Uyku eğitimi alacağım. Öneriniz var mı?

Firdevs Yoreoglu

Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
684
1.033
63
Merhaba arkadaşlar. 6 aylık kızım için uyku eğitimi alacağım.Uyku eğitimi veren kişiler var. Aranızda uyku eğitimi alan, kendi değilse de yakını vs Bi şekilde bu konuya dair fikri önerisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi acaba? Saydığım isimler dışında da olur. Fikir, öneri, deneyim... Her şeye açığım. Şimdiden teşekkür ederim ☺❤

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben size Tracy Hogg ve Dr. William Sears
Tavsiye ederim.
Ben memnun kaldim avrupada baya fenomenler anneler arasinda.

Pinar sibirskyin videolarindan vs faydalandim ben. Birebir destek almadim ama uyku egitimini onun sandalye yontemi.ile tamamladim. Yani acikcasi zaten size bir plan yolluyor. Onun disinda tek faydasi siz direnc gosteren bebeyle basbasa kalinca size sende diren demesi. Bunu esiniz vs ustlenirse bir kucak dolusu para dokmenize gerek kalmiyor.

Merhaba 18 aylık bir kızım var ve 18 aydır uyumuyorum. Öncelikle bebeğiniz epey küçük siz kendiniz çok kolay alıştırabilirsiniz hiç eğitime para vermenize gerek yok. Gerçekten. Ama bu isim yapmış koçlar arasında en ilgilisi bence pınar sbirsky (yanlış yazmış olabilirim) Anne den bi arkım aldı ve hiç memnun değil ve ben burda da bi kaç olumsuz yorum okumuştum. Benim kızım işitme cihazı kullanıyor ben oyüzden başarılı olamadım. Ama bu konuyu çok çok araştırdım mevzu sizin dirençli oluşunuzda bitiyor ki bu bebeğiniz 6 aylıkken çok daha kolay olur eminim. Eğer kara verirseniz mutla öncesinde 7 gün eğitime başlamadan onu uyuma rutinine alıştırın sonra eğitime başlayın. Yapan herkes 4 gün büyük rahatlama yaşadığını söylüyor sonra bi süre sonra bi kaç gün bir direnç gösterebiliyorlar ama ilk 3-5 günü başarabilirseniz olmayacak bir şey yok 🙏🏻 Başarılar

Uyumamak çok ama çok zor. Enerjimiz bitiyor ve bebeğe vakit ayırırken insan yorgun hissediyor cıvıl cıvıl olamıyor annenin uyumadı cidden çok önemli. Evet anneyi duydum pek memnun olan yokmuş. Anneyle anlaştım 27 mayısta başlıcaz inşallah kendim denedim 2 günde Malesef bırakmak zorunda kaldım insan Bi de yanlış Bi şey yapar mıyım diye korkuyor. İnşallah başarılı oluruz. Çok teşekkür ederim. Sizin de Allah yardımcınız olsun minik bundan sonra yormaz inşallah sizi 🤲🏻

Merhabalar bende uyku eğitimi araştırıyorum, kimWest metodu uyguluyor. Ancak fiyatları çok uçuk.. kitapları okumaya hiç zamanım yok, uykusuzluktan çok yoruldum. Danışmanlık almak istiyorum, eşim razı olmuyor, yapamazsın felan diyor, para tuzağı diyor, benim çevremde hiç yok, kendi halinde uygulayan arkadaşım var, gayet başarılı.siz ne düşünüyorsunuz şimdi? Başladınız mı merak ettim.

WhatsApp üzerinden yazmıştık geç veriyor cevapları. Bu arada benimde oğlum da 7 aylık. Gerçekten uyku düzenine acil ihtiyacımız var

Uyku meleğinin kitabını okudum 2 gün uyguladım o yüzden tekrar onlarla anlamadım kitaptakine daha farklı şeyler söylemiyceklerdi o yüzden baldan anneyle anlaştım daha yakın sıcak biri. İnşallah iyi iletişim kurarım.

Merhaba, uyku eğitiminiz nasıl geçti acaba? Ben de başlamayı düşümüyorum. Merak ettm.

Merhaba, uyku eğitiminiz nasıl geçti acaba? Ben de başlamayı düşümüyorum. Merak ettm.
Şu an güzel gidiyor. 1 hafta oldu kucağı bıraktık sayılır. Arada direniyor ama genel olarak iyi geçiyor. Sonraki adımlar sırayla geliyor. Gündüz uykularını uzatma gece kalkmasını azaltma adımları falan var oralara gelmedik henüz. Kesinlikle başlayın. En önemlisi bebek için. Uykuları bile uzadı şu an. Önceden 1 saatte 2 kere kalkardı maşallah barekallah şimdi 1buçuk saat 2 saat uyuduğu oluyor. Çocuklar dinlensin anneler dinlensin ❤️

Şu an güzel gidiyor. 1 hafta oldu kucağı bıraktık sayılır. Arada direniyor ama genel olarak iyi geçiyor. Sonraki adımlar sırayla geliyor. Gündüz uykularını uzatma gece kalkmasını azaltma adımları falan var oralara gelmedik henüz. Kesinlikle başlayın. En önemlisi bebek için. Uykuları bile uzadı şu an. Önceden 1 saatte 2 kere kalkardı maşallah barekallah şimdi 1buçuk saat 2 saat uyuduğu oluyor. Çocuklar dinlensin anneler dinlensin ❤
Sevindim. Ben de başlayayım dedim karar verdim.

Merhaba arkadaşlar. 6 aylık kızım için uyku eğitimi alacağım. Uyku meleği, baldan anne, irlandalı anne gibi uyku eğitimi veren kişiler var. Aranızda uyku eğitimi alan, kendi değilse de yakını vs Bi şekilde bu konuya dair fikri önerisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi acaba? Saydığım isimler dışında da olur. Fikir, öneri, deneyim... Her şeye açığım. Şimdiden teşekkür ederim ☺❤
YOK

68E5B5AA-211D-4820-BC10-27853B2C2BE5.jpeg
A3312CD1-AEFF-4A9A-B108-2DBDACBC53E1.jpeg

Bravo evet çok duygulandım. Bunları sanki ben bilmiyorum bebek kaç aylık ne durumda anne ne durumda hiç Bi şey bilmeden böyle konuşmanız uzaktan çok çok kolay umarım sizin de uyumayan kucaktan İndirdiğiniz dakika uyanan Bi bebeğiniz olur da böyle nerden çare bulsam diye kara kara düşünürsünüz fakat o zaman açıp bu yazıyı okursunuz. Ayrıca ben size fikrinizi mi sordum bu konuda? Uyku eğitimine dair önereceğin biri varsa söylersin yoksa susarsın böyle olayı dramatikleştirmeye çalışmayın Bi kere de sadece sorulan şeye cevap vermeyi başarın!

Kesinlikle katılmıyorum... 6 aydır ne meme ne sallama ne kucak ne yanımda yatırmak her uykusu geldiğinde ağlayan üzülen bir bebeğe araştırmadan uykusunu anlamadan sadece sarılmak malesefki yeterli olmuyor.. aksine bu kadar küçük bir bebeğin uykularının bölünmesi gelişimi için ve ilerisi için çok zararlı.. doğru uzmanlarla doğru kişilerle uyku problemi yaşayan her ebeveyn eğitim almalı.. ve eğitim demek asla bebeği üzmek ağlatmak yalnız bırakmak değil biraz araştıralım öğrenelim lütfen.. bu arada uyku problemi olmayan anne memesinde mışıl mışıl uyuyan amnelerede hayranım keşke benim bebeğimde öyle olsaydı...

Bravo evet çok duygulandım. Bunları sanki ben bilmiyorum bebek kaç aylık ne durumda anne ne durumda hiç Bi şey bilmeden böyle konuşmanız uzaktan çok çok kolay umarım sizin de uyumayan kucaktan İndirdiğiniz dakika uyanan Bi bebeğiniz olur da böyle nerden çare bulsam diye kara kara düşünürsünüz fakat o zaman açıp bu yazıyı okursunuz. Ayrıca ben size fikrinizi mi sordum bu konuda? Uyku eğitimine dair önereceğin biri varsa söylersin yoksa susarsın böyle olayı dramatikleştirmeye çalışmayın Bi kere de sadece sorulan şeye cevap vermeyi başarın!

İki aydır bence araştırıyorum çoğu postlarla biraz düzene girdik biz ama bu seferde doğru yapıyormuyum acaba diye merak etmekten kendimi alıkoyamıyorum en son uyku meleği seride samurkaş ve uzman psikolog oya çanak hanım bana yakın gelmişti .. sizede yakın gelenler varsa paylaşırsanız sevinirim

Uyku meleğinin kitabını okudum 2 gün uyguladım o yüzden tekrar onlarla anlamadım kitaptakine daha farklı şeyler söylemiyceklerdi o yüzden baldan anneyle anlaştım daha yakın sıcak biri. İnşallah iyi iletişim kurarım.

Kusura bakmayın yazmışsınız memnunmusunuz peki

Back