cocuk boyle buyuyecek sonra sende diyeceksin ki gercekten bu kadar kasmama deger miydi ama bunu da yasaman gerekiyor işteGerçekten şu anda benim durumumu anlatmış gibisinizben de öyle tamamen bütün düzenimi onun uykularına göre ayarlıyorum uyku vakti olmadan eve geliyorum ve hiçbir yere çıkmıyorum sadece anneme kayınvalideme gidiyorum orada da uyku vakti olmadan eve geliyorum ama buna rağmen geceleri çok sık uyanıyorum ve o kadar gergin o kadar stresliyim ki dediğiniz gibi gerçekten benim de biraz salmam gerekiyor galiba ilk çocuğun evhamı bu da
Evet öyle bir türlü salamıyorum sanki uyumazsa çocuğa çok ciddi bir şeyler olacakmış gibi yarım saat geç uyusa ne olabilir sanki ama yok illa saatinde uyutmaya çalışıyorum o da her zaman olmuyorBen çevrendeki herkes ne derse desin bu cocuk boyle buyuyecek sonra sende diyeceksin ki gercekten bu kadar kasmama deger miydi ama bunu da yasaman gerekiyor işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?