• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyaran eksikliği

Aytenyigithamza

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2023
8
3
1
31
Merhaba hanımlar oğlum 4 yaşında ve üç yaşında güzel konusurken altı ay önce bir kardeşi oldu hem o süreçte hem pandemi sürecinde TV telefona çok maruz kaldı şuan pek konuşmuyor. Psikiyatriye götürdük heyete götürdük rehabilitasyona götürdük uyaran eksikliği dediler. Kreşe kaydedecem ama Eylül'de basliyormus. Bu süreçte ben evde neler yapabilirim yardımcı olur musunuz

Söylemişlerdir zaten ama yazayım yine de. TV tablet telefon hayatınızdan çıkmalı. Bol bol etkileşimli oyunlar oynayın. Kitap okuyun. Tabii ufak bebek de var ama birinden yardımla üstüne düşerseniz düzelir inşallah.

Durumunuz varsa normal kreşe yazdırın bir an önce eylülü beklemeye gerek yok zaman kaybı.hos 4 yaşındaki bir çocuğun bence yarım gün bile.olsa çoktan kreşe gidiyor olması gerekirdi. Kardeş faktörü de çok önemli. bir an önce sosyalleşmesi lagzim,hemen kreşe verin. Bu arada cocuga rapor falan cikarttitmayin sakın heyet falan demisinizde

Durumunuz varsa normal kreşe yazdırın bir an önce eylülü beklemeye gerek yok zaman kaybı.hos 4 yaşındaki bir çocuğun bence yarım gün bile.olsa çoktan kreşe gidiyor olması gerekirdi. Kardeş faktörü de çok önemli. bir an önce sosyalleşmesi lagzim,hemen kreşe verin. Bu arada cocuga rapor falan cikarttitmayin sakın heyet falan demisinizde
Hayır raporu kabul etmedik zaten yirmi dakika bakıp isterseniz atipik otizm yazayım bilmiyorum ne yazacam diyen bı doktordu. Olayları anlatmama rağmen beni dinlemedi hiç. Maalesef tek çocuk olunca kiyamiyorduk bizden ayrı olmasına. Ama şimdi mecbur verecem. Yaz okulu olduğu için kreşler bu ay almıyor son onbeş gün kaldı dediler çünkü. Eylül'de yaşıtlarıyla aynı sınıfa verelim ki çocuk kendini kötü hissetmesin diye. Yoksa bende bir gün bile geciktirmek istemiyorum artık.

Çocuk gelişim uzmanı bizimle çok ilgilendi çok konuştu. Sonuç olarak testler yaptı oğlumla oyunlar oynadılar. Otizm olduğundan suphelenmiyorum konusmamissiniz çocuk öğrensin oynamamissiniz çocuk öğrensin yada akranlarıyla olmamış kalabalık ortamlara girmemiş. Ondan böyle dedi. Kresle açılır dedi.ama kreşler Eylül'de baslicak. Şuan yaz okulu olduğu için son onbesgun gerek yok diyorlar. Zaten at çiftliği ve havuz yapıyorlarmış sürekli. Bizde onları yapıyoruz. Daha çok vakit ayırıyoruz ama evde neler yapabilirim bilmiyorum bil bol kitap okuyorum.

Merhaba hanımlar oğlum 4 yaşında ve üç yaşında güzel konusurken altı ay önce bir kardeşi oldu hem o süreçte hem pandemi sürecinde TV telefona çok maruz kaldı şuan pek konuşmuyor. Psikiyatriye götürdük heyete götürdük rehabilitasyona götürdük uyaran eksikliği dediler. Kreşe kaydedecem ama Eylül'de basliyormus. Bu süreçte ben evde neler yapabilirim yardımcı olur musunuz
Bol bol dışarı çıkarın. Park, bahçe, deniz kenarı, yürüyüş ve sürekli konuşun. Bak kuşlar geçiyor, bak kedi, bak bilmemne..
Yeni bebek de 6 aylıkmış atın pusete çıkın.. Uyaran eksikliğinin en iyi tedavisi sokak sokak gezmek ve sürekli konuşmak.

Bol bol dışarı çıkarın. Park, bahçe, deniz kenarı, yürüyüş ve sürekli konuşun. Bak kuşlar geçiyor, bak kedi, bak bilmemne..
Yeni bebek de 6 aylıkmış atın pusete çıkın.. Uyaran eksikliğinin en iyi tedavisi sokak sokak gezmek ve sürekli konuşmak.
Anne oyun oynayalım diyor dışarı çıktığımızda o ara bisiklet mi scooter mi ne kullanmak istiyorsa bana söylüyor onları getir dışarı çıkalım diyo ama sohbet edemiyor tane tane konuşuyorum beni anlasin diye komutlarimi alıyor ne istesem gidip getiriyor tuvalete tek başına gider küçük tuvalet büyük tuvalet. Kıyafetlerini çıkarır gider bitince beni çağırır. Sonra ben giydiririm. Ama bı eksiklik var yaşıtlarına göre oda konuşması . İşte tekerleme şarkıları falan da beraber güzel soyluyoruz. Sayı saymayı 10 a kadar öğrettim harfleri hepsini biliyor. Ama aklını vermiyor sklyor. Yoksa ne sorsak söyler renkler dahil. Boyama yapınca mesela tasirmadan diyorum onlara dikkat ediyor ama pastel boya seviyor kalem boya pek kullanamıyor bastirmiyor ve renk haliyle gorunmuyor. Hayali oyunlarda oynuyoruz. Ben masal anlatırım diğer gün kitabı ona veririm o bana resimlere bakarak anlatır. Ama takıntısı var bı kitap okuduk nele odasını topluyor diye onu okudugumdan beri bütün oyuncaklarini düzenli kaldırır. Oynadı mi hemen kaldırır dolaba koyar anlamıyorum ki kafam allak bullak

Anne oyun oynayalım diyor dışarı çıktığımızda o ara bisiklet mi scooter mi ne kullanmak istiyorsa bana söylüyor onları getir dışarı çıkalım diyo ama sohbet edemiyor tane tane konuşuyorum beni anlasin diye komutlarimi alıyor ne istesem gidip getiriyor tuvalete tek başına gider küçük tuvalet büyük tuvalet. Kıyafetlerini çıkarır gider bitince beni çağırır. Sonra ben giydiririm. Ama bı eksiklik var yaşıtlarına göre oda konuşması . İşte tekerleme şarkıları falan da beraber güzel soyluyoruz. Sayı saymayı 10 a kadar öğrettim harfleri hepsini biliyor. Ama aklını vermiyor sklyor. Yoksa ne sorsak söyler renkler dahil. Boyama yapınca mesela tasirmadan diyorum onlara dikkat ediyor ama pastel boya seviyor kalem boya pek kullanamıyor bastirmiyor ve renk haliyle gorunmuyor. Hayali oyunlarda oynuyoruz. Ben masal anlatırım diğer gün kitabı ona veririm o bana resimlere bakarak anlatır. Ama takıntısı var bı kitap okuduk nele odasını topluyor diye onu okudugumdan beri bütün oyuncaklarini düzenli kaldırır. Oynadı mi hemen kaldırır dolaba koyar anlamıyorum ki kafam allak bullak

Merhaba her hangi bir özel eğitim aldınızmı benim 27 aylık bir oğlum var ve otizm belirtileriyle karşı karşıyayız 5-6 kelime harici cümle kurmuyor göz teması yabancılarla oyun esnasında var sadece ismine seslendiğimizde çok nadir bakıyor ve maalesef yapacağımız en büyük hatayı yaptık ve yoğun bir şekilde ekrana maruz kaldı psikiyatırdan tam tanı almadık ama özel eğitime başlayacağız oradaki uzmanlarda bireysel ve ergoterapi ile bu durumun düzeleceğini belirttiler pandemi olduğu için çok az dışarı çıktı motor becerilerinde çok ciddi problemler yok doktordan aldığımız yazı SOSYAL İLETİŞİMDE KISITLILIK AÇISINDAN RİSKLİ GRUP.bu durumu yaşayıp atlatanlar varmı acaba 🥹🥹

Merhaba her hangi bir özel eğitim aldınızmı benim 27 aylık bir oğlum var ve otizm belirtileriyle karşı karşıyayız 5-6 kelime harici cümle kurmuyor göz teması yabancılarla oyun esnasında var sadece ismine seslendiğimizde çok nadir bakıyor ve maalesef yapacağımız en büyük hatayı yaptık ve yoğun bir şekilde ekrana maruz kaldı psikiyatırdan tam tanı almadık ama özel eğitime başlayacağız oradaki uzmanlarda bireysel ve ergoterapi ile bu durumun düzeleceğini belirttiler pandemi olduğu için çok az dışarı çıktı motor becerilerinde çok ciddi problemler yok doktordan aldığımız yazı SOSYAL İLETİŞİMDE KISITLILIK AÇISINDAN RİSKLİ GRUP.bu durumu yaşayıp atlatanlar varmı acaba 🥹🥹
Merhabalar özel eğitim yapmadık. Kreşe başladık bir buçuk ay oldu. Oğlum göz teması kuruyor ismine dönüyor akranlarıyla oyun oynuyır dikkat ve algıda problem yok yasıtlarıyla tek farkı konuşmuyor. İstediği zaman konuşuyor sadece. Öğretmeni arkadaşlarıyla da konuşmaya çalısıyor ufak ufak dedi.

Bizde de herşey 18 aylıkken başladı sürekli oyuncak tekerlekleri çeviren klimaların mikrodalgaların çalışma sesinden zevk alan bi çocuk olduğunu farkettik aslında hep ilgilendik ama hep de tv açıktı kafamız dank edince birde baktık ki çocuk ismine bile duyarsızlaşmış pandemi dönemine denk gelince fazla çocukta görmemişti kendi kendine dönüyor yandan yandan bakıyordu izlerken kahroluyorduk sonuç olarak bu durum bizi çok korkuttu tek umudum tek tükde olsa konuşmasıydı neyse durumu farkedince üç yaşına kadar Tv den olabildiğince uzak tuttuk sosyalleşmesini sağladık kitap okuduk konuşması ilerlesin diye papağan gibi durmadan tekrar ettik tekrar sonrası bi ekololi gelişti tabi bir dönemde o korkuttu bizi ama sonra bir konuştu pir konuştu ekololide 2.5 yaşa doğru geçti şimdi Allah’a şükür her şey yolunda ama o dönem ömrümüzden ömür gitti televizyon resmen çocukların beyin yapısını bozuyor ne kadar az ekran ışık ses o kadar iyi gelişim için doğada olmak çok önemli iletişim kurmak tabi beslenme de çok çok dikkat edilmesi gereken konular başından tv kadar abur cubur ekmekten uzak tutmak gerek bi gün iyiye giderse yazarım demiştim inş herkesin çocuğu en kısa sürede bu durumu atlatır.

Belki inanır belki inanmazsınız ama doğumumda çok zor geçmişti ilk zamanlar acıdan çocuğu almak istemediğimi söyledim böyle şeylerin trawma yarattığını toplum olarak yeni öğreniyoruz tabi daha sonra bunun içinde çocukla sık sık uykusunda konuştum aslında durumun onunla alakalı olmadığını tamamen bu olayın benim tarawmamdan kaynaklandığını anlattım ona doğum anında neler olduysa hepsini anlattım ben inanıyorum bunlarda değişimde etkili hem onun hem benim için. 😉

Belki inanır belki inanmazsınız ama doğumumda çok zor geçmişti ilk zamanlar acıdan çocuğu almak istemediğimi söyledim böyle şeylerin trawma yarattığını toplum olarak yeni öğreniyoruz tabi daha sonra bunun içinde çocukla sık sık uykusunda konuştum aslında durumun onunla alakalı olmadığını tamamen bu olayın benim tarawmamdan kaynaklandığını anlattım ona doğum anında neler olduysa hepsini anlattım ben inanıyorum bunlarda değişimde etkili hem onun hem benim için. 😉
Ah ah darısı başımkza inşallah. Bizde kreşe baslattık ismine dönüyor göz teması var tekerlere yada dönen şeylere çok meraklı deil. Her çocuk gibi. Oyuncaklarıyla amacına uygun oynuyor. Kreşte baya sosyalleşti hep arkadaşlarıyla oynuyor öğretmeni de iki ayda çok ilerleme katettiğimizi söylüyor. Ama konuşması durmuş sadece ihtiyaclarını ve konuşmak isteyince konuşuyor. Onun dışında konuşmaz çok korkuyorum.

Ah ah darısı başımkza inşallah. Bizde kreşe baslattık ismine dönüyor göz teması var tekerlere yada dönen şeylere çok meraklı deil. Her çocuk gibi. Oyuncaklarıyla amacına uygun oynuyor. Kreşte baya sosyalleşti hep arkadaşlarıyla oynuyor öğretmeni de iki ayda çok ilerleme katettiğimizi söylüyor. Ama konuşması durmuş sadece ihtiyaclarını ve konuşmak isteyince konuşuyor. Onun dışında konuşmaz çok korkuyorum.
Hiç korkmayın o zamanlar çok araştırdım çok üzüldüm çok ağladım anladığım kadarıyla bir çocuk otizmli doğmuşsa eğer yapacak hiç bir şey yok ilerleme göstermesi çok zor ama uyaran eksikliği yaşayan çocuklar biranda pik yapıyorlar sosyalleşmekte en önemli şey diye biliyorum çoğu gelişimi normal çocuklarda da konuşma geç olabiliyor çevremizde çok var üç dört yaşında hala normal cümle kuramayanlar yaradılış meselesi bu konu birazda bizimkinin karakterinde var mesela işine gelirse tepki vermek hala da aynı😂 inş en kısa sürede her şey yoluna girer bu konu sonsuza kadar kapanır çünkü gerçekten çok yıpratıcı belirsiz bi süreç.

Back