- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
- Konu Sahibi Tiramisu35
-
Öğretmen değilim ama merak ettim , Devlet okulunda mı ve Bilsem sınavlarına girdi mi ?
Evet devlet okulunda okuyor . Her türlü yoruma görüşe ihtiyacım var . Sınıfı 31 kişi öğretmeni yetişemiyor diye düşünüyorum maalesef . Bilseme girdi 2 soruyla kaçırdı . Aslında bu düzene çok karşı nasıl anlatayım bilmiyorum sınava bile zar zor ikna ettim. Tarama testleri yapılıyor il bazında 1. Yada 2. Oluyor . Bilsem değişik bir sınav matematik alanı yok bir kere . Genel yetenek testinden girdi mesela oğlum , atıyorum resim yada müzikten girseydi kazanmış olacaktı şu an . Ama resim yada müzik yeteneği yok. İşte bu durum sistemi sorgulamama neden oluyor . Sadece sınavda başarılı olmak yetiyor mu.Yada başarılı olamazsa bu yeterince iyi olmadığı anlamına mı geliyor ? Böyle çocukları olan arkadaşlar varsa beni çok iyi anlayacaklardır birşey yaptırmak yada birşeye ikna etmek o kadar kolay değil. Ve herkesin düşündüğü şekilde düşünmüyor farklı bir bakış açısı var . Bilsemi o yüzden istemiştim yol gösterici olur koçluk gibi de yaparlar oğluma diye istemiştim . Kimse sanki ne yapılması gerektiğini bilmiyor çok üzülüyorum bu şekilde hep dışlanmış olarak mı sürdürecek hayatını ?
Yani benim tek derdim olan oğlum matematikte iyi ve iyi eğitim göremiyor değil . Onu aşağı çeken davranış problemleri var. 4,5 yaşında okumayı yazmayı sökünce öğretmeni psikşyatrise götürmemizi istedi. O alanda uzman bir hocaya götürdük biz de . Yaşı küçük olduğu için gelişim testi yapıldı o zaman . Üstün zeka çıkmıştı . Sıfatlar çok önemli değil üstün zeka olur kolay öğrenen bi çocuk olur parlak zeka olur ne derseniz diyin. Sorun yaşamaması tek olay. Hoca bu çocuklar böyle olur dedi ama her geçen gün oğlum büyüdükçe durumlar değişti daha da fazla şey öğrendi daha da arkadaşlarından çekindi daha anlaşılmaz oldu ve yalnız bir çocuk oldu sonrasında . Böyle birşey yaşamayı hiçbir anne istemez . Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama yeterli olmuyor maalesef . Belki benimle aynı sorunu yaşayanlar varsa yada herhangi bir fikri olan varsa bize ışık olabilir diye düşündüm ..
Sanırım bu çocuklar farklı bir algıya sahipler , farklı gözleri , farklı hissiyatları var onları tam olarak anlamak her zaman mümkün olmuyor maalesef . çevrelerinden uzaklaşıyorlar. Aynı bakış açısına sahip olmayınca Okullarda da her öğretmen bu konuda bilinçli değil . Rehberlik birimiyle görüştünüz mü ya da pedogogla bir görüşseniz belki sizi yönlendirirler . Bazı davranışları zamanla değişecektir , sosyalleşmeyi öğrenecek ama uzman desteğiyle bu süreç daha hızlı ve sağlıklı olur .
Bu arada bulunduğunuz yerde ki Ram a giderek tanısını yaptırın bence elinizde olsun , ilerde ihtiyacınız olabilir .
Üstün zekali cocuklarim egitim- ögretim süreci daha zor oluyormus. Ögretmen ödev yapmasini istemekte hakli. (Disiplin acisindan) zor olabilir ama belki de bir dahi yetisiyor bunu düsünün hep. :) masallah insallah ülkem böyle cocuklari güzel degerlendirir
pehh çocuğun girdiği sınavdan haberim yok :) bi kazanamadı dedi okul o kadar bilmiyordum puan olayını bak.Anamnez .!.:
Canım yaaaBilsem tablet sınavının sonucu puan olarak açıklanıyor ...kimlik no ile giriyorsunuz .. bireysel değerlendirme sonucunu yine MEB duyuru da ilgili tarihlerde ilan ediyorlar ama orada sadece kazandiniz,kazanamadiniz şeklinde çıkıyor.Yani uygulanan zeka testinin sonuc değeri gözükmüyor.
Özelden yazayım canımBanaBirMasalAnlat .!.:
Merhaba bu oluşum dediğiniz şey nedir?
zaten kazansa idi okul peşinize düşerdinooption .!.:
pehh çocuğun girdiği sınavdan haberim yok :) bi kazanamadı dedi okul o kadar bilmiyordum puan olayını bak.
bu senede girdi bakayım madem zahmet olmazsa
+1 bırakayım buraya hemen.idrakyollariiltihabi .!.:
Bu konu hakkında akademik bilgim yetersiz. Sizi yönlendiremem oğlunuz için ama kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak bir şeyler yazabilirim.
90'lı yıllarda şimdiki imkanların yarısı bile yokken, ilgisiz bir aile eşliğinde oğlunuza söylenenler şahsıma söylendi. Lütuf demiş ya uzman, siz bana gönderin o uzmanı :)
Lütuf değil çünkü. En azından benim hayatımda mutsuzluktan başka bir şeye sebep olmadı. Antidepresanlar da ekstrası. Eğer her konuda çocuğunuza anlayış, destek, eğitimi için sınırsız yönlendirme ve imkan sağlayacak bir aile İseniz evet lütuf olabilir. Bunları yapamayacak iseniz, çocuk için lütuf değil zulüm oluyor durumu.
Şimdilerde oğlum için endişe ediyorum. Farklılığı var, lakin ne olduğunu henüz bilmiyorum. Henüz üç yaşında teşhis için de test için de erken. Ancak ben umarım ortalama bir zekası olur diye dua ediyorum. Asla istemiyorum üstün zekalı olmasını. Umarım anlatabilmişimdir :)
Genişletmek için tıkla...
yok ben kaç puan aldığını öğrenebildiğimizi bilmiyordum.damdan .!.:
zaten kazansa idi okul peşinize düşerdi
bizimkiler de kazanamadı diye haber verdiler de eşim bakmıştı 30 tane yapması gerekiyormuş o seneki ortalamaya göre galiba 28 yapmış idi
biz aman üstün olmasın diye sevinmiştik
Canım wiscar uygulayıcı eğitimi su an uzaktan eğitim olarak bile verilen bir envanter. Testi yeterince iyi bir eğitim almayan bir Uygulayicinin uygulaması ciddi değerlendirme yanlislarina yol acar.Zaten uygulama yapılan yerde puanlama bile yaparak eline vermemişler .Uygulayicinin verdiği komut,arada girdileri bile sonucu etkiliyor.Bu yüzden illaha istiyorsa daha güvenilir bir yerde uygulatmasi daha iyi olur.derin sularda .!.:
Zeka testi beş yıl sonra tekrarlanamaz diye bir kural ve kaide yok bununla birlikte Wiskar zeka testi sonucunda çocuğunuz üstün zekalı çıktıysa üstün zekalıdır bu da değişmez.
Ancak çocuk,sahip olduğu potansiyele uygun olarak desteklenmediği ve gerekli eğitimi almadığı taktirde potansiyelinde belli bir miktar körelme olabiliyor.
Tüm psikolojik testler aradan altı ay zaman geçtikten sonra tekrar uygulanabilir.
Sadece test tekrarına gerçekten ihtiyaç olup olmadığı iyi değerlendirilmelidir.
Özel merkezlerde yapılan testlerin güvenilir olmadığı konusuna katılmıyorum.
Sizin çocuğunuzun üstün zekalı olmasının merkeze ne gibi bir katkısı olabilir?
Bu tip testler matbudur, maddeleri merkezden merkeze değişmez,değerlendirme kriteri de tektir,her uzman bu kritere göre değerlendirme yapar.
bununla birlikte testi uygulayanın bu konudaki tecrübesi,testi uygulama sıklığı, çocuğun o günkü ruh hali,testi uygulayanının çocuğa yaklaşımı ve çocukla kurduğu etkileşim,
sonucu kısmen de olsa etkiler.
Son yıllarda çok fazla çocuğun,üstün yetenekli tanısı almasının altında yatan sebepler de ayrıca konuşulmalı.
Üstün zekalı olmanın,ülkemiz şartları ve eğitim politikalarımız düşünüldüğünde ne yazık ki ailenin ciddi emek vermesini gerektiren ve
farklı bir bakış açısı isteyen;özel ve zor bir durum olduğunu kabul etmek lazım.
Size tavsiyem mümkünse rehberlik araştırma merkezinde (RAM) değilse Tüzder veya Zeka Vakfı gibi bu işe daha profesyonelce eğilen kurumlardan birinde ya da kaliteli,isim yapmış bir özel psikolojik danışmanlık merkezlerinden birinde,oğlunuzun zeka testini yeniletmeniz ve net bir tanı almanız.
Tanı kesinleştikten sonra neler yapılabileceğini isterseniz tekrar konuşuruz.
Genişletmek için tıkla...
MerhabaTiramisu35
Az önce benzer bir konu açılmıştı. Oraya yorum yazmıştım. Yorumu size kopyalıyorum.
Ödüllü Şerbetli tatlılar Yarışması !
Kadınlar Kulübü Instagram sayfasını takip ediyor musunuz ?
Yaz yaklaşıyor ve Diyet Gruplarına Takım Arkadaşları Arıyoruz !
Ödüllü Şerbetli tatlılar Yarışması !
Kadınlar Kulübü Instagram sayfasını takip ediyor musunuz ?
Üstün zekalı çocuklara nasıl yardımcı olacağız ?
Okunmamış İlk Mesaja GitTakibi Bırak
- Konu Sahibi
CuteMom - Başlangıç TarihiBugün 11:51
[IMG alt="nooption"]https://www.kadinlarkulubu.com/forum/data/avatars/m/578/578194.jpg?1535069613[/IMG]
nooption
memento mori memento vivere
Pro Üye
33 dakika önce
pehh çocuğun girdiği sınavdan haberim yok :) bi kazanamadı dedi okul o kadar bilmiyordum puan olayını bak.
- Konu Sahibi:
CuteMom - Add bookmark
bu senede girdi bakayım madem zahmet olmazsa
Beğen Alıntı Cevapla
Şikayet Et
Reactions:Anamnez
[IMG alt="nooption"]https://www.kadinlarkulubu.com/forum/data/avatars/m/578/578194.jpg?1535069613[/IMG]
nooption
Pro Üye
29 dakika önce
29 martta açıklancakmış.
- Konu Sahibi:
CuteMom - Add bookmark
Beğen Alıntı Cevapla
Şikayet Et
CuteMom
CuteMom
If opportunity doesn’t knock, buiId a door.
ÜZGÜN
Üye
29 dakika önce
Özelden yazayım canım
- Konu Sahibi:
CuteMom - Add bookmark
Beğen Alıntı Cevapla
Şikayet Et
D
damdan
Guru
Üye
28 dakika önce
zaten kazansa idi okul peşinize düşerdi
- Konu Sahibi:
CuteMom - Add bookmark
bizimkiler de kazanamadı diye haber verdiler de eşim bakmıştı 30 tane yapması gerekiyormuş o seneki ortalamaya göre galiba 28 yapmış idi
biz aman üstün olmasın diye sevinmiştik
Beğen Alıntı Cevapla
Şikayet Et
Reactions:nooption
[IMG alt="GangstaWalk"]https://www.kadinlarkulubu.com/forum/data/avatars/m/819/819047.jpg?1551539774[/IMG]
GangstaWalk
What can i do sometimes
Pro Üye
27 dakika önce
+1 bırakayım buraya hemen.
- Konu Sahibi:
CuteMom - Add bookmark
Sanırım bu mevzuyu başka bir topikte senle konuşmuştuk, oğlumun asla üstün zekalı olmasını istemem, normal çocuk olsun yeter diye. :) Hemfikirdik :)
Benim için tam bir zulüm yoluydu, belki şimdiki imkanlarla ve aile desteği ile çok daha olumlu ve kazançlı yollar takip edilebiliyordur.
Bizim zamanımızda merkez sadece İstanbuldaydı ve beni 10 yaşında yatılı istediklerinde ailem kesinlikle karşı çıktı.
Sonrası bol bol antidepresan, duygu durum dengeleyici, yalnızlık ve uyum sağlamak için kendini zorlama olarak geri döndü, umarım hiçbir çocuk bunu yaşamaz, cevherini en güzel şekilde işletmenin imkanını yakalar.
Beğen Alıntı Cevapla
Şikayet Et
Reactions:Sen
[IMG alt="derin sularda"]https://www.kadinlarkulubu.com/forum/data/avatars/m/891/891951.jpg?1533500134[/IMG]
derin sularda
Popüler Üye
Üye
26 dakika önce
Zeka testi beş yıl sonra tekrarlanamaz diye bir kural ve kaide yok bununla birlikte Wiskar zeka testi sonucunda çocuğunuz üstün zekalı çıktıysa üstün zekalıdır bu da değişmez.
- Konu Sahibi:
CuteMom - Add bookmark
Ancak çocuk,sahip olduğu potansiyele uygun olarak desteklenmediği ve gerekli eğitimi almadığı taktirde potansiyelinde belli bir miktar körelme olabiliyor.
Tüm psikolojik testler aradan altı ay zaman geçtikten sonra tekrar uygulanabilir.
Sadece test tekrarına gerçekten ihtiyaç olup olmadığı iyi değerlendirilmelidir.
Özel merkezlerde yapılan testlerin güvenilir olmadığı konusuna katılmıyorum.
Sizin çocuğunuzun üstün zekalı olmasının merkeze ne gibi bir katkısı olabilir?
Bu tip testler matbudur, maddeleri merkezden merkeze değişmez,değerlendirme kriteri de tektir,her uzman bu kritere göre değerlendirme yapar.
bununla birlikte testi uygulayanın bu konudaki tecrübesi,testi uygulama sıklığı, çocuğun o günkü ruh hali,testi uygulayanının çocuğa yaklaşımı ve çocukla kurduğu etkileşim,
sonucu kısmen de olsa etkiler.
Son yıllarda çok fazla çocuğun,üstün yetenekli tanısı almasının altında yatan sebepler de ayrıca konuşulmalı.
Üstün zekalı olmanın,ülkemiz şartları ve eğitim politikalarımız düşünüldüğünde ne yazık ki ailenin ciddi emek vermesini gerektiren ve
farklı bir bakış açısı isteyen;özel ve zor bir durum olduğunu kabul etmek lazım.
Size tavsiyem mümkünse rehberlik araştırma merkezinde (RAM) değilse Tüzder veya Zeka Vakfı gibi bu işe daha profesyonelce eğilen kurumlardan birinde ya da kaliteli,isim yapmış bir özel psikolojik danışmanlık merkezlerinden birinde,oğlunuzun zeka testini yeniletmeniz ve net bir tanı almanız.
Tanı kesinleştikten sonra neler yapılabileceğini isterseniz tekrar konuşuruz.
Beğen Alıntı Cevapla
Şikayet Et
Reactions:Sen ve Anamnez
nooption
Pro Üye
24 dakika önce
yok ben kaç puan aldığını öğrenebildiğimizi bilmiyordum.
- Konu Sahibi:
CuteMom - Add bookmark
hani yanından yöresinden geçebilmiş mi diye:)
Beğen Alıntı Cevapla
Şikayet Et
Reactions:damdan
[IMG alt="Anamnez"]https://www.kadinlarkulubu.com/forum/data/avatars/m/866/866159.jpg?1513843755[/IMG]
Anamnez
Popüler Üye
Üye
16 dakika önce
Canım wiscar uygulayıcı eğitimi su an uzaktan eğitim olarak bile verilen bir envanter. Testi yeterince iyi bir eğitim almayan bir Uygulayicinin uygulaması ciddi değerlendirme yanlislarina yol acar.Zaten uygulama yapılan yerde puanlama bile yaparak eline vermemişler .Uygulayicinin verdiği komut,arada girdileri bile sonucu etkiliyor.Bu yüzden illaha istiyorsa daha güvenilir bir yerde uygulatmasi daha iyi olur.
- Konu Sahibi:
CuteMom - Add bookmark
Beğen Alıntı Cevapla
Şikayet Et
Boleyn Kizi
Boleyn Kizi
Okumadığın gün karanlıktasın
Üye
12 dakika önce
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Çünkü önünüzde zor bir sürec var.
- Konu Sahibi:
CuteMom - Add bookmark
Ben eğitim fakültesi mezunuyum. Uzman değilim. Ama az miktarda bilgimle şahsi görüşümü sizile paylaşmak istedim.
Özel gereksinimli çocuklar ve özel egitim dersinde üstün zekali ve üstün yetenekli çocuklar dersini hocamız anlatırken demişti ki:üstün zekalı bir çocukla zihinsel engelli bir çocuk eğitim zorluğu açısından hemen hemen aynı yerde durur. Bizin için önemli olan çocuğun zeka seviyesi değil,akranlarıyla olan farklılığının ne kadar derin olduğudur. Akranları ile kaynaşamayacak kadar farklı bir çocuk daima engeldir. Üstün zeka kulağa hos gelebilir. Ama egitimciye genel olarak pek hoş gelmez çünkü o farklıdır. Farkın olumlu ya da olumsuz olması ile pek ilgilenmiyoruz. Farklı olmasi tek başına özel ilgi isteyen bir durumdur. Ve yıpratıcı bir süreçtir. Hem çocuğu hem veliyi uzun vadede yorar. Çocuklar kendine benzeyen akran yokluğundan sıkılır, öğretmenini sığ bulur... ve genelde psikolojik yardım almak zorundadırlar.
Sevgili konu sahibi.. evet üstün zeka kulaga hoş geliyor. Yalan yok. Ama eğitimci olarak baktığım zaman çok zor bir sürec sizleri bekliyor. Artık normal bir çocuk velisi değil. Özel egitime muhtaç bir çocuğun velisisiniz. Insallah gereken destegi görür ver insanlık için çok faydali işler yapar. Size şimdiden kolaylik diliyorum.
Çocuğunuzun yolu açık olsun
Merhaba sanırım benzer bır surecteyız , takıpte ve ıletısımde kalalım olur mu? Sizin oğlunuz a wisc r testi yapılmıs yanılmıyorsam 2 konunuzu okudum , nedır sızın sonucunuz. Cunku bu test hem zekayı hemde ogrenme guclugunu dıkkat eksıklıgınıde ölçebiliyor.Yanıtınız için teşekkür ederim üstün zekalı yada yetenekli diyeyim sadece bir sıfat çocuk belki parlak zeka da olabilir ama işte o belirttiğiniz farklılık olayı var ya o süreç işte çok yorucu çünkü çocuk da kendini arkadaşlarıyla aynı pozisyonda göremiyor uyum sağlayamıyor öğretmenden beklentileri okuldan beklentileri çok fazla oluyor okul bu ihtiyacı karşılayamıyor maalesef . Sadece akademik anlamda iyi olması birşey ifade etmiyor çünkü bu tarz çocuklar sosyal olarak da birçok problem yaşıyorlar uyumla ilgili ve çoğu kez de akran zorbalığına maruz kalıyorlar. Bu da zaten sosyalleşemeyen bir çocuğun daha da sosyal izolasyon yaşamasına sebep oluyor. Merakı artık eskisi gibi değil bu ara üç boyutlu çizimler yapıyor sadece onlar dikkatimi çekiyor bina tasarımları yapıyor hepsinin yanına uzunluklarını yazıyor materyal desteği yapıyorum işin içine pek karışmamızı istemiyor öyle uygun görmüş diyorum eğer gelip bana anlatırsa üzerine konuşuyoruz anlatmazsa zorlamıyorum . Seneye ortaokula başlayacak sınıf öğretmenine çok alışmıştı branş öğretmenlerini pek öğretmenden saymıyor maalesef ortaokulda her derste ayrı öğretmeni olacak bu sürece nasıl uyum sağlayacak şimdiden endişeler sardı beni. Oğlumdan küçük 2 tane daha kızım var onlar da sanırım abisi gibiler. Test yaptırma ihtiyacı duymadım hiç kızlarımla alakalı sadece desteklemeye çalışıyorum ortanca kızım resim konusunda çok yetenekli ufağı da hem resim hem müzik alanında söylediğimizi hemen kapan farklı bir algıları var elimden geldiğince desteklemeye çalışıyorum doğru öğretmenlerle de karşılaşırlarsa inşallah belki de oğlumun yaşadığı süreci yaşamayacaklar . Oğlumda son zamanlarda dehb de gelişti maalesef ve o çok aşağı çekti bizi durum gerçekten içinden çıkılmaz bir hal aldı. Umarım bütün yavruların ihtiyacı olan eğitimi sevgiyi desteği bulabileceği bir yaşam olur . Bütün çocukların yolları aydınlık ve açık olsun inşallah .
Merhaba sanırım benzer bır surecteyız , takıpte ve ıletısımde kalalım olur mu? Sizin oğlunuz a wisc r testi yapılmıs yanılmıyorsam 2 konunuzu okudum , nedır sızın sonucunuz. Cunku bu test hem zekayı hemde ogrenme guclugunu dıkkat eksıklıgınıde ölçebiliyor.
Dıkkat eksıklıgı var mı bılmıyorum ama arastırılacak, sızın wıscr sonucunda mı cıktı dıkkat eksıklıgı? Ram a gıttık bız dırek konumu okudun mu? 15 nısanda test tarıhı verıldı hem zeka hemde dıkkst eksıklıgıne bakılacak. Sızınkı kaca gıdıyor suanda, ılactan sonra nasılsınız? Ben benım oglanda varmı emın olamıyorum evdene kadar hareketlı ıse pkulda o kadar sakınWiscr testinde üstün zekalı olduğu çıktı, öğrenme ile ilgili bit sıkıntısı olmadı oğlumun, dikkat eksikliği wiscr yapıldıktan daha sonraki dönemde bariz bir şekilde belli oldu. O yüzden test sonucu görüşürken herhangi birşey söylenmemişti. Şu an dehb sebebiyle ilaç kullanıyor oğlum, dürtüsellik hem ona hem çevresine zarar veriyor maalesef. Sizin çocuğunuzda da var mı dürtüsellik ?
Aynı sınıftalarmıss bızımkıler, bızde seneye ortaokula gıdecegız. Sız devlette mısınız ozelde mı okuyor yoksa? Ram bana cok agır bır dıkkat eksıklıgı oldugunu sanmıyorum olsa derslerinde basarılı olamaz dedı, buradan bır arkadasta aynı seylerı soyledı. Varsa bıle umarım hafıf duzeyde bısey vardır dıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?