Uyku eğitimi

Kubrametehan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
26
0
1
26
Merhaba arkadaşlar bebeğim bir kaç gün sonra dört buçuk aylık olacak uyku sorunumuz var çok fazla emerek uyuyo ya da ayakta sallanarak uyuyo uyku eğitimi vermek istiyorum ama özel egitmene verecek bütçem yok kendim yapmak istiyorum kitaplar oluyormus uyku eğitimi ile ilgili hangisini önerirsiniz deneyimleriniz varsa bana fikir de verebilir misiniz lütfen 😓🙏

valla benim arkadasim dunyanin parasini bayilip aldi. Cocuk iki yasinda suan. Oglen pusette gezdirilerek uyuyo yoksa uyumuyo. Kar kis buz demeden oglen mecbur arabaya koyup dolastiriyolar. Bu egitimler dis cikarken buyume ataklarinda ya da iste belli bi sure sonra falan cortluyo diye biliyorum. Alip surdurebilen varsa yazar size. Ben de takip edicem.

valla benim arkadasim dunyanin parasini bayilip aldi. Cocuk iki yasinda suan. Oglen pusette gezdirilerek uyuyo yoksa uyumuyo. Kar kis buz demeden oglen mecbur arabaya koyup dolastiriyolar. Bu egitimler dis cikarken buyume ataklarinda ya da iste belli bi sure sonra falan cortluyo diye biliyorum. Alip surdurebilen varsa yazar size. Ben de takip edicem.
Hadi ya üzüldüm seneye ise başlicam çünkü nöbet usulü çalışıyorum o yüzden istiyordum yoksa evde olsam sıkıntı değil de

5 aylık olunca bebeğini sabah erken uyandır 07.30-08.00 gibi.
Ayına göre uyanıklık süresi takip et o aylarda 2,5-3 saattir max. Uyuturken karnını doyurunca memede dalmasına müsade etmemen gerekiyor. Mayışınca yatağına koyup pışpış ninni sırt okşama yapabilirsin. Desteği zamanla azaltman gerekecek. Ama işin özeti memende uykuya dalmayacak. Kolay değil açıkçası biz de yeni yeni deniyoruz ama kendisi için ne kadar erken başlarsanız o kadar iyidir 4.ay bitsin o ay gerileme ayı çünkü.

Merhaba arkadaşlar bebeğim bir kaç gün sonra dört buçuk aylık olacak uyku sorunumuz var çok fazla emerek uyuyo ya da ayakta sallanarak uyuyo uyku eğitimi vermek istiyorum ama özel egitmene verecek bütçem yok kendim yapmak istiyorum kitaplar oluyormus uyku eğitimi ile ilgili hangisini önerirsiniz deneyimleriniz varsa bana fikir de verebilir misiniz lütfen 😓🙏
Uyku eğitimi parasını verdim, hoop bebeğim uyudu gibi bir konu değil. Hatta para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Her uykusuz anne gibi ben de düşündüm ve denedim, boşa giden para gerçekten. Onun yerine uyku düzeni kurmayı deneyebilirsiniz. Yaşına göre kaç saat, kaç saat aralıkla uyumalı bunları araştırabilirsiniz. Bunlar kitaplarda ya da sosyal medyada bile mevcut. 4. Ay uyku açısından en zor ay. Bu ay uyku aralıklarını takip etmeye, uyku rutinleri oluşturup uygulamaya çalışın. Sonra verdiğiniz destekleri gözden geçirirsiniz. Örneğin emzirmeden uyutmaya çalışırsınız. Siz ve bebeğinizin en kolay adapye olacağı şekilde.

Valla ben uyku ile kafayı bozmuştum, bebeğim doğduğunda düzenli olsun diye kendimi yedim ve oldu da açıkçası. Bence istikrarla alakalı bir durum. Sonra gıda alerjisi çıktı huzursuzluk yüzünden bozuldu, ben diyete girdim enerjim düştü uğraşamadım memede uyusun bari dedim vs vs derken iyice bozuldu. Hem alerji sebepli hem de uyku gerilemesi yaşadık vs. Uyku yüzünden kafayı yemiştim illa kendi yatağında illa saatli uyusun vs. Ama çocuk zaten gece boyu gazla uğraşıyor ben de aynı şekilde sabah 7-8de zorla uyandırıp ona da kendime de işkence yapmak istemedim. He biraz o zamanın ekmeğini yiyorum çünkü maşallah gece yatışı çok bozulmadı diyebilirim. Ama yanıma aldım uğraşacak halim kalmadı çünkü. Şimdi gazı mazı geçsin toparlasın danışmanlık olarak değil kendim bişeyler yapmayı düşünüyorum.
Yatağında dümdüz pışpışlamadan nasıl uyumaya alıştırırsınız o konuda fikrim yok ama uyku aralıklarına ve yatma kalkma saatine dikkat edin. Kurulu saat gibi olmayacak tabiki. 8de uyuması sizin için tamamsa 9a kadar sarkabilir mesela. Hatta bazen 9.30a. Bu konuda kendinizi yemeyin diye yazdım çünkü ben çok taktım artık önemsemiyorum kendimi sıkıntıya soktuğum için. Öğlen uykularını kucağımda, göğsümde yapıyor. tek derdim o şuanda. Uyumayınca daha beter olduğu için o da kabulüm açıkçası 🤣.

Uyku, güvenli bağlanma ve bebeğiniz diye bir kitap var onu okuyabilirsiniz fikir açısından

Back
X