- 19 Eylül 2013
- 2.166
- 1.823
-
- Konu Sahibi Arzustokrasi
12 haftalık bebekler bir kaç hafta büyüme atağı yaşarlar.benim bebeğim de aynı durumu yaşıyor.mail yoluyla anne koçundan yardım da aldım bu konuda.siz herşeyi doğru yaptığınız sürece bu dönemi hafif atlatabilirsiniz.uyandığı zaman göz teması kurmamaya çalışın shh pat yöntemi bu aylarda uyutmuyorsa yatır kladır yöntemi uygun olabilir.uykuya döndrmeye devam edin.bu arada beslenme süresi 1.5 saatin içinde olması gerekiyor aksi takdirde yorgunluktan uyanıyor olabilir.yorgun bebek birden uykuya dalar ve boşluğa düşmüş gibi uyanır.3.5 aylık olan bebekte yapmanız gereken en önemli değişiklik de 3 saatlik rutinden 4 saatlik rutine geçmek.eğer geçilmezse gece uyanmaları da başlayabilir.
aynı şeyi ben de yaşıyorum inanın kendimi zor tutuyorum yüzüne gülmemek için bakamıyorum :) .işte bazen de akışına bırakmak gerekiyor.Ben de bir kaç gün sonra 4 saatlik rutine geçmem gerekiyor ama ayakta tutmak zor olduğu için şimdiden 5 er dk fazla tutarak başladım.mizaçlar farklı olunca önemli olan da onun işaretlerini tam zamanlı yerine getirmek.15 dk fazla gelen bebekler de var onlara gereğinden daha yavaş davranmak gerekiyor. benim bebeğim gibi :)Suan 17 haftaligiz büyüme ataklarını tam zamanında yaşadık hep zaten kızım kitap ve nazlı bebek mizaclari karışımı oldugundan her sey tam zamanli gidiyo.. ağırlıklı olarak nazlı gerçi fena bu cadi fenaaa...
Bi suredir 4 saatlik rutine geçme cabasindayiz o 15 dakika uyanık tutmak bazen imkânsız oluyo o kadar uykusu geliyo ki dayanamıyorum yatiriyorum artık ama genel anlamda planlanan saatlere sadik kalıyoruz en fazla 10 15 dakikalık sapmalar yaşıyoruz.. Bu düzeni kuracam diye anam ağladı belim tutmuyo yatağına egilmekten ama degiyo ya sonunda gerçekten ise yarıyo olması ödül gibi oluyo..
Sanirim (ve umarım) bu uyku molalari 4 saatlik rutine tam geçince bitecek.. Bide uyanınca o kadar mutlu uyaniyoki yatır kaldır yada şş pat aglarsa tamam güzel yöntem ama karşımda şşş dedikce ağzını kocaman açıp gülen bi bebek var o zaman napcam bilemiyorum iste
aynı şeyi ben de yaşıyorum inanın kendimi zor tutuyorum yüzüne gülmemek için bakamıyorum :) .işte bazen de akışına bırakmak gerekiyor.Ben de bir kaç gün sonra 4 saatlik rutine geçmem gerekiyor ama ayakta tutmak zor olduğu için şimdiden 5 er dk fazla tutarak başladım.mizaçlar farklı olunca önemli olan da onun işaretlerini tam zamanlı yerine getirmek.15 dk fazla gelen bebekler de var onlara gereğinden daha yavaş davranmak gerekiyor. benim bebeğim gibi :)
bu aylarda bebeklerin emmeyle arası olmazmış geçici bir süre.Benim kızım da 3-4 dk ile bazen 5-10dk arası emiyor.Ne ara nasıl doyuyor anlamış değilim.Eğer erken doğmamışsa ve herhangi bir kilo sorunu yoksa 4 saatte bir beslenmesi gerekiyor.3. aydan 4.aya geçiş hızlı büyüme dönemi olduğu için biz bile anlamayız diye düşünüyorum.Kızım 3.5 saat emmeden durabiliyor.Bu aralar gündüz uykularında 30dk uyuymamazlık yapıyor 30dk uzatıyorum ama kalktığında bile kurt gibi acıkmış olmuyor :) 19:00 da hiç emmek istemiyor mecbur biberonla veriyorum.70-90 bazen 120cc içiyor.Alem bu çocuklar yaa...4 saat çok olacakmış gibi geliyor bi yandanda bana sizede oyle geliyormu.. Bide kaç dakika emiyor ya benim kız 7 dakikada bitiriyor isini agliyo itiyo memeyi zorluyorum az daha emsin diye ama ciks kusuyo fazla geliyo heralde.. Azcik ta ondan tedirginim 4 saatte 7 dakika emdigiyle nasıl olcak diye...
bu aylarda bebeklerin emmeyle arası olmazmış geçici bir süre.Benim kızım da 3-4 dk ile bazen 5-10dk arası emiyor.Ne ara nasıl doyuyor anlamış değilim.Eğer erken doğmamışsa ve herhangi bir kilo sorunu yoksa 4 saatte bir beslenmesi gerekiyor.3. aydan 4.aya geçiş hızlı büyüme dönemi olduğu için biz bile anlamayız diye düşünüyorum.Kızım 3.5 saat emmeden durabiliyor.Bu aralar gündüz uykularında 30dk uyuymamazlık yapıyor 30dk uzatıyorum ama kalktığında bile kurt gibi acıkmış olmuyor :) 19:00 da hiç emmek istemiyor mecbur biberonla veriyorum.70-90 bazen 120cc içiyor.
Canım benim baZı bebekler ellerini baglamadan uykuya dalamazlar 15dakikada yarım saatte uyanırlar kundak yapmayı dene tam uykuya daldımı emzigi agzından çıkar. Emzikle uyuması hem uykusunu bölebilir hemde emzigi uykuda emdiği için tükürüklerini yutarken boğulma tehlikesi geçirebilir #melek annelerSelam hanimlar direk konuya giriyorum...
Kızım 3 buçuk aylık bi aydir filan easy rutini olusturmaktayiz herşey iyi güzel hoş baya zorda olsa harika bi şekilde alıştık saatlerimize tam saati geldiğinde uyumak istiyor yatiriyorum uyuyor filan derken son bir haftadır yeni bir huy edindi kendine..
Simdik emdikten bir buçuk saat sonra uykusu geliyor sinyali alınca yatiriyorum uyuyor buraya kadar problem yok.. Beklediğimiz uyku suresi bir buçuk saat ama benim kızım napiyor uyuduktan taaaam yarim saat sonra ama tam yani hapsurarak uyanıyor böle bi mutlu sevindirik şekilde kaldiriyodum olmuyodu uyku var cunku bitmemis belli tekrar uyutmaya çalışıyordum ağlıyor zirliyordu ve yine tammm 15 dakika sonra uyuyordu.. Bugün hic ellemedim sadece emziği verdim ağzına gozukmedim bidaha bakindi bakindi iki soylendi yine 15 dakika sonra uyudu.. Ne iştir bu uyku molası yasayan bilen var mi??? Garip geliyor.. Özellikle hapsurarak uyanması...
Canım benim baZı bebekler ellerini baglamadan uykuya dalamazlar 15dakikada yarım saatte uyanırlar kundak yapmayı dene tam uykuya daldımı emzigi agzından çıkar. Emzikle uyuması hem uykusunu bölebilir hemde emzigi uykuda emdiği için tükürüklerini yutarken boğulma tehlikesi geçirebilir #melek anneler
rutini siz planla karıştırmışsınız.mantığınız alıyor mu sizce öyle bir şey mi kastettim.hiç duymadınız mı rutin.3 saatte bir beslenmeden kastım 3 saat içinde bir kez beslerseniz önünüzü görür ne istediğini anlarsınız.yani bebekler düzeni sever!bu amerikadaki araştırmalarca ispatlanmış.bir bebeğe beslenme ve uyku saatleri belirlerseniz bebek yaklaşık o saatlerde acıkır ya da uykusu gelir.ayrıca bir bebek ayına göre ayakta aç kalma süreleri vardır.3 aylık bir bebek 2 saat aç ayakta kalamaz.1.5 saat uyanık kalır kalan 1.5 saati uyur.ayrıca bunlar bebeğin ihtiyacı olan YAKLAŞIK SAATLER.yani illa bu saatte uyanacak bu saatte acınacak değil.örneğin bebeğiniz uyanınca ağladı beslediniz.1 saat sonra tekrar ağladı uykusu gelmiştir.tabiki size ihtiyacı vardır ama size ihtiyacı olduğunda su istemezUyku amenna da şu yeme rutinini hiç anlamış değilim. Oğlum 3,5 aylık ve ne zaman isterse o zaman emiyor. Genelde saatte bir bazen iki saatte bir. Nasıl 3-4 saat duruyorsunuz? Ben aç olmasa bile belki susamıştır, belki ağrısı vardır, belki güven duymaya ihtiyacı vardır, belki sadece beni özlemiştir vs diye düşünerek bunu hiç yapamıyorum. Özellikle susamak. Düşünsenize dünyada en güvendiğiniz kişi susadığınız halde size "rutinin var 3 saat sonra su verebilirim ancak sana" diyor.
Birincisi, sizi alıntılayıp size bir şey söylemedim ve muhattap olmadım. Neye celâlleniyorsunuz?rutini siz planla karıştırmışsınız.mantığınız alıyor mu sizce öyle bir şey mi kastettim.hiç duymadınız mı rutin.3 saatte bir beslenmeden kastım 3 saat içinde bir kez beslerseniz önünüzü görür ne istediğini anlarsınız.yani bebekler düzeni sever!bu amerikadaki araştırmalarca ispatlanmış.bir bebeğe beslenme ve uyku saatleri belirlerseniz bebek yaklaşık o saatlerde acıkır ya da uykusu gelir.ayrıca bir bebek ayına göre ayakta aç kalma süreleri vardır.3 aylık bir bebek 2 saat aç ayakta kalamaz.1.5 saat uyanık kalır kalan 1.5 saati uyur.ayrıca bunlar bebeğin ihtiyacı olan YAKLAŞIK SAATLER.yani illa bu saatte uyanacak bu saatte acınacak değil.örneğin bebeğiniz uyanınca ağladı beslediniz.1 saat sonra tekrar ağladı uykusu gelmiştir.tabiki size ihtiyacı vardır ama size ihtiyacı olduğunda su istemezayrıca anne sütü alan bebeğe su verilmez acıkan bebek de ihtiyacını memeden karşılae.mama alan bebeğe su verilir zaten ayakta kalma süresince yedirebilirsiniz.rutin dediğimiz şey bu sıralı şekilde bebeğin ihtiyaçlarını gördüğümüzde hem bebekle daha kolay anlaşırız hem de bağlanma ve güven artar.belirli bir rutini olmayan bebeğinizin uykusu gelip ağladığında ona su verirseniz bebeğinizin ihtiyacını mı görmüş olursunuz?yargılamadan önce kendinizi sorgulayın ben rutin hakkında ne biliyoeum diye
Birincisi, sizi alıntılayıp size bir şey söylemedim ve muhattap olmadım. Neye celâlleniyorsunuz?
İkincisi, dünyanın en bilgili insanı olsanız dahi tanımadığınız birine böyle berbat bir üslup kullanmanız hiç hoş bir şey değil ( bilgi tevazu ve hoşgörü getirir, olmadığı aşikar ).
Üçüncüsü, emin olun bahsettiğiniz araştırmaları da birçok kitabı da okumuş, uyku rutinini uygulayan biriyim. Fakat herkesin her söylediğini doğru bulmak ya da uygulamak zorunda değilim. Kendi aklım ve annelik iç güdümle kendime ve çocuğuma uygun olanı uyguluyorum.
Dördüncüsü, kimseyi muhattap almadan düşüncemi söylemiş olmam sizi niye geriyor? Sizin doğrunuz kendinize! Ben sadece kendi düşüncemi söylüyorum. Kimseye de birileri gibi şöyle yap vs diye ahkam kesmiyorum.
Beşincisi, okuduklarınızı tam anlayamamışsınız, zira çocuğa su ver gibi bir ifade kullanmadım. Tam tersine 6 ay dolmadan su verilmemesi gerektiği için (anne sütü alan bebeklerde) su ihtiyacını da memeden karşıladığını söyledim.
Konu üzerine kendi düşüncemi söylemek için sizden sonra on kişinin daha yorum yapması mı lazım? Sizin yorumunuzun altında olunca size laf söylemiş oluyorum yani. Komik!"Özellikle susamak. Düşünsenize dünyada en güvendiğiniz kişi susadığınız halde size "rutinin var 3 saat sonra su verebilirim ancak sana" diyor. şu yazdığınıza bakarsanız alenen şöyle diyorsunuz "siz yeme rutini uygulayan anneler vijdansız bir annesiniz, ben ise bebeğime karşı daha vijdanlıyım siz aç bırakıyorsunuz ben bırakamam" anlatabildim mi?ben de bu rutinle annelere yardım eden ve kendim de uygulayan bir anne olarak buna tepki gösterdim.bu sadece benim değilim ülkemizde bir çok uyku danışmanının ve bir çok annenin uyguladığı bir yöntem yani ben biliyorum havasında hiç değilim.bunu yapmak zorundasın diye bir ibare yok yazdıklarımda.rutini saate göre değil bebeğimizin ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz.sadece uygulama konusunda zorluk çeken insanlara elimden geldiğince yardım ediyorum.ayrıca bu yazdığınız benim cevabımın hemen altında ve söylediklerimi açıkça yargılayan cinsten olduğu için bu konuya karşılıksız kalamadım. bu yüzden malesef yargılarınıza karşı hoşgörülü olmak kendinizi yerime koyacak olursanız mümkün değil. Umarım anlamışsınızdır iyi günler dilerim.