- 5 Haziran 2018
- 120
- 21
- 24
- Konu Sahibi Ercannazli17
Ilk önce şunu söylemek isterim almanyadayız bulgaristan türküyüm ve şuan türkiyeye gidecek durumum yok malesef…Oğlum şuan 20 aylıkCocuk psikiatrisine götürüyorum haftada 1 gün 90 dk orada kalıyoruz..Ve pedagog eğitime başladık özel eğitim gibi haftada 1 kez 50 dk şuana kadar 2 kere gittik..Kadın onunla oyun oynuyor ayıma göre daha fazla yapamayız dedi ve haftada 1 kez şuan yeterli dediOtizmden şüphelendin tabiki her anne gibi bu aralar cok üzülüyorum oğlum icinde ve etrafımda o kadar cok cocuk var kı kız erkek anne ile yanlız kalanlar en cok bu durumu yaşıyor…Bizim problemimiz cift dil ben evde türkce konuşuyorum oğlum zaten zor türkce anlıyor belki bilmiyorum bazen al ver komuti yapar gel komutu yapar hayır deyince anlar ama almanca 0 doktor kreş önerdi kreşede başladık ama kreşe dahaha tuhaflaşıyor mesela duvarda fazla resimler balik balik resimleri cocuk renkler falan fazla geldiği icin mi ne bilmiyorum .. artık…Doktor gitsin kreştekilerde zamanla alışıcak dediler burda henüz alışma aşamasındayız haftaya ayrılık olacak oda 15 daka kadar kendini kapar mı acaba cok korkuyorum cok üzülüyorum…Evde onunla vakit geciriyorum yemek yaparken hatta banyoya bile onunla gidiyoruz diş fircalama gibi şeyler gösteriyorum yapoz oynuyoruz pek sevmez hayvanları tanıyoruz şuan bildikleri maymun horoz inek kedi köpek kuş arı böcek bir kac tanesinin sesini cıkarır inek horoz ve maymun bu aralar favori ..Konuşma yok kelime sayısı az bildiği hale mızmızlanıyor .. ver diyor gel diyor su diyor baba diyor mama diyor biberona nene diyor kediye pisi derdi diş derdi bu iki kelime yok bayadır.. biberon cok kullanıyor.. vermiyorum eline iyecek birşey veriyorum oyalansın diye ama bazen cok istiyor hata sakladım yerlerini bile öğrendi..Göz teması istediği zaman kurar benimle kurar ilgisini ceken insanlarla kurar ama normal bir cocuk gibi kurmaz mesela meraklı gibi falan kuzenleri ile kurar onlarla eğlendiği icin babaannesi dedesi halasınla yakında kurmaya başladı bazende yabancılar ile kurar cocuklarlada kurar istediği zaman ..Babası malesef ilgisiz telefon hayatından cıkaramıyoruz beyefendinin oğlumun durumu bu olduğu halde 100 kere anlatsamda 1 2 saat birsey yapar ilgilenir sonra 5 gün üstünden gecer öyle..Ben ne yapmaliyim ergoterapi aldırıcam başvurdum ama kuyruktayiz burda öyle sıra yani boş yerleri yok malesef ..En cok korktuğumşey yani belirtiler arasındaEl parmakları ile oynuyor ve el cırpmaları var 1 haftadir ikisini cok yapıyor yani günde 1 2 3 kez en fazla yapar boş zamanında yapar..