• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uterin Arter Embolizasyonu Yaptırdım

canım unuttum sana söylemeyi operasyon sonrası sivilceler çıkmaya başladı benim hiç olmazdı önceden acaba operasyonla ilgisi varmıdır

Canım bu mesajını görmemişim,kusura bakma..Benim cildimde herhangi bir sorun çıkmadı..Adetlerim eskisine göre daha az kanamalı geçiyor..Karnım epey küçüldü...Sadece adet zamanı şişiyor...Adet biter bitmez de iniyor...Ağrılarım da azaldı...Sen nasılsın ???

Bunu da az evvel çektim...Doğum yapalı 15 ay oldu..İkiz doğum..3 ay evvel de embolizasyon yaptırdım...Ev haliyleyim.Kusura bakmayın...

Son düzenleme:
Canım bu mesajını görmemişim,kusura bakma..Benim cildimde herhangi bir sorun çıkmadı..Adetlerim eskisine göre daha az kanamalı geçiyor..Karnım epey küçüldü...Sadece adet zamanı şişiyor...Adet biter bitmez de iniyor...Ağrılarım da azaldı...Sen nasılsın ???
Sen kusura bakma ben her zaman giremiyorum,hem de sana birsürü şey sorarak zamanını alıyorum sen bebişlerle meşgulken ama herkese yardımcı olan biri olduğunu hissediyorum hem de yakın buluyorum sağol herşey için sivilce eskiden olmazdı acaba strestenmi yoksa bu işlemdenmi diye doktora sormadım biraz daha biraz daha diye bekledim iyiki varsın:16:

Embolizasyon sayesinde artık tamamen ağrısız geçen adet dönemlerim ve küçülmüş bir karnım var... :)

Merhaba, 2 hafta kadar önce uterin arter embolizasyonu yaptırdım..Rahmim de myom taklidi yapan adenomyozis odakları var..Adet zamanları sosyal hayatım nerdeyse sıfırlanıyordu..Bakmam gereken iki küçük bebeğim var..Rahmimi aldırmak için de erken diye düşünüyorum...Şu an kesinlikle çocuk istemiyorum,ancak bir kaç sene sonra hayat bu,belki yeniden isteyebilirim diye düşünüyorum..Bu nedenle bu işlemi yaptırdım..Tıpkı anjiyo gibi bir işlem..Tek farkı kasıktan yapılıyor..myomlu ,hastalıklı olan dokulardaki damarlar özel bir ilaç verilerek tıkanıyor..Tıkanan hücreler nekroza uğrayarak ölüyorlar.. İşlem gayet kolaydı..Ancak sonrası zor geçiyor..Ara ara 39,5 dereceyi geçen ateşim oluyor..Lekelenmelerim oldu..İlk adetimi de gördüm..Öyle aman aman bir kanamam yok..Ancak ağrılarım oldu..3-5 ay sonra ağrılar git gide azalacakmış...Halsizliğim olmasa,ateş sorunum olmasa sorun yok yani...

Myom ameliyatlarına ya da histeroktomiye alternatif olan bu uterin embolizasyon (rahim embolizasyonu ) işlemi hakkında her hangi bir fikri olan,kendisi ya da bir yakını bu işlemi yaptırmış olan arkadaşlar varsa tecrubelerini ve sonuçları dinlemek isterim....

canım merhaba,öncelikle çok çok geçmiş olsun. Antalyada yaşıyorum ve 10 aylık bir bebeğim var. Anne karnında hemanjio endotelioma teşhisi konuldu. yani karaciğerde 3-3.5 cm. büyüklüğünde bir tümör bu. şimdi embolizasyon olma ihtimali ytüksek ve aynı doktor Saim YILMAZ tarafından yapılmasını istiyoruz. merak ettiğim en önemli şey, embolizasyon sırasında kullanılan ilaç nedir? ben yüksek dozda kemoterapi ilacı olduğunu duydum ve çok tedrginim. bu konuda yardımlarına ihticım var.

canım merhaba,öncelikle çok çok geçmiş olsun. Antalyada yaşıyorum ve 10 aylık bir bebeğim var. Anne karnında hemanjio endotelioma teşhisi konuldu. yani karaciğerde 3-3.5 cm. büyüklüğünde bir tümör bu. şimdi embolizasyon olma ihtimali ytüksek ve aynı doktor Saim YILMAZ tarafından yapılmasını istiyoruz. merak ettiğim en önemli şey, embolizasyon sırasında kullanılan ilaç nedir? ben yüksek dozda kemoterapi ilacı olduğunu duydum ve çok tedrginim. bu konuda yardımlarına ihticım var.

Merhaba,kullanılan ilaç kemotoropi ilacı değil..Tedirgin olmayın..Saim bey size gerekli bilgiyi verecektir...Benim sorunum rahimle ilgiliydi..Karaciğer için de embolizasyon yapıyor mu bilmiyorum..Çok geçmiş olsun...

Salim bey eşime hamile kalmamda herhangi bir sorun olmadığını söylemiş..Bu sene niyetliyiz bakalım..Kısmette varsa olur inşallah :)

Sevgili Almina hanım, miyom embolizasyonu yaptırdığınızı yazmışsınız, şu an ki durumunuz nasıl? Ben de miyom embolizasyonu yaptırmaya karar verdim fakat risklerinden bahsediyor herkes bu da beni korkutuyor, ama yaptıracam kesin kararımı verdim. Bunu yaptıran biriyle konuşmaya ihtiyacım var.

Miyom Embolizasyonu ( Uterin Arter Embolizasyon u)

eveett ben de geçen hafta bu operasyonu yaptırdım ve su an çoook rahatım Allaha şukur. keske daha once yaptırsaymışım dıyorum sımdı çunku çok basıt bır ıslemmış. Ben Ankarada yaptırdım hem de universite hastanesinde. Öyle ateşim falan da olmadı çok şükür 1 gün hastanede kaldım çıktım.

Son düzenleme:
merhaba benimde miyomlarım tekrarladı 3 sene önce irili uaklı toplamda 5 tane miyomum vardı en büyüğü 7cm di ayda 15.20 gün kanama geçirmeye başlamıştım jinekoloğa gittiğimde eve bile göndermicekti hemen ameliyat edicez dedi 2010 da yılbaşına bir hafta varken ameliyat oldum temizlendiği için çok rahatlamıştım ama ta ki geçen seneki kontrole kadar doktorum miyomların tekrarladığını yine 5 tane olduğunu söyledi ve kanamalarım çoğalmasın diyede hormonlu sprial taktı şu an kanamam çok değil ama onlar içimde büyümeye devam ediyorlar ve ben yeniden ameliyat olmaktan çok korkuyorum internette miyom tedavisinde son teknoloji diye yazıp arattığımda embolizasyon tedavisini gördüm yaptıran arkadaşlarım lütfen bana bu konuda kime nerde yaptırdıklarını masrafların ne kadara maal olduğunu yazarsanız çok sevinirim sigorta karşılıyomu şimdiden teşekkür ederim çok endişeliyim tekrar ameliyat olmak istemiyorum

deryasaranel hanım ankarada embolizasyon yaptırdığınızı yazmışsınız çok geçmiş olsun bende araştırıyorum hangi hastanede yaptırdınız doktorunuz kimdi sigorta karşılıyomu bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim

Geçmiş olsun..Siz de Antalya da mı yaptırdınız ??

Benim aşırı ağrı şikayetim olmadı..Sadece yüksek ateşim oldu..Ve ara inip çıktı günlerce...İşlem sonrası kahverengi lekelenmelerim oldu 1 hafta kadar...Arkasından hemen adet oldum zaten..

Adet görmeye devam ediyorum...Temmuzun 8 inde beklerken 4 temmuzda adet gördüm...28 gün sonra 1 ağustosta 2.adetimi gördüm...Adetlerim eskisi kadar ağrılı olmasa da hiç ağrısız geçmiyor...Tabi 3-5 ay gerekiyormuş iyileşme süreci için...Kanamalarım da daha az oldu eskiye göre...

bende embolizasyon hakkında bilgi almak istiyorum doktorunuz kimdi almina hanım

Miyom Embolizasyonu ( Uterin Arter Embolizasyon u)

eveett ben de geçen hafta bu operasyonu yaptırdım ve su an çoook rahatım Allaha şukur. keske daha once yaptırsaymışım dıyorum sımdı çunku çok basıt bır ıslemmış. Ben Ankarada yaptırdım hem de universite hastanesinde. Öyle ateşim falan da olmadı çok şükür 1 gün hastanede kaldım çıktım.

derya hanım bende yaptırıcam ama kararsızım siz hangi hastanede yaptırdınız doktorunuz kimdi

Merhaba, 2 hafta kadar önce uterin arter embolizasyonu yaptırdım..Rahmim de myom taklidi yapan adenomyozis odakları var..Adet zamanları sosyal hayatım nerdeyse sıfırlanıyordu..Bakmam gereken iki küçük bebeğim var..Rahmimi aldırmak için de erken diye düşünüyorum...Şu an kesinlikle çocuk istemiyorum,ancak bir kaç sene sonra hayat bu,belki yeniden isteyebilirim diye düşünüyorum..Bu nedenle bu işlemi yaptırdım..Tıpkı anjiyo gibi bir işlem..Tek farkı kasıktan yapılıyor..myomlu ,hastalıklı olan dokulardaki damarlar özel bir ilaç verilerek tıkanıyor..Tıkanan hücreler nekroza uğrayarak ölüyorlar.. İşlem gayet kolaydı..Ancak sonrası zor geçiyor..Ara ara 39,5 dereceyi geçen ateşim oluyor..Lekelenmelerim oldu..İlk adetimi de gördüm..Öyle aman aman bir kanamam yok..Ancak ağrılarım oldu..3-5 ay sonra ağrılar git gide azalacakmış...Halsizliğim olmasa,ateş sorunum olmasa sorun yok yani...

Myom ameliyatlarına ya da histeroktomiye alternatif olan bu uterin embolizasyon (rahim embolizasyonu ) işlemi hakkında her hangi bir fikri olan,kendisi ya da bir yakını bu işlemi yaptırmış olan arkadaşlar varsa tecrubelerini ve sonuçları dinlemek isterim....

almina hanım bende yaptırmak istiyorum maliyeti ne kadar SSK karşılıyomu bilgi verirseniz sevinirim

Merhaba, geçen yıl eylül ayında 6 cm ,ekim ayında 8 cm büyüklüğünde miyomun olduğunu öğrendim. Geçen ayda 11 cm ulaştı. Bir sürü doktora gittim çok zor bir süreçti, hep aynı cümleler "her şeye hazırlıklı ol ameliyattan çıkınca rahmin olmayabilir." Çocuğumuz yoktu ,eşimle çok kararsız kaldık. Tesadüf internette araştırma yaparken "Uterin Arter Embolizasyonu Yaptırdım" başlığı ile karşılaştım. Sonra Antalya'da ki doktoru araştırdım. İnternet sitesindeki formu doldurdum doktor beyin sekreteri aradı konuştuk. Mesafe uzak gelince Bursa'da aynı yöntemin yapıldığını duyduk. Randevu aldık gittik doktorumuz çok ilgilendi emar için randevu ayarladı sonuçlara baktı 11 cmlik miyom ,3 küçük miyom daha olduğunu söyledi, bize gün ayarladı 9 gün önce embolizasyon yöntemini yaptırdım. Çok ağrılı bir süreçti bir hafta üşüdüm terledim çok halsiz ve iştahsızdım .Nisan ayında emar çektireceğim o zaman belli olacak ne kadar küçüldüğü. 1500 lira ödedim gerisini devlet karşılıyor emar bu fiyata dahil değil. Doktorum bu yöntemden sonra ameliyat olabilirsin ama ameliyattan sonra bu yöntemi yaptıramazsın demişti. İnş. doğru kararı vermişimdir. Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Back