merhaba doktor hanım. öncelikle kadınlar kulübünde aramızda olduğunuz ve sorunlarımızı dinleyip yol gösterdiğiniz için size teşekkür ederim.
ben 21 yaşındayım.14 yaşımdan beri sürekli bi depresyon halindeyim.çok zorlu bi ergenlik dönemi geçirdim.çok ağır ilaçlar kullandım. yada kullanılmaya mahkum edildim...üzerimde denenmeyen antipsikotik ve antidepresan ilaç kalmadı.... aklımda kalan bi kaçı ise "zyprexa", "seroquel", "citol", "cipralex", "lustral", "paxil" ..... ve sayamayacağım bi çoğu son olarakta ludiomil....
üniversite hastanesinde tedavi görüyordum.1.5 yıl kadar devam ettim ancak ilaçların yan etkilerine dayanamadığım için tedaviyi yarım bıraktım...okul hayatım sosyal yaşantım tamamen bitmişti o dönemlerde... özelliklede zyprexa kullanırken günde 20 saat uyumama rağmen uykumu alamıyordum ve sadece bi insan vasıtası ile uyanabiliyordum...8 kutu bu ilaçtan kullandım..
tedaviyi kestikten sonra ise 3 yıl kadar hiçbir ilaç kullanmadım. ancak bu dönemlerde bile 12 saat uyumama rağmen uykumu alamıyorum. yıllardır tek bi gün bile uykumu alıp sağlıklı bi şekilde yataktan kalkamadım. çok uyuduğum içinmi kalkamıyorum diye düşünerek uyuma süremi kısalttım 7-8 saat civarına çektim ancak ozaman da gün içersinde ruh gibi dolaşıyorum.sürekli esniyorum.
acaba önceden kullandığım ilaçlardan mı kaynaklanıyor. yani ilaçlar üzerimde kalıcı bir yanetki yaratabilir mi ? neden bukadar çok uyuyorum neden uykumu alamıyorum...artık kendimden utanır oldum. bende herkes gibi olmak istiyorum... acaba uyanmak mı istemiyorum )= sanki her uykuya dalışım bir ölüm ve ben her defasında uyanırken tekrar diriliyorum. telefonların alarmını duymuyorum uyurken kapı çalsa haberim olmuyo )= sadece annem veya başka biri sarsarsa uyanabiliyorum.
herhangi bi ilaç kullanmadan önce böyle değildim.saat bile kurmazdım hergün aynı saatte kalkardım biri seslense hemen ayaklanırdım.
lütfen bi yol gösterin eskisi gibi olmak istiyorum.
1 yıl kadar öncede yine depresyon nedeniyle uzman bi psikiyatriste muayene olmuştum. ludiomil ve citol yazmıştı 6 ay kesintisiz kullanmam gerektiğini söyledi..6 ayı tamamlayınca baktım kendimi iyi hissediyorum ilaçları bıraktım... ama 1 aydır yine ludiomil kullanıyorum.(ilaçları kullanmadığım dönemdede uyanamıyorum ve çok uyuyorum.)
yardım ederseniz sevinirim. bigün bende herkes gibi uyanabilecek ve uykumu alabilecekmiyim ve yıllardır kısmen biten ancak yine tekrar eden depresyonum ortadan tamamıyla kalkıcak mı ?