Üstün zekalı çocukların belirtileri

Atlantissa

Atlantis’de bir balık
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2019
1.010
1.959
133
Merhaba arkadaşlar. Üsün zekalı bebeği- çocuğu olanlar lütfen nasıl belirtiler gösterdiklerini yazabilirler mi ? 28 aylık bebeğim var ve yaşıtlarından çok farklı davranıyor. Açıkçası üstün yetenekli çocukların ve ailelerin yaşadıkları zorlukları az çok biliyorum, böyle bir maceraya girmeye de hazır mıyım bilmiyorum Ama eğer öyleyse de öteleyerek zorlukları artsın da istemem. Rica etsem bunları yaşayanlar yazabilir mi merak edenler de aydınlanmış olur

Ne gibi farklı davranışları var mesela
Şunu yapıyor bunu yapıyor demek istemiyorum bu tarz konular genelde farklı şekilde son buluyor Ama genel olarak dil gelişimi, hafızası, empati duygusu çok gelişmiş, oyun gruplarına vermiştim oradaki öğretmenlerinden de bu şekilde bir dönüş oldu. Şimdiki çocuklar zaten zekiler o yüzden bu tanıları almış annelerin görüşlerini sormak istedim

Çocuk doktorumuz üstün zekalı olduğunu düşünüyor . 2.5 yaşında. Açıkçası bize harfleri öğretmeyin diye bir yasak koydu potansiyelini görmek adına . Onarlı sayma var , açık koyu bütün renkleri ve saymayı çizgi filmlerden öğrendiğini düşünüyoruz.Dil gelişimi 4 yaşla denk dedi . Duygusal zekasının da oldukça yüksek olduğunu söyledi. Erkek çocuğu bu arada. Yüksek ilgi alanı olan şey taşıtlar . İnşaat araçlarının hepsini ne işe yaradığını renklerini parçalarını biliyor. 6 parça yapbozları yapabiliyor . Kendi kendine oyun kurma yetisi oldukça yüksek. Hayal gücü de öyle ki dinazor e hayalet gündemimiz yaklaşık 5 aydır. Hafifledi baya l. Sese duyarlılık da çok fazla var bizde her sesi sorar . Geçen yaz gittiğimiz tatili anlatıyor mesela . Hiçbirşeyi unutmuyor maşallah 22 aylık konuşmaya başladı. Hemde 4 kelimeli cümleler halinde
Aşırı hareketli mesela yerinde duramaz dehb den korktuğum için doktorumuz ile görüşmüştük . Orada üstün yetenekli olma ihtimalini söylemişti bize .Üstün yetenekli çocukların çoğunda dehb görüldüğünü söylemişti.
Hani bu ne bu ne soruları bizde hiç olmadı annecim bu ne işe yaramakta ve bunun amacı nedir gibi sorular sordu hep. Üstün mü bilemem zamanı geldiğinde testine götürürüz.
Hayırlısı olsun bende bir tanı almadım ama benzer durumlar varsa ilginizi çeker belki diye yazmak istedim

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim çok benziyor evet. Kızım şu an 24 parça yapboz yapıyor daha fazlasını koysam da yapar gibi. Bilemiyorum şu anda ben de. Yaşıtlarıyla ve yaşından küçüklerle mümkün değil oynayamıyor. Büyüklerle de çok iyi anlaşıyor. Küçüklere öfkeli davranıyor söyledikleri anlanmadığında, bu duruma da üzülüyorum o yüzden anlamaya çalışıyorum şu anda durumu

bana gelen çocuklarımda hep erken konuşma öyküsü vardı. ayrıca cümlelerde çok iyi bir dizim oluyordu. mesela dün bugün yarın vs doğru kullanılıyordu. bir de hiçbir şeyi yetişkin ile öğrenmeden kendileri yapıyordu. örneğin okuma yazmayı kendileri sökmüş oluyordu. oturup ebeveynler alıştırma yaptırmıyorlar. merakları üst düzey. dinazorları özelliklerine türlerine yaşam alanlarına kadar anlatıyorlardı

Çok teşekkür ederim

Evet denkleri anlamadığı onlarla oyun kuramadığı için bizimki de büyüklerle iyi anlaşıyor.
24 parça yapmaz çok iyi ama

Son düzenleme:
Bu durum bizde de var . okuma yazma bilmiyor ama kitaplarını baştan sona doğru şekilde atlamadan anlatabiliyor , üst üste ısrarla okutma mevcut aynı kitabı öğrenene kadar mesela. Kitapları okurken anlamsız hecelemeleri var şimdilik . Öğretmiyoruz özellikle bekliyoruz. Dinazor konusu korkudan korkutmaya döndü bizde bu ara . Bak ağzı seni ısıracak diyerek kükrüyor falan dinazorla bizi ısırdığını gösteriyor. Henüz detaylı inceleme aşamasına geçtiğini söyleyemem ama. 5n1k üst düzey sorgulamamız var birde

Evet denkleri anlamadığı onlarla oyun kuramadığı için bizimki de büyüklerle iyi anlaşıyor.
24 parça yapmaz çok iyi ama
Evet bir de aşırı dikkatli ve titiz. 1 yaşından beri en ufak terslik ve yer değiştirmeye tepki veriyor. Her şeyi eski yerine koyuyor. Ters bir şey görmeye tahammülü yok. Seslere de aşırı duyarlı rahatsız oluyor ve ufacık farklı bir sesi hemen farkediyor

Merhaba peki bebeginiz icin siz biseyler yaptiniz mi ? Yani ozellikle ogretmek için ugrastınız mı ? Yoksa herseyi izleyerek kendi basinami yapti ?
Birde anne baba olarak nasilsiniz yani sizemi benzedi genetik v.s oldugunu dusunuyormusunuz?
Benimde bebegim var merak ediyorum.

Sese hassasiyet bebekliğinden beri var maalesef temizlik konusunda da takıntılı yemekte ağzının kenarına leke değse silmek istiyor bez yoksa koluna ahahah ıslak mendili alıp oyuncaklarını falan siliyor. Ama bu biraz benim temizlik hassasiyetimden etkilendiği için bence .
Yer değişikliği konusunda fazlasıyla laf sahibi beyefendi . “Annecim odanı temizlerken buraya koydum”
“ yok oraya koyma burası bunun yeri anne “
Klasik cümleleri.
Bebeklik demişken aklıma geldi
Beşiğinde reflü yatağı vardı yüz üstü yatırırdık gazını rahat atsın diye .
Çünkü 1 haftalıktı kafasını çevirebiliyordu. Birde hiç unutmuyorum 10 günlükken beşiğinden kendini affedersin kıçın kıçın derler bizde kaydıra kaydıra ayakları beşiğin boşluklarından çıkmış bulmuştuk

MaşAllah Evet çoğu var bir de ilk göz teması ve anlamlı bakışları çok erken olmuştu. Yürüme, tırmanma konuşma sayılar, renkler, şekiller vs. Bu bilmişlerle daha çok uğraşacağız gibi

Ben bebeğime tek baktığım için sürekli konuşuyordum. Bir de hiç bebek gibi konuşmadım şimdiye kadar hep doğduğundan beri arkadaş gibi konuştum yetişkin cümleleriyle. Karışık cümleler de kuruyordum. Her şeyi sayarak gösteriyordum. Belki bunlarında etkisi olabilir. Genetik olarak ben de öyleymişim ama ondan da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…