Merhaba, 2 hafta kadar önce uterin arter embolizasyonu yaptırdım..Rahmim de myom taklidi yapan adenomyozis odakları var..Adet zamanları sosyal hayatım nerdeyse sıfırlanıyordu..Bakmam gereken iki küçük bebeğim var..Rahmimi aldırmak için de erken diye düşünüyorum...Şu an kesinlikle çocuk istemiyorum,ancak bir kaç sene sonra hayat bu,belki yeniden isteyebilirim diye düşünüyorum..Bu nedenle bu işlemi yaptırdım..Tıpkı anjiyo gibi bir işlem..Tek farkı kasıktan yapılıyor..myomlu ,hastalıklı olan dokulardaki damarlar özel bir ilaç verilerek tıkanıyor..Tıkanan hücreler nekroza uğrayarak ölüyorlar.. İşlem gayet kolaydı..Ancak sonrası zor geçiyor..Ara ara 39,5 dereceyi geçen ateşim oluyor..Lekelenmelerim oldu..İlk adetimi de gördüm..Öyle aman aman bir kanamam yok..Ancak ağrılarım oldu..3-5 ay sonra ağrılar git gide azalacakmış...Halsizliğim olmasa,ateş sorunum olmasa sorun yok yani...
Myom ameliyatlarına ya da histeroktomiye alternatif olan bu uterin embolizasyon (rahim embolizasyonu ) işlemi hakkında her hangi bir fikri olan,kendisi ya da bir yakını bu işlemi yaptırmış olan arkadaşlar varsa tecrubelerini ve sonuçları dinlemek isterim....