Bebek Beslenmesi uyku duzeni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bidik1983

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
644
479
73
arkadaslar merhaba,

Bugun itibari ile 1ay 3gunluguz..uyku duzenimiz yok 2saatte bir kalkiyor..

Sormak istiyorum meme verip altini degistirdikten sonra bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz..yataga koyup direk uyutabilen var mi..yoksa benim gibi ilk once goguste uyuyup sonra mo besige ya da yataga aliyorsunuz?

Goruslerinizi bildirirseniz ya da tavsiyelerinizi sevinirim..

arkadaşım 1 aylık bebeğin uyku düzeni sen istesende olmaz zaten,olsa da o düzen bir milyon kere bozulur:))) öyle düzenli çocuk çok nadirdir,hem 2 saatte 1 kalkıyoda daha ne istiyosun,emzir koy yerine o uyur zaten ,kalkmasa bile sen kaldır emzie daha çok küçük çabuk acıkır,benm düşüncem böyle , bizimki 10 aylık oldu hala bi düzen oturtamıyoruz,aslında ilk başlarda gayet düzenliydi ama dişini çıkaramadı henüz o yüzden çok sıkıntı yaşıyo yavrum,eğer sıkıntısı yoksa gayet güzel uyur,tabi emmeye kalkıyo hala,ama bi sıkıntısı varsa sabahladığımız da oluyo,benm sana tavsiyem illa bi düzeni olacak diye takma kafana,ben çok takıyodum düzeni yok diye ama sağlıklı olsunda varsın 2 saatte bir emmeye uyansın,çok şükür sütümüz var ,dert etmemek lazımm,uyutma şekline gelince emziriyodum beşiğine koyuyodum uyuyodu,emzik kullanıyoduk uykuya dalmada yardımcı oluyo,acıktıgında uyanıyodu zaten,4-5 aylık olana kadar gündüzleri bile çoğu zaman kendi kendine uyuyodu,ses falan dinlemezdi uykusu gelsin hemen uyurdu

offoff yaram desıldı..benım kızım 13 aydoluyor ne uyku duzenı ne bırsey..kafasına gore takılıyor..en uzun uyudugu 2 saat o da 13 ayda sayılıdır yani..genelde 45 dk da bır uyanır..butun gece meme agzında..uykuya hasretım hasret..sımdı de uyanık sarıldık bılgısayara bakıyoruz..bıde bana yarDımcı olacak kımse de yok..ölecem uykusuzluktaaaaaannn

allah o zaman herkese yardim etsin..benim kizimda birde soyle bir problem var..gazi yok alti temiz,ac degil besige yatirdim mi mirin kirin sesler cikartio ve uykuya da dalmasi zor oluyor..zor oldugu icinde bir daha meme vaktine geliyor..

Emzigi denedim ama malesef almiyor..alsa belki bende rahatlarim yani hemen uykuya dalar..

Biz annesi ve babasi olarak uykuyu seven daha dogrusu gec yatmaya tahamilumuz olmayan anne babalariz erken yat erken kalk misali..ve uykusuzluga da hic gelemiyoruz..insallah gelecekte bize ceker tum dualarim bu yonde..

Yardimlariniz icinde tesekkurler..

allah o zaman herkese yardim etsin..benim kizimda birde soyle bir problem var..gazi yok alti temiz,ac degil besige yatirdim mi mirin kirin sesler cikartio ve uykuya da dalmasi zor oluyor..zor oldugu icinde bir daha meme vaktine geliyor..

Emzigi denedim ama malesef almiyor..alsa belki bende rahatlarim yani hemen uykuya dalar..

Biz annesi ve babasi olarak uykuyu seven daha dogrusu gec yatmaya tahamilumuz olmayan anne babalariz erken yat erken kalk misali..ve uykusuzluga da hic gelemiyoruz..insallah gelecekte bize ceker tum dualarim bu yonde..

emziğe alıştırma yöntemi ters psikolojiyi deneyin.emziği verin ağzına tam emicekken hafifçe çekin daha istekli emmeye başlıyor.bunu birkaç defa yapın.cok cok emiyor.

allah yardımcınız olsun o zaman,benm çok şükür uyku problemim hiç olmadı,3 gün inanki hiç abartmıyorum tam 3 gün gözümü yummadım,çok gazı vardı denemediimiz yöntem kalmıyodu çok şükür ki 2 aylıkken geçti gazı erken atlattık o dönemi,benm eşim de allah razı olsun ondan nornalde uykusu çok ağırdır işe giidyo mecbur erken uyuyo ama hiç uyumadan işe gittiği o kadar çok olduki,1 kere bile off dediğini duymadım,en son örnek dün gece çok huysuzlandı 4 buçuğa kadar ben baktım ,ondan sonra eşim aldı sabah 7 buçuğa kadar o baktı o halde işe gitti,böyle geçen günümüz çok oluyo,allah eşimden bin kere razı olsun hakkını ödeyemem,uykuyu ne kadar çok sevsede elinden geldiğinn fazlasıyla yardmcı oluyo bana,benm doğumum çok zor günlere denk geldi,çok acı sıkıntı yaşadım üstüne uykusuz günler,gazlı ağlayan bi bebek ,lohusa psikolojisi derken hepsinin üstesinden geldik,kızımız 10 aylık oldu daha 1 kere bile deliksiz yattığım olmadı,hep diyorum çok şükür sağlığı yerinde ,çok şükür kii alalhım onu bize verdi daha ne isterim,en fazla 2 yaşına kadar sürer bu durum ,2 senede uyumayalım yani ne olacakki,haa bide çocugun düzene girmesi gibi bi durum olmaz bence sen çok umutlanma,çünkü tam düzene girdi diyosun hasta oluyo ,dişi çıkıyo,yeni şeyler öğreniyo,uyumak istemiyo oynamak istiyo,sonrada düzen denilen bişey kalmıyo,bence siz kendinizi alıştırın duruma,eğer çok zorlanıyosanız annenizden kayınvalidenizden yardım isteyen bence,bende artık alışkanlık yapmış geçenlerde bigün kızım güzel uyudu uzun süre uyanmadı ama ben saat başı uyandım:))) uyuyamıyorum ,uykuya dalamıyorum,biz ona düzen kuralım derken o bize kurmuş haberimiz yok:)))) canları saolsun yavrularımızın,rabbim isteyen herkese evlat kokusunu tatmayı nasip etsin

canım benim bende de aynı sorun var.şuan tam 26 günlük olduk. 20 güne kadar emip uyuyordu ne gaz sorunumuz ne uyku problemimiz vardı.şimdi ise gündüz hiç uyumuyor.gecede sabah 4e kadar uyuyor 4 ten sonra 45 dk da bir mızmızlanıyor.
emziriyorum altını alıyorum yatağına yatırıyorum mız mız ötüp duruyor.emzik almıyor.zorla ağzına vermeye çalışıncada basıyor çığlığı.ne yapmamız gerekiyor artık şaştım.

geceki uykusuzluğumu gündüz alayım diyorum gündüz hiç uyumuyor. sürekli ağlamaklı..zaten sütümde çok yok.mama takviyesi yapıyorum.

muskatı duydum şimdi onu deneyeceğim birde.sizce faydalı birşeymi??biraz tedirginim..

canım benim bende de aynı sorun var.şuan tam 26 günlük olduk. 20 güne kadar emip uyuyordu ne gaz sorunumuz ne uyku problemimiz vardı.şimdi ise gündüz hiç uyumuyor.gecede sabah 4e kadar uyuyor 4 ten sonra 45 dk da bir mızmızlanıyor.
emziriyorum altını alıyorum yatağına yatırıyorum mız mız ötüp duruyor.emzik almıyor.zorla ağzına vermeye çalışıncada basıyor çığlığı.ne yapmamız gerekiyor artık şaştım.

geceki uykusuzluğumu gündüz alayım diyorum gündüz hiç uyumuyor. sürekli ağlamaklı..zaten sütümde çok yok.mama takviyesi yapıyorum.

muskatı duydum şimdi onu deneyeceğim birde.sizce faydalı birşeymi??biraz tedirginim..

Valla muskati bilmiyorum ben..ama dun gecem tam bir kabustu diyebilirim..cok guzel sekilde emiyor altini degistiriyorum sonra besige yatirinca da hep miz miz..derin uyku yok..bende herhalde otomotige baglamis olmam lazim ki besige ip bagladim yanimda yari uykulu vaziyette onu salladim..

Hani diyorlarya daha dogrusu bana diolar..40'i ciksin sihirli degnek degecek..valla 40'im 13kasimda cikiyor bakalim o sigirli degnek bize ugrayacak mi?

cnm banyo yaptırıp zeytinyağıyla yada bebekyağıyla masaj yaptınız mı,ama öyle rasgele ovup geçmeyin güzel bi masaj yapın karnına,bacaklarına falan,bizim doktorumuz demişti,eşim çok güzel masaj yapıyodu hamur gibi oluyodu resmen daha masaj yaparken uyuyup kalıyodu,giydirirken bile uyanmıyodu:))) 10 aylık oldu hala öyle masajı çok seviyo,bırakıyo kendini,bide uyanık oldugu zamanlarda oyala onu ne biliyim konuş,evi gezdir camdan baktır,ama sürekli konuş sakin sakn anlat bişeyler,sen sakin olursan o da sakinleşecek emin ol

muskatı bana da çok söylediler ama asla kullanmadım,anason falan hiç kullanmadım öyle şeyler zararlı çünkü muskatta öyle,1 sefer görümcem vermiş çocuk sabaha kadar gözünü açamadı uyudu,merak ettim araştırdım uyuşturucu etkisi varmış aldım çöpe attım asla kullanmadım,doktorumuz humananın kimyonlu rezene çayını tavsiye etti,bi süre onu kullandım,rahatlatıyodu gerçekten onu dene istersen

Valla muskati bilmiyorum ben..ama dun gecem tam bir kabustu diyebilirim..cok guzel sekilde emiyor altini degistiriyorum sonra besige yatirinca da hep miz miz..derin uyku yok..bende herhalde otomotige baglamis olmam lazim ki besige ip bagladim yanimda yari uykulu vaziyette onu salladim..

Hani diyorlarya daha dogrusu bana diolar..40'i ciksin sihirli degnek degecek..valla 40'im 13kasimda cikiyor bakalim o sigirli degnek bize ugrayacak mi?

canım benim aynen benim yaşadıklarımı anlatıyorsun.bende beşiğine ip bağladım artık.manyak gibi oldum ip elimden düşmüş ben hala ritmik bir şekilde çekiyorum.bu 40 çıkma olayı bana hikaye gibi geliyor ama hadi hayırlısı:( banada aynı şeyi söylüyorlar. bende şafak sayıyorum 22 kasım son..(eğer doğruysa)

canım benim aynen benim yaşadıklarımı anlatıyorsun.bende beşiğine ip bağladım artık.manyak gibi oldum ip elimden düşmüş ben hala ritmik bir şekilde çekiyorum.bu 40 çıkma olayı bana hikaye gibi geliyor ama hadi hayırlısı:( banada aynı şeyi söylüyorlar. bende şafak sayıyorum 22 kasım son..(eğer doğruysa)

Valla bilmiyorum ama benim kizim daha 1,5aylik bile olmadi doymuyor yada galiba ben bunu anlamadim..1gogusumden 20dakka emziriyorum sonra aglamaya devam diger memeyi verince susuyor..ama uykusu ne yapariz bilmem..
Evde yapmadigimiz sey kalmadi ana kucagi var chicco'nun ona otutturuyoruz konusuyoruz masaj yapioyoruz evin icinde basilmadik yer kalmadi..ama banamisin demiyor valla..
Ben normalde biraz asabi bir insanim ister istemez agladiginda bana geliolar..soyleniyorum bazen bazende sabir cekiyorum ama o bendeki stresi de fark ediyor olabilir..
Suan ayagimda hafif hafif salliyorum hickirik tuttu biryandan ama gozler cin gibi..sabahin 7 bucugundan beri ayaktayiz..

Annelik cok zormus ama ben bunu anladim..

banada herkes 40 ı çıksın huyu değişir dediler.kaç kırk çıktı bizimki değişmedi aynı huysuz aynı ağlak aynı uykusuz kız:)))

Valla bilmiyorum ama benim kizim daha 1,5aylik bile olmadi doymuyor yada galiba ben bunu anlamadim..1gogusumden 20dakka emziriyorum sonra aglamaya devam diger memeyi verince susuyor..ama uykusu ne yapariz bilmem..
Evde yapmadigimiz sey kalmadi ana kucagi var chicco'nun ona otutturuyoruz konusuyoruz masaj yapioyoruz evin icinde basilmadik yer kalmadi..ama banamisin demiyor valla..
Ben normalde biraz asabi bir insanim ister istemez agladiginda bana geliolar..soyleniyorum bazen bazende sabir cekiyorum ama o bendeki stresi de fark ediyor olabilir..
Suan ayagimda hafif hafif salliyorum hickirik tuttu biryandan ama gozler cin gibi..sabahin 7 bucugundan beri ayaktayiz..

Annelik cok zormus ama ben bunu anladim..

bende bir göğsümü en az 10-15 dk emzirmeye çalışıyorum.iksinide emziriyorum.yatağına yatırıyorum 10 dk uyuyor.sonra basıyor çığlığı.bende galiba sütüm yetmiyor diye mama veriyorum.mamayı çıldırmış gibi emiyor.sonra biraz sersemleşiyor ama uyumuyor..mama onu 2 saat oyalıyor,bu 2 saat içinde hala uyanığız yalnız. sonra yine aynı yine aynı...şu ayakta sallama ve emzik olmasa halim iyice harap zaten!..

o mızmızlandıkça aynen bende senin gibi hemen sinirleniyorum söyleniyorum yada ağlamaya başlıyorum...

birde bu hıçkırık neden oluyor acaba,bizdede var.

banada herkes 40 ı çıksın huyu değişir dediler.kaç kırk çıktı bizimki değişmedi aynı huysuz aynı ağlak aynı uykusuz kız:)))

evet 40ı çıkacak sonra diyecekler ki bi 3 aylık olsun. 3 aylık olacak bi 6 aylık olsun....vs.. bi arkadaşımada böyle teselliler veriyorlardıda ordan biliyorum. o zaman bizim junior daha yoktu.

tamamen düzelmesede en azından şu uyku olayı 1-2 yıl sonra düzene girecek,bunu düşünerek sabrediyorum.çünkü gece uyuyamadığım zaman gündüz ona harcayacak ne enerjim ne tahammülüm kalıyor.uykusuzluktan zombi gibi oldum artık:(

evet 40ı çıkacak sonra diyecekler ki bi 3 aylık olsun. 3 aylık olacak bi 6 aylık olsun....vs.. bi arkadaşımada böyle teselliler veriyorlardıda ordan biliyorum. o zaman bizim junior daha yoktu.

tamamen düzelmesede en azından şu uyku olayı 1-2 yıl sonra düzene girecek,bunu düşünerek sabrediyorum.çünkü gece uyuyamadığım zaman gündüz ona harcayacak ne enerjim ne tahammülüm kalıyor.uykusuzluktan zombi gibi oldum artık:(

Al benden de o kadar gozlerim kan canagi icinde..sabah uyumadi die hungur hungur agladim..
Benim sutumde problem yok esasinda..ama ben 17kasim da bir davet var..ve sutumu sagmam gerekli ama malesef sagamiyorum..kizim doymadigindan her iki gogusu de emiyor..oyle olunca da nasil sagarim bilmem..

cooooooooooook yorgunum coooooooooookkk...kızım 8 ekımde yasını doldurdu cok sukur Allaha...
dogdugundan berı cok cekıyorum uyku sorununu..zaten gazlı bebek uyumuo..yanı cok sık uyanıo..gec yatıyo falan..bır de bunlara dıs eklenınce kabus oldu benım ıcın :(((((
zaten yalnızım bulundugum sehırde tanıdıgım bana yardımcı olacak kımse yok..oyle mal gıbıyım kı anlatamam..boyle ıyıce saf gıbı oldum..hıc halım yok..kızım dun gece de 1 de falan yattı 3 e gelmeden kalktı ama 3 e kadar 10 kere uyanmıstır yanı..sonra uyandı sabah 7 ye gelırken yattı 12 ye kadar yıne sureklı uyandı meme hep agzıunda..bayılcam yaaaaaaaaaa....yavrum o da sersem gıbı oluyo zaten..gozlerının altı kıpkırmızı:((
ben hele tam bır zombı oldum:( gızlerımın altı mor..ay allahım sınırden gulesım var:)zayıfladım falan..neyse bunlar gecıcı seyler deeee...
benım guzel kızımın uykusu dahaa 2 yasına kadar duzlemez bence..onun uykusu duelene kadar da ben depresyon ıcınde bogulurum..Allahtan esım yardımcı olmaya calısıyor..ama ona da yazık..sabahın korunde ıse gıdıyor..
kalkıp yemek yapmam lazım ama vallaha halım yok:(:((

bizimkinin 40'i cikti..13 kasimda..duzelme var mi derseniz..geceleri 2 kere kalkiyor 3saat ara ile..gecen gece 4,5saat uyudu..artik ben uyandirdim..ama 1gunleri 1gunlerine tutmuyor acikcasi..ama gunduzler feci bende hic bi isin ucundan tutamaz oldum..ne kahvalti yapabiliyorum ne ütü ne de etraf toparliyorum..bütün zamanimi aliyor alsin almasin diil tabii ama arada da uyusun birazki ocaga da bir yemek koyayim..
Duzelicekler eninde sonunda ama tabii zaman alicak..bende cok zayifladim normal dogum yaptim..72 kilo ile doguma girdim simdi 62 kiloyum..gozlerimin alti hep mor..
Allah hepimize kolayliklar versin..
Suan ayagimda salliyorum biraz once misil misil uyuyan kiz simdi cin gibi gozler fildir fildir.. :))))

Back